首页 全国高考分科综合答案
  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷B 生物(三)

    (1)胰脂晖刊以遐过街化1F用付良切中旧时寸.(2)为研究板栗壳黄酮的作用及机制,在酶量一定且环境适宜的条件下,科研人员检测了加入板栗壳黄酮对胰脂肪酶酶促反应速率的影响,结果如图1,图】曲线中的酶促反应速率,可通过测量(指标)来体现。(3)图2中A显示脂肪与胰脂肪酶活性部位结构互补时,胰脂肪酶才能发挥作用,因此酶的作用具有性(1分)。图2中B和C为板栗壳黄酮对胰脂肪酶抑制作用的两种机理模式图。竞争性抑制剂的结构与酶的活性中心相似,可与底物竞争性结合酶的活性部位。非竞争性抑制剂可与酶的非活性部位不可逆性结合,使酶分子形状发生变化,从而使酶的活性部位功能丧失。结合图1曲线分析,板栗壳黄酮的作用机理应为(1分)(选填“B或“℃),请说明不是另外一种作用机理的理由是脂肪脂肪脂肪活性部位板栗壳黄酮胰脂肪酶胰脂肪酶胰脂肪酶A板栗壳黄酮BC图2(4)为研究不同pH条件下板栗壳黄铜对胰脂防·。对照组◇-加入板栗壳黄酮组0.021酶活性的影响,科研人员进行了相关实验,结果如图0.0183所示:0.015墨0.012①本实验的自变量有●0.009②若要探究pH为7.4条件下,不同浓度的板栗0.006Q壳黄酮对胰脂肪酶活性的影响,实验的基本思路是:0.0036.87.4图319.(改编)(除标注外,其余每空2分,共13分)室内栽培常春藤能够有效清除甲醛污染。为研究其作用机制,科学家首先研究在密闭环境下常春藤正常的呼吸作用和光合作用,测定环境中的CO,浓度变化,结果如图1所示;而后将用特殊方法处理的甲醛通入密闭环境,研究常春藤处理甲醛的途径。图2所示为光合作用和甲醛代谢的相关过程(其中HCHO为甲醛,RU5P和IHU6P是中间产物)。个二氧化碳浓度(ppm)黑喑组(CH2O)ATPNADPRb弱光照组基粒C02①三碳HU6P②RUSP化合物完全光照组bCO:Q时间(s)图1图22023-2024学年度高三第一学月七校联考生物试题第6页共10页

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    11.What difficu ob canobotdo⊙第五辑砺剑·2022相约高考三轮冲刺整合卷(二)A.Data analyzing.12.What does the man think peope shoudd?B.Teaching practiceC.Document writing.内A.Train robots for complexwork.B.Learn to work with robots.考前部英语资C.Develop more advanced robots.料听第9段材料,回答第13至16题。满分150分,考试时间120分钟13.How much does one Coke usually cos?A.$2.第一部分:听力(共两节,满分30分)14.Why is the woman using so many special deals?B.$3.第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)C.$6听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B,C三个选项中选出A.She prefers items on sale.最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题B.She is trying to save money.C.She is a VIP customer of the store22202每段对话仅读一遍。息1.Where does the conversation take place?15.What do we know about the man?A.He does two jobs.A.In a restaurant.B.In a supermarketC.At the man's homeB.He graduated from Harvard.卷2.Who is Mr.Williams?C.He is going to quit his job.A.A researcher.B.A librarian.C.A teacher.16.What does the man suggest the woman do?3.Why does the man think he looks different now?A.Study business at college.A.Because he lost weight.B.Because he got older.C.Because he had a haircutB.Get a part-time job at the store.4.When will the girl's brother return?C.Apply for a job at his company.A.In about a week.B.In about three weeks.C.In about four weeks.听第10段材料,回答第17至20题。17.What goods should be mainly sold next?内杀5.What's the probable relationship between the speakers?A.Skirts准B.Shoes.C.TrousersA.Customer and repairman.B.Policeman and driver.C.Employer and employee.18.Which is the reward for the top salesperson?证号第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)A.A pair of Nike trousers.听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B,C三B.A pair of Adidas shoes.个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒C.A bonus from Under Armour.钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。19.Who will be the new assistant manager?A.Jane Lewis.B.Tim Golding.C.Dianne Greenberg答听第6段材料,回答第6、7题20.What's the deadline for the staff's finishing counting the items?姓名6.When should the boy be at the school?C.Wednesday.题B.At8:30C.At9:00.A.Monday.B.Tuesday.A.At8:00.第二部分:阅读(共两节,满分50分)7.What would the woman like to do later on?第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)班级A.Have breakfast with the boy.阅读下列短文,从每题所给的A、B、CD四个选项中选出最佳选项!B.Drive the boy to the storeAC.Go shopping for new clothes.In tough times-and there's no doubt that recent years qualify as tough times-those of us who love to read turn to all kinds of different books.Here are the books学校听第7段材料,回答第8、9题8.What does the woman want to do tonight?that I'd recommend.B.Watch a gameC.Dine outA.Plan a vacation.The Spy and the Traitor9.Which field does the man work in?The Greatest Espionage Story of the Cold WarB.Advertising.C.Marketing.1SBN978-7-5104-3653-6A.Journalism.This non-fiction account focuses on Oleg Gordievsky,a KGB officer who became aby Ben Macintyre听第8段材料,回答第10至12题。double agent for the British,and Aldrich Ames,the American turncoat (who10.What do experts predict about robots?likely betrayed him.Macintyre's retelling of their stories comes not only from Western英语A.They will never replace humans.sources(including Gordievsky himself)but also from the Russian perspective.It'sB.They will simplify humans'work.every bit as exciting as my favorite spy novels.C.They will take over 30%of all jobs.斯高考版·考前信息卷·第五样英搭0·5创~2022相的高考三轮冲制整合卷(日)·第1页

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    Now research on ants has firstly shown that inseets have the ability to shrink and【改编】Dthen regrow their brains.It relates to how these particular ants,called the Indianjumping ant,reproduce."1 n most ants,the queen is the only member of the colony种群)that lays eg题When she dies.the colony dies.The workers just do the hunting and take care of the项1多角5babies and the chores."says Clint Penick,a professor of biology at Kennesaw StateUniversity in Georgia.But this is not true for Indian jumping ants.Their worker antshave the ability to mate and reproduce.So when the qucen dies,a dominancePrize winner 1 youtournament starts.They'll fight each other over a month to decide who'sgongobetheyt下641enext queen.va条gThe qucen doesn't have an exact replacement.Tournament winnerscalledDescribe the c"gamergates"all assume queen-like dutics of laying eggs.The study found that whenare gratefe铺。ythe ants take on the role of gamergates,their brains reduce its size bynaverage.hin形.c ofthem ree7e角that they can save energy to focus o producing The famsinkto reproduce wasn't new.But what ientist didnthadHaey0rs到the ability to regrow them back.key to cultivatingPenick's team sparnted gmergates from thetheAsk them tothinkine that thestudents think abotheir previosauder naor water.This isbeing ow workewith their bigger brains regrownwe are3that there pece tha are capable of shrinking theit brains andthnregrowing them,even humans to some degree."Penick says.Give exampleeroor bumansrdin to Penick the brainsto say“Thank yoethan we knew.The brains of ants have some shared featurstores or dine outwith humans.So now scientists are looking at digging into the genetic and otheHave them wneuralmechanisms(神经机制)supporting these brain changes.s1weai号32.What is unique to the Indian jumping ant colony?life.Suggest thaA.The worker ants challenge the queen.face wheneverperson.B.The duty of the queen is just to lay eggsC.The colony continues even when the queen dies.A.Express gD.The worker ants live in harmony with the queen.B.Write thC.It's gre33.What do we know about gamergates?D.You pA.They continue to fight each other to lay eggs.E.AskB.They are unwilling to regrow their brains.C.Whether they can regrow their brains back wasn't known before.F.StarD.The downsizing of their brains was first discovered in the study.G.A34.How did Penick'team enable gamergates to regrow their brains?第三青A.By taking good care of them.B.By improving their'social status.【原C.By preventing them from laying eggs.D.By keeping them from social contacts35.Which of the following is a suitable title for the text?选A.The Special Queens of the Ant ColonyB.The Flexible Brain of Indian Jumping AntsC.A Genetic Wonder:from Ants to HumansD.A Shrinking Ant Brain:from a Worker to the Queen湖南佩,教育研究院研制英语试题第6页(共10页)

