第六套英语3 Units12试题答案听力1~5 BCCCB 6~10 BCBBC 11~15 ACBCC 16~20 AACBB阅读理解A本文介绍了四部电影。21.A根据The Learning tree部分第1句可知,摄影师、音乐家、作家兼导演的Gordon Parks执导了这部改编自他自己的同名半自传体小说的电影。由此可知,Gordon Parks是一个多才多艺的人。22.A根据Four Daughters部分最后一句可知,这部电影非常成功,还有两部续集。23.D根据每部电影的上映时间可知,Ar Blandings Builds His Dream House这部电影在圣诞节当天的四点开始放映。B俄勒冈州的消防队伍中有了新的力量:一个毛绒玩具—婴儿尤达。24.B根据第1段Sasha所说的话可知,在寻找捐赠给俄勒☒州消防队员的物品时她偶然发现这个毛绒玩具。25.C根据第3、4段可知,这个玩具给消防员带来慰藉,使他们士气大振。26.B根据第1、2段可知,Carver和他的祖母在寻找可捐赠给俄勒冈州消防队员的物品时,偶然发现婴儿尤达这个玩具。他们认为这个玩具很适合送给消防员们,并在赠送玩具时附上了一段温情的话语。由此可知,他是一个关心他人的孩子。27.D根据文章的最后三段可知,婴儿尤达这个玩具不仅鼓舞了消防员们的士气,在网络上还吸引了5万多名粉丝。因此,它带来了始料未及的影响。C一项新的研究发现:一些体型很小的像大苇莺这样的鸟之所以能在漫长而艰难的迁徙中穿越广阔的水域或沙漠,是因为它们在白天飞得很高一高度可达6000米,是它们时飞行高度的三倍。乐·41【23·G3DY·英语·参考答案一R一必考一N】
听第7段材料,同答第8、9题8.What is themnterested in about the festival?A.The paintings.B.The classical music.C.The rock music.2.Why will the roma)miss the concert?AA.Because of a party.B.Because of Bob Wood.C.Because of the tickets.听第8段材料,回答第10至12题。10.hePars from LondonA.By bus.B.By car.C.By train.11.What does the mandvise the coman do in ParisA.Visit the museums.B.Climb the Eiffel Tower.C.See views from the Arc de Triomphe.12.What does the man think of the weather in Paris?A.Rainy.B.Changeable.Comfortable.听第9段材料,回答第13至16题.13.How does the woman get the knowledge of the Ice Age?.A.By reading an article.B.By listening to a lecture.C.By watching a documentary.14.What did the man)say about the Ice Age people?A.They lived in caves.B.They had a talent for music.C.They had an advanced language.15.How did people in the early Ice Age keep warm according to the woman?A.They wore clothing made of animal skins.B.They kept fires burning day and nightC.They built their houses facing south.16.What does the mam want the koma to do?A.Meet his classmates.B.Help him with a presentation.C.Give a presentation.听第10段材料,回答第17至20题。17.Who started the garden?A.The speaker.B.Mrs.Collins.C.Mr.Jenkins.18.What teacher may visit the garden most?&AA.The science teacher.B.The biology teacher.C.The math teacher.19.How many more trees does the speaker hope they grow by next year?A.9.B.11.C.2020.When does the speaker advise parents to visit the garden?BAA.On Wednesdays.B.On ThursdaysC.On Fridays.英语(一)第2页(共8页)
21.What information can we get from the advertisement?A.The Ember Mug can keep drinks warm for a limited time.B.It is impossible to skip advertisements while using Kindle Paperwhite.C.Users know their family are thinking of them when the Friendship Lamp is on.D.Clicking a button on the Esky receiver enables users to find things they've lost.22.What feature do the four products have in common?A.Online availability.B.Easy operation.C.Special discount.D.Smartphone control.23.Who is this advertisement intended for?A.Family members wanting to buy gifts for their elders.B.Sales people studying grandparents'preferences.C.Companies selling products to elderly people.D.Grandparents favoring advanced technology.BMy name is Stella Young.I grew up in a very small country town in Victoria.Ihad a very normal,low-key kind of upbringing.I went to school;I hung out with myfriends;I fought with my younger sisters.It was all very normal.And when I was 15,a member of my local community approached my parents and wanted to submit myname for a community achievement award.My parents said,"Hmm,that's really nice,but there's kind of one obvious problem with that.She hasn't actually achievedanything."And they were right.You know I went to school,I got good marks,and Ihad a very low-key after-school job in my mum's hairdressing salon.Years later,I was on my second teaching round in a Melbourne high school,andI was about 20 minutes into a year-11 Legal Studies class when a boy put up his handand said,"Hey Miss,when are you going to start your speech?"西城区高三模拟测试试卷英语2022.5第5页(共15页)
名师卷·信息卷英语·新高考40.A【解析】本段后文的内容:即使是来自地理位置相55.C【解析】句意:商人说:“这是我的诚实(Honesty)。”近的国家的人也可能来自非常不同的出身,看起来完商人的做法是把不属于自己的贵重东西归还给主人,全不同。正如一句名言所说,“永远记住你是绝对独一所以他认为如同钻石般宝贵的东西是诚实。故选无二的,就像其他人一样!”由此推知本段首句为A项C项。“Absolutely,everyone is different..(当然,每个人都不第二节同)”合理。故选A项。56.has lived57.stuck第三部分语言运用58.but59.where第一节60.be found61.talking【语篇导读】这是一篇记叙文。一位商人买了一只骆62.knowledgeable63.Currently驼,回到家发现鞍座下面有一袋钻石,家里的仆人劝他把64.in65.volunteers钻石留下,但是他坚持把钻石归还了主人,并拒绝接受酬第四部分写作谢,他认为诚实是最珍贵的。第一节41.D【解析】根据下一句的接下来讨价还价可知,这里As is known,the motto of Olympic Games is swifter,是向主人走去。故选D项。higher and stronger.In order to promote the Olympic42.A【解析】根据“a long”和“bought it for aspirit,the students'union held a series of activities lastgood price'”可知,是经过了长时间的讨价还价。故选weekA项。First,a speech contest was held with the theme of43.B【解析】句意:到家后,商人告诉仆人把骆驼安置"Carry Forward the Olympic Spirit".Additionally,well-(settle)在院子里。故选B项。designed posters about the Olympic Games were posted on44.C【解析】句意:卸(removing).鞍座时,仆人在鞍座下the boards of the campus.Besides,the long-distance发现了一个藏着钻石的小包。故选C项。running was started,calling on students to run every day.45.C【解析】句意:商人惊讶地看到那些钻石在阳光下These activities encourage students to go all out in闪闪发光(shining)。故选C项。life,help to develop a positive and harmonious campus and46.D【解析】句意:我买(paid for)的是骆驼,不是钻石。build healthy bodies.故选D项。第二节47.D【解析】句意:我必须归还(return)它们。倒数第二One day,Kate got into a fight with a girl from her段有原词复现。故选D项。class.Kate pushed the girl,who fell and got injured.The48.A【解析】句意:商人忽视了仆人的话,立即headmaster scolded Kate in front of the whole school and(immediately)回到市场找到主人。故选A项。punished her to pick waste paper from each classroom after49.C【解析】句意:主人看到那个包非常高兴school.School was over..Kate was kept behind..She was(delighted)。故选C项。a proud girl and couldn't bear losing face.Bending over5O.A【解析】句意:我忘了我把宝石(precious)藏起来the table,Kate burst out crying..Lucia approached her,了。precious stones指袋子里的钻石。故选A项。saying,"Please don't fight with others any more.I'll help5l.C【解析】句意:他坚持(insisted)商人选择任何钻石you pick paper..”作为奖励(reward)。主人贵重的东西回来了,他很想Hearing what Lucia said,Kate looked up.She felt感谢商人,所以会执意表达谢意。故选C项。ashamed for not helping Lucia willingly and being rude to52.B【解析】参见上题解析。Lucia before.Embarrassed,Kate said,"You can choose53.D【解析】句意:商人笑着(shelp me."Lucia responded,"I'm grateful for your贵的钻石从袋子里拿出来了Smart imageith my studies.We're good friends.If I don't help54.B【解析】句意:店主倒空袋于效(coum他陌和:yu,who will?"Kate smiled,promising not to fight故选B项。again.They started picking paper together.Kate realized。7·
