答案D 解题分析 文章的论点是“合村并居,别丢了乡土文脉”,只是 “别丢了”,而不是“须突出文化价值”。
请阅读下面短文,在所给的每个空格中填入五要求:一个形式正确、意义相符的单词。1.注意观察地图,包含所给信息,可适当发挥;Hi,my name is Winter.I'm ten years old and I短(66)live2.条理清晰,语句通顺,语法正确,书写规范;in a town in australia.Here3.60词左右(开头和结尾已给出,不计入总词数)。(67)isa picture of my pet dog,Jax.Jax is读写Dear Anna.填black and white.Look!What are those(68)behind him in the picture?They are twoWelcome to live with us!Now I want to tell yousquirrel sculptures(松鼠雕像).They are in the合about my neighborhood.In it,(69)colorof orange and they look cute.I hope you have a nice life here.See you next weekThese squirrel sculptures are in a street park inYours,my town.The park is not(70)far from myLi Huaneighborhood.So I can go to the park easily.®五It(71)just /only takes about ten minutes to六【写作指导】walk there.My parents and I enjoy本篇写作要求写一封邮件,介绍街区情况、上学路(72)_visiting the park.On weekends,we often线以及自己最喜欢的地方。写作时,先观察地图,go there to see the beautiful trees and sculptures.确定建筑物,再确定上学路线。文填空And Jax often goes there with(73)us He写☆主题:人与社会之社会服务与人际沟通☆子主题:社区生活likes running around.All of us always have great☆时态:一般现在时(74)fun in the park.合☆行文布局:To bring fun to people,the government(政府)①介绍街区情况often (75)spends some money making animalThere is a supermarket,a restaurant,a school,asculptures in the park.With them,the park islibrary,a park and a cinema in my neighborhood.popular(受欢迎的)now.It's my favorite place.gMy home is on Moon Road.六A.回答问题②介绍去学校的路线和最喜欢的地方→To get to school..76.Where is the Home Library?walk along Moon Road and turn left into PopIt is in the north of the neighborhood读Street写turn right at the second crossing77.How long is the library open every day?My favorite place is ..◆It'son.Road.For 11 hours.综合◆I always go there on,③结束语See you next week.78.What does Henry think of watching fish swim?☆必备句型:It's interesting.*The school is not far from ...so we can get thereeasily.*I often spend time in the library on weekends.*It just takes ..minutes to walk to ..from...六六【参考范文】79.What is across from Building E in theDear Anna,neighborhood?Welcome to live with us!Now I want to tell youThe dining hall.about my neighborhood.In it,there is a写综合supermarket,a restaurant,a school,a library,apark and a cinema.My home is on Moon Road.It80.Why does Henry enjoy living in the合is not far from our school,so we can get thereneighborhood?easily.We just need to walk along Moon Road andBecause it makes his life easy.turn left.Then we are on Pop Street.We go alongit and turn right at the second crossing.Then wecan see our school on our left.六B.书面表达81.假设你是李华,是某中学七年级的学生。来自六美国的交换生Anna将会寄宿在你家,下周你家将My favorite place is the library on Apple Road.I读like to spend time there on weekends.It just迎接Anna的到来。请你提前为Anna提供一张街区写takes five minutes to walk there from my home.I地图,并写一封邮件,向她介绍街区的情况及上can take you to visit it after you come here.学的路线,并推荐一个你最喜欢的地方Li Hua's homeI hope you have a nice life here.See you next合合week.Yours,Li HuaThe gate9