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    部分和第三部分的第一节为洗柽颗M36.答案:C案详解:选项在短文的第三自然段第三行有提示命题立意:考查语篇整体把握能力。答案详解:该空前面提到:尽管正规工作培训使护士具短文讲述的是发生在圣诞节的故事,这期间“我”决定备专业技术,但这个职业还有人们称之为软实力的资不循和家人团聚的传统,而是到一处艺术家聚集的地方去度假质要求。为什么?选项C“They play a huge role in42.答案:Atheir success'”一语中的地回答了这个问题,同时又为命题立意考在动词辨析能力。后句自然过渡作了铺垫。答案详解:当然,“我”的做法引起其他家庭成员的不快,认为“我”与家人分裂。注意,这里用的是divorce37.答案:A命题立意:考查语篇整体把握能力。《商超的引申含义ky与股离答案详解:根据该小标题下的第一句“The educational43.答案:D命题立意:考查副词辨析能力。.1requirements for registered and licensed practicalnurses differ from each other greatly.”就可以顺理成章答案详解,从后面的1 held ground”(我设有让步)看出,“我在家人反对的楷况下仍然要坚持在外过地确定选项为A。圣诞节。38.答案:E44.答案:C命题立意:考查语篇整体把握能力。答案详解:其实,本段的小标题“Getting Into a Nursing命题立意:考查名词辨析能力。Program'”就是一个提示:下面讲的是考护士培养学院答案详解:根据上下文(尤其第一自然段)推断出答案:的要求。而选项E“Admission requirements and选项C。45.答案:Dprocedures differ by school.”位于句首恰到好处地概括命题立意:考查动词辨析能力。了后面的内容,成为提纲举领句。答案详解:在圣诞节前夕,“我”已经在艺术家聚集地度39.答案:G过一周。oD命题立意:考查语篇整体把握能力。46.答案:B答案详解:本空作为该段的结束句,应该是上句内容的命题立意:考查动词辨析能力。延伸或总结,根据上句“If you are applying for a答案详解:新英格兰的雪花已经不再有新鲜感,但“我”diploma in nursing program,you also may be required内心不愿意承认这一事实。”Bn1gn08to have taken coursework(指定课程).”,结束句应该对47.答案:Cowonmoi9oY:11:“指定课程”作一个说明,即上句内容的延伸,而选项G命题立意:考查动词短语辨析能力。2○"It includes chemistry,physiology,and math and a答案详解:到艺术家聚集地过圣诞节是“我”一直的梦practical nursing program.”堪当此任想呀,可为何又如此伤感呢?looked for:寻找;cameto:想起;dreamed of:梦想;gave away:赠送。0 x9140.答案:D命题立意:考查语篇整体把握能力。48.答案:AUb911n答案详解:结合该部分的第一句“After completing an命题立意:考查形容词辨析能力mRN or LPN program you will have to apply for a license答案详解:最后“我”在一个共用的房间给家里打了一in the state where you want to work.”再根据本空的后个电话。根据艺术家聚集地这一实际情况,theni面-句“A key part includes taking the National Councilcommon room应该是共用的电话间。Licensing Examination.”反推就可以确定D是最佳选49.答案:D项,它既合乎上下文又是自然过渡。命题立意:考查名词辨析能力。答案详解:根据后文父亲把声音关小的情节反推,“我”第三部分语言知识运用因为父亲那方噪音太大而儿乎听不见他在讲什么。第一节:完形填空【语篇解读】这是一篇夹叙夹议的记叙文,讲述的是50.答案:B“我”和家人之间的感人故事,命题立意:考查名词辨析能力答案详解:父亲接“我”的电话时,喜气洋洋的音乐作为41.答案:B命题立意:考查名词辨析能力。背景就成了噪音。第15套·英语参考答案第5页(共8页

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    C.It will deliver lectures and mobile clinic services in schools.D.It will build a better service model for special children.31.Where is the text most likely from?A.A diary.B.A magazine.C.A science fiction.D.A guidebook.D"The world's first 35 kilovolt superconducting power cable was put into operation in Shanghai orWednesday,making China among the global leaders in superconducting transmission applications'said its operator,the Shanghai branch of State Grid Corp of China.The high-capacity superconducting power line,which is so far the world's longestsuperconducting cable transmission project with the largest transmission capacity,marks a majorbreakthrough in core technologies of China's construction of a new power system,according toState Grid Shanghai Municipal Electrical Power Co.Installed in the commercial area of Xuhui district,the 1.2-kilometer cable connects two 220 kVsubstations with a designed current capacity of 2,200 amps.This is also the first superconductingtransmission project built by the centrally administered State Grid in the country.According to State Grid Corp of China,the nation's largest power provider by generatingcapacity,the superconducting cables-one of the most revolutionary cutting-edge technologies inthe power sector-represent an innovative power transfer technology that has the potential to offernumerous benefits.According to Xie Wei,chief engineer at State Grid Shanghai Municipal Electrical Power Co,thetransmission capacity of superconducting cables is much greater than that for conventional cables,but with much less transmission loss.It is also very suitable for power supply in high-load densityareas,providing a new solution to the problem of power supply in high-load-density areas ofmegacities(特大城市)."One 35 kV superconducting cable transmission line can transmit the same amount of power asa traditional 220 kV power line and saves 70 percent of underground pipe gallery space,"Xie said."The transmission efficiency of the high-capacity superconducting power lines can provide reliableand stable power to megacity urban centers,"he added.Gan Zizhao,an academician from the Chinese Academy of Engineering,said,"superconductingcables have always been an important way to solve issues of power supply to superlarge cities amidefforts to push forward power upgrade and transformation in the country."With a temperature of-196C,which is the temperature range required for liquid nitrogenliquefaction,the technology can greatly improve losses in power transmission due to a resistance ofzero,said the company.The low-temperature superconducting cable project is one of the resultsof the strategic cooperation between State Grid and the Shanghai Municipal Government in the fieldsof science and technology.32.What can we know of the power line?A.It made China the leader of the world in the new power system.

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    B.Its sleeves are short.C.It has a little dirt on it.7.What does the man offer to do?A.Reduce the price.B.Check the jacket.C.Findanother jacket.听第7段材料,回答第8、9题。8.Where does the woman want to study?A.In the University of Oxford.B.In the University of CambridgeC.In the Indian Institute of Technology.9.Which subject does the man want to major in?A.Art.B.Programming.C.History.听第8段材料.回答第10至12题。10.What's the relationship between the two speakers?A.Waiter and customer.B.Passenger and conductor.C.Shop assistant and customer.11.What does the woman prefer?A.Leather gloves.B.Fur gloves.C.Wool gloves.12.What can we know about the woman?A.The woman didn't buy anything.B.The woman bought the larger pair of gloves.C.The woman bought the smaller pair of gloves.听第9段材料,回答第13至16题。13.Where is the woman?A.At the dentist's.B.At a shop.C.At a bank14.What does the man suggest the woman to do?A.Get her hole filled at once.B.Take a long run.C.Put herself to sleep first.15.What is wrong with the woman?A.She has a headacheB.Her back hurtsC.She has a hole in one of her teeth.16.How long will the check last?A.About one hour.B.About two hours.C.About three hours.听第10段材料,回答第17至20题。17.Who is Harvey Briggs?A.A college student.B.A football coachC.Theschool director18.Where is the poster wall?A.On the playground.B.In the cafeteria.C.In the school hall.19.Who will choose lunch food for students?A.Their teachers.B.Themselves.C.Their parents20.What should students do with their cell phones during school?A.Lock them inside the school gate.B.Keep them with the school teachers.C.Leave them inside the teaching buildings2

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    QWildfires have recently seriously destroyed areas across the world.Hoping to reduce ham含rled by Yapei Wang,a chemist at Renmin University of Chima,say theyhdetect schwildfiresndwithmhods rely heavi o hum wtchf whchcThe emye or can placed artrialoby recever if there sshap tree.Thteatheitfwthoed to repace batrs Theude temperarechago(to move within the liquids,reatingrcarytosignal.McCarty,a geographer at Miami University says places such as San Diego-where wildland and city meet-could benefit from sensors like this.When a fire breaksout in a valleythat extends to someone's property,she says,with such a device,"as a homeowner,you willknow it earlier than the fire agency."And she adds that it is even more important to improvecooperation among the different agencies involved in firefighting.Wang says his team's next steps are to extend the device's signal range beyond the present100 meters,which can limit its practical use,and to develop a protective cover for it.Thesensor's effectiveness,Wang notes,will also need to be tested'in the field.28.What can we learn about the new sensor?A.It replaces batteries itself.B.It produces response more easily.C.It depends on human observation.D.It sends a wireless signal continuously.29.What's McCarty's attitude towards the new sensor?A.Critical.C.Supportive.B.Ambiguous.D.Indifferent.30.What will probably be talked about if the passage continues?A.How people use the new sensor.B.How much the new sensor costs.C.How the new sensor comes into effect.D.How Wang's team better the new sensor.31.What's the best title for the text?A.A research into wildfires.B.A widely accepted new sensor.C.A new senor to detect wildfires.D.Different opinions on a new sensor.DNearly.two years after the COVID-19 outbreak,China has granted approval to its firstherapy(治疗)for COVID-l9 treatmen"fight against the disease.必。高中2019级英语试恩第5页(共10页)