The industry that you work in also determines a lot about what you need to learn to be aI almost burst into 26 as he did the same.Ijumped into the car before he could 27 me.Thesuccessful communicator in business English.For example,if you work in Marketing you willdriver shot off immediately.need a lot of related adjectives and phrases such as "industry leader"and "cost-per-click".IfLater,having picked up some bananas down the road,we 28 to the spot where weyou work in the IT industry,you will need to learn a lot of technical words such as"adware"had left him.Placing the bananas near the road,I waved my arm,29 him to get them.and "firewall".Salespeople should brush up on common idioms including"low hanging fruit"With eyes locked on mine,he didn't 30.As we drove away,I saw the monkey approachand“elevator pitch”.the 31.Perhaps he now realized that I wasn't an enemy at all.Culture within an industry is another important factor for a successful work experience.I came away thinking that our own insecurities 32 us from understanding others,Things such as management style and even style of dress differ from industry to industry.Towhether humans or other creatures.We might be able to understand other people better if weensure your own success,you should pay close attention to all aspects of your industries,attempt to understand 33 first.州culture and language.19.A.hidB.hurtC.parkedD.controlledTo be successful in your business,you have to improve your skills in many aspects of20.A.fellB.frozeC.rushedD.jumpedusing the language,such as making a speech,sending an email and making a phone.21.A.actionB.wisdomC.characterD.appearance些Understanding American culture is also important in understanding American business22.A.rollingB.walkingC.drivingD.cyclingEnglish.23.A.satisfiedB.relaxedC.embarrassedD.worried烯24.A.died15.What is mainly talked about in the second paragraph?B.crashedC.arrivedD.disappeared25.A.forcedB.signaledC.remindedD.taughtA.The characteristics of business English.◇26.A.lifeB.tearsC.angerD.laughterB.Ways of learning business English.27.A.cheatB.followC.acceptD.findC.The impacts of business English on success.28.A.fledB.pointedC.returnedD.connectedD.The importance of learning business English.29.A.beggingB.trainingC.orderingD.inviting16.Which of the following can explain the underlined phrase in paragraph 3?30.A.nodB.speakC.moveD.pause擗A.Copy and polish.B.Practice and improve.31.A.carB.caveC.fruitD.driverC.Write with a brush.D.Clear and avoid.32.A.saveB.excuseC.protectD.prevent17.Which of the following belongs to culture of a industry?33.A.environmentB.animalsC.adventureD.resourcesA.Making a speech.B.Learning idioms.第二节(共10小题;每小题2分,满分20分)C.Dressing properly.D.Sending an email.阅读下面短文,在空白处填人1个适当的单词或括号内单词的正确形式。18.Who is this passage intended for?Pencils are generally graded using the“Graphite Scale(石墨含量)”which34A.Travelers who are visiting America(measure)how soft or hard the lead is.Graphite is a naturally soft substance and clay is烟B.Students of English planning to go abroadmixed with it to make it harder,35 (mean)a lead with a high graphite content is knownC.English teachers in a senior middle school.as a soft lead and 36 pencils with a soft lead will make a dark mark when used.37D.Foreigners planning to do business in America.(contrary),a lead with less graphite and a higher clay content is known as a hard lead and will第三部分语言运用(共两节,满分50分)make a lighter mark.第一节。(共15小题:每小题2分,满分30分)Soft leads are graded using the letter B 38 (indicate)how "black"the mark they够阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。make is.Numbers are then used to mark the degree of 39 (soft).For example,a 2B leadI was walking down the path after visiting the Vashistha Cave.Then I realized that a bigis softer than a B lead and will produce a blacker mark.◇monkey 19 itself ahead,blocking my path.I 20,fearing that any movement mightHard leads are graded in the same way,40 use an“H”to show how“hard”they are..annoy him.A 2H is harder than an H and a 6H is really hard.HB (hard black)leads 41 (consider)Moments later,I took two tentative steps,only to see the monkey match my 21.Myto be the happy medium on the graphite scale.There are no specific industry 42mind was racing with several thoughts.I called my driver and started 22 towards the(standard)that set down how black HB leads should be,so an HB pencil made by onemain road,he alongside,a bit 23 as this was not his regular beat.Suddenly,my car 24 Iproducer will not necessarily leave the same mark 43 an HB pencil from a different烯producer.quietly went ahead,opened the back door,and 25 him to join me in the car,just for fun.英语·考点测试卷(六)第3页(共4页)英语·考点测试卷(六)第4页(共4页)
2L.B细节理解题.根据Firt Aid for CardiArre部分“●mmediat华是过C深of09the centerof hche”可知.即使设有47.C根据上文“As a kid也应该立即做胸部按压。2.c细节理解E根据First Aid er Nobed部分The rsad fo热edne:●Bend the倒,由此推知只能分携日body forward,not back.”可知,鼻子出血时,被急教的人需要注意自已的身体姿势。48.B根据上下文语境可23.B细节理解题。根据Fr:A话orE0bc部分Treatin fos-bieubest of49.D根据下文“1 contingame,”和utvngheatour r hot pack"可知,冻伤急数中应该避免热源或者热数。的障碍束缚住,依然做ssd24.C推理判断题.根据第二段中~rhti.The Nieyoudion50.B根据上下文语境可51.C根据句意可知,“里ESdestimates that,hletnodoh theiht bdandtissetype可知,肾移植的配型很52.A根据上文“whoa:8L难。由此推测,肾移植要靠机会和运气。53.D根据上文“So1人去探险时,“我”非昆必25.B推理判断题。根据第二段第一句可知,Jm今年69岁:根据第三段中“am0 ong whom was0 one he hadn1seen for nearly50 years”可知,有些战友50年没见面了。由此推知,Jm出国参战的时候大约19岁。54.B根据下文“such26,A推理判断题.。根据最后一段中~And there'soting finer thanknowing I've helped anotherperiv55.C根据上文可知,better life.”可知,能为Jim捐肾,Doug感到很高兴。56.A根据常识和下27,B写作目的题。本文主要讲述几十年未见面的老战友Doug为Jm捐肾的故事,故事的写作目的主要体57.D根据常识可知现在Doug的捐肾动机上。根据第五段中Doug had received helpfrom his friends,,pay that ahead by58.C根据上文“Wdonaingkidneytom”可知,Doug捐肾是为了把爱传递,这是本文作者的主要写作目的。象力。28.A词义猜测题。根据划线词前的“A major new facility to pull CO,out of the atmosphere has started59.A根据句意可operating in Iceland..”和划线词后的“to an emerging technology that experts say could eventually play an60.B根据全文信息important role in reducing greenhouse gases..”可知,句子表示“新设施可以推动一项新兴技术的发展”,因此61.an 62.was desi划线词“boost'”的意思是“推动,促进”。69.practising 70.g29.A细节理解题。根据第二段的“It is using energy produced from waste and is built on the roof of a waste短文改错incineration plant,.and through the burning of rubbish,.energy is generated.”可知,新设施用废物来获得The coming-of能量。30.D主旨大意题。通读第三段,尤其“Human-sized fans are built into a series of boxes.,The makers areheadmaster congratalso selling the gas to be used again..”可知,第三段主要是碳捕捉装置的工作原理。experienced.Afte3l.C推理判断题。根据最后一段的“By2050,humanity will need to pull nearly a billion,according toInternational Energy Agency recommendations.""..but the amount of captured COa will grow rapidly asThrough theefficiency improves and costs decrease.”可知,直接空气捕捉技术可以带来碳中和目标的尽早实现。32.A推理判断题。根据第四段“Cakmak said that to accomplish household chores,robots have to.·.thanstrong and mostrongerjust lifting objects and moving them..”可推知,对于机器人来说,他们要做好家务活真的不容易,很复杂,要求很高。the future,I wi33.B细节理?解题。根据倒数第二段中“Cakmak is teaching robots in her lab through demonstrating cleaning书面表达techniques for the robot's vision system.”可知,Cakmak通过亲自示范指导机器人做清洁工作。One possible34.C推理判断题。根据最后一段中“Even when that is accomplished,there's a long way to go...that isGood morningbeyond the current abilities of artificial intelligence.”可推知,保洁机器人的未来还面临很多挑战On beha35.D主旨大意题。根据最后一段中“Even when that is accomplished,there's a long way to go.”并结合文章Becoming a主要内容可知,“保洁机器人:还有很长的路要走”最符合文章标题。As a ch36~40 DFBAGand do wha4l.B根据下文“started writing”可知,上课的时候同学们低下头开始写。freedom,I42.C根据下文“I couldn't read the board,.for I couldn't see clearly.”可知,因为“我”看不清黑板上写的字,所determined以我感到一阵恐慌。abilities to43.D根据下文“because my teachers always read aloud what they were writing.”可知,在小学时,老师会大声Forw读出他们写的东西,所以看不清黑板并不重要。44.A根据下文“I was diagnosed with a terrible sight problem..”可知,“我”去看了医生,被诊断出严重的视力问题。45.D根据上文“I was diagnosed with a terrible sight problem.”可知,“我”被诊断出严重的视力问题,几乎失明了。46,A根据上文“However,despite all the difficulties”可知,尽管有很多的困难,但是我还是奇迹的长到了l3岁。manage to do sth,设法做成某事。【2022高考冲刺卷·英语卷参考答案(六)第3页(共4页)QG】XK-A
