万唯中考试题研究·英语(安徽)to overcome different kinds of difficulties.They try their best tolike in ten years?make their dreams come true and never give up.They continue go-First of all,oil cars will be out of date.Instead,they will being on no matter what happened.I learn from the story that we allreplaced by new energy cars.The cities will become much cleaner be-are able to realize our dreams as long as working hard.cause of less pollution.What's more,robots will be widely used.That's all what I want to share with you.I hope that you willThey will come into each ordinary family.They can help people dolike Journey to the West as well.housework,look after babies,and so on.Last but not least,theYours,Chinese medical technology has reached a high level of develop-Li Huiment.Many kinds of medicines will be invented which are able totreat most cancers well.八年级(上its5~6There's no doubt that China will be stronger and richer in ten1.【主旨大意】本文是一篇记银主要讲述了11岁男孩Blyyears.Chinese will have a much more convenient and healthierEliot坚持自己的爱好,最终成为顶级的专业芭蕾舞演员的故life.事。文章告诉我们心之所愿,无所不成。1.C2.D3A八年级(上)Units9~104D5.B6.D7.C8.A9.B10.C本文是一篇说明文。主要介绍了美国人的时间Ⅱ【大意)本文是一篇记叙文。主要讲迷了学校职业重时间,觉得时间是宝贵的资源,他们对时间是非周其间每天都有承同职业的人来谈论自己的职业,其中一位名为wshr的著名记者让大家印象深刻,学生从他身上学到了4.B5.B6.A7.D8.A9.B故事告诉我们:要敢于为自己的梦想努力,每天小步就梦想越来越近。【主旨大意】本文是一篇说明文面介绍D12.C13.C14.A了如何提高时间管理的技能。【主旨大意】本文是一篇记叙文。主要讲学生图为11.D12.C13.D14.D没有实现目标而向老师请教的故事。个事例告B【主旨大意】本文是一篇说明绍了如何利用时钟诉学生应该从最近的计划开始,逐步走向成来进行时间管理。15.He found the water had nearly ti15.B16.D17.D16.We should either emptyor bring enough fire-C【主旨大意】本文是主要讲述了Cole凡事拖拉,wood.凡事都是等一会心一天他赶公交车迟了,且遇到暴风雨,被淋17.We should start from the成了“落汤鸡”。数事告诉我们“今日事今日毕”的重要性。年级上)18.Because the weather report says it will rain.Units 7~819,mof ark clouds covered the neighborhood【空旨大意文是一篇记叙文。文章主要讲述了未来的自20.He shouldn't put off till tomorrow what he can do today.给死在的自己写的一封关于自己未来的生活的书信。多设问1.DB3.B4.B5.C6.A7.C8.B9.2.C10.ADear Mike,Ⅱ.A【主旨大意】本文是一篇说明文。主要从建How is everything going?I'm glad to hear from you.It is ver照、人口等方面介绍了未来太空城市是什么样五important and necessary for us to learn how to manage our tir11.C12.A13.CHere is my advice that might help you.B【主旨大意】本文是一篇记叙文。,主要讲述了位父亲带孩To start with,we'd better make full use of the tin子去爬山,通过山里的回音让孩子知道,我们的朱来就像山里的What's more,making a good plan can help us bettnage our回音一样,现在所做的一切未来都会回根给我们。time.In addition,we should develop somt remember14.He was surprised.15.4cause of the echo./Becauseto make sure they have no bad influenceudy and healththe voice met the rockback.Lastly,never put off what you shouldtomorrow.16.He wants to teacIl his hard work will pay off one dayHope you can manage yourbe the master of your义读促写timeTask 1Yours,Li Hua①at a unive②happy and easy③study for free④hightechnologycts5Never stop/Keep fighting下)Units1~2Task 2本文是一篇说明文。主要介绍了志愿服务的(1)Our country becomes stronger and stronger because of the efforts微做志愿服务不仅可以帮助别人,对自己也有好处of the whole nation志愿服务影响人类健康的方式和原理。(2)What you do today will have an influence on your future.B3.A4.D5.B6.B7.A8.C9.DTask 3Step 1一材多设问审主题:未来的中国:审立意:引导学生畅想未来生活,树立信心;审文体:说明文;审人称:第三人称;审时态:一般将来时;B【主旨大意】本文是一篇记叙文。主要叙述了理发师通过免列要点:①交通:新能源汽车完全取代燃油车费给孩子剪头发,让孩子读书,并且一直坚持了很多年。②生活:机器人被广泛使用11.B12.D13.C14.D15.C16.A17.C18.A③医药:研发出可以治疗大多数癌症的药品19.D20.AStep 3Ⅱ.A【主旨大意】本文是一篇记叙文。主要讲述了Kesz Val-Nowadays,our country is developing fast.But what will China bedz建立了“守护社区儿童”的组织,给儿童们发放“希望礼物”。12深笔