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    教学札记I went home feeling tired and hungry.【答案】One possible version:Then,amiracle happened!We heard some noises and someone said,"Ithink this lift is not workingLlift officetocheck the liftThere could be people inside.Let's call nowMy eyes lit up immediatelyndthem,indicating that we were inside the lift.A few minutes later,the lift maintenance workers ametools to open the lift door.We heaved a sigh of relief and felt refreshed as we breathed in the fresharIwent home feeling tired and hungry.I explained to my mother what had happened,as she wascoming home lateFrom that day n,Ionyusthe lift when necessaryand make sureirknNstairso of the time.I guessitwl take some time before Iovercome my fear of being shut nhehoiibaitddbpiodionn7otbnAasdinawonsowbbloblodmhh6Aa容术程的的所含克1220◇金太阳AB创新卷·英语(XGK·滚动卷)◇

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    monitoring areas within the park.Butterflies are identified by using binocu)rby netingneighbors watch out for each other,don't they?"And owMr Crady needed Markmuch as hed needed her last summer.He smiled andSkills Required:Applicants must haveef motivation and desire to work withthersand releasing.Data is recorded on data sheets.waved at Mrs.Grady,then his shovel deep into the snow.Vounteerwill ork during days when temperature is degreermore,between10:30m.and"Hey!Jamie shouted.What are you doing?Markcoexplain about Coldiend watchingout for neighbors."I like Mrs.Grady's cookies,"he said.5 p.m.Ability to walk a long distance in hot and humid conditions is needed.Skills with basic24.Why did Jamie and Mark plan to clear the snow for Mrs.Grady at first?butterfly identification are not a must but helpful.A.To help the lady.B.To visit New Kingdom.Requirements:Applicants must complete a National Park Service Agreement and have theirC.To do volunteer work.D.To earn pocket money.backgrounds looked into.U.S.citizenship is required.Applicants must be current Kent Stale25.Mrs.Grady couldn't pay them most probably becauseA.she didn't have enough cashB.she couldn't find the bankHow to Apply:Please request an application from Mike Johnson at gkovachkend and sendUniversity students.C.she thought it was worthlessD.she couldn't afford itit back to Mike Johnson at gkovach@kent.edu,with the above position title as the subject,byFebruary 15,2018.If offered an interview,please come to Cuyahoga Valley National Park with your26.According to the story,which of the following words can be used to describe Mrs.Grady best?D.Helpful.A.Greedy.B.Hopeful.C.Hardworking.personal resume introducing your education and your previous work experience.For further information,please call Jamie Walters at (330)657-2142 or email jwalters27.Which of the following proverb can best summarize the story?A.A penny saved is a penny earned.forcunp.org90B.Kindness is repaid with kindness21.What will a volunteer do in this program?C.Birds of a feather flock together.A.Help make a data record.D.Actions speak louder than words.B.Walk 1 ~2 miles every day.C.Work at least 16 hours per week.I used to teach 7th grade boys.I often got comments of sympathy,but I loved those youngD.Identify butterfly monitoring areasstudents.When I first started teaching them,I soon realized I need to bring forth some new ideas to22.Applicants for the job mustkeep their attention,so I came up with the idea of doing object lessons.And one of my favoriteA.design a programlessons with them was the "Chocolate Cake Course"B.be university graduatesI took a covered cake carrier one day saying,"I want you to have some chocolate cakes thisC.have their backgrounds checkedmorning."Then,I handed out a cup of cocoa powder,a bowl of eggs,and container with flour,oil,D.have the skills of butterfly identificationsugar and all the other ingredients to each boy.They looked at me in puzzlement and disappointment.23.To apply for the position,one needs toI smiled as I told them,"I know it doesn't look like a chocolate cake now,but without adding all thoseA.call(330)657-2142ingredients,you won't end up with a delicious chocolate cake."B.visit Jamie Walters at the officeWe discussed the way the ingredients were put in a bowl and then beaten by a mixer.We talkedC.hand in a resume before February 15about how the batter()was put into pans and placed in a hot oven.Then I shared with themD.send the application to gkovach@kent.eduhow the process mirrors our lives.Sometimes there were sweet times,like the sugar that went into theB"Hi,Mrs.Grady,"said Mark when their neighbor opened her door."Would you like us tocake.Sometimes there were bitter times,like the cocoa when eaten alone.And sometimes there werehard times when we felt as if we were being beaten like the batter.Finally,we talked about how it wasshovel()your sidewalk and driveway?"Shoveling was Jamie's idea,a way to earn enough moneynecessary for the cake batter to go into a hot oven.Sometimes we felt the heat of hot oven as if wefor the new Ocean Kingdom video game that came out the next day.Mrs.Grady was happy,"That would be wonderful,boys.I think the job is getting to be toowere going through some hard circumstances.Just like I need to have a plan for that chocolate cake,we need to know exactly what ingredients to put into our lives and how long we need to stay in theoven of hard times so that we could become stronger and get the sweetness from life.Looking at their“It will cost 10 dollars,”Jamie said.“If that'sOK,”Mark added.much for me.faces throughout the room,I could tell the boys had got it,especially when I showed a chocolate cake"Oh dear,"Mrs.Grady said disappointedly,"I haven't been able to get to the bank.I can offerfor them to share.homemade cookies,but I realize that's not what you had in mind,Mark was going to say that Mrs.Grady could pay them another time,but Jamie cut him off.28.What is the writer's new idea as a teacher?B.Doing object lessons.A.Teaching children history.D.Sharing chocolate cakes in class.Mrs.Grady doesn't look like the person who'd come to Mark's rescue last summer when Mr.“We'I come back later.C.Going fishing with children.Dunn's dog Goldie had just wanted to play,but Mark didn't feel comfortable around big dogs.He29.How did the writer know the students understood her lessons?wanted to call for help,but his tongue seemed locked behind his teeth.Then Mrs.Grady's front doorA.From the students'answers.had flown open.She must have seen him from across the street."Hold on,Mark.I'm coming!"B.From the students'expressions.Goldie"she'd called.As soon as Goldie had turned her head,Mrs.Grady had slipped betweenC.According to what the students did.Mark and the dog.She wasn't much taller than Mark,but she'd stood firm as a rock in front of him.D.According to the students'comments"Goldie,go home!"Then she'd swept her broom to hurry the dog along."Get!"Goldie had obeyed.30.Which of the following can describe the teacher properly?When Mark showed thanks to Mrs.Grady,Mrs.Grady laughed."It was nothing.GoodA.Kind,helpful and good-tempered.【单元检测卷·英语(五)第4页(共8页)必修⑤-R-C】【单元检测卷·英语(五)第3页(共8页)必修⑤-R-C】

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    高考模拟示范巷全国100所名校最新高考楼拟示地卷入are planted.”O Emotional well-beingGig contributors to17.Emotionally,a hike cenges us to persevere and follow a path wherever it mayreas,”Shah said.lead,it engages our brains in map-reading and trail-following,and of course,being in natural第二efficient and sub-spaces inspires us to feel awe,the sense that there are forces larger than us at work in the第一e jet fuels are notworld.●Heart health佳选,好奥赠清Heart disease and high blood pressure are killers in this country,but hiking is a way to近剂build cardiovascular health.18.It can benefit our hearts and lungs.Hiking on a trail thatbrea0has some ups and downs increases this effect by bringing our heart rate up and down.MFandMost of us don't hike on edges or cliffs.But even a stroll down a gentle wooded path re-1mIquires us to pay attention to where our feet are landing and to keep our balance when clambering past roots,stones and dips in the landscape.These actions require core and leg strength,9Y swhich contribute to overall health in ways ranging from preventing back pain to keeping2Sm02weight off.代8公能,许满共)浮食暗三明O Stronger relationships代01公晰,位能小:温小01共龄地改这角.Y,9w9列n20 But beyond basic safety,hiking is a way to build relational health.The NationalNO JNLPark Service puts it this way:"Because hiking ranges in difficulty from an extremely challeng-ing climb to a casual way of spending time outside,it's a great way to strengthen the friend-ships or bonds you have with your companions."Why not pair your relational strength with两项为多余your physical and hit the trail together?等出T同t,管银同本:A.Benefits and riskshusband,B.Strength and balance.代不(陆使正碳是)普,位01西增合只t into na-021C.Hiking can refresh us after a day's tiring worknd excit-21D.A simple walk increases the rate of our breathingE.Consider just these benefits next time you need to be inspired to lace up your boots吾·GS】英语卷(二)第8页(共12页)【22·MNW·英语·GS共12