袜子皮皮》系列小说。第二节主题语境:人与社会一一艺术本文是说明文。文章介绍了三个户外画素描的技巧。36.E。设空处上文介绍户外画素描的好处,下文具体介绍户外画素描的技巧。由此可知,设空处所填内容应能承上启下。E项“这里有三个技巧可以提高你在户外画素描的技能”符合语境37.F。设空处下一句介绍了户外画素描后的一个结果,“你忘记了时间,当你回到家时,你发现自己全身通红”。由此可推知,设空处所填内容应指出“让你变得全身通红”的条件。F项中的sunny符合语境。38.D。设空处下一句“规划画素描的路线可以确保你在完美的时间到达目的地一一尤其是当你的目标是看日出或日落”介绍了规划画素描路线的好处。由此可推知,设空处应该提出“规划画素描路线”的内容。D项“提前计划好你想去的地方以及如何到达那里”符合语境。39.B。设空处下一句提到drawing every single person you see,由此可推知,设空处应填入能引出every single person you see的内容。B项“假设你发现街上有一大群人”符合语境。alarge crowd of people与every single person构成同现。40.G。设空处下一句中提到He,由此可知,设空处应填入能表明He指什么的内容,所有选项中只有G项提到男性人物,符合语境。【词汇链接】beat yourself up(the last para.:过分自责【知识链接】《夜晚露天咖啡座》(Caf色Terrace at Night)是梵高星光三部曲的第一部,创作于I888年,现收藏于克罗勒·穆勒博物馆。画面描绘了在法国南部炎热的夏夜,阿尔勒一家咖啡馆的室外景色。语言运用第一节主题语境:人与社会一一人际沟通本文是记叙文。文章讲述了“我”鼓励80岁的Freed医生将自已的经验写成书,继续为社区服务的故事。41.D。根据Dr.Freed was a doctor in our local community可知,Freed是社区医生,为患者上门看病。house cal‖意为“(医生)出诊,上门看病”。42.A。根s据You'd see the lights on,late at night when somebody had an及He was always therefor his patients可知,当某人在深夜有紧急情况时,你会看到他那里的灯亮着。他总是在那儿为病人服务。43.C。根据No more bustling about及He was laid up in a wheelchair可知,他再也不忙碌了,生活发生了变化。tun意为“(突如其来或意外的)变化,转变”,符合语境。44.D。45.B。根据wheelchair及lasting post-surgical pain可推断,摔倒后,Freed只能坐轮椅,这引发了他忧郁的情绪。46.C。根据He came to see me to...what he termed his“uncertain future..”可知,他来和“我”探讨他的不确定的未来。explore意为“探讨”,符合语境。47.D。根据上文中的He was always there for his patients可知,Freed非常尽责,故此处是说医学是他的生命。48.C。根据He came to see me to.what he termed his“uncertain future.”及The key,,lthought可推断,“我”在帮助Freed分析问题,concern意为“职责”,符合语境。
主题语境:人与自我—生活本文是应用文。文章为适合青少年参加的四个活动。21.D。理解具体信息。根据题干中的Jonathan Ogeleza可定位到文中的r.KnicksBasketball Clinic部分。根据其中的This instructional basketball clinic.through aseries of training可知,该项目能帮助孩子们精进球技。22.A。理解具体信息。根据题干中的word games和Al Oerter Recreation Center可定位到文中的TEEN Word Game Hour部分。根据其中的4:30p.m.-530p.m.可知,该活动举行的时间在下午4:30至5:30。23.D。推断。根据Share,Grow and Give on Martin Luther King Jr.Day部分中的Keeping with the essence of Martin Luther King Jr.Day being a day of service,therewill also be an opportunity to keep our park clean and beautiful,Martin LutherKing Jr.Day的本质是服务,该活动将会给参与者提供打扫公园的机会,鼓励他们参与志愿服务活动。B篇主题语境:人与社会—艺术本文是记叙文。文章主要介绍了毕加索多变的画风。24.A。理解具体信息。根据第二段中的they still criticized it as being too different可知,学校老师不喜欢毕加索的画画风格。25.D。理解主旨要义。根据第三段中的an important development in his own stylecame along及This is known as his"Blue Period.”可知,该段介绍了毕加索的蓝色时期是如何形成的。26.A.推断。根据第四段中的his painting style changed again when he fell in love with
Ⅱ.用适当的关系词填空(每空一词)Ⅱ.根据汉语提示,完成下列句子(每空一词)。1.I have found out the reason why Lucy wasl.Find a hobby that doesn't relate to(与...相unhappy.2.A bus took those workers to a village where a)your daily job and you may feel relaxed.man was waiting for them.2.I have a lot of trouble with(在.…方面3.We live in an age when it is much more difficult有很多困难)physics,,so I decide to ask the teacher forto keep secrets.help.4.I hope I can work in a companywhere there is3.This is how we do things here.You'll soonmore room for advancement.get used to(惯)it5.Focus on the ways in which you try to achieve4.She couldn't help but wonder(禁不住好奇)your goals,not on the results you want.what he was thinking.Ⅲ.将下列句子合并为含定语从句的复合句。第1版本期报纸其他版块参考答案1.Do you still remember the day?On that day youTOPIC READINGmet your uncle from America.