首页 普通高等学校招生全国统一考试·仿真模拟卷答案
  • 衡水金卷先享题分科综合卷2023年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题生物一

    (3)二、非选择题:本题共5小题,共60分。21.(11分)聚乙二醇(PEG)作为渗透调节剂,可用于手旱胁迫实验。选取长势一致的山农27号、中麦875两个小麦品种的幼声作为实验材料,利用PEG模拟干早胁迫,下表所示为不同浓度的PEG处理对小麦幼苗光合作用湘应参数的影响。回答下列问题:PEG浓度/蒸腾速率气孔导度/净光合速率(g·L1)(mmol.m2·s-1)(mmol·m2.s-1)(mmol·m2.s1)山农27号中麦875山农27号中麦875山农27号中麦87524.(11迷错误044.042.4629816826.516.8其502.591.142219317.79.8问1000.640.5936418.76.41500.330.5420337.04.8注:气孔导度表示的是气孔张开的程度。(1)小麦叶肉细胞中的叶绿素吸收光能转化到中,供暗反应利用;暗反应的发生场(1新坦牛耳所是v(2)根据表中给出的数据可知,在一定浓度范围内,随着PEG浓度的增大,小麦净光合速率会出现这种变化的原因是(3)对抗干旱胁迫环境反应机制更强的是25.(0(填“山农27号”或“中麦875”),判断的依据是22.(13分)细胞的分裂与分化、衰老与调亡是生物界的普遍规律和现象。细胞的分裂与分化是生物体生长发育的基础;衰老与调亡有利于细胞的自然更新,维持内部环境的稳定。回答下列有关问题:(1)细胞增殖具有性,细胞增殖包括两个连续过程。细胞通过有丝分裂增殖的意义是养条件(2)同一个人的神经细胞和表皮细胞在形态、结构和功能方面都具有较大差异,出现这些差2)转至异的根本原因是同一个人的神经细胞和表皮细胞中都(填“是”或“否”)。理由是下图所具有控制细胞程序性死亡的基因吗?(3)老年人的头发会变白,这是由于其毛囊中的黑色素细胞衰老,细胞中的降低,黑色素合成减少。在成熟的生物体内,衰老细胞以及某些被病原体感染的细胞的清除,都是通过完成的。23.(13分)苹果的果形有圆形、椭圆形和扁圆形,由两对独立遗传的基因(B、b和D,d控制。以④⑤两个不同基因型的圆形苹果品种作亲本杂交,全部是椭圆形苹果,F:自交,F,苹果中出现椭圆形:圆形:扁圆形=9:6:1的性状分离此。回答下列问题:P:BDP八bD入(1)亲代苹果的基因型是(2)F2中杂合圆形苹果杂交后代表型及比例为430A·【高一生物第5页(共6页)】·23-430A·

  • 衡水金卷先享题分科综合卷2023年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题生物一

    5.某同学从温度为55~65℃的泉水中筛选出能合成脂肪酶的细菌,并从中提取了脂肪酶。通过检测发现,脂肪酶液能和双缩脲试剂发生紫色反应。下列分析错误的是A.脂肪酶在55~65℃时具有较高的生物活性B.脂肪酶的基本组成单位是核糖核苷酸C.蛋白酶能催化水解脂肪酶D.可将脂肪酶保存在低温和最适pH条件下6.生物体从细胞到系统,在能量转换过程中维持ATP含量相对稳定的现象称为ATP稳态。下列有关叙述错误的是A.ATP稳态通过ATP的水解与ATP的合成来实现B.人体在运动和安静时均能维持ATP稳态C.植物根细胞遭受长期淹水胁迫,可能难以维持ATP稳态D.乳酸菌细胞维持ATP稳态过程中伴随着乳酸和CO2的产生7.在科学研究中,生物的呼吸方式和呼吸底物可通过呼吸商(RQ)来推测。RQ是指单位时间内,生物进行呼吸作用释放的C02量与消耗的O2量的比值。某种微生物以葡萄糖为呼吸底物,测定其RQ值,结果如图所示。下列叙述错误的是ROA.A点时,该微生物只进行无氧呼吸B.AB段,该微生物产生的酒精逐渐增多C.BC段,该微生物的无氧呼吸逐渐减弱时间D.C,点后,该微生物只进行有氧呼吸8.大棚种植在丰富人们的餐桌时,也面临着一些种植问题。为了提高农作物产量,下列措施及目的合理的是①施肥后进行适量灌溉,有利于农作物吸收无机盐②适当增大温室中的昼夜温差,有利于农作物积累有机物③及时清除温室薄膜上的水汽,有利于增加自然光照强度④温室中,定期施加CO2,以提高光合作用强度⑤用红色塑料薄膜代替无色塑料薄膜,可提高蔬菜的光合速率A.①②③④B.②③④⑤c.①③④⑤D.-①②④⑤9.Bc1-2家族是调节细胞调亡的重要蛋白家族,其中既有促调亡蛋白,也有抗调亡蛋白。Bcl-2家族介导的细胞凋亡过程如图所示。下列叙述错误的是无抗调亡蛋白细胞凋亡凋亡信号抑解除抑制促进有增强促凋亡蛋白,线粒体膜的通透性A.促凋亡蛋白和抗调亡蛋白均在核糖体上合成B.调亡信号会抑制抗调亡蛋白的合成,促进促调亡蛋白的合成C小鼠成熟红细胞接收调亡信号后,其促调亡蛋白基因开始表达D促调亡蛋白改变线粒体膜的通透性导致细胞调亡是基因控制的编程性死亡【◇高二生物第2页(共8页)◇】