精讲本一部分教材知识研究七年级(上0nts14(含Starter)17.1Kate takes a bus to school every day2Kate goes to school by bus every day.练讲重难点18.C1.A2.03.19.The littlirl is afraid to cross the bridge,for she is afraid of fall-4.Whe shoppingonline,some people can't help buying somethinging into the river.they don't need.20.Don't be afraid of difficulties if you want to succeed.5DWith the help of the classmates,he made great progress in Eng21.You look so tired.Stop to have a rest.lish this term.2With the classmates'help,he made great pro-Planting trees can stop the sand from being blown away by thegress in English this termwind.6.A7.B23.I remembered turning off the light whem I left t8.Thank you for helping me clean the24.Remember to turn off the light when you leae room.time.25.I forgot bringing that book to you9.D10.C②B③A④D126.I forgot to bring that book to you.13.Our teacher asks us to develoof keeping a diary熟词生义every day.1.①A②B2.①A②3.①A②B③C熟词生义4.①B②A5①C②B③A6.①A②C③B1.①C②A③B2.①C②ABB3.①B②A7.①C②A③B8.①A②B4.①A②B5①A②B6.①A②B7.①B②C③A核心词汇随堂测8.A4.D 5.C 6.groups 7.luck 8.rules核心词汇随堂测wear11.drawing 12.speak 13.far 14.strict1.02D3C4.B 5.B 6.C 7.friend 8.parents9.name 10.excuses 11.maps 12.day 13.know 14.sp七年级(下)Units5~815.help 16.saw 17.tidy 18.key 19.last七年级(上)Units5现分层练讲重难点1.C2.①spends②took③cost④paid3.①through分层练讲重难点②across③past④cros⑤over1.A2.C3.B4.①watch②seeLook④reading5.D4.We had a good time/enjoyed ourselves/had fuhe trip to6.D7.①feel②sounds③smell⑤tasteHefei.8.A 9.B 10.D 11.C 12.relaxed5.Linda enjoys/likes/loves taking pshealways13.①Students are busyfor the sports meeting.goes out with her camera.②Students are bipreparation of the sports meeting6.D 7.B 8.snowy14.A15.A词生熟词生义1.①A②B2.①A②B3.①A②B4.①C②A1.①B②A2①B②A3.①A②B4.①A②B③B5.①A②0③B6.①A②B5.①B②A6.①C②A③B7.①C②B③A核心词汇随堂测8.①A②B2 D 3.D 4.C 5.B 6.animals 7.flag 8.roads核心词汇随堂测10.enjoy 11.save 12.drink 13.pay 14.miss1.D 2.C 3.C 4.D 5.C 6.A 7.history 8.term 9.les-16.shyson 10.price 11.month 12.science 13.tennis 14.store七年级(下)Units9~1215.finish 16.healthy 17.late 18.easy 19.same七年级(下)Units1~4分层练讲重难点1.B 2.A 3.I would like to go to the museum this weekend.分层练讲重难点4.B1.D2.A3.①speaks②tels③talking④says4.①Take5.As long as you study hard enough,life will be sure to give you a②bring③cary④get5.D6.A7.waitingsurprise.8.Each book in the school library can be kept for one month at most.6.A7.A8.B9.C10.C9.B10.A11.C12.C13.A14.C15.A16.B11.A large number of/Many college students choose to go back to2
6.What does Dr.Allen Frances suggest psychiatrists do?goods or services.A.Evaluate Adderall's harm.A.Think of soft skills in the light of competition principles.B.Recognize ADHD's symptoms.B.They also give you a competitive edge in the workplace and even in life.C.Avoid over-prescription of Adderall.C.However,what you need most is a reputation for customer service.D.Expand patients'knowledge of Adderall.D.They include social skills,interpersonal skills,and a positive attitude.7.What is the text mainly about?E.Unlike hard skills,there are no exams to prove that you can do them.A.The magic power of Adderall.F.One reason soft skills are so valued is that they help better humanB.The trend of taking a“study drug'”.connections.C.The widespread ignorance of ADHD.G.Hard skills are skills you can gain through education,training programsD.The disadvantage of college health care.and certifications.