详情请参1.artworkDo you still remember the day when/on which you2.an initial capital 3.largermet your uncle from America?4.handwriting 5.East Asia答2.I will show you how to get to the store.You can6.the printing press案解7.the Middle Agesbuy what you need in it.I will show you how to get to the store where/in析8.popularLISTENING PRACTICEwhich you can buy what you need.1-5 BCACA6-10 CBBCA11-15ABCAC16-20 BAACB里3.He refused to tell me the reason.He fought with2版Jack this afternoon for this reason.COLLECTIONSHe refused to tell me the reason why/for which he详情请1.refer to2.do businessfought with Jack this afternoon.3.watch Japanese cartoons 4.be widely known for...参4.I have found the book.The names of almost all the5.ups and downs6追溯到.…old movies are mentioned in the book.答7.雕刻符号8.发展成不同的形式I have found the book in which the names of almost案解9.许多种类的.…10.非常重要5.y Tend.gotpay a visit to him11.read the classic works 12.play a role in...析13.a beautiful art form14.civilized societythis Sunday.l5.learn a foreign language 106.不同看法That is my friend to whom I am going to pay a visit17.达到目标18.购物this Sunday.Part 3 Listening and Talking,Reading forWriting Assessing Your Progress19.与某人开玩笑L.根据括号内的汉语提示或首字母写出单词的正确形式。L.Travelling by subway/underground地铁)is the详情请参20.获得高分21.listen to English radio programmesfastest way to get around the city.22.bridge the gap between...and ..2.It was when I got back to my apartment (thatI first saw my new neighbor.答23.give a clear description of the problem3.In his opinion,every student should be given anequal(均等的)chance to take part in the activity.案解24.relate to...25.看到一则广告4.Many workers demanded/requested(要求)that析26.学新语言working conditions should be improved.5.The beauty of Jiuzhaigou is beyond description(27.提高音量容),and many people at home and abroad are28.从远古时代演变而来attracted by it.是6.The basic vocabularyof a language is thoseINTO THE TEXTSwords that must be learnt.7."Don't leave me alone.I want to go to your详情请参1.to2.were carved3.formscompany with you,"the boy kept begging with4.geographically 5.where6.unitingtears in his eyes.7.an8.written9.is8.Luckily we were very close to a gas station before10.amazingwe ran out of petrolB9.Those who fail the final exams have to resit them1.got2.talking3.theat the beginning of next s emester.4.how5.pronunciation10.As is known to all,there is a generation g ap6.to open7.on/upon8.requestsbetween the young and the old.9.older10.certainly
e.g.3.It is not easy for me to learn (learn)math well.4.It is more interesting to live (live)in thecountryside.(C)5.He is very busy these days and he can'tNote:在“Itis+形容词+(for sb.,)tododecidehis grandparents.sth.”句型中,动词不定式作主语0A.how to visite.g.5.Our teacher often asks us to read (read)B.where to visitmore books.C.when to visit6.My mother told me not to swim (swim)in theD.what to visitriver.Note:有些动词后面可以跟动词不定式作宾语补足语。e.g.7.Luke's dream is to be (be)a policeman8.Would you like something to eat (eat)?山,从方框中选择恰当的单词,并用其适当形式完成短文。Note:动词不定式在句子中还可以作表语或定语。they,discuss,village,look,hope,e.g.9.I'm learning how to make_(make)choose,from,try,give,educationdumplings from my father.Four women of the Zhuang ethnic(民族的)10.She was a little afraid and didn't know whatgroup are singing a beautiful song.The song is 1.to say (say).from an old songbook called The PoyaNote:一些动词后面可以跟“疑问词Songbook.The songbook has 81 love songs and is(how、which、what、when、where等)+very important in Poya village,Yunnan.动词不定式”结构作宾语。