  • 衡水金卷先享题分科综合卷2023年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题生物一

    自然保护区等。请回答下列问题:()我国为东北虎建立自然保护区属于这是保护生物多样性最有效的措,以提高东北虎的种群数量。处保护区中动植物资源的丰备种多样性使该地有着复杂的食物网,食物网形成的原施,其目的是为了通过提高东北虎种群的因是等方面的差(2)区分森林生物群落和草原生物群落,主要是依据它们异。研究发现,该地区还生活着多种鸟类,不同鸟类间可通过在等方面形成差异,从而避免生态位过度重叠。分)如图所示为某动物(2,=4的方些基因在染色休上的分布情况,其他基因和染色体未呈现。不考虑突变和互换,请回答下列问题。(1)该雌性个体甲处于后期的次级卵母细胞内有条染色体。ARBAa10(2)该动物的尾长受三对等位基因A一a、D一d、F-f控制。这三对基因的遗传效应相同,且具有累加D效应(AADDFF的成年个体尾最长aaddff的成年个体尾最短)①控制该动物尾长的三对等位基因的遗传均遵雌性个体乙定律雌性个体甲②该雌性个体甲与雄性个体乙交配得到F1,让F雌雄个体间随机交配,所得F2有种基因型(只考虑与尾长有关的基因),成年个体尾最长的个体占(3)该动物的有毛与无毛是一对相对性状,分别由等位基因E、e控制。经多次实验,结果表明:雌性个体甲与雄性个体乙交配得到F后,让℉雌雄个体自由交配,所得F中有毛所占比例总是2/5,请推测其原因最可能是(4)该动物的体色由两对基因控制,Y代表黄色,y代表鼠色,B决定有色素,b决定无色素(白色)。以纯合黄色成年个体作母本,隐性纯合自色成年个体作父本,设计实验探究舒Y/y和B/b两对等位基因是否位于一对同源染色体上(只考虑体色,不考虑其他性状和互换),请简要写出实验思路:高5.(12分)花椰菜(2n=18)种植时容易遭受病菌侵害形成病斑,紫罗兰(2n=14)具有一定的抗相病性。科研人员利用植物体细胞杂交技术培育具有抗病性状的花椰菜新品种。请回答下列问题:床(1)科研人员分别取紫罗兰叶肉细胞和黑暗花椰菜胚轴处发芽的花椰菜胚轴细胞,过程①经酶处理后,得到两种原生质②体。过程②用试剂诱紫罗兰叶片导两种原生质体融合,显微镜下选择特征图1为的细胞,通过技术形成试管苗。进一步选择叶片形态特征介于二者之间的植株作为待测植株。(2)通过蛋白质电泳技术分析了亲本及待测植株中某些特异性蛋白,Ⅱ12345结果如图2所示。据图2判断,号为杂种植株。(3)科研人员将病菌悬浮液均匀喷施于杂种植株叶片上,一段时间后,测定的百分比,以筛选抗病性强的杂种植株注:I为花椰菜,Ⅱ为紫罗兰(4)植物体细胞杂交技术的意义是图2【2024高考名校导航金卷·生物学(一)第6页(共6页)】

  • 衡水金卷先享题分科综合卷2023年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题生物一

    -

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    oducing intir suply chin.Theron.Thet uhyce实物摸型.”What can yoo intheearparagrahA.Open nongB.Design3DdigitaldothesforyoursEC.Buya bgger wardrobe for yourbedroom.D.Wearmade byy3.What wen fom Simon'wordn3A.AR technologywill bring achallengeB.One's character will be seen in the virtua ord.C.Digital othes will be more cnefoeoeD.One's expression only can be seen in the physical world.34.What is Simon's attitude to digital clothing?A.Approving.B.Doubtful.C.UnclearD.Grateful.35.What is the text mainly about?A.The increase in AR glasses.B.The digital fashion in the future.C.The virtual body in digital clothes.D.AR glasses made by new technology.第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余guins and large areas covered with snow.Large amounts of white snow spreading over thou-选项。When we think of Antarctica,the first thing that comes to our mind is a picture of pen-sands of kilometers is a pretty good description of Antarctica.36Research and observations conducted over the past few years have led to the conclusionthat the Antarctic Peninsula's snow is turning green.These algae even thoughthey are individually incapable of being sen by eyeseisbe omspe.Thesepduce colonies called algal blooms,which spread over large areas.3DAsaresult,Antarctica is visible as many phesof greenan whitesnow om space Alge becaus of therhorophepsnho光合作用.NotuebeeAntarctica leaving the no加0ceoear that suc profondferemains visible in the layers below.ououso Puspun oS1S!UODU=sunlight.∂roundingrea fasterrae meling more o day by dyB.But that legendarysnowis completey whtmrCSometimes eynthe of theA.This is due to algal growth.Dhtaco方eh22-03-383C·【高三英语第6页(共8页)】

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    2022年高考最后一卷(押题卷三)2热点素材致力于文字和语言研究的博物馆—语言星球;冷湖天文观测点名师原创多维押回创新角度语法填空第37题考查名词所有格,要求考生正确理解句意、灵活运用语法知识@偏好题型阅读第4题考查对作者观,点的理解;完形填空第27题考查动词短语的语境辨析新高考卷·英语押题卷三·答案一12

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    upcoming adventure.words2017.Robn b plane toDarSalam,Tnzanin.The joureysarted withcheckh hero the new cture.She then mde the moveher homeinnycodwith the you participantsEQWIPHUBMShee rutheriubGrls/Boy Club.nviromentClubd glishbnustiaboutrkingith theonthe GrCichedingthe oal n believe that they'rebto becmedive membe theeThat experiene has filled me with more motivation to continue my work towards equality.Itookrrom the countryand the people than I could have ver imagined.'stlin touwithyoftheio I made there,and Im positivelEast Africaa Robin.5.Wh wekow about Robin acording to paragraph 1?A.She is a very experienced volunteer.B.She knew EQWIP HUBs quite well.C.She had volunteered both at home and abroad.D.She enjoys working with any volunteer organization.6.HowdoQWIP HUBs degide the right positions for itsoerAB即ev做hgtheir perfor然ce in the ining.B.By offe哭them a丹ths-long ti22encehu)·C.By conducting several rounds of interviews with them.D.By estimating their level of interest in vouteering.7.The Girls Club intends to help womanA.stay connected with locals经B.remain competitive at workC.become financially independentD.become confident of themselves8.What can we infer from Robin's words?A.She's benefited a lot from the experience.B.The experience is within her expectation.C.Equality at work needs improving in Africa.D.She is more motivated to work in East Africa.Passage 3◇Throughout the world,parents talk more differently to babies than they do to adults.With their入little kids,parents use baby talk,which usually comes with long pauses and pitch()changes.tWhile parents may feel a bit silly using baby talk,they shouldn't.Babies not only prefer listeningto the talk,but they also learn new words more easily from it.By stressing the structure of speech,such as the differences between the vowels"aand,baby talk helps babies translate the sound intomeaningful units of language.Actually,the timbre(plays a roe.The timbre of an instrument clearly affects how we猓理xprnce music,but its oe in language is less obvious.Looking into the timbre of baby tak,wemade mrisng discovere Mothers change their timbre when speaking to babies,as if theyechngr voeifferent irumettotalkto theseister【高考专题突破卷·英语(二)第3页(共6页)】