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    M:I respectfully disagree!Eddie's sounds much better than Papaya Cafe.W:But Papaya Cafe sounds like a place where you can get some good food!M:That's actually true.Eddie's menu was certainly lacking.Great coffee,though.W:Are you still in contact with Eddie?M:No,he died a few years ago.But I meet up with his son once in a while.Text 8W:I love breathing fresh air in the countryside,while sitting in the morning sunshine.M:I can't agree more,honey.We need to get away from work from time to time.W:OK,you go back to our car and fetch the picnic stuff.M:Oh,so heavy!What have you put in here?W:Nothing special.Food,drinks,and Daniel's kangaroo toys.M:Toys?Why do we need toys for a picnic?W:He said he would like to be our tour director and he lined up many things to do.M:Sure,then.May it really be a day of enjoyment.Other than that,we can also teach him something about science.W:Science?What are you talking about?Forget about your science,OK?It's a picnic!M:I mean we can inspire him for a deeper understanding of the natural world.W:I can't agree on that.Just cut it out.Give him a break and don't spoil the day.M:Well,OK.You are always right.Text 9M:What's your plan for the summer holiday,Lucy?W:I want to spend a month on my uncle's farm in London.But my mother wishes me to go to Beijing,China.M:Why does she want you to go to Beijing?Does she want to travel round the city with you?W:No.My mother is from China.She wants to send me to Beijing to live with my grandmother,hoping the holiday willteach me a lot about Chinese culture.M:Well,do you want to go there?W:No.It's usually very hot in summer and very cold in winter there.I just want to spend a relaxing summer at myuncle's farm.M:So what will you do?W:I guess I'll tell my mother that I'll go to Beijing in the fall.It's usually very comfortable in Beijing then.M:That sounds like a good idea!W:So what's your plan for the summer?M:lan New Yorke cy地R目Text 10W:Human beings speak around 7,000 languages.However,most communication happens in a small number ofwidely spoken ones.The spread of international common languages makes communication easier,but it also means thatsome rarer languages are in danger of dying out.Many times,the cultures that spoke these languages have been helddown,and children do not learn the language of their parents and grandparents.Currently,there are about 2,000 languages in the world with fewer than 1,000 native speakers each.If nothingchanges,around 3,500 languages are expected to die out by 2100.To help preserve and protect these threatened languages,some are turning to technology.Computers can help createonline knowledge banks for a language.Many native speakers of endangered languages are elderly,and there is a dangerthat when each one of them dies,a huge amount of knowledge will leave the world forever.People trying to save minoritylanguages are creating "Talking dictionaries",made up of audio tapes or videos of people speaking them.This way,the—2

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    He said to me in a very 48 voice,"Everything is going to be all right."Then he ran through the第!rain toward the house and climbed up to the roof.I 49 him until I remembered I was supposed to save第my parents'prized possessions.I went back inside and 50 some towels and plastic bags in acupboard.Using the towel to dry off several photo albums and books I placed these treasured things into件the plastic bags for 51 from the rain.Suddenly,I realized it was no longer raining in the house.Looking up,Iw he'd 52 in puttingwaterproof canvas(防水t帆布)over the whole house..I ran outside to thank him,but there was no53of him.I wanted to tell him how 54 I was for his help注This man was an angel sent to help me in my hour of need.He was a light in the darkness.He gaveme 55,comfort and hope.41.A.absorbedB.injuredC.controlledD.killed42.A.unlivableB.unaffordableC.unforgettableD.unbelievable43.A.failedB.managedC.attemptedD.pretended44.A.StrangelyB.RegrettablyC.JokinglyD.Naturally45.A.warnedB.admittedC.permittedD.expected46.A.removeB.checkC.selectD.prevent47.A.went upB.broke upC.stayed upD.turned up48.A.comfortingB.excitingC.amazingD.amusing49.A.enviedB.ignoredC.followedD.watched50.A.storedB.foundC.examinedD.recognized51.A.reliefB.differenceC.protectionD.assessment52.A.resultedB.delightedC.participatedD.succeeded53.A.choiceB.signC.evidenceD.memory54.A.s0yB.anxiousC.gratefulD.concerned55.A.prideB.chanceC.assistanceD.respect第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。When thinking about careers,professional advancement,or even job hunting,we usually attach56 (important)to the so-called "hard skills",meaning skills 57 are directly connected to ourability to perform a particular task or do a certain job.These skills can be evaluated or measured,as theyare the results of 58(we)degrees,certificates,specialized knowledge,continuing education,vocational(职业的)training,and so on.“Soft skills”",on the other hand,are harder_59_(measure)than“hard skills”,as they usually donot come from a degree or specialized training,60 from life experience,personality,and attitude.They 61 (call)"people skills"as they 62 (typical)relate,in some forms,to how we deal orinteract with other people.For example:Are we able to motivate and lead people?Can we communicatewell with others?Some commonly 63 (mention)sof skills would include creativity,teamwork,written and verbal(communication,management leadership,flexibility,and organization.These types of skills arevital,as they help to form 64 well-rounded person.They can provide a 65 (compete)edge inajob search.Soft skills are relevant to every industry or job,because people are always the keynewayor another.高考全直模拟卷·英语(三)第7页(共8页)

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    全是肥所名橙益斯香来腾城产感春18.What is the U3 Art Fair characterized by?A.Selling artworks.B.Attracting tourists.C.Presenting a culture feast.19.How many city's galleries will participte in theA.Three.C.Six.B.Five.20.What does the speaker mainly talk about?A.The introduction of an art fair.B.The function of art institutions.C.The importance of urban culture.第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。APrograms Worth AttendingOThe Secret History of Home Economics (7 pm on Monday,August 8.20-$25)The term home economics may remind people of memories of hand-sewn pillows.Btaccording to author Danielle Dreilinger,the once-revolutionary "science of better living"theexploded job opportunities for women at home in the 20th century still has something to teacus today:everyone should learn how to cook a meal and balance their bank account.Destination Cities (7 pm on Thursday,August 18.$25-$30)From charming parks to neighborhoods with rich cultures,St.Louis,Missouri,has muoffrPBS television host Darley Newman leads a lively virtual tour of the city.the lesserkow background storiesof itsicon landmarks and olyoved hiddegems(宝石)一and plenty ofreaswhy St..Louisisan idea destinationThe Age of Confucius (6:45 pm on Monday,August 22.$20-25)thHisr Justin M.Jacobs analyzes the i of ideas of theae of Confucusdthinkerswho followed in his footsteps:Moi,Mencius,Zhuangi,Xuni and Han Feii.T!exchange of ideasamong these philosophers helped define Chinese civiliation itsefandsethstae for the nexttwo thousand years of dynasties and empires.英语卷(一】第3页(共12m

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    M:They go for jogs play musical instruments,and even play ping-pong.W:Zero-gravity ping-pong!I gotta try that!Who's that lady floating by?M:That's Wang Yaping.She's become somewhat of a celebrity down here on earth.W:Well,women hold up half the sky,so it's only fitting that they should work in it too.Text 10M:Are you a dog person or a cat person?What psychological factors make a person choose onetype of pet over the other?An outgoing person prefers dogs.This should really come as no surprise.Owning a dog is asocial experience,because you always have to walk them and interact with other dog owners.If youreally like talking to other people,a dog might be for you.Cats on the other hand tend to stay athome,which means that taking care of a cat requires much less social interaction.Cat people are smarter.While studies show that dog lovers are more outgoing and lively,catlovers score higher on intelligence tests,and are said to be more open-minded.They are also morecurious about the world,even though they might not leave the house to see it as much!Do you love a dog or a cat?Are you a different kind of pet person like a turtle person or a birdperson?Does your personality match with some features we talked about earlier?I hope my speechwill be helpful to you.Thank you for listening!第5页(共5页)