二、七选五(共5小题;每小题7分,满分35分)三、短文改错(共10小题;每小题3分,满分30分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作两项为多余选项。文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增What are "soft skills"?You may ask."Soft skills"is the term used for those加、删除或修改。skills that are not technical or job-related.8 These skills characterize your增加:在缺词处加一个漏字符号(八),并在其下面写出该加的词relationships with other people,or how you approach life and work.In the删除:把多余的词用斜线(八)划掉。workplace,soft skills are considered to be a complement to hard skills,which修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。refer to a person's knowledge and occupational skills.注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;9 Imagine you are working in a company producing something,let's say2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。light bulbs.You come up with a revolutionary new technology.Your light bulbsDear Sir or Madam,are suddenly much better than others and your profits go up.But,after a while,I am writing this letter to draw you attention to the community lectureyour competitors get hold of the technology:You license its use,perhaps,or theyconcerning garbage classification.As we all know,garbage classification is of greatdevelop alternatives.Suddenly,light bulbs are all the same again and your profitsare suffering.You still need the new technology.10significant for environmental protection.We should try our best make ourHard skills are like your technology:Anyone can acquire them through formalcommunity an better place.education,training programs,and concentrated effort,and they are necessary.Garbage classification not only benefits the environment,but reduce theWithout them you will not be able to operate in the workplace.Soft skills are yourunique selling point.11 Plus,soft skills are regarded as those relating toworkload of workers.More important,it can help us develop a sense ofemotional intelligence,the ability to recognize and manage your own and others'responsibility and form good habits for ourselves.What's more,the garbage whereemotions.However,in reality,they go beyond that,and into the wider areas ofis classified can be recycled and turned into value resources.how you organize yourself and how you approach life.It has been suggested that inThe lecture will be held in the hall at 9 am next Sunday.I hope you can comea number of professions soft skills may be more important than occupational skillsand join in us.Making a contribution to garbage classification,please.over the long term.Like hard skills,soft skills require a lot of practice to make you really skilledYours,at using them.12 You measure your success in developing soft skills in howHongqi Communitywell you manage relationships with those around you.These include family,friends,and co-workers,as well as customers and those who provide you with英语·周测卷(二十八)第3页(共4页)英语·周测卷(二十八)第4页(共4页)
eness of fire hazard and protect our'm writing to ask if we can attend iool hall at 9 am next Monday,whicMore importantly,we are expectedfit to us.Looking forward to your
