• 决胜高考·名校交流2026届高三第一次联考化学答案

    高注意事透明溶液中可能确定该溶液中的是方案设计现象选项结论将少量尿液(弱碱性)滴入新制氢氧化铜中并加热产生砖红色沉淀尿液中含有葡萄糖等还原A性糖向盛有Fe(OH)和NiOOH的两支仅有盛NiOOH的试管中氧化性:NiOOH>B试管中分别滴加同浓度的浓盐酸产生了黄绿色气体Fe(OH);往碘的CCL溶液(深紫红色)中加人碘在KI浓溶液中的溶解能分层,下层呈浅紫红色,等体积的KI浓溶液,振荡力大于在CCL 中的溶解上层呈棕黄色能力将一块未打磨的 AI片剪成相同的两小片,相同温度下分别投入等体积、FeSO溶液中无明显现D等物质的量浓度的 FeSO溶液和CI能加速破坏AI片表面象;CuCl溶液中AI片表CuCl溶液中的氧化膜面有红色物质附着+2HO剂溶液I.向100.OmLNa2CO、NaHCO混合溶液中,滴加NaOH溶液,调溶液pH至11,然后呷溶液内溶液250mL容量瓶中定容。水Ⅱ.取25.00mL步骤I容量瓶中的溶液于锥形瓶中,加人一定量蒸馏水,用NaOH溶液调其工作原行测定三次,消耗EDTA标准溶液均体积为V2mL。已知:EDTA与Ca²+按物质的量之比为1:1反应。下列说法中错误的是A.若不慎将NaOH溶液沾到皮肤上,应先用大量的水冲洗,然后涂上1%硼酸溶液减小对皮肤的腐蚀B.步骤I中,调溶液pH至11的目的是将混合溶液中的碳酸氢钠完全转化为碳酸钠10cV-c2V2mol·L-100【高三化学第4页(共8页)】

  • 决胜高考·名校交流2026届高三第一次联考生物答案

    20.(9分)人体内尿液的形成及排出的部分调节过程如是发生变化;兴奋从一个神经元到另一个神经元的传递细胞膜对(1)膀胱中的感受器受到刺激后会产生兴奋,主要是上行传导束、下行传导束。请回答下列问题:图所示,图中的①、②分别是联系大脑皮层和脊髓的号)方向传导,兴奋传导方向与1手起小一间小,(4)图乙中,②区域表示响是(3)当降低细胞外溶液的K+浓度和降低细胞外溶液的Na+浓度时,对膜电位的主要影(2)K+外流和Na+内流分别属于③CE段时,K+通道打开,相应离子以19.(12分)动作电位的产生过程:神经纤维在安静状态时,其膜的静息电位约为一70mV。②BC段时,神经纤维的膜电位为①A点时,神经纤维的膜电位为(1)分段分析图甲中电位变化情况:有的负电位状态,这就构成了动作电位的下降支,如图甲所示。图乙表示该离体神经纤转只是暂时的,很快就出现了膜内电位的下降,由正值的减小发展到膜内出现刺激前原度约为100mV,构成了动作电位的上升支。成正电位,即膜内电位由原来的一70mV变为+30mV。这样整个膜内外电位变化的幅当它们受到一次國刺激(或间上刺激)时,膜内原来存在的负电位将迅速消失,并进而变(填“单向”或“双向”)的,其原因是(离子)的通透性增加,使膜外电位-70+30A甲时间/msE第7页(共8页)(填“兴奋”或“未兴奋”)区。兴奋会向(填“膜内”或“膜外”)局部电流方向相同。(1)(填“静息电位”或“动作电位”,形成的原因是++++++tt。但是,由刺激引起的这种膜内外电位的倒的方式大量外流,膜电位恢复静息电位。网商①4甜小人。②乙脊髓③④大脑皮层美斋i+++++++②垂体的运输方式。③(人物质?下丘脑(膀胱)—支逼尿肌一尿道括约肌持(8)火变肾脏(填标3支大备调节因子与小泡全宗半不难早慰受运动应激关#备着调控。收缩、膀胱缩小,进而引发排尿;成人能够有意识地控制排尿,是由于(2)正常情况下,机体内的[④](3)该图体现了排尿反射的据图回答问题:(3)运动过程中产生的运动应激可使调节因子与DNA结合,促进BDNF基因的表达,(2)学和记忆涉及脑内结构能与其他神经元的损伤,引起b物质的释放量BDNF 具有AMPA受体可介导中枢神经系统快速兴奋性突触传递,促进学、记忆活动。由图可知度和分布可间接反映突触的数量和分布情况。有实验表明,水迷宫训练后大鼠海马区突(4)图中c是突触蛋白,运动应激训练后的大鼠海马区c物质增多,c物质在海马区的密率忆可能与触蛋白表达明显增强,大鼠学记忆受损后突触蛋白表达水下降。由此推测,长时记(填“能”或“不能”排出。(填“上升”或“下降”),病人表现出学或记忆障碍。DNA结合一--f----的建立有关。和等相接近,共同形成调节。若脊髓胸椎段损毁,则排尿反射_突触前膜(填“增多”或“降低”),兴奋在神经细胞间的传递效的作用以及某些种类第8页(共8页)突触后膜_的作用。某患者突触小泡内线粒体大量激活----7人单·恭自的合成。”“进行(填