拓展:they,discuss,village,look,hope,e.g.11.Let the boys come (come)in.I want tochoose,from,try,give,educationask them some questions.The village is home to 312 people and 299 of 2.12.The woman saw the man put (put)athem_are of the Zhuang ethnic group.phone in his bag.The 3.villagers often use special pictures ona cloth to help them remember the songs.58-year-Note:使役动词(make、let、have等)和old Nong Fengmei has a cloth with 81 pictures.感官动词(see、feel、hear、watch、notice"My great-grandmother 4.gave it to my等)后面常跟省略to的动词不定式作宾补。grandma and then she handed it to me,"she said.“I can sing an entire(整个的)song just by5.looking at the pictures.基1选择填空。they,discuss,village,look,hope,choose,from,try,give,education(B)1.Peter,rememberyour ID card toWhen Nong showed the cloth to the government础school tomorrow.(政府),they thought it was6.educational andA.bringB.to bringtook it very seriously.After a long 7.discussion训C.bringingD.to bringingthey decided to build a learning center in the village.练(C)2.Tom's room was dirty and his parentsIn 2012,they 8.choseNong to teach Poyamade himit.love songs to more people.Nong is 9.trying her best to do the jobA.cleaningB.cleanedwell.Today,more than 20 people in the village canC.cleanD.to cleansing Poya love songs.Nong 10.hopes moreand more people will come to learn the songs.(A)3.I have a lot of homeworkso I can'tSection Bgo to the movies with you.、要点归纳A.to doB.doC.to doingD.doing☆famous adj,著名的;出名的D)4.-I didn't hear you come in.·be famous for..因..而出名一That's good.We triedany noise,·be famous as...作为.而出名because Jack is sleeping.☆become v.开始变得;变成A.to makeB.not make后面可以跟形容词或名词C.to makingD.not to make2
I.1.nine 2.five 3.three4.sevenⅡ.l.in China2.last name3.middle school4.telephone number5.good friendΠ.1.last2.China 3.number4.English 5.color 6.friend7.blueSection B(3a-Self.Check)I.1-5 BGAFCII.1.His last name is Smith2.His favorite color is red.3.It's208-5769.4.Her cup is yellow.5.His full name is David Green
第5期Bl版Keys:(One possible version客观题除外)阅读训练营1-3 CBC4-7 ADAD完形小测1-5 ABDAC 6-10 CADBD非常解读1.black2.stop3.girl4.red5.places第5期B2版Keys:(One possible version)语法运用I.1.doesn't have2.finishes3.studies4.open5.teaches;doesn't teach6.Do:live7.does;snow8.visitⅡ.l.don't like walking2.doesn't do 3.Does;have;No;doesn't4.When do知识“串联”练一:1.many of my students2.play table tennis3.talk about/of4.at /on weekends5.make me feel great6.一个音乐俱乐部7.许多;大量·8.拿着这个包9.我的偶像10.和某人玩…11.观看比赛练二:1.watches football matches 2.makes me feel great3.play table tennis4.on weekends5.talk about练三:1.Where else did you go last weekend?2.My teacher makes me do my homework every day.写作一招鲜Hello,everyone!I'm Cindy from Beijing.I'm fourteen.I like sports very much.My favorite sportis table tennis.I like table tennis because it's a great game,and it makes me happy.I can also meetmany friends when I play table tennis.My favourite player is Zhang Yining.She's really great!Iplay table tennis every afternoon with my friends,and I go to the table tennis club on Saturdaymorning.I want to be a player like Zhang Yining.I hope my dream can come true!第5期B3版Keys:(One possible version客观题除外)随堂练SectionAI.1.visit2.goes3.want4.watches5.cries6.speaks7.drink8.studies9.Do;play;listen10.enjoys;doesn't likeII.1.have2.write3.isn't4.Does she live5.doesn't6.lives7.has8.Do they come9.don't10.are11.doesn't write12.talksIII.1.don't have2.doesn't live3.Do;meet;they do4.Does;sleep;she doesn't5.does;come6.When do theySection BI.1.fun2.listen to3.reading4.table tennis5.makesII.1.What else2.play football with3.a lot of