第二节(共1A.JOURNEY TO MARS..B.ENGINEERING BASICS.C.JOURNEY TO SPACE.D.EXPLORATION AND DISCOVERY22.What can campers learn only in ENGINFERING BASICS?A.Coding.B.Supply delivery.C.Rocket designD.Creative thinking.23.What is special about EXPLORATION AND DISCOVERY?A.It will be open in August.B.Campers can learn problem-solving skills.C.It is a4-dyper Camp.并两共e ae chace to mtBBookstores,like wines,have different notes,different flavors,each one distinct.There aremusty(有霉味的),odd ones with random piles and dusty rows,usually with both used andebooks.There are small independent stores charming and cozy.Then there's the big-box with longstraight rows,bright and dustless,usually featuring a cafe and a kids section you can get lost in.My adoration for bookstores is,without a doubt,partly nostalgic().I came of ageinthe late 1990s when Amazon was mostly known as a river in South America,phones were not smartand bookstores were dotted around cities.When my husband and I were dating,our go-to date was to get coffee and walk aroundbookstores together.It was the best.We'd move slowly,wandering through the religion section,thememoirs,fiction,poetry,history.I'd pick up a title Id heard about and sit in the aisle reading achapter.I'd find one I'd never heard of and scan the back cover.We'd sip our coffee and read eachother interesting paragraphs from books we found.I fell for bookstores and for my husband at the same time.So when stores began closing downall over America,we were both sorrowful.What were we supposed to do with a night out now?In a recent very informal and unscientific poll (of my friends,I found that many of uslove and miss physical bookstores.Friends described the feeling of discovery and exploration,thecalming serenity (of being surrounded by words and ideas.My wise friend Greg said,"Bookstores are like the best parties:You may discover a new friend or join an unexpectedconversation with a simple turn of your head.I dream of an America with streets full of independent bookstores whose inventories(单)contradict one another..But right now I'm in favor of any brick-and-mortar(实体的)bookstore,really.Any place that reminds us that the material world is beautiful and worth spending timein.Any place where we can learn how to exist together in communities full of words and ideas.Anyplace where we may discover something unpredictable and new.And if there's coffee nearby,evenbetter.24.What do the underlined words in Paragraph 2 suggest about the late 1990s?Physical bookstores were popular.B.The information age finally dawned.C.Smart phones were common in cities.D.The Amazon River remained unpolluted.25.What do we know about the author?A.She was picky about her books..She spent most of her time in bookstoreB.She favored books she hadn't heard of.D.She enjoyed drinking coffee while reading.高三英语试题第4页(共10页)
A.Because it's easy to collect steam from the air.F.This all goes to show that hiking may be one of the best ways to move your bodyB.Because of the low cost of building the system.G.Being a professional writer,I sometimes have trouble taking the time to hike in the middle of myC.Because of the extensive application of the systemworkday.D.Because the material used in hydrogels is inexpensive.34.What can we leamn about the technology in Paragraph 4?第三部分语言知识运用(共两节,满分30分)A.It makes up for the weaknesses of commercial solar panels.第一节完形填空(共15小题:每小题1分,满分15分)B.It will be widely used on large farms in remote desert areas.C.Most of the sunlight absorbed is transformed into electricity.阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最D.Absorbed sunlight reduces the efficiency of the solar panels.佳选项。35.How may Wang's team improve the performance of the system later?At the age of 41,I finally got to live my childhood dream.I got to spend an entire 41.alone at anA.By staying away from very dry areas.B.By reducing dependence on humidityairport.I was 42.by mere minutes.The next plane wouldn't be 43.until early the next morning.C.By increasing research costs.I take advantage of my "extra vacation time"and make my own 44.D.By increasing the level of humidity in the air.First,,I passed through the rotunda(圆形大厅),which I had45._through many times before第二节(共5小题:每小题2.5分,满分12.5分)without ever truly looking at it.Then,I found a fashion 46.made by students and took my timeappreciating their 47.and hard work.阌读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选Late,I was 48.with a full-size copy of a large brontosaurus ()You wonder what that项。brontosaurus might have been thinking about before it 49.,and how it might have felt about livingI'm a hiker-"bor to hike",as my husband likes to joke.It does my heart and soul good to take a packin an airport.You wonder what the 50.might look like in the future.I waved to all the security cameras,and head out on a trail,especially when I'm alone and can let my mind wander where it will.Thehoping that there was someone 51.on the other side,having a good laugh.experience of hiking is unique,research suggests,conveying benefits beyond what you receive from typical1 52.my airport adventures that night.I thought little of the posts when my flight took off.Byexercise.Hiking in nature is not only good for our bodies,but also good for our moods,our minds,and ourthe time my plane 53.,they were going viral.As a writer,I would have 54.this to make mehappy.But I began to feel a deep sadness.Has everyone grown entirely 55.to the beauty all aroundrelationships36.Hiking keeps your mind sharper than many other forms of exercise37..But research suggestsus?41.A.weekendB.nightC.dayD.decadethat hiking doesn't just feel good,it might also keep my brain in top shape.38.Exercise in general can be a good way to decrease stress.But what sets hiking apart from42.A.disappointedB.amusedC.earlyD.lateother forms of exercise is that hiking can happen almost anywhere and give you that dose of nature you43.A.arrivingB.missingC.landingD.waiting44.A.attemptB.decisionC.adventureD.journeyneed to stay happy.C.rushedD.struggledHiking can increase our creativity.I'm sure I'm not alone in finding that walks in nature let my mind45.A.wanderedB.cycledC.collectionD.decorationwander freely in creative directions.39.Studies have found connections between creative thinking and46.A.trendB.display47.A.generosityB.distributionC.admirationD.talentnature experiences,too.Hiking helps strengthen a positive relationship with the natural world.Besides being good for us.48.A.greetedB.providedC.troubledD.servedC.diedD.appearedhiking may also help the world around us.After all,if we can walk and cover longer distances,we could49.A.accumulatedB.vanished50.A.brontosaurusB.airportC.humanD.worlduse cars less and reduce our carbon footprint.40..It increases our connection to nature.Developing a positive relationship with the natural world can help us to care about its fate,making