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    高考复(ZJZ)第31期参考答案及解析阅读理解专练(一)参考答案1-3 DCD4-7 BDCA解析A篇主题语境:人与社会一一艺术本文是应用文。文章介绍了住在温哥华Sunset Inn&Suites酒店可以步行到达的四处休闲娱乐场所。l.D。理解具体信息。根据Queen Elizabeth Theatre部分中的The Vancouver theatre is hometo the Vancouver Opera and Ballet British Columbia可知,此剧院是the Vancouver Opera的所在地。题干中的is based at与文中的is home to是同义表达。2.C。理解具体信息。根据Vancouver Art Gallery部分中的Contact at::(604)662-4719可知这是四处场所中唯一的一家美术馆,咨询电话为(604)662-4719。3.D。理解具体信息。根据Fifth Avenue Cinemas(Cineplex)部分的介绍可知,该电影院不面向19岁以下的人群,也就是说,该场所有年龄限制。【语言知识】house:n.观众席(Queen Elizabeth Theatre部分);V.收藏(Vancouver Art Gallery部分)B篇主题语境:人与社会一一社会服务本文是记叙文。通过教育和努力,Battsengel成为蒙古国电子发展与通信部国务秘书,帮助推动了该国的数字化进程。成功后的Battsengel决定反哺社会,她举办女子代码短训营,勇做推动蒙古国男女等的奋楫者。4.B。理解具体信息。根据第一段中的she was the youngest member、第二段中的howdifficult it is for young women及最后一段中的these women can one day walk into work withoutfacing the same questions she did可知,Battsengel是年轻女性,因此她在议会楼前被保安拦住。答案选项中的age和gender分别概括了文中的youngest、.young和women。5.D。理解词汇。划线词前的The experience指的是上一段中提到的Battsengel在议会楼前被保安拦住的经历,这次经历“突显”了年轻女性当领导不易,要得到认可还需加倍努力。underscore是“强调,突出”之意。6.C。推断。根据第四段中的Battsengel helped launch the E-Mongolia platform which hassince digitized650 government services及Battsengel在评价E-Mongolia时说的Now you canaccess any government service in less than two minutes,and there is no physical contact needed知,E-Mongolia将650项政府业务电子化,让游牧民没有身体接触之需就可以快速办理政府业务。也就是说,政府业务可以远程办理。C项中的civil services是文中governmentservices的另一种说法。7.A。推断。根据最后一段可知,Battsengel举办的女子代码短训营为30名乡村女孩提供了笔记本电脑和培训,Battsengel希望通过这一活动为女性争取更多的社会机会。由此可推知,Battsengel是一个非常有社会责任感的人。阅读理解专练(二)参考答案1-3 DDA4-7 CABD解析

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    关于健康的早餐的建议。由此可知,空处也应讲别人的房屋。break into强行进人;闯入。早餐相关的知识。E项(一块奶酪很可能撑不过50.B上文提到有些老师反对将奖颁给查德,下文提考试时间)符合语境。到I gave him an award for Most Improved。.由此可39.D根据空前一句可知,本段建议带好所有的必需知,前后句子之间是转折关系,因此用but。用品。D项(没有带铅笔这样的小物品到场可能51.A根据下文I gave him an award for Most Improved会对你的考试有很大影响)符合语境。可知,查德那天到了学校。make it to.意为“到40.F空处为本段主旨句。根据空后几句可知,本段达/及时赶到…”。建议不要迟到。F项(别忘了设定闹钟,考试当天52.D查德根本就没有预料到老师会颁给他一个奖,准时到考场)可以概括本段的主旨。因此他当时几乎没有反应过来。第三部分语言运用53.B根据下文Thank you..Now I haveto第一节show my mum.可知,查德非常感激作者,于是紧紧语篇导读本文是一篇记叙文。作者工作的特许学校地拥抱着他。的学生查德本来已经取得了很大的进步,但还是因为54.C查德觉得自己总算有点什么东西(获得的奖)一次犯罪被判监禁。但作者还是坚持将“最佳进步可以拿给妈妈看了。奖”颁给了他:希望这个奖能对他的人生产生影响。55.B根据上文I gave him an award for Most Improved41.A根据上文students with serious problems were可知,作者希望这个奖能对他的人生产生影响。put in prison可知,有严重问题的学生被关进了监第二节狱,因此自8月学校开学以来只有几个学生在教语篇导读本文是一篇记叙文,讲述了一位路人修改室里。:了一个盲人男孩的求助牌后,盲人男孩获得更多人42.A根据上文the year ended in May可知,此处应的帮助的故事。与之对应,指学校在8月开学。56.with句意:一个盲人男孩坐在一栋大楼的台阶43.B根据上文He started out in my first semester上,脚边放着一顶帽子。此处为“with+名词/代Spanish class.可知,此处指同一门课查德已经上了词+介词短语”结构,在句中作状语。故填with。两次。take a course上课。57.which/that分析句子结构可知,空处引导限制性44.D根据上文students with serious problems were定语从句,在从句中作主语,先行词为sign,指物。put in prison可知,有严重问题的学生进了监狱,说故填which./that。明在特许学校,学生的学不是很好,完不成学分58.dropped and连接两个动词,表示动作接连发生,是一种常见的现象。动词时态应保持一致,根据上文动词took可知,此45.B根据下文Chad earned credit for first semester处应用一般过去时。故填dropped。Spanish and moved on to the second.可知,查德获得59.walking分析句子结构可知,空处应用非谓语动了第一学期西班牙语课的学分,然后开始了第二词形式作后置定语;everyone与walk之间是逻辑学期的学。由此可知,在第一学期时查德从未上的主谓关系,应用动词-ing形式。故填walking。缺过课。60.more a lot常修饰比较级形式。故填more。46.A根据下文He was quieter and worked harder..可61.the此处特指那个改写了牌子标语的人,应用定知,查德变得更安静了,学更刻苦了。作者留意冠词。故填the。到了他身上发生的变化:62.truth空处作动词wrote的宾语,应用名词。故填47.D根据上下文语境可知,查德的进步给作者留下truth。了深刻的印象。63.but句意:今天是美好的一天,但是我却看不见。48.A根据上文his big improvement可知,查德在学根据句意可知,上下文是转折关系。故填but。校表现很好,有了很大的进步。因此当得知查德64.lucky空处位于系动词之后,表示“幸运的”,应用犯罪时,作者感到很震惊。形容词。故填lucky。49.D根据上文prison和常识可知,查德非法闯入了65.surprised此处是主系表结构,应用形容词作表严选卷·高中英语·必修第二册·RJ答案与解析D05

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    just dropped off a bag of clothes and a few other items I no longer wanted.When I got theopportunity,I stopped by just to loo through the old records.Yes,I called them records,not CDsorMP3s,simply records,those round plastic thingsfrom ancient times that had music recorded onthem.Anyway,this couple moved slowly around me in search of items they had on a list they heldtight in hand.They didn't say much,but occasionally talked with the other and picked an item up."No,it's not suitable for her and she dislikes it,"one would say and move on.My curiosity always got the best of me until I satisfied it by asking."Can I help you findsomething?I asked.They stopped looking at me.Then the man said,"We are looking for old thingsthat look new.Look,every new year in the past we tried to begin the year with new things.It was agoal to surround ourselves with things fresh and new so that we had new direction,new hopes anddreams for the year ahead.More importantly,we can give some gifts to Eva."“Eva?Who is she?”I asked..“She is a lovely 10-year-old girl we adopted three years ago.Herparents died in a serious traffic accident.She always wants to be a singer,"the man replied.Whenhearing those words,I felt sad and said,"I'm sorry for the girl.Can you tell me how does yoursearch work out?"The lady sighed and said,"It took a long time for us to find a special gift,but wediscovered it was in vain(徒劳的).”I knew it's difficult for the couple to solve the problem,so I decided to take action immediately.I said to the couple,"I can do you a favor.Please wait here for me."注意:1.续写词数应为150左右:2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。I turned around and ran out of the store.When I returned to the store,the couple sat near the counter ()英语试题第12页(共12页)