them well以及划线部分后面的in the past,I looked up to Steve Jobs because I believed he was sosuccessful可推知,我们经常会在不了解别人的情况下“崇拜”他们。33.D细节理解题。根据第三段内容可知,从乔布斯女儿的新书《我,轻如鸿毛》中,作者了解到了乔布斯和女儿的关系,改变了对他的看法。34.B细节理解题。根据第四段中的the reason you look up to a person is that he or she caninspire you to become the best version of yourself,第五段中的the people who have truly challengedme and made me a better version of myself...were the people around me that showed qualities Iwanted to develop in myself以及第六段中的事例可知,作者认为我们应该崇拜那些生活在我们身边的能鼓舞我们成为更好的自己的人。35.D标题归纳题。文章开篇借别人的问题表达了作者的观点,也是本文的论点:我不崇拜那些传统意义上的成功人士,因为我不够了解他们。用D项作标题既提出了论点,又能吸引读者的注意力。第二节36.DD项中的the franchise照应了上文中的A franchise。再根据设空处下一句所举的有关特许经销最著名的例子可知,D项符合此处语境。37.C本段介绍特许经销的优点。C项中的One of the benefits与设空处上一句中的manyadvantages构成部分与整体的关系。38.BB项Some even provide assistance with approved suppliers使用了“省略”这种语篇衔接手段,本句补全后应是Some of the franchisor companies even provide assistance with approvedsupplic©rs(一些特许经销授权公司甚至还会就合格的供应商方面的知识提供指导)。省略的部分照应了设空处上一句中的the franchisor company,39.E根据E项中ls0可知,E项内容与设空上一句构成递进关系,讲述了受许人两方面的支出。40.F联系设空处所在位置可知,此处应该是讲特许经销的其他缺点。F项符合语境。第三部分第一节本文是记叙文。美国的Christensen女士创办了公益组织“一件好事”,用“围巾轰炸”给寒冬中的困难人群送去温暖。4l,D根据第三段中的Michelle Christensen made it her mission to spread such clothing和She founded One Good Deed.,,to help others,.like scarfbombings可知,还会出现更多的围巾是由于一名女士的“慷慨(generosity)”。42.C根据上一段中的has caught the attention of people可知,这些东西似乎是一夜之间“出现(appear)”在了公园里。43.A根据or可知,设空处与wrapped around trees and railings并列,描述那些东西出现的地方,故选resting。下文中的leaving.at bus stops也是提示。44.B coats,gloves和sweaters都属于items,这三个词与items之间是类属关系,故选including.。45.B根据本句中的help people in need可知,这些东西是供有需要者“免费(free)”取用的。下文中的Take me!I'm Yours也提示了本空答案。for the taking是固定搭配,意为“供自由拿取”。46.C47.A根据founded One Good Deed last winter和help others,like scarfbombings可知,Christensen将分发这些衣物和传播“善意(kindness).”视作自己的使命。这些行动虽然简单,却是很“体贴的(thoughtful)”。最后一段中的kindness与第46空构成原词复现。英语参考答案第25页48.D根据a few years ago when reading about和Afterwards,.she was drawn to可知,Christensen在几年前“听说了(heard about))”围巾轰炸。49.D50.A根据homeless people和to wrap around themselves可推知,无家可归的人应该是“拿走(removing)”柱子上和树上的织物装饰并将它们裹在身上保“暖(warmth)”。warmth与第二段中的warm构成词汇复现关系。51.B
20222128(28)DFor example,the table tenniscompetition,book sharing and hiking are heldevery three months.Koh,the president of SWIC,describes the club as a social group where memberscan meet people from different countries and enjoythemselves through various activities.Over the past three decades,the expat group hasmade great changes toadapt to(适应)Shenzhen'srapid development.(29)On the SWIC'saccount,they offer information on fun activities,travel destinations and the best restaurants in theKoh explained their change to the Shenzhen Dailyreporter,"Everything in Shenzhen is very modernand changes very quickly.Everybody needs to learnhow to adapt to the new technology.(30)E”Besides,she said that the club would always aim tohelp expats assimilate(融入)into the localcommunities.72
5.What did Pacheco mean when she mentioned "$3"?10.Why are Marc Bekoff's experiences mentioned in the last paragraph?A.Aaron expected too much.A.To support the assumption of animal sadness.B.$3 meant little to her family.B.To suggest the necessity of protecting animals.C.Hot Cheetos were expensive.C.To stress the importance to study animal emotionsD.Her family led a difficult lifeD.To show the deep love between mothers and children.努努6.What did Pacheco think was the most important?11.What is the main idea of the text?A.The reunion of the family.A.A dog felt upset at the death of its companion.B.The solved financial problemsB.Animals may experience sadness like humans.C.The friendship shown when in need.C.Pet owners are advised to treat their pets well.○D.The family's moving to a new homeD.Scientists found the secret of animal behaviour.丝7.Which words can best describe Aaron?DA.Creative and greedy.B.Honest and determined.Fritillaria delavayi(梭f砂贝母),a plant used in traditional Chinese medicine,has evolved(进C.Intelligent and considerateD.Responsible and curious.to become less visible to humans,new research shows.Scientists found that the plants match些their backgrounds most closely in areas where they are heavily harvested.The dog was depressed when her companion,a dog called Charlie,died suddenly from a viral in-This suggests humans are "driving"evolution of this species into new colour forms because bet-®fection last August.The little dog's head hung low and her droopy ears flopped on either side of herter-camouflaged(伪装的)plants have a higher chance of survival.sorrowful eyes."It seemed obvious to me that she was grieving,"says her owner Margaret,a 51-year-"It's remarkable to see how humans can have such a direct and powerful influence on the col-Oold manager from Ashford,Kent.ouration of wild creatures,not just on their survival but on their evolution itself,"said Professor Mar-But until recently,the idea that a dog would be heartbroken by the loss of a "loved one"wouldtin Stevens,of the Center for Ecology and Conservation on Exeter's Penryn Campus in Cornwall.have been regarded as,at best,sentimental and,at worst,stupid.Experts agreed that it was unsci-"Many plants seem to use camouflage to hide from herbivores that may eat them-but here we see分entific to suggest animals experienced the same sort of complex emotions as humans.They had onlycamouflage evolving in response to human collectors.It's possible that humans have driven evolutionbasic or primal feelings,such as fear or anger.of defensive ways in other plant species,but surprisingly little research has examined this."