usmore51.A.watchingB.tremblingC.investigatingD.blessing52.A.demonstratedB.copiedC.postedD.appreciatedcommitted to conservation efforts.53.A.gave offB.touched down C.picked upD.broke throughA.Hiking helps to keep you calm and happyB.Hiking and writing have strong connections54.A.preferredB.inspiredC.recommended D.expected55.A.blindB.accustomedC.addictedD.relatedC.Beyond that,hiking benefits our planet indirectlyD.Here is what science is saying about the benefits of hikingE.In fact,I've written many of my songs while hiking on a trail7
Angelou.The story is a (an)59 example of the important role that teachers play in their studentslives,and it is also a reminder of how much children can accomplish when they really receive60along the way.41.A.editorB.teacherC.poetD.architect42.A.supportB.burdenC.ignoranceD.challenge43.A.goalB.problemC.impactD.attention44.A.silenceB.illnessC.brillianceD.stillness45.A.informB.thinkC.dreamD.speak46.A.remindB.receiveC.requireD,remember47.A.choseB.leftC.foundD.met48.A.solvedB.cleanedC.stoppedD.noticed49.A.rather thanB.other thanC.more thanD.less than50.A.feedsB.dependsC.putsD.cames51.A.effortsB.wordsC.worksD.effects52.A.providedB.quarreledC.dealtD.socialized53.A.listenB.watchC.readD.write54.A.magazinesB.pieturesC.booksD.newspapers55.A.tellingB.askingC.demandingD.announcing56.A.earsB.eyesC.handsD.lips57.A.endingB.startC.resultD.secret58.A.scheduleB.lectureC.differenceD.impression59.A.inspiringB.excitingC.confusingD.frustrating60.A.amusementB.entertainmentC.ad小ertisementD.encouragement柳州布2023届高三毕亚班11月模拟统考试题·英语第10页(共12页)10/12
如谈话疗法和催眠法等,最重要的就是身边的人的with the spring mating season also means that we may【文章大意】(本文是一篇夹叙夹议文。讲述作者54.B(解析:本句中的and是并列连词,同时下文谈默默支持。)be in for a new generationvith a greater number of在女儿小的时候就有一个睡觉前一起读书的好到protested“提议”可知,“我”还不愿意放弃睡前阅28.A(解析:细节理解题。根据第一段第二句birds,and one with far healtier baby birds(全球封锁惯,即使孩子年龄变大了,身材变大了,也丝毫不影读,我女儿也不愿意。neither表示否定句中的倒someone with monophobia experiences extreme anxiety的开始恰逢春季交这事实也意味着,我们响这种好传统。睡前读书的惯影响了孩子的装,对方也不,用neither.)when left alone和第二段第一句This condition is可能会迎来所一代的鸟数量更多,幼鸟也更健康。)生。)55.D(解析:有一次,我试着提起不再读书的话题caused by an anxiety disorder可知孤独恐惧症是可知B选项It may bring a booming bird population(它41.A(解析:根据下文第三段和第四段谈到作者的她立刻拒绝了。rejected“拒绝”符合题意。)种焦虑症似的症状,所以答案为A项。)可能会带来鸟数量的激增)表述符合题意,故选B女儿年龄变大了,身材变大的时候,读书的传统56.B(解析:作者很喜欢睡前和女儿一起读书的传29.C(解析:细节理解题。根据第二段第二句A项。选项It may cause birds a serious consegence(它惯开始些变化。故可知是作者感觉到时间统惯,不想放弃,故本句意为“如果说老实话,我monophobe may experience extreme panic attacks能会给鸟类造成严重的后果)和C选项It makes故选A项。)们的睡前读书惯一旦结束,这真的让我心碎”,故when left alone可知一个孤独症的人当被单独留在◆birdsproduce more noise than before(它使鸟类比以前f根据第三段谈到了our bedtime reading选honest'“老实的,诚实的”。)家里的时候可能会经历一种极其恐惧的攻击所产生更多的噪音)与文章表述的内容有矛盾,D选项n及最后一段最后一句谈到了reading,故57.A(解析:上文谈到如果睡前读书的惯一旦结以答案为C项。)It has made Brumm hesitant to make inference(这让布空选B项,指的是“睡前读书”。同时下文束,作者会心碎,下文谈到作者认为她不需要担心30.B(解析:细节理解题。根据最后段第二何代鲁姆在做出推断时犹豫不决)答非所问。)到了I would read to her when it was time to go女儿不再读书了。故上下文是转折关系,故用is important to address the anxiety disorder which is at35.C(解析:主旨大意题。通读全文,再结sleep.也是一个提示。)However'“然而”othe root of the monophobia,to ensure that tpatient第一段the birds are actually getting louder43.C(解析:根据第三段中And our bedtim658.C(解析:根据情境可推知,即使我们各自读自does not develop another syndrome caused.by theonly seemed to be louder可知本文月tradition is starting to show of that age.