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    高一英语上学期期末综合能力评估试题(一)参考答案及部分解析参考答案1-5 ABCCA6-10 BABCA11-15 ABCCA16-20 CACBB21-25 ABACC26-30 BDDCC31-35 ACBCA36-40 AGBDF41-45 ADDCB46-50 CACAB51-55 DACBB56.cancelation57.The58.will end59.was hunted60.economic61.carried62.than63.to observe64.catches65.yearly写作第一节One possible version:Dear Sam,How has everything been going recently?Since you are interested in Chinese classical music,I'm glad to tell youthat an online concert will be held in our school at 4 pm next Friday.During the concert many classics will beplayed.Besides,introductions to them will be included.The concert is expected to last two hours.I hope you can join us.It will be a great chance to get to know some Chinese music and culture.Looking forward to your reply.Yours,Li Hua第二节One possible version:When Jet's mom picked him up from school,Big Dog was in the back seat.Jet put his arms around his mom,andthen around Big Dog."Are you excited to see Big Dog?"Mom asked."Of course!I wasn't sure I would get himback,"Jet said.Jet took the album out of his bag,and gave it to his mom.He was excited and a little bit nervous,ashe didn't know if his mom would like it."I have a surprise for you too,"Jet said.As they looked at the pictures,Jet's mom laughed and cried,and she noticed a blank page at the end of the book."Looks as if there's room for one more picture,"Mom said,smiling."Do you mind if I draw it?"Jet dug into hisbackpack and handed her a pencil and some markers.She drew a picture of them sitting in the car looking throughtheir first photo album since the fire,with Big Dog taking a look too."I love it,Mom,"Jet said."Let's go home andsee what other surprises we can find in those boxes.部分解析阅读第一节A篇主题语境:人与自我一一生活与学本文是应用文。文章是一则旅游广告。21.A。理解具体信息。根据第一段中的chosen departures up until October2023可知,人们可以在2023年10月之前选择合适的时间出行。22.B。理解具体信息。根据WHAT'S INCLUDED?部分中的Well-planned list of the places you will visit可知,旅行社将会为游客制定详细的旅行计划。23.A。理解具体信息。根据表格中Glacier Express Winter Magic对应的信息可知,这一行程的出发时间

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    选择性必修四UNIT11 TOPIC TALK,LESSONS1&2参考答案及部分解析参考答案1-5 CBCBA6-10 CABAA11-15 BCBCA16-20 CAACB21-25 ABADC26-30 DDCAC31-35 BACDB36-40 FADGE41-45 ADBAD46-50 DBCCD51-55 ACABB56.what57,there58.conducted59.using60.motivation61.to undertake62.customers63.higher64.greatly65.it写作第一节One possible version:Good morning everyone!Conflict is a normal occurrence in all schools,which means conflictresolution programs are really necessary.Firstly,a comprehensive conflict resolution program promotes a safe school environmentthat permits optimal personal growth and learning.Secondly,learning to resolve conflictspromotes students'social and emotional competencies such as empathy and emotionalawareness.What's more,the ability to effectively and peacefully handle conflict is not somethingwe are born with;rather,it is a learned skill.With the help of conflict resolution programs in schools,students can maximize theirpotential for reaching personal goals and success in life.第二节One possible version:Brian had signed Teressa up for a talent show.Her kids also encouraged her to take part.Onthe day of the talent show,Teressa took to the stage and began reciting a humorous poem about

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    根据该部分中的The rooftop is closed from 10 pm Sunday to Tuesday and on Thursday andFriday可知,屋顶从周日晚上10点至周二以及周四和周五关闭,分析选项可知,只有周三屋顶开放可用。注:本部分中的complex作名词,意为“建筑群”。22.A。理解具体信息。根据Rooftop部分中的please book a section of the rooftop ahead oftime、Laundry部分中的These cannot be booked in advance以及Lifts and stairwells部分中的Special arrangements need to be made...24 hours in advance to reserve one if this is the case知,在屋顶聚会或者搬家使用电梯需提前预定,而洗衣房的洗衣机不可预定。注:stairwell意为“楼梯井(建筑物内楼梯占用的空间)”。23.C。理解具体信息。根据题干中的关键词stairwel‖可将解题信息定位到Liftsandstairwells部分。根据该部分中的If stairs are to be used when moving furniture,,please use theWest stairwell可知答案。B篇主题语境:人与社会一一体育本文是新闻报道。文章报道了华盛顿州立盲人学校举办年度田径比赛的情况。24.B。理解具体信息。根据第一段的内容可知,100多名视力受损的学生参加了周四在华盛顿州立盲人学校举行的年度田径比赛,他们在比赛中跑步、跳跃、投掷等等。由此可知,该比赛的特殊之处在于参赛者是视力受损的学生。25.C。理解具体信息。根据第三段中的As competitors launch from their starting spots,they're able to run alongside the guide wires,holding out their hands to help guide themselvesalog可知,当视力受损的参赛者从起点出发时,他们能够沿着引导线奔跑,伸出手帮助引导自己前进。由此可知,是引导线帮助参赛者辨别方向。26.A。推断。根据第四段的内容可知,Register刚刚赢得了50米预赛。自从他失明以后,他一直在参加规模较小的跑步比赛,而这次能够有这么多盲人一起比赛,他觉得很棒。这是一场真正的田径比赛,看台上有播音员,现场播放着音乐,而且会对全天进行的各项比赛进行现场解说。由此可推知,能参加一场如此大规模的、正式的田径比赛让Register感觉很棒。27.D。推断。根据最后一段中McCormick所说的We have high standards for accessibility和Modeling that for parents is great;it's a day without barriers可知,他的学校对无障碍性有很高的标准,而田径比赛向家长们展示了这一点。由此可推知,他的学校为盲人学生提供了方便的设施。【词汇链接】1.shower(para.1:n.阵雨2.cloud(para.1:v.使减少乐趣3.a level playing field(para.2):公竞争的情况4.heat(para.4:n.预赛,分组赛5.stand(para.4):n.看台6.leave much to be desired(27题C项):还有很多需要改进的地方C篇主题语境:人与自然一一环境保护本文是说明文。玻利维亚曾经的“死亡之路”如今变成了野生动物的乐园。28.D。理解具体信息。根据第二段中的It saw heavy traffic24 hours a day,it saw anaverage of200 accidents and300 deaths per year和第三段的内容可知,“死亡之路”一天24小时交通繁忙,是玻利维亚交通最繁忙的公路之一,尽管这条路上每年均发生200起事故,造成300人死亡。同时,这条路对野生动物也没有任何好处,毕竞任何类型的高速公

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    万唯中考试题研究·英语(山东)1.She will just nod and smileStep 32.A Brazilian will touch your arm or back while speaking.Control my anger and solve my problem3.The oldest person.Have you ever controlled your anger and solved a problem better?I4.Because Indians do not like to say no.had an experience.5.Different countries have different ways to greet./Do in Rome as RoThat day I was reviewing to get a better score in the coming exam.man does./We need to respect different cultures....My friend came and asked me to play soccer.I was too busy to go,so I九年级(全)Units11~12refused.But he kept telling me how interesting it would be to playwith him.Finally,I used up my patience,shouting at him,"Do it一、【主旨大意】本文是一篇记叙文。主要讲述了Rashma偶然发现窗yourself!I want to review!"That surprised him and he just walked away外的树上有鸟儿在筑巢孵蛋,她看着小鸟长大,在小鸟飞走的时候她without saying anything.A few hours later,I realized I made a mistake很伤心,但是哥哥告诉她,还会有其他鸟儿来这里筑巢,因为这是生and said sorry to him命开始和延续的地方。Next time when we are in bad mood,try to take a deep breath1.B2.D3.A4.B5.Dbefore replying to others.We should avoid letting our anger hurt those6.D7.A8.C9.C10.B11.A12.B13.C14.C15.Awe love《思维拓展Thanks for your listening!D九年级(全)Units13~14二、【主旨大意】本文是一篇夹叙夹议的文章。作者以自己朋友的经一、【主旨大意】本文是一篇记叙文。主要讲述了作者在原来的学校历为例告诉大家,一定要对社交恐惧症说“不”,并给出了一些摆脱社很受欢迎,转学后却无法适应新的学校及其环境,后来通过一次团队交恐惧症的建议。合作,作者学会了接纳自己的新同学,并与他们成为好朋友。故事告1.B2.A3.B4.D三、【主旨大意】本文是一篇记叙文。主要讲述了作者在读书时被弟诉我们:如果不能改变环境,就及时调整自已。弟打扰,有了坏情绪无法排解。最终在好朋友的帮助下,作者摆脱了1.D2.B3.C4.D5.A坏情绪。这篇文章告诉我们:当有了坏脾气无法保持冷静时,我们可6.B7.D8.C9.A10.B以通过做运动排解负面情绪;若真的没有办法摆脱坏情绪时,也可以11.D12.B13.C14.A15.C和自己信任的成人去谈论自己的情绪或问题。思维拓展1.was reading 2.felt 3.angrily 4.because 5.me1.B2.D6.better 7.solved 8.to keep 9.sports 10.for二、【主旨大意】本文是一篇记叙文。主要讲述了曼佐小学的学生们☑思维拓展在老师的帮助下,在学校利用鱼莱共生的方法养鱼、种菜、养鸡并为will do sports./I will talk about it with an adult/others./I will ask周围的社区提供食物的故事。others for help./...1.C2.B3.B4.C四、【主旨大意】本文是一篇说明文。介绍了四种帮助我们摆脱坏情三、【主旨大意】本文是一篇记叙文。主要讲述了杭州一所学校的学绪,让自已变得更加高兴的方法。生制作一本班级杂志来记录初中三年的学和生活,毕业生可以用1.Self-care.此来回忆初中生活,回忆美好的故事。2.Helping Giving a hand to someone in need./Do something for some-1.presenting 2.picked 3.them 4.of 5.to lookone else6.usually 7.a 8.when 9.leaves 10.will make3.Keeping a thank diary every day.四、【主旨大意】本文是一篇记叙文。主要讲述了在毕业晚会上,一向4.Taking time to do something you love严肃的教授通过让学生们玩障碍物游戏,给学生们上了珍贵的一课。5.To introduce us several ways to get out of bad mood./To tell us sev-故事告诉我们:在人生中,我们以为的那些障碍,其实是不存在的,真eral ways to feel happier....正的障碍存在于我们心中。以读促写1.They felt surprised.Task 12.In the middle of the room.①I was reading a book②what had happened3.They can try walking twice without covering their eyes.③play soccer④do some sports⑤talk about4.We were told by the professor to move the obstacles.Task 25.There are no obstacles that you think and the real ones are just in1.DI was very angry with him,but now I can understand his action.your mind./The obstacles are not the chairs and the ropes but the2It's necessary to ask others for help when you can't solve a prob-fear in your hearts./...lem alone.3Lily was too nervous to sing smoothly.☑以读促写I used to shout at people when I was angry,but now I can hold itTask 1back.①enough food②Set up③raise money④happyTask3Task 2Step 11.DWhen you have fear in your heart,you will be afraid to take the定文体:记叙文first step and fail to succeed.定人称:第一人称2It's time to say goodbye to our classmates and teachers who(m)定时态:一般过去时、一般现在时we have spent most of the time with for three years.定要点:要点1:成功控制情绪的事件起因、经过及结果,要点2:你从3I'm happy to spend a wonderful time with my classmates an事件中得到的感悟teachers in the middle school.26