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    business'”和第9题解析可知,Burchill在旅店打包。故选D。7.A动词词义辨析。visit参观,拜访;help帮助;follow跟随,遵守;make制作。由空后的“some friends in the area'”可知,此处指“拜访”朋友。故选A。8.C动词词义辨析。sell售卖;have拥有;bring带来;taste品尝。由空后的“some pepperonifrom back east'”可知,此处指他的朋友要求带一些辣肠来。故选C。9.A动词词义辩析。filled装满;locked锁上;紧闭;abandoned抛弃;lost丢失。结合上一题獬析可知,既然朋友要求带辣肠,Burchill把行李箱“装”满了。故选A。lO.D形容词词义辨析。surprised惊讶的;pleased高兴的;excited激动的;worried忧虑的。由空后的“it would be too warmi”可知,Burchill担忧天太热对辣肠有影响。故选D.ll.D动词词义辨析。dug挖;cleared清除;cut切;laid放。由空后out可知此处指摆开,即lay out。故选D。l2.B形容词词义辩析。delicious美味的;safe安全的;soft柔软的;ready准备好。从下文的“and pepperoni-一everywhere'”可推知,此处指Burchill原以为辣香肠是“安全的”。故选B。l3.A动词词义辨析。left落下,离开;nodded点头;waited等候;regretted后悔。从下文的“and opening the door to my room”可知此处指“离开”。故选A。l4.C形容词词义辨析。far远的;funny搞笑的;wrong错误的;blind盲的。结合下文可知此处指事情并不是他原先想的那样。go wrong意为“出毛病,弄错”。故选C。l5.C名词词义辨析。beach沙滩;driveway私人车道,hall过道,走廊;大厅;table桌子。由空后的“and opening the door'”可知此处指他走过走廊。故选C。l6.B名词词义辨析。application应用,申请;apology道歉;request请求;需要;invitation邀请。从下文的“and I admit responsibility for my..”可知此处指道歉。故选B。l7.D形容词词义辨析。hungry饥饿的;dead死亡的;missing迷失的;wild狂野的。从下一句“They rushed to the window...”可知,此处指海鸥被开门声惊吓“发疯”般地冲向窗户。go wild意为“发狂”,为固定词组。故选D。l8.B动词词组词义辨析。wake up醒来;get out离开,出去;take off起飞,脱下;break in打断,闯入。结合上一题解析可知,此处指30或40只海鸥同时从窗边“出去”。故选B。l9.A名词词义辨析。mess混乱;puzzle谜;fight打架,斗争;challenge挑战。由空前的“pepperoni-everywhere.The curtains were falling down,the lamps were falling down"知,辣香肠无处不在。窗帘和灯都掉下来了,因此房间内“一片狼藉”。故选A。2O.D动词词义辨析。recovered恢复;retired退休;escaped逃离;matured成熟。根据上文的“Older and wiser now”可知此处指自己变得“成熟了”。故选D。2l.D名词词义辨析。suffering痛苦,折磨;plans计划;madness疯狂;actions行动,动作。根据空前的“I admit responsibility”可知此处指“行为”。故选D。22.C短语词义辨析。hands in pockets两手抄兜;nose in the air目巾无人;hat in hand毕恭毕敬地;feet on the ground脚踏实地。由空前的“I come to you”和空后的“to apologizefor the damage”可知此处指虔诚地道歉。故选C。23.A副词词义辨析。indirectly间接地;deliberately故意地;cautiously谨慎地;secretly秘密S2·考点纠错卷·英语(1~12)答案第5页(共48页)

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    will hold aIf you are not a Chinese citizen but want to pursue your postgraduate studres at thUniversity of Saskatchewan,you can choose this scholarship.Their Phd scholarships areUniversity of Saskatchewan Graduate Scholarshipvalued at CA $20.000 each:alternatively.their Master's thesis (is valued atCanada-ASEAN Scholarships and Educational Exchange for Development(SEED)CA$16.000.Deadline to apply is February 22.2022.oengage in a short-term exchange opportunity for study orCanadian post-secondary (institutions at the college,undergraduate and graduatelevels,this scholarship is for you.Do note that only Canadian institutions can submitapplications on behalf of candidates.If you are interested in this scholarship program,contactyour institution to make your interest known and to request information about the application2621.When should you apply for the UdeM International Student Scholarship Programme?process.Deadline is March 4,2022.A.Before February 10th,2022.B.Before March 4th,2022.C.Before March 1st,2022.D.Before February 22nd,2022.22.Which scholarship programme is only available to Chinese citizens?A.Canada-ASEAN Scholarships and Educational Exchange for Development.B.University of Saskatchewan Graduate Scholarship.C.UdeM International Student Scholarship Program.D.CSC-USask Joint Funding Programme.23.What can we learn about the feature of the SEED scholarship program?A.Applications can only be submitted by Canadian institutions.B.Each successful applicant can get CA $16,000 from it.C.There is an age limit for the applicants.D.Students of any level can apply for it.I was a newcomer in a class.So was Alice.That's where the similarities ended.I was talland she was small.My thick,black hair had been recently cut short.Her natural blonde hairflowed to her waist and looked great.I was awkward and shy.She wasn't.I couldn't standher.I considered her my enemy.She liked me.She wanted to be my friend.One day,she invited me over and I said yes-I was too shocked to answer any other way.No one had invited me over to play.But this girl who wore the latest fashions wanted me to goto her home with her after school.I got very surprised when she led me into an apartmentbuilding.She lived on the fourth floor in a two-room place with her mother,her stepfather,her two brothers and her sister.When we got to the room she shared with her sister,she tookout a big caseof Barbieswhich was my next surprise.I would have thought she'd grown toomurerthem.I had ever played with them.But we sat on the foor of a walk-in closet,gnmade upresabout the Barbies.That's when we found out that webodtobe writerswhen we were oder and we both had wild imaginations.We had agreat day that afternoon.Our jaws ached from smiling so much.Shed me her wardrobe,which had mosty come om a designer clothing(rth bokThewo whoitued her aa modesmeimes orhernewspaper ads and gave her clothes in exchange.dtheo hrmed.boktoreee her ashionmagazines,the movie theater gave her free passes and the pizza place let her have free slices.Son I was incuded in her magic world.We sleptoverat each other'shouses,and spent everyreemomen oether.Mydark hairged tolovbeingtl【2022年冲刺押题卷(六)·英语第3页(共8页)】