  • 思博教育•河北省2025-2026学年第一学期第一次学业质量检测(八年级)英语(仁爱B版)试题

    )55. How much will you pay if you book swimming lessons on line for two months?A.500 yuan.B.1,000 yuan.C.800 yuan.D. 400 yuan.)56.If you are free at 9:00 a.m.onFriday,what lessons canyou take?CA Swimming and basketball.B. Swimming and drawing.D. All the lessons.C.Drawing and basketball.)57. What can we learn from the ad?A.You cancall378-5293forinformation aboutbasketballB.You can joinin swimminglessons onWednesdaysC.Every kid can take part in the summer camp.D.A nine-year-old kid can have art lessons in Art Building.BWhen we think of art, we probably think of painting a picture on a strong cloth or special paper, or evenon walls of a city. However, in many cultures people paint their faces instead.In fact,face painting may be the very first form of art,Painting faces is in different colors and patterns,This has been part of people's traditions for thousands of years,The way that people painted their faces cantell stories and lessons from the past.②People still paint their faces for lots of reasons,Patterns on faces connect people to a tribal(部落的)family and can show who is the most important person in the family. For fighters, it is a way to make theirenemies afraid, Face painting is also used in many ceremonies and special celebrations.How is face paint important in theater?theater tochange the actorsroles.Actorsin thosecountriesstill wearwhite,black andredfacepaint todaytoshowfeelingsandmakethebadpeoplelookdramatic(戏剧性的)andawful.③different coloring, The ingredients(材料) are dried over a fire and then made into a powder(粉末). This isthen mixed with animal fat.)58.Match the titlewitheach part.a.ls face painting art?b.ls wall painting a symbol?c.Why paint your face?d.Howwear facepaint?e.Where does thepaint come from?A.①-a, ②-b, ③-cB①-b, ②-e, ③-dC.①-a, ②-c, ③-eD①-b, ②-d, ③-c)59. How long has face painting been part of people's traditions?A. For a few years.B. For several centuries.C.For about 100 years.D. For thousands of years.060.Whydidfighterspaint theirfaceswhen theyfought?C:A. To look friendly.B. To look scary.C. To look funnyD. To look painful.)61. What can we know about face paint?A.Painting on thewalls is thefirst form of art.B. Animal fat is used to make different coloring.C.Patterns onfaces can showpeople's ages in a familyD. Face paint in colors can show actors'feelings in China.八年级英语试卷第5页共8页

  • 思博教育•河北省2025-2026学年第一学期第一次学业质量检测(八年级)英语(仁爱B版)答案

    23:32 川 勿 87%学科网6组卷网 , nd ssds u p e sthe environment,” he describes. “Small farmers must start sml to maintain organic agriculture and theirlivelihoods as well."4. How did Mallikarjun probably feel when he visited the hospital in 2014?A. Puzzled.B. Curious.C. Concerned.D. Doubtful.5. What do Mallikarjun's farm ing approaches reveal acording to paragraph 3?A. The value of traditional methods.B. The importance of high investmentsC. The disadvantages of organic farming.D The effctiveness of inovative techniques. 6. What does Mallikarjun intend to prom ote through his efforts in paragraph 4?A. Profit-driven farming.B. Crop waste recyclingC. Personalized farm ing techniques.D. Eco-friendly agricultural practic.7. Which of the following best decribes Mallikarju?A. Creative and caring.B. Energetic and patientC. Honest and passionate.D. Conventional and serious【答案】4.C5.D6.D7.A【解析】【导语】本文是记叙文。文章主要讲述了印度农民Mavuram Mallikarjun Reddy放弃软件工作,转而从事有机农业,并最终获得“Jagjivan Ram AbhinavKisan Puruskar”奖的故事。【4题详解】推理判断题。根据第二段“Whenhevisited the hospital,heheard patients and doctors talking about the effects ofharm ful chemicals on food and milk It was alarming to see how we polute ourselves and the environment. The laststraw was the death of his fiend's daughter from cancer. “I didn't want to offer harmful food to my family and Istarted the change”says Mallikarjun((当他参观医院时,他听到病人和医生谈论有害化学物质对食品和牛奶的影响。看到我们如何污染自己和环境是令人震惊的。他朋友的女儿死于癌症,这使他忍无可忍。“我不想给担心的,不想给家人提供有害的食物。故选C项。【5题详解】第6页/共24页6/24学科网6组卷网推理判断题。根据第三段“He then practicedthe System of Rice Intensification(SRI farming methodology toincrease the productivity of rice. If regular faming requires an investment(投资额) of $600 for 6,000kg of rice,Mallikarjun invests only $300 to obtain the same utput. Effortsby Mallikarjun in rainwater harvesting throughlakes and open wells for increased groundwater and raising awareness among other farmers of the misuse of全文阅读6文档下载