浴Marian Dawkins,professor of animal behaviour at the University of Oxford,asked,"It's quiteIn the new study,the researchers measured how closely plants from different populations matchedobvious that animals undergo behavioural changes after losing a social companion,offspring or parent,their mountain environment and how easy they were to collect,and spoke to local people to estimatebut are these accompanied by conscious(有意识的)experiences of suffering?'how much harvesting took place in each location.They found that the level of camouflage in the plants才Now,though,with increasingly advanced scans showing that humans form emotions in the partswas related to harvesting levels.In a computer experiment,more-camouflaged plants also took longerof the brain we share with all animals,experts are arguing that animal emotions must be similar to ourto be detected by people.own.Meanwhile,more and more behavioural studies seem to be backing it up.The bulb of the plant has been used in Chinese medicine for more than 2,000 years,and highDr.Karen Overall,a Pennsylvania animal behaviourist,believes that while we still know littleprices in recent years have led to increased harvesting.about the depth and exact nature of animal sadness,there are "so many daily examples"of animals"Like other camouflaged plants we have studied,we thought the evolution of camouflage of this少appearing deeply affected by the death of a companion.Marc Bekoff,professor of ecology and evolu-fritillary had been driven by herbivores,but we didn't find such animals,"said Dr.Yang Niu,oftionary biology at the University of Colorado,has witnessed several incidents of what he is certain wasthe Kunming Institute of Botany."Then we realized humans could be the reason."animal sadness,including sea-lion mothers wailing pitifully as they watch their babies being eaten byProfessor Hang Sun,Yang's colleague,added:"Commercial harvesting is a much strongerkiller whales,and Kenyan elephants that "seemed lost",wandering around with their tails and trunksselection pressure than many pressures in nature.The current biodiversity situation on the earth ishanging limp,after their mother had diedshaped by both nature and by ourselves.O8.What does the underlined word "grieving"in Paragraph 1 refer to?12.What do we know about Fritillaria delavayi plants?A.Feeling nervous.B.Feeling peaceful.A.They changed their shape.B.They became more colourful.C.Feeling sad.D.Feeling bored.C.They adapted to the environment.D.They have little chance of survival.烯9.What can be inferred from Marian Dawkins's opinion?13.What may Professor Martin Stevens agree with?A.She is certain that Charlie's death was an accident.A.Humans have advantages over wild creatures.B.She is sure animals have similar feelings like humans.B.Humans caused Fritillaria delavayi plants to evolve.C.She disagrees animals have changes after losing a companion.C.Fritillaria delavayi plants are herbivores'favorites.D.She is cautious about whether animals have complex emotions.D.Fritillaria delavayi plants are the only affected species.高二大联考·英语第3页(共8页)高二大联考·英语第4页(共8页)
2.归纳段落大意l0.A根据第三段中“The Wi--Fi enabled spacecraft will make iteasy for guests to share their experiences with friends and family段落大意是指某一段的主要意思,是对一个段第members on Earth."(这艘支持W-F的太空船将使客人更容所做的简单和初步的概括。每个段落通常都有一个中心、易与地球上的朋友和家人分享他们的经历。)可知在太空酒店想一般在本段首句体现出来,这类文章通常是说明文客人可以和他们的家人交流。故选A。股花大意要使用明确、完整、简洁的蒂句责选,是免透择11.D根据文中"Admission:S10 for adults;$8 for students,和繁冗的句子。$5 for children under 12;free for children under5.”可以计算3.判断文章大意出答案为D。12.A根据第二段中“Two rounds of Experience Sharing主题句道常在首段或尾段,有时也会出现在文章中心Presentations will be held,each consisting of4 speeches.."可知,有的文章成段落中不明确给出中心,考生要极提务段中©将举办两轮经验交流会,每轮共4场演讲,这次会议将举行8的内容进行总结,自已推出主旨。因此,在阅读文靠时,一文章的首段和结尾段以及各个段落中的主旨句给予格外新次演讲。故选A。正确选项内容必须与作者的写作意图一致。要从整篇文事括文章的主旨大意。题型02最后,考生需记住永远把主旨大意题放在最后做,因为号主旨大意题高考阅读题型需要读完全文才能把握文章主题,所以在解答此类题目,考要急于去找答案,不论它出现在什么位置都把它作为最后-题型特点来做。在做完另外几道题目后,无疑会有助于考生加深对整章的理解。主旨大意题是高考阅读理解的主要题型之一,旨在考查考生对文章大意或者文章中心思想的把握和归纳能力。主旨大意题是参考答案阅读理解中考生失分最多的题目,因为该类试题不仅考查考生略读文章、领会大意的能力,也对考生的归纳、概括能力提出了较高l.B文章第一段后半句提出“its independent booksellers的要求,文章中没有明显的解题依据,需要考生从文章中提炼、抽requested the status of an essential service”(它的独立书商要取一些关键词、主干句进行加工概括,才能归纳出文章的主旨。此把书本作为基本服务)。文章其余段落讲述了在疫情期间书类题目可分为三大类,即标题归纳题、文章大意题和段落大意题。的作用和价值,为什么书店该作为生活中必需的基本服务,黄题干表现形式选B。(1)主题型主旨大意题的题干表现形式:2.A综合全文尤其是倒数第二段中“Over the next hour,tbWhat's the main idea of the text?mood in our bedroom changed from depression to gratitude."What is the passage mainly about?知,本文作者和她的丈夫通过观看电影《美国狙击手),改变了心What is the...paragraph mainly about?态,主要传递这样一个信息:我们应该珍惜和感恩自己已经拥有Which of the following statements best expresses the main idea的。故选A。of the passage?3.D文章第一段提出问题:时间都去哪儿了?第二段引出时间这(2)标题类主旨大意题的题千表现形式:个话题,接下来作者通过详细分析告诉读者应充分有效地利用What can be the best title for the passage?时间。在最后一段“Live and love and enjoy what you haveoThe best title for the passage would be...fullest..”点出主题。故选D。解题策略4.B根据最后一段中“.,why dogs seem to be equipped with theability to recognize different facial expressions in humans"可知最1.判断文章标题后一段解释了为什么看起来狗具备识别人类表情的能力,也就标题判断属于阅读理解测试中的深层理解题。通过文章阅读是为什么会有这样的实验研究结论。故选B。和其他题目的解答,确定文章的主题词。文章通常围绕主题词展5,B第三段首句提到之前的研究表明“teens'soc开,主旨题的正确答案当然要包括文章主题词或主题词的同义改might be linked to healthoumeinaduthood”。然而,又不确写词。根据文章的主题词和主题句,概括文章主旨,并与选项进行定这种联系对于之后的健康成长有必然的因果关系。而且只是比对确定正确答来。如果文章全文都没有明确的主题句,那么主研究的同龄人之间的关系,也可能有其他原因。因此可以推断:题思想要通过各段的主要内容进行归纳。这时考生要着重阿读各早期的研究有其局限性。故选B。段的首尾句进行总结归纳。所选的标题既不能外延太大,也不能6.A根据第一段可知,从来没有人说过科学教育是容易的。当过于片面,也就是说标题的范围要怡当。还要注意标题准确性要然,我们教的概念,如动量守恒或量子力学,可能很难掌握。但强,要与文章的感情色彩相吻合。真正让我们的尝试复杂化的是,我们同时也在试图教授更深刻的知识一帮助学生理解科学本身的本质。结合文章主要介绍英语参考答案/2了科学的定义和年轻人对科学教育的一些认知误区,以及作者
D.Sympathetic and sensitive.We all know that eating later in the day isn't good for our waistlines,but why?A new studyweighed in on that question by comparing people who ate the same foods-but at different times in theday."We found that eating four hours later makes a significant difference for our hunger levels,theway we burn calories after we eat,and the way we store fat,"Vujovic said,a researcher at Boston'sBrigham and Women's Hospital."Together,these changes may explain why late eating is associatedwith increased obesity risk reported by other studies and provide new biological insight into theunderlying mechanisms.”The study provides support for the concept that circadian(生理节奏)rhythm,which influences key physiologic functions such as body temperature and heart rate,affectshow our bodies absorb fuel,researchers said.The study does show eating later results in "an increase in hunger,impacts hormonesand also changes gene expression,especially in terms of fat metabolism with a tendency towardsless fat breakdown and more fat deposition,said Dr.Bhanu Prakash Kolla,a professor ofpsychiatry and psychology at the Mayo Clinic College of Medicine and a consultant to Mayo's Centerfor Sleep Medicine and Division of Addietion Medicine.The study was small-only 16 overweight or obese people-but carefully planned to eliminateother potential causes of weight gain,the authors said."While there have been other studiesinvestigating why late eating associates with an increased risk for obesity,this may be the most wellcontrolled,including strictly controlling the amount,composition and timing of meals,physicalactivity,sleep,room temperature and light exposure,"said senior author Frank Scheer,director ofthe Medical Chronobiology Program in the Brigham's Division of Sleep and Circadian Disorders.Allparticipants were in good health,with no history of diabetes or shift work,which can affect circadianrhythm,and had regular physical activity.Each person in the study kept to a strict healthy sleep/wakeschedule for about three weeks and were provided with prepared meals at fixed times for three daysbefore the lab experiment began.Results showed that hunger pangs doubled for those on a night-eating regime.People who atelater in the day also reported a desire for starchy and salty foods,meat and,to a lesser extent,a desirefor dairy foods and vegetables.By looking at the results of blood tests,researchers were able to see