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    32.What can be implied about the nitrogen fertilizer according to Paragraph 1?CA.It loses preference of smaltholder farmers due to poor quality.DB.It does no harm to the environment.FGC.It is gained directly from the land.33.What is the natural order of legume plants producing nitrogen fertilizer?D.It is universally used to help crops grow.a.The formation of nodules.b.The bacteria's stability of nitrogen.c.The root's being colonized by the bacteria.d.The provision of sugar to sustain the bacteriae.The interaction of the ro of lumes with soi bacteria.D.daecb4.What does the deried word pilotingmosarlymean?A.abecdB.ecadbC.ceadbD.erasing35.What attitude does theauthorotothe natural nitroen production?A.persuading B.trickingC.guidingA.Optimistic.B.Doubtful.C.Disapproved.D.Unconcerned阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)选项炎德文化The ability to communicate is the primary factor that distinguishes human beings fromanimals.36 Good communieation skills are what will make them a happy and successfulsocial being.In order to develop these habits,one needs to first acknowledge the fact that they needto improve communication skills from time to time.37 The only constant()in lifeis change.The more one accepts one's strengths and works towards dealing with theirshortcomings,the better will be their interactions and the more their social popularity.38 Well,the answer is simple.One can find plenty of literature on this.There arealso experts,who conduct discussion based in communication skills of men and women.Infact,a large number of companies are bringing in trainers to regularly hold sessions on thesubject.This will help their work force maintain better interpersonal work relations.Today,effective communication skills have become a critical factor even whilerecruiting employees.39 They believe that some skills can be improved on the job;butthe ability to communicate well is important,as every employee becomes the representingface of the company.There are trainers,who specialize in certain programs on the subject.40Meanwhile,they also help trainees look into the problems in the way of being able toconvey message effectively.nommovoo riwA.Especially in the area of doing researches.o oT6 on m anomgolovob brs floiss2oB.How to improve communication skills?5003d0021igns116n10150可英语试卷第8页(共12页)

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    M:I have a bit of problem,actually.My car isn't working at the moment.I'm thinking of getting a taxi to thestation,and then getting on a train.W:I'll give you a lift to the station.Don't worry.M:OK.Then I'll get a taxi home.Thanks a lot.(Text 8)M:Waitress,this menu is in Chinese.Would you mind giving me the English menu?W:Actually,it's in English and French,too,but it's just in smaller print.Look here.M:Thanks.OK,I'd like to order fried fish with tomato sauce and roast lamb.W:Just the two?M:Oh,wait a moment.I also need the vegetable salad for my wife.She likes it.Some French fries and a cup ofyogurt for my daughter.W:Anything else?M:And also French onion soup.It is my father's favorite.That's enough.W:OK,I've written them down.We'll serve the dishes as soon as possible.M:Oh,my family haven't got here yet,so could you please serve the food in half an hour?W:I see.No problem,sir.(Text 9)W:George.What's happened to your happy smile?M:I was miles away,I'm afraid.Dorothy,I've lost my job.W:You've worked there for six years.M:Yes.Recently the company has been losing money,so they've decided to close it down.W:What are you going to do?Are you going to try and get another job in the music business?M:Well,I thought I might start a recording studio.There are lots of youngsters who can't afford the highprices.I thought I could offer a cut-price recording service.W:Great.Then,as you get more famous,you could increase your charges.M:No,I'd rather encourage young musicians to come and make their first recordings with me and then I thoughtmaybe I could branch out and become an agent.W:Well,if you need someone to help you,let me know.M:OK.(Text 10)W:Attention,please!Parents who want to sign your kids up for the Sandy Creek Youth Basketball Leagueplease listen to these details carefully.Tryouts are just three weeks away.There are four age groups this yearfor boys and three for girls.For boys,please use the blue sheets and for girls,please use the yellow sheets.Once you have completed your sigh-up sheet,please turn it in to the coach.Boys should give your information toCoach Turner or Coach Collins.All girls'sigh-up sheets can go to Coach Dykes over there in the green shirt.Please keep in mind that there are some new rules this season:the three-point line has been moved back half afoot.Also the time for all the games had been increased by two minutes per half.If you and your children haveany further questions,please e-mail me directly.I hope to see all of you soon.And for those of you who want toget even more involved,we always need parent volunteers at both games and practices.Thanks again for yourcontinuing support.·4·【22·zcYK·英语·参考答案一WYB一英语4一QG】

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    47.D48.D孩子们提前就做好了计划,互相询问想要什么圣诞礼物。49.A作者给了每个孩子一张20美元的钞票,让他们去寻找礼物。50.C5l.B根据下文的laughing可知,在回家的路上,孩子们对圣诞节都很兴奋,笑着互相询问买了什么。52.D53.B小女儿用作者给的那张20美元钞票做什么了?54.D以下就是小女儿告诉作者的内容。55.A“我到处看,想想要买什么。”56.B根据下文可知,小女儿停下来读小卡片。57.C其中一张卡片是为一个四岁的小女孩制作的。58.A小女孩圣诞节想要的只是一个洋娃娃。59.C根据下文可知,所以小女儿从树上取下卡片,为卡片上的四岁女孩买了洋娃娃。60.D作者感受到从未有过的富足感语法填空61.truly 62.has been discovered 63.published 64.by 65.methods 66.who/that 67.higher68.what/whatever 69.Sounds 70.reading短文改错On Friday,our teacher told us that there would A an English corner in front of our teaching building.I setbeabout soon after the last class in the afternoon,out/offTo my joy,the English corner had just been on for a lew minute.I joined them on their talk.At first,Iminutesinwas afraid that my English was so poor and limit that I couldn't follow them or make myself understand.I waslimitedunderstoodalso afraid that anyone might laugh at me.But a smiling face here or an encouraging nod there soon put me atsomeoneandease.Though I speak to them only in simple English that day,I believe in future I will make a greater pro-spokegress.书面表达One possible version:My HometownI live in a small town near Chengdu in the southwest of China.There are not so many high-rise buildingsand broad streets as in a big city.The scenery in my hometown is beautiful.Around the town there is lots of farmland.From spring to au-tumn many kinds of crops are grown on the farm,which makes a breathtaking sight.Recently,great changes have taken place.A great many shopping centres and apartment buildings havebeen put up.I believe my hometown will develop faster in future.Welcome to my hometown and I am willing tobe your guide.·10·【22新教材老高考.DY.英语·参考答案一WYB一必修第三册一QG)