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    40.B。本部分介绍了参加户外活动可以减少孩子们使用电子屏幕的时间,让孩子们的眼睛得到休息,因此B项(让孩子们参加户外活动会减少他们看屏幕的时间)可以概括本部分内容。语言运用第一节主题语境:人与自我一一生活与学本文是记叙文。作者夫妇出海去观赏海豚,与海豚互动,玩得很开心。41.A。根据下文中的Touching is not.it's a friendly challenge to a race可知,游客们被告知如何和海豚进行互动。42.C。根据下文中的They were easily within arm's reach.to hug them可知,触碰海豚是不被允许的。43.A。根据下文中的We were prepared.A LOT OF DOLPHINS!可知,观看海豚充满偶然性,没有人能保证一定可以看到海豚。44.D。45.B。根据下文中的But within ten minutes.A LOT OF DOLPHINS!可知,作者做好了要等很长时间(才能看到海豚)的准备,甚至觉得他们会失望而归。46.B。根据下文中的描述可知,作者一行人看到了许多海豚,身穿潜水设备的他们笨拙地赶紧跳入水中和海豚互动。47.C。根据下文中的singing high-pitched songs into our snorkels可知,作者的向导告诉他们吸引海豚注意力的方法。48.D。根据下文中的We were suddenly in the middle of.over400 dolphins!可知,作者夫妇成功吸了海豚的注意力。49.D。根据下文中的a group of over400 dolphins可知,作者夫妇发现他们周围聚集了400多只海豚。50.A。根据上文中的描述可知,作者的向导告诉他们不准触碰海豚,因此,作者遵循向导的指示,抵制住了内心想要触碰海豚的诱惑。51.C。52.B。根据上文中的If a dolphin starts swimming around you in a circle,it's a friendlychallenge to a race可知,海豚会将人们围起来,并向他们发起友好的挑战。作者接受了这一挑战。毫无疑问的是,海豚赢得了比赛。53.A。根据下文中的our boat returned可知,海豚离开了,作者一行人也随即返回。54.B。55.D。根据上文中作者和海豚兴奋地互动可知,看到逐渐远去的海豚,作者开始考虑自己的职业规划,他希望成为一名向导。他渴望通过和海豚的互动交流找到自己内心的静。第二节主题语境:人与社会一一社会本文是说明文。开着房车去亲近大自然是个不错的选择。56.interesting。考查形容词。设空处在句中作表语,应使用形容词。根据语境可知,设空处在句中表示“有趣的”,故填interesting。57.to experience。.考查动词不定式。want to do sth.意为“想要做某事”。58.comforts。考查可数名词的复数。根据语境可知,设空处在句中表示“舒适的设施或条件”,是可数名词,且设空处前的限定词为may,应使用可数名词的复数,故填comforts.59.being。考查动词-ing形式。设空处作介词from的宾语,故填being。60.and。考查连词。根据语境可知,sizes、shapes、prices之间为并列关系,表示房车可在哪些维度进行选择,应使用并列连词,故填and。

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    9C/A01.b府c.pseb61、BAD wamirg-D%A·mre63、C66Ax B protecSp☆马ehu-j5以、BxD、tor9、6b、hch62.and6 Loukng→Led63.mthoechodssp.on6p.人a6euedS9.a间eaw的为-7 appedron5、aeo0☑6。、dilay→krel5have come.6(、69wiN

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    W:Yes,I do.M:What is your mother tongue?And what second language are you learning?W:My mother tongue is Japanese.I'm learning Chinese.I fell in love with Chinese when I traveled to Chinalast year.M:Is Chinese popular in your country?W:I think so,at least among us students.M:Do you often use Chinese?W:Yeah.I speak Chinese in my school most of the time.I see Chinese people almost every day inrestaurants or supermarkets.M:Okay,thanks for your time.Have a good day.Text 9W:How often do you read books,Mike?M:I read books every night before I go to bed.Because I'm usually busy in the morning and afternoon.W:Wow,that's good.What's your favorite type of book?M:I love reading about country life.I used to read a lot about school life and history.W:Well,how long does it take you to finish a book?M:It depends.Usually it takes me a week to finish a 300-page book.I've been reading a 600-page novelrecently.W:That's quite efficient.By the way,would you like to go to a coffee shop with me this Saturday?It's soquiet that we can read some books there.M:Oh,I'd like to.Thanks for your invitation.Text 10M:Argentina is experiencing extremely hot weather.Temperatures in some parts of Argentina have neared 45degrees Celsius,making it the hottest place on the planet for a short period.The heat wave has put pressure on power systems and forced Argentines to seek cooler air in the shade.Hundreds of thousands of people in the capital Buenos Aires were without electricity after power systemsfailed."I came home and we were without electricity and the house was a furnace,said 42-year-oldJose Casabal,an electrician."I took my children off to their grandmother's house to swim in the pool,he said."Even early morning it was very hot,around 31 degrees Celsius,"said Gustavo Barrios,who is34."I do not have air conditioning at home and we were with just the fan blowing hot air.It'sunbearable.Local leaders warned residents to stay out of the sun in the hottest part of the day and drink plenty ofwater."We have to be very careful these days,said Buenos Aires city mayor Horacio RodriguezLarreta.Weather expert Lucas Berengua said the heat wave could set records in the country."This is a heat wave of extraordinary characteristics,he said.参考答案第7页(共7页)

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    her head higher.Putting the jacket back on the rack,she rejoined Joanne."The jacket looks so nice on you,"Trudy said."Can I borrow it sometime?"she said.Ihadn't seen her face so bright before.While they were busy,I asked the salesperson to wrapup the jacket Trudy had tried on."Please don't let her see it-it's a surprise,"Iexplained.Forthe next few minutes,I kept Trudy busy while the salesperson was wrapping it.We boughtthe coat Joanne loved and I managed to bring the parcels to the car without being noticed.On arriving home,Joanne proudly modelled her new coat for Trudy again.I asked Trudyto go out to the car and bring in the other parcel.注意:1.续写词数应为150左右;2.请按如下格式在相应位置作答。I asked Trudy to open the parcel for me.I took Trudy's face in my hands,and asked,"Isn't this the jacket you were trying on?"