第4期测试题部分答案解析阅读理解导语:本文是一篇应用文,属于“人与社会”主题语境。文章介绍了在爱丁堡艺术节上游客可以随时就餐的四家餐馆。l.B。理解具体信息。根据Eleanore部分owner Roberta launched...Eleanore.Named afterRoberta's boat可知,Eleanore这个名字来源于餐馆主人的船。2.C。推断。根据Bertie's部分.the perfect place to celebrate parties and special group events.upto300 guests.可推知,Bertie's可容纳最多300人就餐,是公司举办宴会的不错选择。3.A。理解具体信息。根据Williams&Johnson部分.their seasonally picked coffees and theirselection changes through the year as they continue to source new fresh crop beans.,Williams&Johnson的特点是对咖啡豆的精心挑选。B导语:本文是一篇夹叙夹议文,属于“人与社会”主题语境。小男孩Evan通过给收容所的小狗读书,稳定它们的情绪,帮助它们找到永远的家。4.A。理解具体信息。根据第一段He helps socialize the baby dogs...getting them ready foradoption.Because of this,Evan was named.可知,Evan帮助收容所的小狗找到家庭收养,这让他荣获该奖项。5.C。理解具体信息。根据第二段He found that living in a shelter can cause stress and fear for theanimals.可知,收容所会让动物害怕,给它们很大压力。6.B。推断。根据第三段I think the calming and the reading help them take their mind off theirworries,.so they are used to being around people.可推知,Evan给狗狗读书,和它们相处,帮助它们静下来,惯和人相处。7.D。理解态度。根据末段He said the award makes him feel really good,.but it also makes himwant to work even harder.he will continue to find ways to help dogs in need.可推知,得奖激励着Evan更加努力做更多的事来帮助狗狗。C导语:本文是一篇说明文,属于“人与社会”主题语境。镜片起雾一直困扰着戴眼镜人土,近日,科学家们发明了一种涂层能够防止镜片起雾,有望在将来解决这个问题。8.D。理解主旨要义。总结第二段.the foggy lenses.It happens when moisture.hits a glasseslens.It happens a lot in the winter.等内容可知,本段主要介绍了眼镜起雾的原因。9.C。理解词汇。根据第三段It's also a problem及making it hard for a driver to see可推知,起雾这个问题同时也烦扰着汽车挡风玻璃。l0.B。理解具体信息。根据第四段The gold...causing glasses lenses to heat up by up to eightdegrees..By doing this,.it can prevent moisture in the air from forming on the glasses.可知,黄金涂层能够吸收太阳光,使镜片升温8度,从而阻止水分在玻璃上形成雾。ll.A。理解具体信息。根据末段the coating won't do much good in the winter months,.when itstarts to get dark by late afternoon可知,涂层的缺点是受温度限制,冷的时候作用发挥不好。D导语:本文是一篇人物传记,属于“人与自我”主题语境。Oprh坚持不懈、努力工作,最终成为世界上最成功、最有影响力的人之一。l2.D。推断。根据第二段When she found herself limited by the objectivity of news reporting.she turned to be.以及第三段Skilled at the relaxing and personal talk show style.可推知,Oprh不愿受限于新闻节目的客观性要求,所以转去做了脱口秀节目主持人,可以更自由表
英捂字浦导报高湖南)第2期.三ARNRS2023年9月21日育学会外语数学专业委员会指导南方出版社主管主办英语学辅导报社编辑出版社长:蔡贤伟总编:龚亚夫2023-2024学年度(上学期)总第970期第1册第1单元Integrated skills-Assessmentthat you can wake up to your favoritewith her friends and she likes to help时song.them whenever they are in troubleP-Excuse me.what would you like?3.If you keep on trying,you will succeed
-
1.The Great Wall is so splendid that a large number of tourists visit it every year2.He is off work today so he can have the air conditioner repaired eventually3.According to the research,people who exercise every day are more likely to live longer.IV.1.findings2.defend3.Thanks to 4.solid 5.assist 6.blame 7.transformSection 2I1.rainbow2.concept3.gifted4.concrete 5.abstractII.1.broke out2.in charge of3.came downIII.1.doing2.what3.to improve4.had5.a 6.bought7.construction8.thankful9.unexpectedly10.in5/5