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    增加:在缺词处加一个漏字符号(入),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线(八)划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词:2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。I ouce ran the first leg of 4x100-metre relay at our annual sports tournament.It was excitedand unforgettable.Standing on the starting line and wait for the starting gun,I could almost hearof my own heart beating.When the gun sounded,I almost remove everything else from mymind.Now I can't remember what I finished my leg of the race.Only when I passed the stick tosecond runner did I hear the crowd cheering but shouting.The whole race was over immediately.The crowd rose to their foot and their cheering became even louder.Our team won the race,andall of them hugged each other tightly for quite a while.I felt real happy.第二节书面表达(满分25分)假定你是李华,正在伦敦交流学,得知当地唐人街将举办中国美食节(Chinese FoodFestival),正在招募志愿者。请你用英文写一封申请信,内容包括:1.写信意图:2.个人优势:3.表达期待。注意:1.词数100左右;2.可适当增加细节,以使行文连贯。Dear Sir/Madam,Yours,Li Hua

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    B.He explored the Sahara Desert on his own.C.He lived a semi-nomadic life with his wife.D.He escaped from Sahara Desert with his friends.Batederindree pople yinA.People in Europe waste so much time.DB.People in Europe always let water running.31.WhaC.People in Europe are curious about everything.AD.People in Europe are always busy with their life.B.CCD.Uni distinet toRwanda,milk bars make minyorThey are places to meet for breakfast or lunch.They are also places to socialize with peodfi记eatbackgounds.Wileitisdfiautiorstranersonlcrtandhetbalnrstiststheyre uth out hownnd入PascalKubwnmaa,atagTmooopeatorwho.hasbcencomingtoKrlhinhdnsteyperimly in铷foryrhe is nt going awher.love the milk here,hedhis breadd beans withalire of hot mik.helps me feel good all dayhdeciswhe邮breakfast.I even take some home in the evening.My children love it."er tWith around7 f Rwanda's population engaged in agricueowsaegazadvantage as well as a symbol of wealth and social status in rural areas.In fact,cows are he长in such high regard here that it's common to include the animal into your child's name.Ma%traditional Rwandan dances are also inspired by cows.In the Umushayayo,which is oft尽characterized as a sort of Rwandan ballet,women imitate the gentle movements of cows whilshowing their beauty and grace.And in the Ikinyemera,Igishakamba and other dances,me都and women stretch their arms upward to represent cow horns.In Rwanda,when you want to wish someone well,you say "gira inka"(may you have南cow)or "amashyo"(have thousands of cows),and you'll hear the response,"amashongore(have thousands of female cows).When you want to express profound gratefulness,you s阳“nguhaye inka”(I give you a cow).28.What can people do in milk bars according to paragraph 1?A.Wear unique clothing.B.Learn to prepare lunch.C.Communicate with others.D.Drink free specially-made milk.29.What can we infer about Pascal Kubwimana from paragraphA.He is fond of the milk bars.B.He usually gets help from the barkeepers.C.He often takes his children to the milk bars.D.He dislikes staying too long in the milk bars.30.What is the third paragraph mainly about?A.The large population of Rwanda.【高三英语第5页(共10页)】·22-12-291

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    第二节(共5小题;每小题Lake Baikal((贝加尔a)湖ishebiest body of fateroh.I's about阅读下面短文,从短文后6kmdepth and isso the deepest.Several nsm home项为多余选项。cuding theors only of fesater seal Thereareember ofBka.But the akesrirhow theydoHave you ever wishedwell has been a puzze.A study conducted by Yuuki Watanabe of the Nationalschool?For 700,000 AmerInstitute of Polar Research,in Tokyo,suggests a possible answer.learning has different namMost seals eat fish.And Baikal seals do have needle-like teeth.But in 1982what it is called,this idearesearchers noted that they had some specialized comb-like teeth behind the needlelike ones.At the time,nobody knew what they were for.But Dr.Watanabe supposedinformation on a computerkid spending the day playinthat they might be an adaptation for feeding on other tiny creatures living in the lake.0216Seals arrived in Baikal two million years ago,from the Arctic Ocean.So dida book.Where online eduonline learning simply measome much smaller sea creatures,.known as amphipods(片脚类动物).They havediversified into more than 340 native species.Sea creatures the size of seals would37 Flexibility is tnormally see amphipods to be too small to hunt.But Dr.Watanabe wondered ifand whenever they desire.Baikal seals'comb-like teeth might have evolved to enable the seals to hunt these tinyhas Internet access.Additicreatures to make them useful prey-just as some whales collect extremely smalltheir own pace.所有shellfish using comb-like structures.He and his colleagues therefore attachedAnother advantage owaterproof video cameras to a few seals to monitor what they were getting up to.online schools teach the saScenes from the cameras showed that the seals were indeed pursuing the groups38However,traditioof amphipods at night.Dr.Watanabe estimated that each seal caught an average ofif there are not enough st57 amphipods per dive and thus thousands of them a day.The needle-like teeth areOnline schools also hnot useless,for the seals do hunt fish as well.They compete with those fish for theexample,many online sclamphipods,thus perhaps maintaining themselves in larger numbers.in online classes can watc32.Which aspect of Baikal seals remains unknown?f516329191290bs7W,88other students.Some onlA.Why they live in Lake Baikal./97s1o1ds78bs2i1.△talk with the teacher dirB.How they got into Lake Baikal.195d55131g0519Dmi69打8Computer technologC.When they reached Lake Baikal.omom nortgnone glon vemfriends,listening to musD.How they grow well in Lake Baikal.euorznooni fi vwlJeither have had their ow33.What does the underlined word "they"in paragraph 2 refer to?It looks like online schoA.Researchers.B.Comb-like teeth.16-12.AC.Baikal seals.D.Needle-like teeth.learning is right for you34.Why did researchers attach video cameras to the seals?A.Almost every part oA.To take control of their behaviour patterns.B.Online schools offerB.To record how they coexist with amphipods.C.For some studentsC.To confirm if they live on small water creatures.oniauinoD.Aschools may betterD.To find the similarities between seals and whales.uls,○D.They attend school35.What message is conveyed in the last paragraph?E.Frankly speaking,tA.There is a sharply growing trend towards Baikal seals.F.Other online schooB.Baikal seals prefer hunting amphipods at night.hobbies.C.Needle-like teeth are of litle use to Baikal seals.G.Some online schoD.Baikal seals feed on fish besides amphipods.science,French,o英语试题(附中版)第6页(共10页)