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    上饶市2023年九年级数学质量测试英语试题参考答案一、听力测试1-5 ABCBC 6-10 CBBAA 11-15 BABCB16.animal 17.7 meters (7 m)18.an elephant 19.12,000 20.their home二、单项填空21-28 ACADB CBD三、完形填空A)29-33 BCADA 34-38 CADBC 39-43 ABDBCB)44.care45.tell 46.among 47.to respect 48.habits49.finally 50.These 51.first 52.how 53.include 54.important四、阅读理解A)55-57 ADD 58-62 BDCCD 63-67 DCDAA 68-72 BCCCAB)73-77 CGFAE五、补全对话78-82 EADBG六、书面表达One possible version:It's reported that labor education will be included inthe education of middle schools and primary schools inChina.I think it will have great influence on ourstudents.First,labor education can develop children's

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    金太阳教育SUNDUCATION考卷二Unit 4~Unit 5试题答案听力15ACCAB印刷即为ACCBB 11~15 CABBA16~20 CCBAC此电9阅读太阳教育SUNDUCATIONA本文是关于参观加州大学植物园的参观指南。子版印刷即为盗版21.C根据Hours部分Member Hour可知,会员星期六上午10点可以参观植物园。22.B根据Admission部分Seniors(65+):$l2;UC faculty,.staff&.students:Free可知,如果一个加州大学的学生和他或她快70岁的祖父母一起去植物园,他或她本人免费,祖父母每人需要支付12美元,故三人共需要支付24美元23.D根据Visit Guidelines部分“Pets are not allowed in the Garden to protect our plant col-lection.However,trained service dogs are permitted.”可知,宠物不得进入植物园,但导盲犬可以内皮e的B刷即9阳教24.◆根据第1段最后一句可知,她的生活很艰难。再根据第1段第2句及最后一段Lck×论的话可知,尽管她生活困苦,但是仍旧充满希望。SUNDUCAT25.C根据第2段第2句可知,该组织帮助那些离开寄养中心的成年人。26.D根据第4段可知,Paparellal6岁时最触动她的一件事是参观寄养中心。电子版印刷即27.B根据最后一段Leszyeski的话可知,Chairity的帮助让她觉得自己和其他人没有什么不同,她过上了正常人的生活,这个组织给像她这样的接收者们带来了信心和希望。C如今,咖啡拉花已经很常见,不过在茶汤上作画就鲜为人知了。韩喆明就是这门手艺的传承人,这项技艺被称作点茶。28.C结合第1、2段可知,“It”指代的是前面的点茶。点茶即在茶汤上作画。29.B根据第3段可知,韩喆明学点茶技艺是想推广中国茶文化,让更多的人了解点茶30.B根据第4段可知,在宋朝,茶已成为几乎所有人的必需品,从贵族、文人到普通人,它就像米,油和盐一样不可缺少,了31.C通读第5段可知,该段主要介绍了点茶的过程。为D教育及滑热浪穿致全球死亡人数正升,中国专家呼呼加大拉咨和利采取活意32,B根据第1②段可知,加大气侯变化方面的投资和采取适应性措施,目的是减多格0为盗以减轻气候变化带来的健康风险。带来的健康风险。“mitigate'”的意思很可能是“减轻”。条版印33.A根据第2段Huang Cunrui的话可知,目前卫生部门用于适应气候变化的资金在气候融意·6·【23新教材·YK·英语·参考答案一R一必修第三册一N】

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    12.What hair may the girl wear?B)13.What color was Kathy's bedroom before?A.Green.B.Yellow.C.Blue.14.Where did Lisa go today?A.Her school.B.Sandy's home.C.Her teacher's home.()15.When will they hold a party?A.Next Friday evening.B.Next Saturday evening.C.This Saturday evening.()16.What is Mike's son collecting these days?A.CDs.B.Stamps.C.Model cars.()17.What can they do in the museum?A.Make cars.B.Watch movies.C.Touch things.)18.How are Mike and his son going to the museum?A.On foot.B.By bus.C.By bike.得分评卷人Ⅳ.听短文和问题,选择正确答案(共7小题;每小题1分,满分7分))19.When do Chinese people often take a shower?A.In the morning.B.At midday.C.At the end of the day.120.What does the speaker do when taking a shower?A.Sing.B.Think back.C.Brush teeth.()21.Why did Linda go to the country in Africa?A.To study.B.To go traveling.C.To see her father.)22.How was the children's life there?A.Poor.B.Easy.C.Colorful.()23.What did Linda do for the children?A.She sent them new shoes.B.She raised money for them.C.She sent them school things.)24.Where does Michael work?A.In a hospital.B.In a shoe store.C.In a school.()25.How many pairs of shoes have been sent to Africa?A.Over 500.B.Over 1,000.C.Over 5,000.英语模拟试卷(十二)第2页(共12页)

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    二、对话理解(每小题1分,共5分)本题共5个小题,每小题你将听到一组对话和一个问题。请你从每小题所给的A、B、C三个选项中,选出一个最住选项,并在答题卡上将该项涂黑。B6.A.NancyB.PeterC.Nancy and PeterC7.A.10 kilosB.12 kilosC.100 kilosC8.A.CinderellaB.Sleeping BeautyC.Little Red Riding Hood69.A.Pop musicB.Country musicC.Rock music位置10.A.Peter should call his friend up.B.Peter should write him a letter.C.Peter should take his friend to the ball game三、听力填空(每小题1分,共5分)本题你将听到一篇短文。请你根据所听内容,完成下面的句子,并将获取的信息填到答题卡相应的位置上。每空一词。幅图片An American Girl in HangzhouHow long?Anna has been in Hangzhou for 11.months.What is Anna doing?She is learning about Chinese tea 12She visited Hangzhou National Tea Museum last Monday.It's arelaxing and 13.near the Lake.She visited QiandaoWhat did Anna do?Lake last Tuesday.She was having a good time.1became dark and started to rain heavily.But after a while,the rainstopped.Then she continued visiting the lake and took many nicepictures.水和She will 15.the pictures ofQiandao Lake to her friends.What will Anna doShe will go back to New York in two weeks.blo or.a笔试部分(共85分)四、补全对话(每小题1分,共5分)下面是手机群聊的界面,请根据聊天内容,从方框所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。选项中有两项为多余项。(Three friends are talking about their plans for Saturday.)八年级英语试卷第2页共10页

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    Unit 6 When was it invented?4·Chester would get very cold,5he拓展设问wouldn't wear a hat.1.What was the weather like in Maine?Chester decided to create something toA.Warm.B.Cold.C.Cool.D.Hot.6 this situation.He invented a way to keep 2.Who helped Chester put the fur onto the wire?his ears warm.He first 7 what he neededA.His friend.B.His father.and went to buy them.Then he used anC.His grandmother.D.His grandfather.instrument,or a tool,to make wire(金属线)3.(中考新考法·推断文章写作顺序)Theinto the shape he wanted.His grandmother thenpassage is written in the order ofhelped him put fur(毛皮)onto the wire.ChesterA.persons视频讲解▣▣finally created the first pair of earmuffs(耳套)!B.placesMore than 100 years later,cold,8C.timeweather also gave ten-year-old KK Gregory anD.opinions中考新考法题idea.The strong cold wind kept blowing her coat》3题解题技巧见讲册P30sleeves(外套的袖子).She went to9 every4.In which part of a newspaper can we read thestore to find a thing to solve her problem.Shepassage?couldn't find any good products.So KK decidedA.Culture.视频讲解to make a new 10 of gloves.She drew andB.Food.described something that she called wristlets(C.Education.)Wristlets are long gloves without fingers.D.Invention.第4题They were a big hit for people living in cold语篇积累places all over the world!1.by accident偶然,意外地,通常作状语。1.A.byB.withC.forD.from2.g0out出去;其他常用短语:g0on继续;2.A.allowedB.refusedC.helpedD.taughtgoby从旁经过;go ahead向前;go over复;go away走开;go back回去。3.A.lowB.high3.in a low,/high temperature在低/高温下,C.lowerD.higher在句子中作状语。4.A.bowlB.glass4.decide to do sth.决定做某事,to后跟动C.plateD.fridge词原形。5.A.andB.butC.orD.so5.help sb.do sth.帮助某人做某事;其他短6.A.keepB.answer语:help sb.with sth.帮助某人某事。C.avoidD.remember6.blow吹;常用短语:blow out吹灭。7.A.workedB.made7.solve the problem(s)解决问题。C.gaveD.listed8.keep doing sth.继续做某事;keep sb..8.A.sunnyB.cloudyfrom doing sth.阻止某人干某事;keepC.snowyD.rainysb./sth.+ad.使某人V某物保持某种状态。9.A.usuallyB.nearly9.all over the world全世界,等同于aroundC.slowlyD.badlythe world.。10.A.sizeB.styleC.colourD.material79

  • ‹‹ 134 ››
扫码二维码