l4.C。理解具体信息。根据第三段中的But achieving a similar phaseout of widely usedgreenhouse gases like carbon dioxide(CO2)may be more difficult These gases are embeddedin nearly every aspect of our society可知,David W.Fahey想要表达的观点是:温室气体存在于我们社会的各个方面,其引发的问题远比臭氧空洞问题更难解决。l5.D,推断。根据最后一段中的Some scientists have argued this strategy could have unintendedside effects on weather和The UN cautioned against taking this action以及it“will not destroythe ozone layer and create catastrophic consequences,,”可知,对于用气溶胶进行气候干预这一措施还存在争议,不同的专家有不同的观点。【补充解释】1.eat away at sth(para.1:腐蚀;侵蚀2.phase sth out(para.2少:逐步或分阶段撤出或中止某事物第二节主题语境:人与社会一一人际沟通本文是说明文。作者在失去一段友谊后,对友情重新进行了审视。16.D。根据设空处前后两句可知,设空处要谈作者自身的情况,故D项“去年,我经历了有史以来最严重的友谊危机”符合语境。17.B。设空处是小标题。下面两段主要讲了不要在背后议论别人,因为最终传递出去的信息可能不是你的本意,故B项“永远不要在背后说别人的坏话”符合语境。18.F。设空处和前一句之间是并列关系。如果友谊出现问题,大部分时候,可以直接和朋友谈;“如果实在想吐槽,自己信赖的家人是最好的选择”,这样做不仅能释放情绪,还能避免因吐槽所导致的紧张气氛。19.G。设空处承接上一句。根据设空处前一句可知,正视自己和朋友友谊间出现的危险信号并不意味着消极、悲观,“你仍然可以拥有一段快乐的友谊一一只是你不应该忽视这些警告信号”。G项中的You can still have a happy friendship呼应上一句中的noting the red flagsdoes not equal pessimism.20.E。设空处承接上文。根据小标题可知,本段主要讲如果友谊难以修复,不妨承认这件事。E项“如果有人深深地伤害了你,那么把他们留在你的生活中可能是不值得的”符合题意。E项中的not be worth keeping them in your life与上文中的beyond repair和下文中的losea friend相呼应。【补充解释】1.bad blood(para.1:仇恨;恶感2.sweep sth under the rug(para.4):掩盖某事语言运用第一节主题语境:人与社会一一社会本文是新闻报道。高中生筹款助八十岁老人重新退休。21.D。22.A。根据文中的Mr James was forced to take the job again...left the students feelinguneasy和下文内容可知,James回学校上班这件事让孩子们感到难过,因为没有人八十岁了还上班。23.B。根据上文中的the original goal of S10,000和下文中的The donations..theS10,000goalin just12 hours可知,孩子们最初只希望筹到的款能够支付James的房租、食物、月账单。24.D。根据文中对James的描述可知,他支付房租有因难。25.C。根据文中语境可知,孩子们通过发布ames打扫学校走廊的视频鼓励人们为他捐款。26.B。根据下文的clean our mess up可知,孩子们发布的视频中,James正在打扫学校走廊。
48.D。考查名词词义辨析。句意:我打给校长说明了情况,从此这种事再也没发生过。A.crime犯罪;B.tension紧张;C.movement移动;D.situation情况。这里指的就是前句提到的“That day,a few older students made fun ofhis performance on the track.(那天,几个高年级学生在跑道上嘲笑他的表现。)”即Tom被人嘲笑、欺负的情况。故选D。49.C。考查动词词义辨析。句意:一天,当其他孩子在体育馆锻炼的时候,他们注意到一个孤独的跑步者一To,正在覆盖着雪的跑道上慢跑。A.concerned使担忧;B.watched观看;C.noticed注意;D.ignored假装未见。根据“one lonely runner-一Tom,jogging around the snow-covered track”可知其他孩子在体育馆锻炼的时候,他们注意到一个孤独的跑步者一Tom。故选C。50.D。考查动词词义辨析。句意:他补充说,每个月,每个学生都会投票选出一名“本月最佳运动员”,而且让这个人成为获奖者。A.invited邀请;B.agreed同意;C.meant意味,打算;D.chose选择。根据“and voted for the5l”和下文“But that day,one student said:‘Sir,I would like to propose(提名)Tom for athlete of the month.,”可知,每个月,每个学生都会投票选出一名“本月最佳运动员”。故选D。51.A。考查名词词义辨析。根据上文可知,每个月,每个学生都会投票选出一名“本月最佳运动员”。故选A。52.D。考查动词词义辨析。句意:Tom的名字从来都没有被列在名单里。A.accepted接受;B.recognized承认;C.attended参加;D.listed列出。故选D。53.A。考查动词词义辨析。句意:那位同学提名Tom做本月最佳运动员的时候,教练看起来很惊讶。A.surprised感到惊讶的;B.awkward令人尴尬难堪的;C.disappointed感到失望的;D.satisfied满意的。根据下文“‘But we'llhave to have someone support the proposal,’the coach replied..”教练说需要大家支持提案才行,说明教练并没觉得Tom的表现很突出。故选A。54.B。考查副词词义辨析。句意:To通过自己的努力赢得了大家的支持成为本月最佳运动员,这让他感觉非常自豪。A.frankly坦率地;B.proudly自豪地;C.equally同样地,相等地;D.seriously认真地。可知Tom自豪地展示他的证书。故选B。55.C。考查动词词义辨析。句意:以后每当我绝望的时候,我都想起这个故事。这个故事让“我”想起困难并不是通过力量克服,而是通过耐心、决心和信念。A.argued争论,辩论;B.reflected反思;C.reminded使想起;D.comforted安慰。故选C。【语篇导读】本文是议论文。文章主要讲述我们要交的真正的朋友存在于生活中。56.walks。.考查动词时态。“when the rest of the world56(walk)out.”从句缺谓语,主语the rest of the world,谓语用单数,故填walks。.57.whose。考查定语从句。someone为先行词,whose support在定语从句中做count on的宾语。故填whose。58.connected。考查非谓语。固定搭配keep sb.connected“保持联系”。故填connected,59.but。考查连词。句意:我们也许能够在网上交到朋友,但是这些友谊可能十分肤浅。前后两个分句为并列关系,且句意存在明显的转折,故填but。60.the。考查冠词。固定搭配:take the place of“代替”,故填the。6l.Sharing。