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    SE000OFOOIOPI,S9sEL-IS0:荐洋图I1●限班:0[4●EE6ELLL-ISEO(告↓鞋乙画不工本☒型公中但7潮学不运苇继:馅由●9000E0张班留鼻兼台乙0忆果的是半遛¥旱显巾:所班●出班W:Your cousin can come,too.C)请听下面一段独白,根据独白内容完成下列句子,每个空格不超M:Good.We will go to the park by bike.It takes around 15 minutes to过3个单词。听独白前你将有时间阅读句子内容。独白读两遍。get thereI'm Martin.Fred is a friend of mine.We first met at a friend's点点是W:OK.See you then!Bye!birthday party five years ago.We found out that we both liked music.谁▣!请听第2段对话,回答第8、9小题So I invited Fred over to my place.We listened to music together andM:Are you going on the study trip tomorrow,Lucy?soon became best friends.Three years ago,Fred invited me to go onW:Yeah.And you,Kwan?holiday with his family in a beach town.It was great.We spent three本期参考答案M:Sure.You'd better take a jacket because it'll be cold.期末综合能力评估试题Ⅱ听力材料及参考答案W:OK.Do we need to take notebooks?wonderful weeks there.Two years ago,I broke my leg and stayed inhospital for two weeks.Fred came to see me every day.But then,last听力材料M:Yeah.We'll have a test about what we see on the trip.A)请听下面5段对话。每段对话后有一小题,从题中所给的A、B、Cmonth,Fred's family moved to another town.Now I hardly ever seeW:Mandy told me about the test.But is it about the museum or the zoo?三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你将有时间回答有关him.But we always write e-mails to each other.M:Both.小题和阅读下一小题。每段对话读两遍。参考答案W:I see1.W:Are you going to fly to New York tomorrow?·、1-5 ABBCC6-10 BAABA11-15 BCCBB请听第3段对话,回答第10至第12小题M:No.I'll take the bus.It is cheaper than driving or flying.16.birthday party17.music18.beach2.M:I want to be a scientist like Yuan Longping.I'm going to studyW:Did you call Ada about the food?M:Yes.She's bringing some chips and chocolate.What about music?19.leg20.e-mailsfarming at university.How about you,Lisa?二、21-24ACDC25-28 DDBBW:I want to be a doctor like Zhong Nanshan.I'm going to studyW:We can ask Noah.He knows a DJ.M:Yes,that's right-Zoe.She did the music at Ali's party.三、29-33 CABDD34-38 CABDA39-43ABBCCmedicine at university.W:Yes.She did a good job.Now,you didn't forget about drinks,did44.Almost45.Through46.However3.W:I'm going shopping on Saturday morning.I need to buy a blender.you?.47.example48.came49.suchDo you want to come?M:No.Emily is bringing yogurt and juice50.important51.foreign52.onlineM:No.I'm going to practice playing the violin on Saturday morning.53.keeps54.to helpI'll give a concert on Monday.W:Good.And we must invite Lucy and Lily.They missed the last party63-67 CAADB4.M:Holly,what lovely birthday gifts you've got!M:Yes,they were on vacation四、55-57DDB58-62 DADABW:Yeah.Aunt Lucy bought me this skirt.Jess sent me this beautifulW:And we have to ask some people to help clean...68-72 BDDCA73-77 GFEBChat.And the notebook was from Wendy.请听第4段对话,回答第13至第15小题。五、78-82 FAGCEM:Amy,I've got an e-mail.Oh,it's an invitation to a party.六、One possible version:5.W:When do you think I can go home,Doctor Smith?M:Well,you came in last Tuesday,and today is Friday.I believe youW:Who's it from,Todd?When I was in Grade 7,my class took a trip to the old people'shome.We took the school bus there.After we arrived,we helped cleancan leave next Monday.M:Our Chinese teacher,Mr.Zhang.B)请听下面4段对话。每段对话后有几个小题,从题中所给的A、B、W:What does he say?the old people's rooms and washed their clothes.After that,we didC三个选项中选出最佳选项。听每段对话前,你将有时间阅读各个M:He says that any of his foreign students in Beijing are welcome tosome fun activities such as singing,dancing,playing games and telling小题。每段对话读两遍。his place to celebrate the Chinese New Year.stories.I felt very happy when I saw the big smiles on the old people's请听第1段对话,回答第6、7小题W:Wow!That's great!But what gift should we take?faces.W:Jack,come to the park.Pete and I are playing tennis here.M:How about a box of candy or some flowers?This experience is unforgettable and educational.I think weM:I'd like to,Gina,but my cousin and her parents came to my homeW:Um,Mr.Zhang likes drinking tea.Let's get some tea for himshould care much about the old people.I'm always ready to help oldstavingwithusforfewdaysM:Good idea.OK,I'll reply to his e-mail right now.people in need around me.