makelives,but I just didn't know why.Then it allhowcomes to me in one summer holiday when Icamewas volunteering at a clinic for a local neighbourhood.I was deeply moved by some sick kids'innocence eyes and sweet smiles.innocentFrom then on,I made a determination that I would work as a qualified doctor in futures.And Iwould do everything in theirfuturemypower to help kids stay away from illness and pain,into which I believed would be meaningful.书面表达One possible version:How to Reduce Mental Internal FrictionRecently our class had a hot debate on how to reduce mental internal friction such as anxiety,depression and self-doubt.Different students held different points of view.Some students argued that we should have positive attitudes towards our study and life.Onlywhen we believed in ourselves could we achieve our goals.Others suggested not comparingourselves with others because every flower has its own beauty.Besides,a top student encouragedus not to be afraid of failure,for failure is the mother of success.Personally,I think it is unnecessary to care about others'comments.Just focus on your ownbusiness and try to do as well as you can.He who laughs last laughs best.部分解析阅读理解第一节A篇主题语境:人与自我一一生活本文是应用文。文章主要介绍了一项水下探险游活动的相关信息。2l.C。理解具体信息。根据第一段中的Walk on the seabed using underwater helmets or ridealong under the waves on scooters可知,游客可以戴着水下专用头盔在海床上行走,也可以骑着轻便小车在水下行驶。22.B。理解具体信息。根据Before you go部分中的Please book at least48 hours in advance可知,游客得至少提前48小时预约,故选B项。23.C。理解具体信息。根据Tickets部分中的Helmets cost e47 and include a deposit of E12(For adults))和Helmets cost€37 and include a deposit of E7(For children)可知,一位成人需要花费47欧元,一位儿童需要37欧元,那么一家三口共需花费131欧元(47×2+37=131)。B篇主题语境:人与社会一一科学与技术本文是新闻报道。美国17岁男孩Robert Sansone设计出一款可能改变电动汽车行业的新型同步磁阻电动机。24.D。理解具体信息。根据第一段中的most electric car motors require magnets made fromrare-earth elements,,which can be costly.to obtain和第二段中的The high schooler had heard
the invention of the slide rule and the development of the cinema industry as well as being achess master and an expert on bees以及he wrote Thesaurus of English Words and Phrases可知,Peter Mark Roget在很多领域都有建树。5.B。理解词汇。根据本段中的The attraction of his thesaurus和The joy of Roget is that itswords are put into groups with different themes可知,这里是说它远非一本冗长乏味的词典。6.C。理解观点、态度。根据第三段中的The thesaurus was,he declared,“a serious force forbad"in the literary universe.It transported us to "our current state of linguistic and intellectualpoorness",in which language is "rotten,disarranged,and unlovely".And its users would find ithard to get the exact word可知,Winchester对这本词典持严厉批评态度。7.C。推断。根据最后一段中的When Roget was collecting words and writing the book,,it was,,in fact,an age in which the few were highly educated.Roget assumed that the type of personwho read his book would know the meanings of all the words可推断,Davidson应该认同C项说法,即:这部词典主要是面向受过高水教育的使用者。阅读理解专练(五)参考答案1-4BDDB5-8 DDBC解析A篇主题语境:人与自我一一做人与做事本文是议论文。作者在文中主要谈论了善良究竟是与生俱来的还是后天培养的这一话题。1.B。理解目的。根据第一段中的If you are a parent of young children who visits parentingwebsites,you may be invited ..to enroll your child in a Future School Global Maths SkillAssessment Talent isn't everything The important thing is to teach your child to be kind可知,作者以育儿网站为切入点谈论了孩子的天赋问题,紧接着强调了善良这一品质的重要性,再结合下文内容可知,作者旨在引出本文话题:善良是与生俱来的还是后天培养的?2.D。理解具体信息。根据第二段中的In line with common assumptions,I believed kindnesswasn't innate;instead,it was something entirely reliant on cultivation可知,作者之前跟大众的观点一致,认为善良这一品质并非天生,而是完全靠后天培养的。3.D。理解具体信息。根据第三段中的On the other hand,it seems fair to provide her with abasic knowledge of how insecurity works可知,作者通过向孩子解释人们在没有安全感时的一些行为来说明“善良就是力量”。4.B。推断。根据最后一段中的The fact remains that some people are kinder than others notas a result of external forces but from some preloaded ability可推知,作者认为善良一部分是天生的,一部分是后天培养的。B篇主题语境:人与社会一一科学与技术本文是说明文。南洋理工大学开发出新型人工智能系统,可用于高精度手势识别。5.D。理解具体信息。根据第四段中的gesture recognition precision is still affected by the lowquality of data arriving from wearable sensors,typically due to their big size and poor contactwith the user,,and the effects of visually blocked objects and poor lighting可知,目前可穿戴式感应器存在的一个问题是与皮肤贴合度不高。6.D。理解具体信息。根据第五段中的the NTU team created a‘bio-inspired'data fusionsystem that uses skin-like stretchable strain sensors made from single-walled carbon nanotubes,and an Al approach that is similar to the way that the skin senses and vision are handled together
听第7段材料,回答第8至10题。8.Why does theomtake twoEnglish classes?A.To graduate early.B.To practise spoken English.C.To finish English homework9.What does the woman sayabout The GrpefWrth?A.It is humorous.B.It is hopeful.C.It is sad.10.What does the man have to finish?A.A research paper.B.A book.C.An English class听第8段材料,回答第11至13题。11.What has made working at home possible?A.Different job opportunities.B.Living far from workplaces.·家过4毛城C.Communication industry.12.What is the advantage of working at home according to the woman?A.Saving a lot of time.B.Improving family members'relationship.C.Offering an environment for free movement.13.What might happen in the future in the woman's opinion?A.A company no longer needs workers.B.All workers will be foreigners in a company.C.People can work at home for a foreign company.听第9段材料,回答第14至17题。14.What's the woman's new problem?A.She has a sore throat.B.She has a toothache.C.She has an earache.15.How often should the woman take the medicine?C.Three times a day.A.Once a day.B.Twice a day.16.When does the woman need to see the doctor again?A.Next Monday.B.Next Tuesday.C.Next Thursday.17.What does the doctor suggest the woman do finally?C.Write down the date.A.Make an appointment.B.Buy medicine outside听第10段材料,回答第18至20题。18.What does the speaker think of controlling traffic accidents?A.Difficult.B.Easy.C.Uncommon.19.How many causes of traffic accidents are mentioned?B.Three.C.Four.A.Two.20.What can help to make highways much safer?B.Traditional design.C.Improved design.A.Driverless cars.第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A,B.C,D四个选项中选出最佳选项。AAspopu to,G。o nrag(旅游套餐orforagacrgswthHhcbearelngtavcdtesit0oomdtfomsedstmnaonsandoieythrvice Weamly iv yoteing vacation,Today w【高一联合考试·英语第2页(共8页)】231437D