考查非谓语。动词短语“61(share)”our experiences on social media在句中作主语,用动名词形式。故填Sharing。62.values。考查名词。“the十名词”做express的宾语,根据后边定从“which matter most to us'”可知which为复数意义,指代values。故填values。.63.friends'。考查名词所有格。句意:在网上给我们朋友的照片点赞…。故填friends'。64.simply。考查副词。固定搭配:put it simply'“简而言之”,故填simply。.65.in。考查介词。句意:我们应该放下手机,亲自去见他们。短语:in person“亲自”。故填in。第四部分第一节【参考范文】Dear Jim,I'm sorry to hear you are upset about the argument between you and your parents.To be honest,this time it isyour fault for being so obsessed with the mobile-phone.Attractive as mobile phones are,they do cost you too much time and energy,which does harm to your health andstudy.Thus,it is advisable to focus more on study and reduce the time spent on the mobile phone.Besides,having anhonest communication calmly can help you to improve the relationship between you and your parents.I sincerely hope that you can go through this and enjoy your high school life.Yours,Li Hua高一英语试题参考答案一4
Text 1W:John,this picture is beautiful.Did you finish it all by yourself?M:No.Louis helped me draw the birds and Shelly colored the trees.Text 2M:Honey,hurry up!It's 5:30 p.m.We should arrive at the concert 10 minutes earlier.W:Take it easy.The concert starts at 7:00 p.m.Please give me 20 more minutes to finish my work.Ipromise you we'll set off as soon as I'm done.M:Alright.Text3W:Mr.Brooks,may I ask for a 3-day leave?M:What's wrong,Helen?W:My niece fell down the stairs,but her parents are both away on business.So I need to look after her.Text 4W:Look,bees!Spring comes at last!M:Well,I don't like spring at all!W:Are you serious?Don't you think spring is cheerful?Everything comes to lifeM:But the bees are so annoying..Text5M:What are you going to do after graduation?W:I think I'll find a job in a school first.I want to be a teacher.And you?M:I intend to go back to my hometown to start my own business and then get married.Text 6W:Why are you crying?Are you lost?M:No,ma'am.I pushed over my sister,so my parents criticized me.W:Why did you do that?M:My sister and I both wanted to be the owner of the pet dog.So we quarreled and I pushed her over.My parents said they would give the pet dog to my grandma.W:Well,I guess your parents said that because they were too angry.It's getting dark.You'd better gohome.What's your dad's number?Let me call him to pick you up.Text 7M:Congratulations!I can't believe you are a mother now!W:Oh,Toby.Thank you for coming here.M:Come on.How could I miss your big moment!I came here from my company as soon as I gotTommy's call.Your baby boy is so cute!W:Thank you so much.We're going to name him Arthur.M:It's a good name!I guess Tommy gave this name,right?W:No.My sister recommended this name.M:I see.Well,you look tired.W:It's really exhausting to give birth to a baby.The doctor said I needed more rest.Text 8M:Wow!you bought a new floor lamp!第3页共4页
A.They are built to protect birds. B.Our actions sometimes help other species. C.If we do not,more species will become extinct. D.They do not always provide suitable habitats for wildlife. E.Instead of being kept in cages,wildlife can move about freely. F.At first,people were afraid of the bats and tried to get rid of them. G.They would sit on it and their droppings would fall into the water.