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    35.What's the best title of the text?A.The Future of Sports ClothesB.Portable Accurate EKG Monitoring DeviceC.The Study of Carbon Nanotube FiberD.Measuring Heart Rate Through a Smart Shirt第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。A pile of homework can seem frightening,but it can be done if you make a plan.Here aresome tips to help you.OCreate a checklist of the tasks you have.Before diving in,make a list of all the thingsyou need to do for your homework.36 The satisfaction of checking things off will keepyou happy to continue.OSolve the hardest homework first.Your first thought might be to put off the mostdifficult homework.If you get the hard stuff out of the way when you're most alert,however,it will be easier to get through the rest of the pile.37OAsk for help if you get stuck.If you come to a part of your homework that you don'tknow how to do,ask a family member to help you.38 With a little help,you can quicklymove on to the next thing.OMake a homework schedule.39 If you set a schedule,then you'll be prepared andknow exactly what to do.This will also keep you from feeling guilty about putting homeworkoff.O 40 If everyone in your group is serious about getting homework done,this can begreat.You can help each other out with assignments,and quiz each other to prepare forexams.A.Establish a study group.B.Take a break now and then.C.That way,you won't get discouraged.D.As you complete each task,cross it off your list.E.Try to do your homework at the same time each day.F.Write down all the reasons why you really need to do your homework.G.Make a plan to finish your work bit by bit,saving the easiest tasks for last.第三部分语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。A student who was preparing to graduate from school sent out invitations to her family inthe hope they would be able to attend on the day.It wasn't until a 41 dropped back in reply that she 42 she had sent one to thewrong address and the message inside is restoring people's 43 in humanity.The card politely informed her that her 44 no longer live at the address,and the newoccupant(居住者)took the time to45 the student on her achievements-一even enclosing$20 inside as a 46.The stranger's heart-warming act was posted on Reddit,where the receiver said,"I47 sent a graduation invitation to my extended family's old address.I received thistouching card(and$20!)48!”It 49,"Regretfully I must inform you that your relatives are not located at thisaddress.I bought this house in September and am not 50 with former owners.Iunknowingly opened the envelope 51 to them by mistake and am returning the invitationto you.That being said,I offer my congratulations!I don't 52 you,but I am proud of【高三英语第6页(共8页)】23206C

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    A.1Q plays a role in how successful we become.IQ is a measure of a person's reasoning ability.C.Every student can learn,no matter how intelligent.D.Intelligence helps,but so does interest and patience.E.It's tempting for people to read a lot into someone's IQ score.F.In a word,intelligence matters,but not as much as you might think.Many colleges and universities also use exams similar to IQ tests to seleet students.第三部分语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B,C,D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。One day,I came cross an old lady who looked worried on my way back home from run-ning a special assignment.She stopped me on the sidewalk,41 asking for directions.Igave her the right directions,42 the way she needed to go.But she looked 43 andstarted to tear up,like she had been lost for a while and wasn't 44 with the area.And thefact was like that.It was dark and cold,so I offered to walk with her,45 her it was only a 5-minutewalk.I saw her 46 to walk and keep up the pace,so I 47 down and carried her bagsfor her.I 48 with her during the whole time,getting to know her.I found out she lived out-side of the country and came here temporarily to 49 a sick family member.From what shesaid,I found she was incredibly 50 and kind.When we got to her 51,she cried,gave me a big hug and showed me great 52for helping her.With a smile on my face,I let her know I was 53 she was safe.Mean-while,I 54myself being lost in an unfamiliar place.And I hoped I'd receive similar55 in that situation.A.anxiouslyB.casuallyC.unexpectedlyD.temporarilyA.trackingB.exploringC.pointingD.quoting3A.guiltyB.upsetC.ashamedD.amazedA.familiarB.boredC.disappointedD.satisfiedA.callingB.convincingC.recognizingD.comforting6.A.refuseB.pretendC.hesitateD.struggle7.A.settledB.castC.slowedD.calmed8.A.competedB.chattedC.comparedD.conflictedA.take care ofB.take control ofC.take advantage ofD.take possession ofA.meanB.professionalC.creativeD.sweetA.academyB.officeC.positionD.grocerygratitudeB.impressionC.progressD.interestscaryB.delightedC.embarrassedD.shocked【高三英语第8页(共10页)】·23-288C

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    秘密★启用前【考试时间:2月7日8:00~10:00】9.What does the woman say about the math course she has already taken?A.She found it very easy2023年重庆一中高2023届2月月考B.She had a hard time keeping up.C.She wasn't satisfied with her grade英语试题卷听第8段材料,回答第10至12题。10.Where does the woman plan to go?注意事项:A.To Mary White's.B.Up north.C.Nowhere.11.Who do you think Mary White is?1.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号码填写在答题卡上。A.An experienced doctor.B.Their friend.C.Bob's sister.2.作答时,务必将答案写在答题卡上。写在本试卷及草稿纸上无效。12.How many people will go?3.考试结束后,将答题卡交回。A.Two.B.ThreeC.Four.听第9段材料,回答第13至16题。第一部分听力(共两节,满分20分)13.What are the two speakers doing?第一节(共5小题;每小题1分,满分5分)》A.Looking for a gift for the woman's mother.听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C二个选项中选出最佳选项,并标在试B.Window-shopping without purpose.卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。C.Selecting a gift for the man's mother.1.Why didn't the woman make a cake?14.Why is it difficult for the woman to solve the problem?A.She hurt her handsB.She was very busy.C.She disliked cakesA.Because her mother is hard to please2.What is the man used to?B.Because her mother has almost everything.A.Wearing no hat.B.Being done harm to.C.Catching a cold.C.Because there are too many things to choose from.3.Where will Mary probably go tonight?15.Which of the following does the man suggest buying?A.To her hometown.B.To Tom's home.C.To the concert.A.Chinese tea.B.Grape wine.C.Wine glasses.4.Who is probably Hank?16.What do they decide to buy as a gift at last?A.The woman's boss.B.The woman's brother.C.The woman's classmate.A.A teapot.B.A frying pan.C.A pair of glasses5.When is the man checking in?听第10段材料,回答第17至20题。A.On Tuesday.B.On Thursday.C.On Friday.17.What did the writer do one day?第二节(共15小题;每小题1分,满分15分)A.He paid a visit to his friendB.He went to telephone his old friend.听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最作选C.He had lunch with his friend项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小18.Which of the following is true according to this story?题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。A.The writer found it easy to park his car.听第6段材料,回答第6、7题。B.The writer was 20 minutes late for the visit6.What does the woman want to do?C.It was difficult for the writer to find a parking place.A.To buy an MP4.B.To repair her MP4.C.To replace her MP4.19.How did he look for his car?7.What is the man?A.By asking his friend for help.A.A repairman.B.A sales clerk.C.A manager.B.By asking a policeman for help.听第7段材料,回答第8、9题C.By examining every car in the street.8.Why does the woman talk to Professor Smith?20.What can we know from the passage?A.To take an advanced course.A.Driving in the city is a pleasureB.To ask for some advice.B.Traffic in the city is a headache.C.To borrow some booksC.Driving is better than walking.英语·第1页(共8页)英语·第2页(共8页)