周测卷八Unit4 Everyday economicsUsing language Developing ideas Writing单句填空1.milder 2.conventional 3.to hire 4.discriminating 5.with 6.which/that 7.financial8.to 9.expense 10.automatically阅读A本文主要介绍了华盛顿圣诞节灯展期的几个旅游景点。11.A根据第2段第1句可知,旅行是以见到导游开始的。12.D根据第3段第3句可知,以新砍的树作为圣诞树是从20世纪的1964年开始的。13.D根据第5段第3句可知,在Georgetown's“Glow Light Art Exhibition”,游客们还可以参观17世纪的街坊。14.C根据最后一段可知,在最后一站,游客们可以参观华盛顿纪念碑。B当全球新兴经济体面临发展困境时,快速发展的数字化革命为其提供了一条新的道路。15.D根据第4段最后一句可知,缺乏学校、医院和银行的国家将会欣然接受第一个出现的数字化选择,并通过建立在线服务迅速弥补这些差距。16.C根据第5段可知,在新兴市场国家,创业成本大幅下降,从均年收入的66%降至27%,企业家们可以以经济实惠的价格开办企业。17.B根据最后一段可知,科技革命通常持续很长时间。半个世纪后,汽车和蒸汽机等创新仍在改变着经济。在疫情削弱全球化的同时,数字化时代才刚刚开始。因此,文中提及汽车和蒸汽机是为了表明数字化将产生长期影响。18.D本文主要谈论当全球新兴经济体面临发展困境时,快速发展的数字化革命为其提供了一条新道路。因此,D项(数字科技将把新兴市场从缓慢增长中拯救出来)适合用作文章标题。语法填空19.leaving 20.shocked 21.with 22.had fallen 23.adults 24.a 25.apparently26.to find 27.where 28.was offered意·10·【23新教材·ZC·英语·参考答案一WYB一选择性必修第四册一QG】
43.B这里用短语keep sth.a secret from表示“对…隐瞒”,用secret表示“秘密”。44.A语境表示塞吉奥的右手没有完全成型,用shape表示“使成型”。45.C这里动词短语adapt to表示“适应”,表示十五岁的少年塞吉奥已经惯了做任何事都只能依靠一只手。46.B语境表示塞吉奥深知自己现在的身份是转学的新学生,用aware表示“知道,觉察”47.D少年塞吉奥说,自己刚来到这所学校的一段时间里,其实想把自己残疾的手藏起来不被人发现。用副词actually表示“实际上”48.C语境表示这所学校的一位老师威尔金斯发现了塞吉奥的这个秘密,用discover表示“发现”。49.A这里表示“于是有人提出做一个机械臂的建议”,用the suggestion came表示“这个建议被人提出来”。50.B语境表示“把理论性的东西变成现实”,因此选B。51.D这里用gain access to表示“进入:得到”,因此选D表示“获得”。52.C语境表示这些学生不知道这个产品能不能起作用,用function表示“运转;起作用”53.A这里用match表示“与…匹配”:他们把这个机械臂装配到塞吉奥的胳膊上。54.A从下文的“他能够抓住球”判断选A,这些学生让塞吉奥戴上机械臂去练抓取的动作,用game表示“游戏,比赛”。55.D语境表示提出新的想法来解决问题,因此选D表示“解决”。本文是一篇说明文。乒乓球可以说是中国的国球,很多人都喜欢。作者在文章中主要介绍了打乒乓球的好处。56.ruh考查词性转换。这里填提示形容词的名词形式作主语表示“真相”。57.helps考查时态和主谓一致。主语是动名词短语Playing sports,这里用提示动词的一般现在时。58.successful考查形容词。这里用提示名词的形容词successful作定语,表示“成功的”。59.the考查冠词。这里抽象名词前填定冠词,表示“每个人的身心健康的发展”。60.which考查定语从句。这里填关系代词which引导非限制性定语从句,连词which在从句中作主语指代主句的all types of sports。61.sharing考查非谓语动词。根据空前“in making”可知,这里用提示动词的v.-ing形式。62.greatest考查形容词最高级。这里要用“one of the+形容词最高级+复数名词”表示“最…之一”63.1 imited考查非谓语动词。本空用提示动词的过去分词作定语,表示被动含义,意为“受到限制的/有限的进步”。64.Additionally考查副词。这里用提示形容词的副词additionally,表示“而且;再者”。65.in考查介词。这里用in turn固定短语表示“反过来;转而”。One possible version:Dear Robert,I'm writing to sincerely apologize that I failed to make it to the concert as scheduled,though I had been lookingforward to it.Actually,my parents were away for a meeting last Sunday evening,which meant that I had to stay homelooking after my little sister.This Saturday morning,there will be a lecture in my school about traditional Chinese culture.It's planned to beheld in the lecture hall,beginning at 8 on Saturday morning.I hope I can have the chance to attend it with you,sinceI know you have a keen interest in Chinese culture.Looking forward to your reply.Yours,Li HuaOne possible version:Then one night,while I was sleeping soundly,I heard Lady barking in front of my room doors.I sensed thatsomething must have gone wrong in the middle of the night,or Lady wouldn't have behaved so unusually.After gettingup and opening the door,I was met with Lady's worried look.I was then led into Mum's bedroom,where she waslying on the ground.Seeing this,I quickly dialed the emergency number,and in a minute the ambulance came,and wehurried Mum to hospital.Luckily,as Mum was sent to hospital in time,her heart problem didn't cause bad results.She was recovering wellin hospital.After work the next day,I went to the hospital to accompany Mum.The doctor told me that the dog Ladyhad done a good job to find Mum in time,or she would have been delayed.Mum and I talked a while,about howLady had changed since she came to our house,and how much we owed to her for her kindness.From then on,webecame more connected to each other,and my favorite job was to walk her out in the open after work.英语第4页(共6页)
(Text 6)W:Has Mr.Jones sent you the figures for next year's advertising campaign yet?M:No,I haven't received anything from him.If we don't get those figures by tomorrowmorning,we won't be able to draw up next year's budget on time.W:We have to set the budget before Thursday,so maybe you should call him and find outwhat happened.M:I think I will.If I don't hear from him by four,I'll try calling his office.W:OK,be quick!听下面一段对话,回答第8和第9两个小题。现在,你有10秒钟的时间阅读这两个小题。(Text 7)M:So,Emily,you're ready to study abroad,right?W:Yes,I am.M:But you seem to be a little bit nervous now.W:Yes.I feel a little tense,but I think it'll be a great experience.And hopefully my Englishwill improve a lot in England.M:Oh,I'm sure it will.My English improved a lot after I came back from Australia andAmerica.England is a great place for further study,and you'll be in London,right?W:That's right.M:Well,take care of yourself and study hard.Good luck.W:Thanks.I'm sure I will.听下面一段对话,回答第10至第12三个小题。现在,你有15秒钟的时间阅读这三个小题。(Text 8)W:Now,Bill,you have seen almost everything in my house.When do you plan to move in?M:Well,I think the room is fine.But may I ask you some questions first?W:Yes,of course.M:May I use the bathroom on the first floor?W:No,you can't.It is for my family.But you may use the bathroom next to your bedroomon the second floor.M:OK.But may I use the computer in the living room?W:Yes,you can.But you are only allowed to use that computer during the day.You shoulduse the computer in your own bedroom when you use it at night.M:One last question.May I use the telephone and television in my bedroom?W:Of course.But at night you should turn down the TV as much as you can and don't makecalls.M:OK,thank you.I'll move into the house tomorrow.【高三英语·参考答案第3页(共10页)】517C·HUN·
and begins to release a jet of building material as it moves skillfully along its flight path.Oneethe builder robot has prayed alayer of material,the er robot everdhprogress.The system then calculates the next layer that the builder should make,whleascorrecting any errors.Te researchers tested the system by building both a large eylinder()made of foamand small cylinder made of the cement mixture.The tasks were not simple due to thediffiultyrinaximum stability Dr Kovas robots made twith yin cthecylinders were built to be within5mm of the width and height of the planned structuresmeeting British building standard.While these robts have been shown to be capable of manufacturing.Dr Kovac believestheir primary use will initially be in repair.The flying robots canoperate anywhere.makingheide for ixing things dangerousorbe places.These robots coud besedmore quickly,cheaply,and with less risk to humans.Thinking mote long term,Dr Kovaceven sees a potential future for his construction robots building on the surfaces of the Moon orMarsWhat is the design of Dr Kovac's teambased on?2.A.Bees building hives while flyingBees flying in a flexible way.Bees growing bigger than the hiveD.Bees working together as a team.33.What is the function of the builders in the building process?A Correeting any errors.Spdying construction material.arying the scanning camera1D.Monitoring the building process.34.What does "made it with flying colours"underlined in(paragraph 4 mean?Bost balance in the sky.B.Passed the test excellently.Stopped the work halfway.D.Made the cylinders colourful.35.What might the flying robots Tirst be used to do according to Dr Kovac?X.Mapufacture products.BConstruct buildingsC.Repair damage in risky places.pollution in the sky.英语试题(附中版)第8页(共13页)