可知己的书,我会强迫我们在第二天早餐时交换意见。anxiety disorder.可知解决孤独恐惧症的根源即焦似乎变得更响亮”展开解释疑问tradition“传统”。睡前读书是他们晚exchange opinions“交换意见”故选C项。)虑症状是重要的,这样就能确保病人不会形成焦虑Are The Birds Getting Louder?越来越同时他们很喜欢。)59.D(解析:根据下文的start another可推知本空选症引起的另一个症状,所以答案为B项。)响亮吗?)作为标题最为合适44.A(解析:根据下文howpoke at alose,如果我要失去我们最古老的阅读传统,我会重31.B(解析:态度推测题。本文主要讲述了孤独恐【文章大意】(本文是明主要告诉我们young age“我的孩子在小的得很好”可推新开始。)惧症的状况以及治疗方法,尤其是建议身边的人的在选择收集邮票的时候需要考虑的一些事项。)知,作为父母感到A项,satisfaction60.C(解析:因为有些事情值得为之抗争,而阅读默默支持,可知作者对待孤独恐惧症的人是关心的36.C(解析:根据下文的每段的小标题可知是给出“满足”。)就是其中之选择fighting“抗争,奋斗”表达作态度,Indifferent'“漠不关心的”:Concerned“关心的.一些收集邮票的建议,故C项的tips是关键词。同45.B(解析:根可知是年龄的变化,者喜欢阅读的心理。)担心的”;Critical“批判的”;Curious“好奇的”,故答时below下面"利started“开始”都给出一些提故选older.)文章大意】(如果用亲手检的垃圾来换书看,你愿案为B项。)46.D(解但女儿年龄大了,我们的睡前阅读传意吗?印尼的一名图书馆馆长近日在附近的村庄37G(解析:根据本段小标题可知本段主要建议统开始显示出那个时代的迹象(signs)。))推出了“垃圾换书”借阅服务,受到了孩子们的热烈【文章大意】(本文是一篇科普说明文,主要讲述鸟“开始你的收藏”,同时根据上文a great way to get a4.C(钢析&根据下文谈到her literarytastes have欢迎。)儿的叫声大小受到周围环境声音大小的影响。)32.C(解析:推理判断题。根据第3段最后is to buy the largest packet of whole-world stampsnded“她的文学品味已经提高了”可知随着岁6l.for(解析:考查介词。in exchange for意为“交you ean afford.“一个很好的方法是购买你能负担的增加,她的书变得越来越复杂了,变得越来越换”是固定短语,故本空填介词or.)birds sing more quietly during the early weekend得起的全世界最大的一包邮票。”可知G项符合题了,故选C项,complex'“复杂的”。)62.to read(解析:考查非谓语动词。get sb to do sthmornings when there tends to be less road traffic(意,“你也可以通过国外的朋友和家人从但信件48.D(解析:根据下文She wanted bigger,longer,“让某致某事”是固定短语,故本空填不定式结构在周末的清晨更安静地唱歌,因为那时马路上的车收集邮票”都表示收藏邮票的方式。somore meaningful books.可推知她的文学品位已经大to流往往较少)可推理出C答案Birds tend to sing词。)大地提高了,故选D项,vastly“大大地”。)hich(解析:考查定语从句。本句话中含more loudly during weekdays(鸟儿在工作日叫声更38.A(解析:上文给出两种选择收集螂票的条件,49.B(解析:根据下文She wanted bigger,longer定语从句,先行词为other waste,引导词在句大)正确,故答案为C项。A选项根据第1段可知you want to collect used or unused siamps.你可以选more meaningful books.“她想要更大、更长、更有意做carries back的宾语,故用that或者which引错误,B、C选项文章没有提及。)择是收集用过的或者是没用过的邮票。”故A项中义的书。”可推知一旦一些书读完,我女儿就渴望更33.A(解析:推理判断题。根据第3段第2句的both是关键词,“你也可以同时选择两多,故选B项,thirst'“渴望”。)64.making(解析:考查非谓语动词。as well as“以Brumm's research has shown that birds respond种50.C(解析:与时间weeks or months搭i及,和”,填making与reading并列。)within 300 milliseconds to a change in background39.B(解析推断题。根据本段中的内费”。如果我们现在一起读其中可能65.accompanied(解析:考查非谓语动词。本句话中noise and adjust accordingly(布鲁姆的研究表明,鸟容pick ayour collections around,或者需要数周或数月的时间才能在睡surround是谓语动词,主语是little children,故本空类会在300毫秒内对背景噪音的变化做出反应,并colletamps,stamps with chickens on or51.A(解析:根据上文的ett可推知随着填非谓语动词,y是关键词,表被动,故本空填过做出相应的调整)可知A选项Birds are sensitivear stamps“随便挑选任何东西来收女儿年龄长大,那么身材做过去作者占去分词形式accompanied.)and adaptable(鸟类是敏感和适应能力强的)符合“收集黄色的邮票,上面有鸡的邮票据90%的空间,现在州空间了,故选A66.them(解析:考查代词。本空中with是介词,后题意,故选A项。B选项Birds are noisy and clumsy角形的邮票”。可知这些都是收集邮票项,take up占据(时间或空面用代词的宾格形式,填them.)(鸟儿吵闹笨拙)与原文不符,C选项Birds are,故选择B项,B项中的themes是关键词。)52.A(解析:女儿现在身材变大了,故她在床上的67.less(解析:考查比较级形式。本句指的是通过flexible and adorable(鸟儿灵活可爱)中adorable原40.F(解析:本段建议“学会辨认邮票”,上文谈到空间比以前需要更大了,故选A项,room“空间”。)她把书借给孩子们,使他们有更多的时间读书,也文没有体现,D选项Birds are intelligent and talented“收藏家使用目录作为指南来评估一套邮票是否可53.D(解析,根据struggle to both fit onto the bed努力就是说在网络游戏上花的时间就比以前少,故填(鸟儿聪明有天赋)过于夸张。)以完成,或者邮票应该如何安排在相册中。”表示目上的环境,可推知这让我们的睡前阅读更加little比较级less.)34.B(解析:细节理解题。根据第4段The fact that录的作用,故F项符合题意“这也有助于收藏者更故选D项awkward“尴尬的”。successful成68.is sorted(解析:考查语态。本句含有which引导the beginning of the global lockdown corresponded加熟悉他们的颜色和名字。”collectors是再现词。)ooth顺利;pleasant令人愉快的,)的非限制性定语从句,先行词为waste,和动词短语6英语金学导航·内参版