  • 思博教育•河北省2025-2026学年第一学期第一次学业质量检测(八年级)英语(冀教版)A版试题

    第四部分写作(共两节,满分40分)Determined to encourage the children to read for their future, Ben turned to Jack for第一节(满分15分)advice, His idea was supported by Jack, who helped him set up a reading section in the假定你是校英文报编辑李华,你开设的"AJoyfulWeckend Experience"专栏收到同学corner of the shop. Ben filled it with all kinds of books he bought,们的踊跃投稿。请你用英语写一封公开信,内容包括:When Harry came for a haircut, Ben said smilingly, “Harry. there are some great(1)感谢投稿:storybooks waiting for you, Why not pick one to read?" Harry looked up, his eyes wide(2)分析亮点:with surprise, Ben led him to the book shelves and helped hirm choose a book about a(3)鼓励继续投稿。young hero who overcame great oddsHarry became a regular in the reading room. He would sit in the corner, completely注意:absorbed in a book, his lips moving slightly as he read silently, Ben noticed Harry was(1)写作词数应为80个左右:initially hesitant to read aloud due to his poor pronunciation.Whenever Harry(2)请按如下格式在答题卡的相应位置作答。mispronounced a word. Ben would assure him, "It's okay, Harry. Try that again. You'reDear readersdoing great, " With Ben’s continuous help, Harry's reading skills gradually improved,Our column * A Joyful Weelkend Experience"* has been well received since its launch.注意:(1)续写词数应为150个左右;Yours sincerely.(2)请按如下格式在答题卡的相应位置作答。Li HuaOne day * Jack told Ben of a reading aloud contest in the community.第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。In a poverty=stricken community of Yazoo, Ben had his life journey shaped by an oldbarber called Jack.As a poor boy, Ben was among those who benefited from Jack's specialWhen the big day came. Jack and Ben accompanied Harry to the contest hall.offer, Every time he got a free haireut, the barber would encourage him to readstorybooks, opening up a world of knowledge and imagination he had never knownbefore,As Ben grew up, Jack grew old. unable to do his usual job, Ben decided to take overJack's shop. Guided by Jack, Ben mastered the skill of cutting hair and became a popularbarber in the neighborhood. He continued the tradition of providing free haireuts for poorchildren.Soon Ben found that, accustomed to hanging about to kill time and having littleaccess to books, many kids around had weak literacy. When he asked about what theylearned, he would receive short and broken responses, Among them was a shy boy namedHarry, his father dead and mother often ill in bed.高三英语试题第11页(共12页)高三英语试题第12页(共12页)