【答案与解析】 计算机专家aya Ackerman正在利用计算机改变歌曲的创 作方式。人工智能的应用将会改变未来的艺术形式和创作方式。 ll.B根据第1段中All the melodies that came into my mind were so boring可知,Maya Ackerman认为她创作的歌曲都很 无聊 。 12.B根据第2段最后一句可知,计算机程序ALYSIA是根据使 用者的歌词生成新旋律的。 13.A根据第3段内容可知,本段主要讲述算法可以在电脑上解 决问题和执行任务,还可以应用于人工智能领域。 14.C根据该段最后两句可知,人工智能是一种创造性的工具,将 来很可能会改变艺术的创作方式。
第二节:书面表达(满分25分) 61.假定你是某国际高中的学生李津,你的好友Kate在中学生英 语演讲比赛中荣获一等奖。请你给她写一封祝贺信,内容包 括: (1)表达你的愉悦心情; (2)向她表示祝贺; (3)请她介绍成功的经验。 注意: (1)词数不少于100; (2)可适当加入细节,使内容充实、行文连贯。 参考词汇:英语演讲比赛the English Speech Contest Dear Kate,
score,I won't have to take some basic courses at university. But my dog is young and I'm afraid to leave him home alone for most of the day. W:I think I can help out.I can take your dog hiking with me. I'm sure he'll love to run around on the paths.Does he under- stand? M:If you use the right words,he'll do anything you say.I'll teach you the commands he knows. (Text 8) W:Can I help you? M:I'd like to buy some Chinese-style cakes.Could you recom mend me some? W:Certainly.What about mooncakes?They're typical Chinese
【答案】 Nowadays many children are getting fatter and fatter. By In some way,the unhealthy food ads on TV are to blamed.Some blame parents are often misled by honest food ads.They blindly ac- dishonest cept the foods advertised on TV and buy food which it just sounds better for their children.They don't know some of the good foods advertised are junk foods,that are harmful to their chil- which dren.Therefore,I think the unhealthy food ads on TV are not However A only reason for children's obesity.If there were no food ads, the
inconvenient and I was never going to use them again.Little did she know this would lead her to start up her own company. In 2013,Apidura was born,producing storage solutions for people looking to traveling the world by bike,racing across con- tinents.Therefore,they can carry all they need to do so.It's now a successful global brand,but Fahey remains reflective a- bout what else the company can do for people. 24.Why did Fahey leave her job in the oil industry? A.She got fed up with her job. B.She wanted to explore something new. C.She was desperate to start her own business. D.She found it hard to adjust to the circumstances.
said,"I was new to this city.Sometimes I was in the wrong di- rection,but there was always someone would help me.It was cold outside,but I felt really warmly.
great reward by getting to the city Phoenix by the 13th of the month.I'm supposed to go to City Hall and make a phone call to this number and get more instructions. W:That sounds very strange. M:Oh!Listen,the train is leaving!Excuse me,I need to go. (Text 8) M:Your readers are interested in your childhood.What was it like? W:I grew up in a small town.My parents were farmers.We lived in a very poor house but we always lived in very beauti ful settings,so I had favorite trees and I had contact with birds.Though we were poor most of the time,I think I was often happy.
ervation department. Cal1:08712212717 Book a trip online with us,with tickets to The Dickens Exhibi- tion afternoon entry and hotel accommodation included in the price. All taxes included.No credit card fees.No booking fees.No dis- count.Price Information:a package costs an adult 120 and a child (age 4-15)E80;afternoon entry costs an adult 28 and a child (age 4-15)£14. 21.What can visitors do during the visit? A.Learn how to paint creatively. B.Enjoy projections about Victorian London. C.Stay at the room Dickens once lived in. D.Discuss the present social problems in London.
第二节(共5小题;每小题2分,满分10分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳 选项。选项中有两项为多余选项。 The benefits of reading start with the first book a baby hears and continue into childhood and throughout the child's life.Here are some reasons why reading is important. Reading teaches children about the world around them. 36 They are exposed to ways of life,ideas and beliefs about the world which may be different from those surrounding them. This builds a store of background knowledge,which helps youn ger children learn to read confidently. 37 When we read,our brains translate the descriptions we read of people,places and things into pictures.When we are


3试题)
1试题)