答案为D“免费地”。22.C,根据”Opening Hours and the Best Time to Visit'”部分,“book the earliest+”in theshoulder season(October,November,.February or March).”故选答案C.23.A.根据Badu Gili'部分,解释Badu Gili就是water light'之意,故选A。B24--27BACB本文体裁为新闻报道,文章主要介绍了水下博物馆的出现及意义24.B根据文章第二段第一句The main goal was to bring attention to the fact that our oceansneed our help”可知这些水下博物馆的目的是”让人们注意要保护海洋“。25.A根据文章第三自然段,with the outer part like a mask故选答案A26C根据文章第川段,在这个项H实施以前,海底到处都是旧的发动机、管道以及人们制造的各种垃圾,实施这个项月以后,一切得到了改观。27.B根据文章最后一段"this is happening every day in our surrounding waters and it largelygoes unnoticed..”可以推断出海洋被污染的现状极易被忽视”。C)28---31 CBCA本文体裁为说明文,主题语境为人与自然,主要内容为发现黑猩猩具有“亲社会”行为,进一步解释人类的认知进化。28.C。推理判断题。根据文章第一段中..noticed her son Sia had hurt his foot..After secminglythinking about the best course of action,shc then quickly took an inscct out of the air,licked it andapplied it to the wound可知,想把它作为一种药。29.B。细节理解题。根据文章第二段中The Ozouga team then set about monitoring thechimpanzees in the park and looking for other examples of the behaviour可知,这个团队监控黑猩猩是为了收集更多的证据。30.C。细节理解题。根据文章第三段中This echoes the acts of sympathy displayed by humanbeings可知,这种行为表明黑猩猩可能具有同情心.3l.A。主台大意题。文章第一段引入a chimpanzee mother抓昆虫涂在她儿子的伤口,第二段介绍更多类似的疗伤例子,第三段介绍这是第一次发现动物问相互治疗的亲社会行为,第四段进一步强调动物的亲社会行为,第五段说明这种亲社会行为与人类进化的关系。故A项正确。D)32-35.ADB.D本文体裁为报刊社论,主题语境为人与社会,主要内容为大家对最近一名7岁男孩的手指在下象棋时被象棋机器人误伤事件的评论和看法。32.A。态度观点题。根据文章中They're coming for us和.have grown tired of serving ourdecisions and fulfilling our wishes可知,作者认为机器人是故意的。3
5.2021年7月,全国政协召开“积极应对人口老龄化,促进人口均衡发展”专题协商实,赢得阵阵掌声。现场回应委员、网友关切已成为月度专题协商会的重要环节。会。90多位全国和地方政协委员参会,40多位委员、专家和基层代表发言,100这种做法多位委员通过移动履职台发表意见,聚焦国家发展全局和亿万老年人福祉,靶①广泛汇聚民意民智,提升协商议政的质量和实效向积极应对人口老龄化的着力点,彰显了政协委员们为国履职的智慧、为民尽责②表明政协委员代表人民行使管理国家的权力的情怀。这表明③根本目的是提高决策的科学性,树立政协的权威①民主党派聚焦民生福祉,行使参政议政职能④是社会主义协商民主的生动实践,有利于增进共识、促进团结②人民政协是我国国家治理体系的重要组成部分A.①②B.①④c.②③D.③④③政协协商是社会主义协商民主的重要渠道8.2021年11月30日,中央宣讲团成员、全国政协副主席在全国政协机关作学贯④人民政协行使管理国家和社会事务的权力彻党的十九届六中全会精神宣讲报告。对六中全会的重要意义、准确把握《决议》A.①②B.①④C.②③D.③④的核心要义、贯彻落实好全会精神等进行系统宣讲和深入阐释。强调政协组织党6,近年来,全国政协积极主动探索网络议政远程协商新形式,下列是部分网络议政员干部必须始终在政治立场、政治方向、政治原则、政治道路上,同以远程协商会的主题内容:保持高度一致。这说明人民政协A.围绕团结和民主两大主题,履行文化职能时间主题2018年10月24日优化营商环境,促进民营经济高质量发展B聚焦党和国家的发展大局,达共识促团结2019年6月28日注重家庭家教家风建设C,是中国共产党的执行机关,积极参政议政2020年1月10日加强大数据时代个人信息保护D把协商民主这一独特优势贯穿履职全过程2021年3月26日全民义务植树行动的优化提升9.2021年9月10日,中共中央在中南海召开党外人士座谈会,就中共中央关于中对上述事例的正确认识是国共产党的百年奋斗重大成就和历史经验的决议听取各民主党派中央、全国工商①远程协商内容广泛,有力提升了人民政协制定国家方针政策的能力联负责人和无党派人士代表的意见和建议。这体现了②人民政协在党的领导下履行政治协商、民主监督、参政议政的职能①中国共产党和各民主党派是监督和被监督关系③人民政协努力推进社会主义协商民主体系建设,并居于主导的地位②中国共产党通过政党协商发扬中国特色协商民主④人民政协采取新形式,拓展了协商的途径和渠道,更好地集中民智③人民政协是发扬协商民主的有效途径和主要渠道A.①②B.①③C.②④D.③④④各民主党派参政议政,使决议的制定更加科学7某省政协以月度专题协商会为载体,围绕老百姓关心的热点难点问题,开展网络A.①②B.①③议政活动。委员随机问,网友“线上问”,厅局负责人限时答,一问一答间,务实C.②④D.③④思想政治·周测卷(十六)第3页(共8页)思想政治·周测卷(十六)第4页(共8页)


![[衡水大联考]2024届广东省新高三年级8月开学大联考政治试卷及答案英语考试试卷](http://picture.baishilianmeng.com/weibo.png?text=[衡水大联考]2024届广东省新高三年级8月开学大联考政治试卷及答案英语考试试卷)
![[衡水大联考]2024届广东省新高三年级8月开学大联考历史试卷及答案英语考试试卷](http://picture.baishilianmeng.com/weibo.png?text=[衡水大联考]2024届广东省新高三年级8月开学大联考历史试卷及答案英语考试试卷)
![[衡水大联考]2024届广东省新高三年级8月开学大联考地理试卷及答案英语考试试卷](http://picture.baishilianmeng.com/weibo.png?text=[衡水大联考]2024届广东省新高三年级8月开学大联考地理试卷及答案英语考试试卷)
英语试卷试卷答案)
英语试卷试卷答案)
英语试卷试卷答案)
英语试题及答案)
英语试题及答案)
英语试题及答案)
![[衡水大联考]2024届广东省新高三年级8月开学大联考政治试卷及答案&政治](http://picture.baishilianmeng.com/weibo.png?text=[衡水大联考]2024届广东省新高三年级8月开学大联考政治试卷及答案&政治)