  • 思博教育•河北省2025-2026学年第一学期第一次学业质量检测(八年级)英语(冀教版)A版答案

    GLOBALENGLISY美听第三段对话,回答第8小题。)8.What does Jack do first when he gets up?学美报社A.HereadsEnglishbooks.B.He listens to English songs.EARNINGENGLISH听说应用C.HememorizesEnglishwords.九年级广东小报第8期听第三段对话,回答第8小题。能力提升W: Are those word cards on the wall yours, Jack?(期中)M:Right.They are formyEnglish learning.When Igetupin the morning,Iusually see them andmemorizesomewordsfirst.A.听句子1.Whatwas theweatherlikelastSunday?听第四段对话,回答第9小题。(B)9.What is the train model made of?B.2.Where did Samwatch therobotrace?A.Steel.一听说应用听说应用B. Wood.B.C. Clay.3.How did Samfeel during the event?听第四段对话,回答第9小题。B4.How didSam learn about theserobots?W:Dad,thetrain model is fantastic. Couldyoupleasebuy oneforme?B5.What did Samdoat theendoftheday?M:Sure.It seemsmade ofwood.Thiskind ofmaterial is safer.A.听句子听第五段对话,回答第10小题。C)10.Howwill thegirl go to thePeople'sPark?1.Itwassunny andwarmlast Sunday.一听说应用A.By bus.2.Sam watched an exciting robot race ata park.B. By car.3.Samwasshocked thatrobots could runveryfast.听说应用C. On foot.4.Sam interviewed an engineer and learned a lotabouttheserobots.听第五段对话,回答第10小题。5.Sam wrote a poem about robots to share hisW:Iwant togo to thePeople'sPark this afternoon.Isfeelings at the end of the day.itconvenientformetotakethebustogetthere?M:No.You canonlywalktherebecausetheroadyisunder repair.B.听对话听第六段对话,回答第11-12小题。听第一段对话,回答第6小题。一听说应用)11.What did Grace use to look like?RC)6.What did HamiltonSmithinvent?A.She used to bethin.A.The zipper.听说应用B.Sheused tobealittleheavy.B.The fridge.C.Sheused towearglasses.C.The washing machine.C)12.Howlonghaven'tthetwospeakersseen听第一段对话,回答第6小题。each other?M:The washingmachine issohelpful.It trulyfreesA.For almosthalfayear.ourhands.B.For almost oneyear.W:Right.We should thankHamiltonSmith.HesC.Foralmost fiveyears.theinventorof themachine.听第二段对话,回答第7小题。听第六段对话,回答第11-12小题。(A) 7.What festival is it today?W:Hi,Steve.Don'tyou rememberme?A.TheMid-AutumnFestival.M:You must be Grace,right?You've changed alot.I听说应用B.TheLanternFestival.听说应用rememberyouusedtobealittleheavy,butnowC.The Spring Festival.you're thin.W:Well,I keepexercisingforhalf anhour every day.听第二段对话,回答第7小题。M:Good.Wehaven'tseeneachotherforalmostfiveW:Didyouhavefun today?years.How about having a drink together?M:Yes.Themoon wasbeautiful and themooncakesW: Sounds great.weresodelicious.I lovetheMid-AutumnFestiva

  • 思博教育•河北省2025-2026学年第一学期第一次学业质量检测(八年级)英语(冀教版)B版试题

    carssold intheUS可知,StephanieValdezStreaty并没有对电动汽车行业失去信心,她预测,到2030年,电动汽车将占美国新售出汽车总量的近一半,由此可见,她仍持乐观态度。35.C。理解主旨要义。文章开篇指出电动汽车销售未达行业预期;接着提到特斯拉和传统汽车制造商面临的不同困境;还阐述了消费者群体变化、充电网络及价格等问题。这些都表明电动汽车制造商的前方道路崎岖,C项最能概括该主旨大意,适合作标题。第二节主题语境:人与自我一一做人与做事本文是说明文。如何给未来的自已写信?文章给出了一些建议。36.E。设空处是对上文的补充说明。根据上文中的 The content of your letter toyourfutureself .. three months or three years into the future 和下文中的 You can also write several letterstodifferentfuture selves可知,写给未来的自己的信的内容会因收信时间跨度(三个月或三年后)而不同,你可以随心所欲地设定时间,同时还可以写给未来不同时间点的自己,故设空处与你写信的时间跨度并没有限制有关,E项符合此处语境,E项中的far与该段小标题中的far为原词复现关系。37.B。设空处是该段小标题,是对下文的概括总结。根据下文中的Asyouwrite thecontentofyourletter...what'shappeninginyour life可知,在撰写信件内容时,可以为未来的自己提供背景信息。可以考虑在信中注明日期,并对自已现在的生活进行总结,该段围绕“为未来的自己描述现在的生活”展开,故B项符合此处语境。B项中的what's going on inyour life和下文中的what'shappening in your life相呼应。38.G。设空处与上文构成例证关系。根据上文中的Talkabout whatyouhopeyourfuture selfhas achieved和下文中的Whenyouread theletter in the future...whatwas important toyou可自豪,因为你已经实现了对你来说很重要的目标,故设空处应该与自己已经着手且希望自己完成的项目有关,G项符合此处语境。G项中的hope与该段小标题中的hopes为原词复现关系,且finish与上下文中的achieved为同义词。39.F。设空处与下文构成例证关系。根据该段小标题和下文中的Askwhetheryougotcloser和新朋友走得更近了,或者是否发生了你期待的事情,故设空处与问自己问题有关,F项符合此处语境,F项中的questions与小标题中的questions为原词复现关系。40.D。设空处是对上文的补充说明。根据上文中的Trynottoinclude criticism aboutyourselfintheletter可知,尽量不要在信中批评自己,故设空处应该与批评自已的后果有关,D项符合此处语境。D项中的hurtfulwords与上文中的criticism为同现关系。语言运用第一节主题语境:人与自我一一生活与学本文是记叙文。一位土耳其小学老师根据学生未来想从事的职业,通过AI生成其对应的职业照片,以此来鼓励学生追求梦想。41.C。42.B。43.A。根据文中的With changing times,a role model should develop teachingmethods...tofollowtheirdreams可知,随着时代的变迁,作为一名榜样,应该探索能够激励周围人的教学方法。土耳其的一位小学教师Balci证明了这一点,她以一种感人至深的方式将科技融入课堂,利用人工智能鼓励学生们追逐梦想,故分别选proved,heartwarming和encourage。44.B。45.D。46.C。根据文中的Avideo online showed Balcicalling the students onebyone ..theiranswers可知,视频显示,Balci把学生逐个叫来,并向他们展示了这个惊喜。Balci问学