used to show something happening nearby while people are talking.Every culture has its own greeting manners.Roman and Latin American cultures share the common custom of kissing on thecheek()as a form of greeting.However,the French have taken this to a whole new level.For example,the French peopleshould kiss-greet each person at a party,whether they know them or not.In western countries,having food noisily is considered rude.However,in Japan,making sounds while they are eating is ac-ceptable.This is because westerners twirl (noodles on a spoon or fork before putting them in the mouth,while the Japaneseeat noodles without twirling.Making sounds when you are eating noodles in Japan shows that you're really enjoying them.68.What are Indonesians supposed to do according to the passage?A.Not to speak during meals.B.To greet with different postures.C.Not to point with the index finger.D.To eat noodles without twirling.69.What does the underlined word "offensive"in Paragraph 2 mean?A.Impolite.B.Friendly.C.Acceptable.D.Enjoyable.70.Match the customs with the countries.a.Malaysia.DPointing with the lips.b.Nicaragua.2Making sounds while eating noodles.c.French.3Pointing with the thumb.d.Japan.④Kissing on the cheek.A.①-a,②-c,③-d,④-bB.①-a,②-d,8-c,④bC.①-b,②-d,③-a,④-cD.①b,②d,③c,④a71.Which of the following best shows the structure of the passage?①②③④①①③②④3)⑤②③④⑤⑤A.B.72.What would be the best title for this passage?A.Different Lifestyles.B.Different Table Manners.C.Body Languages in Different Countries.D.Surprising Customs Around the World.B)请先阅读下面短文,掌握其大意,然后根据短文内容从下面方框内的七个选项中选择五个还原到文中,使短文意思通顺、结构完整,并在答题卡上将其序号涂黑。一空一句。A growing number of people in China choose to spend their spare time at less-traveled places to look for special and relaxingholiday experiences.That's called“reverse tourism(反向旅游)”.During the golden holiday,large numbers of tourists will go toless crowded places in order to enjoy some peaceful and quiet places.73According to a piece of information reported in Apr.2023,the number of rooms booked at hotels in less-traveled places duringthe May Day holiday was increasing.Bookings for four-and five-star hotels in less-traveled places all boosted (at least 20times.It was very different from the information before.74Besides crowds,some tourists choose less-traveled places to save on the cost of trips to popular places.75 What's more,popular tourist places often raise their prices during holidays.In addition,less--traveled places are not as“commercial(商y业化)”as developed ones.76_Although some under-devel--oped places receive little attention online,you can get more surprises there without spending too much money.Surprisingly,withthe development of the Internet,some less-traveled places are known to people.Attracted()by the pictures or videos ofthese places,more people choose to go to the less-traveled places.定心卷·英语第7页(共8页)
57.A.weekB.monthC.dayD.season58.A.safelyB.excitedlyC.hurriedlyD.calmly59.A.joyB.sorrowC.rageD.fright60.A.courageB.willC.sightD.wisdom第IⅡ卷第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。"Seeing printed media being61(gradual)replaced by new media made me feel that something precious in mymemory 62(be)lost.I don't want them to disappear,"he said,63(add)that publishing marriageannouncements evokes 64 warm feeling toward newspapers while bringing a sense of vintage elegance.The price for publishing a marriage announcement differs by number of words,space and printing house.It rangesfrom around 100 yuan to more than 10,000 yuan.Customers can65pay for the service online or by phone.Globally,many newspapers also provide sections to publish marriage announcements,along with births and 66(die).Meng Si,67 works for an online platform 68(associate)with newspaper publishing services,told XinhuaNews Agency recently that there has been a 69(notice)increase in inquiries and orders for marriage announcements.The customers are predominantly young people in 70 20s,with some even making appointments one or two monthsin advance.第四部分写作(共两节,满分35分)第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏词符号(∧),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线(八)划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。I have watched a plenty of documentaries about Shanghai and I had been dying to go there.If I have a chance to gosightseeing there,I'll make a detailed plan based on my knowledge about the city.I'll walk along the Bund,which I can seemany western-style buildings.For lunch,we would like to eat some delicious snack in Yu Garden.After lunch,I plan tovisit the Oriental Pearl TV Tower,which is the seventh high tower in the world.Besides,I will also climb to the top of thattower to have a view of the whole modernly city.Only by this way can I have better understanding of it.I hope my wish tovisit Shanghai will be realizing this year.第二节书面表达(满分25分)假定你是李华,你作为高三学生代表受邀在开学典礼上发言,请撰写一篇发言稿,内容包括:1.高三学中可能面临的困难或挑战(至少两点):2.解决办法;3.期望与祝福。注意:1.词数100左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。第8页共8页命题人:黎成淑、李继、石静、唐垚、杨璐媛审题人:李继
M:Is Lucy the best at Chinese in your class,Helen?W:No,Anna is better at Chinese than her.Lucy is the best at EnglishM:Oh,both Anna and Lucy do well in their studies.听第二段对话,回答下面2个小题。W:Did you go to the park this morning,Bob?M:No,I went shopping and bought a T-shirt.W:Who did you buy the T-shirt with?M:My mother.She wanted to buy some fruit and vegetables,so she went there with me.Myfather was busy with his work,so he didn't go with us.听第三段对话,回答下面2个小题。M:Hello,Diana!I didn't see you at Susan's party yesterday after-noon.W:Hi,Mike.I really wanted to go,but my cousin came to visit me.M:What a pity!It was a great party.By the way,what did you do with your cousin?W:We went to watch a movie at Danshan Theater.M:The new movie theater in town?How.is it?W:It is great!It has big screens and comfortable seats.The tickets are cheap and the moviesare the newest!第四节朗读。按照要求朗读题中所给的4个单词和3个句子。(一)朗读单词朗读每个单词前,你有5秒钟的准备时间;请在听到录音提示后5秒内完成朗读。1.fresh2.magician3.comfortable4.beautifully(二)朗读句子朗读每个句子前,你有10秒钟的准备时间;请在听到录音提示后20秒内完成朗读。2/5