  • 思博教育•河北省2025-2026学年第一学期第一次学业质量检测(八年级)英语(冀教版)B版答案

    experiencesevenmorepredictive.lnretailstores,connecteddevicescanpredictconsumerbehaviorandrespond toindividualneeds.Forinstance,storesmightusefacerecognitionandlocationtrackerstopersonalizeoffersbasedonyourmoodorschedule.However,this shift raises important privacy concerns.As retailers collectmoredatatodeliverpersonalizedexperiences,theymustprioritizesecurityandtrust.Forexampie,serviceslikeGoogleNowuseyourcalendartowarnyouabouttraffic,showinghowpersonalizedservices canbebothusefulandtrusted.Consumersarewillingtosharepersonalinformationforvaluableexperiences-butonlyiftheyfeeltheirdataissafe.The future of predictive retailrequires designing ecosystems built aroundhuman needs, not just devices. Retailers must embrace human-centered design,combining data,storytelling,and spatial designto createnaturalexperiences.Therevolution is already underway,and as consumer expectations continue to rise,retailers must adapt to stay ahead in the era of predictive commerce.28.What does the underlined word“scenario”meanin thepassage?A.A scientificexperimentB.An imagined situation.C.A shopping experience.D.A business opportunity.29.Whatenablespersonalizedpricing?A.Tracking purchase histories.B.Analyzing competitors’pricing.C. Using AI and machine learning.D.Predicting companies'investment30.What is the main concern in predictive shopping?A.Data privacy.B.Fear of sharing.C.Retailers’ security.D,Smart deviceinnovation.31.Whatis theauthor'sattitudetowardspredictivecommerce?A.Conservative.B.Supportive.C.Skeptical.D.Indifferent.DTheassumptionthatwomenaremoretalkativethanmeniswidespread acrosscultures,but a 2007 study led by psychologist Matthias Mehl chaltenged thisclaim,findingthat bothgenders speakroughly16,0o0 words daily.Thisfindingsparkeddebate,promptingreseareherstorevisit thetopic.In a recent follow-up study,Colin Tidwell,a doctor at the University ofArizona,andhisteamsoughtto scientificallytestthis assumption.Theirresearchrevealedthatwomenaged25to64spokeabout3,000morewordsperdaythanmen, while no significant gender differences were found in other age groups.Additionally, the study suggested that people overall might be speaking less,【英语冲刺压轴卷(四)第6页(共11页)】

  • 思博教育•河北省2025-2026学年第一学期第一次学业质量检测(八年级)物理(A版)试题

    1、河北省秦皇岛市某校2024-2025学年第一学期期中演练九年级数学试题1、明思教育·2024-2025学年度第一学期教学质量检测二物理答案1、明思·安徽省2024-2025学年第一学期七年级教学质量检测一历史试题

  • 思博教育•河北省2025-2026学年第一学期第一次学业质量检测(八年级)物理(A版)答案

    1、思博教育•河北省2025-2026学年第一学期第一次学业质量检测(七年级)政治(B版)试题1、[益卷]2024-2025学年度第一学期九年级课后综合作业(二)化学试题1、[益卷]2024-2025学年度第一学期九年级课后综合作业(二)历史答案

  • ‹‹ 100 ››
扫码二维码