easier60.ying。考查动词-ing形式。设空处与at the edge of Torres del Paine National Park一起作后置定语,修饰a hotel,且a hotel与Iie之间是逻辑上的主谓关系,故填lying。61.recently。考查副词。设空处在句中作状语,应用副词,故填recently。62.to create。考查动词不定式。with an aim后应接动词不定式,表示“目标是…”,故填to create.63.is practiced。考查一般现在时的被动语态。根据语境可知,此处是对客观事实的描述,应用一般现在时,又因主语it与practice之间为被动关系,应用被动语态,故填is practiced。64.led。考查动词-ed形式。设空处作后置定语修饰unique puma--sighting trips,又因为lead与unique puma-sighting trips之间是逻辑上的动宾关系,故填Ied。65.that/who。考查关系代词。.设空处引导限制性定语从句,指代先行词Guests,且在从句中作主语,故填that或who。选做题参考答案及解析参考答案1-4 DDCC解析主题语境:人与自然一一宇宙探索本文是说明文。长时间在太空执行任务的宇航员可能会面临脑室扩张的问题。1.D。理解具体信息。根据第二段中的Researchers said that astronauts who traveled..spaces inthe middle of the brain containing cerebrospinal fluid可知,研究发现,执行至少六个月的太空任务后,宇航员的脑室会扩张。2.D。理解具体信息。根据第三段可知,在执行六个月的太空任务后,脑室需要三年的时间才能完全恢复。因此,宇航员在执行下一次长时间的太空任务之前至少需要等待三年。3.C。理解具体信息。根据第五段中的On Earth,our vascular systems prevent all of our fluidsfrom pooling at our feet due to gravity.In microgravity,the opposite occurs-fluids shifttoward the head.This headward fluid shift likely results in ventricular expansion,and the brainsits higher within the skull可知,Rachael Seidler解释了在太空中导致宇航员的脑室扩张的原因一一微重力使液体流向头部。4.C。推断。根据倒数第二段可知,宇航员的脑室仅在进入太空后的六个月有所扩张,在太空中一年后这种情况就会缓解。在最后一段中,McGregor认为这个事实对未来的火星任务来说是个好消息。因为在这样的任务中,宇航员有可能会在微重力环境中度过两年的时间。McGregor的话中透露着喜悦。
第三部分英语知识运用(共两节,满分45分)第一节完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。His name was Fleming,and he was a poor Scottish farmer.One day,while ploughingin field,he heard a cry for 41 coming from a nearby bog )He 42 his toolsand ran to the bog.There,with his waist 43 in mud,was a terrified boy,screaming andstruggling to_44 himself.Farmer Fleming saved the boy from what could have been a45 and terrifying death.The next day,a fancy carriage 46 to the Scotsman's poor surroundings.A(n)47dressed nobleman stepped out and introduced himself as the48 of the boy FarmerFleming had saved."I want to 49 you,"said the nobleman."You saved my son's life.""No,I can't accept the 50 for what I did,"the Scottish farmer replied,waving offthe 51.At that moment,the farmer's own 52 came there.“Is that your son?”the nobleman.53"Yes!"the farmer replied 54"I'll make you a 55Let me provide him with the level of education my own sonwill enjoy.If the boy is anything like his father,he'll no doubt 56 to be a man we bothwill be proud of."And that the nobleman did.Farmer Fleming's son attended the 57 schools and in time,graduated fromSt.Mary's Hospital Medical School in London,and went on to become58throughoutthe world as the noted Sir Alexander Fleming,the 59 of Penicillin(Years afterward,the same nobleman's son who was saved from the bog was_60with pneumonia().What saved his life this time?Penicillin!41.A.supportB.comfortC.helpD.relief42.A.pickedB.droppedC.carriedD.fixed43.A.stuckB.resistedC.involvedD.lost44.A.preventB.remove·C.protectD.free45.A.suddenB.slowC.violentD.peaceful46.A.pulled upB.paid attentionC.looked forwardD.got down47.A.casuallyB.elegantlyC.warmlyD.poorly48.A.instructorB.teacherC.rescuerD.father49.A.rewardB.praiseC.encourageD.forgive50.A.educationB.instructionC.paymentD.invitation51.A.promiseB.sacrificeC.offerD.request52.A.wifeB.sonC.fatherD.brother53.A.doubtedB.respondedC.askedD.insisted54.A.unwillinglyB.desperatelyC.gentlyD.proudly55.A.dealB.successC.loserD.try56.A.growB.hopeC.determineD.afford57.A.importantB.shabbyC.ordinaryD.best58.A.productiveB.familiarC.energeticD.known59.A.medicineB.discovererC.founderD.treatment60.A.associatedB.connectedC.infectedD.satisfied高三英语第7页共8页
1.It is up to you to decide where we will go for our holidays this summer.2.It is up to you to check whether the machines are running properly语法进阶1.had left2.had saved3.had passed4.had played5.had planned6.had been told7.had been reminded8.had been cleanedⅡ1.had checked2.had returned3.had intended4.had been taught5.had been locked第l3期T4版Keys:(One possible version)高频词汇I.1.pleasant2.have arisen3.freezing4.advertisements5.photographerIL1.a bunch of2.Contrary to3.owes to4.took my breath away5.proceeded toIII.1.accent2.massive3.shore4.scenery5.bound高能句式1.1 It was not until yesterday that I knew he had quit his job.2 Not until yesterday did I know he had quit his job.正.1A big round of applause broke out as soon as she finished the speech.2 She had no sooner finished the speech than a big round of applause broke out语法进阶I.1.astonishing2.seeing3.embarrassed4.tired5.touching6.moved7.disappointed8.interesting;boringIL.1.in2.a3.excited4.me5.what6.simply7.promising8.knew9.to change10.growth
【答案与解析】 41.B考查形容词。上文表明作者不是音乐剧的忠实粉丝,因此 作者对音乐剧毫无兴趣,认为它们很枯燥。 42.D考查动词。作者由于不喜欢音乐剧,所以在观看期间会不 停地查看时间,看看什么时候结束。 43.C考查名词。这篇文章讲述了作者和音乐剧之间的故事,所 以此处应该是朋友邀请作者去看音乐剧。 44.A考查形容词。作者对音乐剧没有兴趣,所以当朋友邀请他 去看音乐剧时,作者并没有感到兴奋。 45.D考查动词。作者觉得自己又要重复那种对情节和角色半心 半意、在演出时看手机的老一套了。 46.B 考查动词。 47.D 考查动词。由于无事可做,作者最终同意和他一起去,因为这
that I could do anything,so I should. Fahey rode across Africa,a 7,500-mile trip that took four months.The whole experience had a life-changing impact.Fahey said:"Bicycles provide a literal freedom.You don't allow your- self to feel like that in everyday life because there are so many distractions.But when you're out on the bike and there's nothing else,you're really free to experience what life is. After getting post-degree,Fahey worked on projects with the UNDP(United Nations Development Project)in Montenegro with the aim of bringing investment to rural communities. It was while working on these projects that the seeds were sown for the next new investment."It was through my trip across Africa that I discovered pannier and rack systems
19.Why does the speaker mention the EGU General Assembly 2020? A.To share his experience. B.To support his argument. C.To draw the listeners'attention. 20.What is the theme of the speaker's speech? A.The advantages of virtual conferences. B.Virtual conferences during the lockdown. C.The environmental protection.
recently been called to search for koalas in habitats destroyed by fires,"Dr Celine Frere said. Bear was purchased as a puppy from a pet shop by a family but he was a handful and became too much for them when they moved to a smaller home.Now 6 years old,Bear is energetic,and doesn't like to be touched and is completely uninterested in peo ple,which sadly means he doesn't make an ideal family pet.But these qualities do make him a perfect candidate for a detection dog.Bear is highly focused on one thing-his ball,which makes him perfectly suited for the job.He also has zero prey drive which is essential for a wildlife detection dog as they need to focus purely on the smell and not the animal.There are other rescue dogs trained to sniff koala scat(粪便),but Bear is trained
【答案】l.faithfully2.preference3.in4.that5.satis- faction 6.beneficial 7.graduation 8.(should)be taken 9.to be discussed 10.held
do you think? M:Yes,but I think you should ask someone to take a look at it just to be sure. W:My friend Jack knows cars well,and he helped me do the check this morning. M:It was smart of you to think ahead.Have you and the sales- man agreed on a price? W:Yes,he finally agreed to accept the discounted price I asked. M:Then have you thought about how to pay? W:Well,I've saved up enough money to pay cash for this car. M:Good.Let me go with you to make the payment and drive the car home for you. W:Thank you.That would make it much easier for me.