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    听第7段材料,回答第8、9题。听第10段材料,回答第17至20题。8.What does the woman ask the man to do?17.What was the weather like that day?A.Visit their friends.18.What was one of the frightening things?A.Foggy.B.Rainy.C.SnowyB.Look after her home.C.Help with her work.A.The speaker's car ran through red9.What does the woman almostforget tolights.do?B.The speaker's car was likely to breakA.Deliver newspapers.down.B.Close the windows.C.The speaker couldn't see the roadC.Cancel the milk.clearly.听第8段材料,回答第10至12题。19.Why did the speaker follow the car in10.Why does the woman dislike Jason's newfront?film?AA.The road was very narrow.A.It's boring.B.She thought the driver might knowB.It lasts too long.the way.C.Its ticket is expensive.C.The driver in front was her compan-B11.Whose books are attractive in theion.woman's opinion?C20.Where did the speaker's ear stop?A.Jason's.A.At a garage.B.Stephen King's.B.At a gas station.C.Sandra Bullock's.C.In the middle of the road.12.What will the speakers do tonight?第二部分阅读理解(共两节,满分40分)A.See a film at the cinema.第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)B.Go out for dinner.阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和C.Watch TV at home.D四个选项中,选出最佳选项。听第9段材料,回答第13至16题。A13.What is the womanmost concerned a-BINGHAM REGIONAL COLLEGEbout as to the hotel?BInternational Students'OrientationA.The position.(培训)ProgrammeWhat is it?B.The price.It is a course which will introduce youC.The environment.14.How do the two speakers feel about theto the Bingham Regional College and Bing-hotels in London?ham.It takes place in the week before a termA.Quite uncomfortable.starts,from 24th to 28th September,butB.Really expensive.you should plan to arrive in Bingham on22nd or 23rd September.C.Very remote.15.How much will the woman pay in total?How much will it cost?A£220.B.£400.C,£660.For those students who do not come16.Where is the Hard Rock Hotel?from European Union(EU)countries,andA.Opposite Marble Arch station.who are not used to European culture orB.On the right of Hyde Park.customs,the programme is very importantC.Opposite a restaurant.and you are strongly advised to attend.Be-金卷仿真密卷(十一)·英语第2页(共8页)23·JJ·FZM0

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    Anfield StadiumI often go there on weekends.There is also aIf you like football,you have to come to Anfield Stadium.It is thetheatre behind the library.We can watch plays四阅读理解home of Liverpool Football Club.It is very big and it has more than54.000 seats ()Here you can learn about the history of the club andand movies there.the city of Liverpool itself.A river runs through the town and divides(分隔)Opening hours:(Saturday-Sunday)10:00-17:00四阅读the town into two parts.There is a bridge over theKnowsley Safari Parkriver.It's old but it still looks very beautiful.IIt's great to start your day with a tour of Knowsley Safari Park andmake friends with more than 700 animals.You can see these animals解sometimes go and sit by the river just to watch it.Andfrom your car window.Knowsley Safari Park makes you have a safe andbest of all,people here are really kind and care aboutenjoyable day out.(each other.We are like a big family.We alwaysAdult:£18Child:E14try to find ways to help those in need.Opening hours:10:00-18:00,every day四(B)51.If Nina and Lisa want to visit the museum,四they need to pay阅读A.£17B.£20C.£27D.34阅读My home town is really wonderful(令人称赞)Lots of sightseers come here every year.(C)52.When can they go to The Beatles Story?Would you like to take a trip here,too?解A.At 8:00 on April 12.B.At 9:00 on January 31.解C.At 15:00 on October 29.D.At 18:00 on November 15.g四(D)53.What can they do in Anfield Stadium?(C)56.Jane's home town got its name because ofA.See photos of football players.四阅B.Play football with famous players.A.a mountainB.the weatherC.Watch movies about football games.C.a kind of bird D.a forestD.Learn about the history of Liverpool.(D)57.People may go to Jane's home town for(C)54.If Nina and Lisa both likethey can理解go to Knowsley Safari Park.A.swimmingA.sportsB.flowersB.fishingC.animalsD.paintingsC.reading booksD.snow sports(B)58.What doesn't Jane mention(提及)about四四her home town in the passage?A.The library.阅读(A)55.Where can we probably find the reading?B.The supermarket.A.In a guidebook.读C.The bridge.B.In a sports website.D.The theatre解C.In a science newspaper.(A)59.What does the underlined wordD.In a health magazine.解“sightseers”mean?A.Tourists.B.Farmers.C.Teachers.D.Doctors.B四My name is Jane.I'm 23 years old and I live in asmall town called Snow Owl.It got its name四because there are a lot of snow owls(雪鸮)on the(C)60.Which can be the best title for the passage?mountain and in the forest )Its name soundsA.Jane's favourite sportB.Jane's familystrange,but it is a very beautiful town.There issnow on the mountain for most of the year,so理C.Jane's home town解D.Jane's holidayit's really a great place to do snow sports.The town itself doesn't have a lot of places tovisit.A small library stands in the middle of thetown.6

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    楼拟示花表人全国100所名拉最新高考楼拟子范卷、NYabout his iasachef NewYork City.Thedeveoped ithghymisodandbestsdlingbokKarhencnfidemiatbepexyearAfer hiseopleonheoredhetheir love of food and travel.The Hitchker's Guide-to-the Galaxy by Douglas Adamsthefirst ktheArthur Dented byhisr Prefree or the stviethatsbeestoyd.The pair escapes on analien spaceship and the book follows their strange adventures擦干净后,around the universe.1.Which book inspires readers to stay positive about life}AneeneasofSote.B.The Last Lecture.C.Kitchen Confidential.D.The Hitchhiker's Guide to the Galaxy.ubjects and2(Whois most probably interested in The Hitchhiker's Guide to the Galary?you stretchA.A grammar teacher.BA巴汽eC.A professional cook.one dramat-D.A fan of science fiction.3.What do The Last Lecture and Kitchen Confidential have ncommon?the answersA.They share the same writing style.B.They were publshed in the same year.C.They are based their authors'life experiences.and was toldD.They were the bestsellers of the year.h“The LastBin which heDrRoberrpy Herdd,Dr H Rbbeticing medicine for the last 32 years.In May,Harold Roberts and his daughter teamed up foran operation.hehadwantadtospendamonthilearmingamdopegratngwnthhersurgeofaherin20201999 issuebagrpsfalhouehheneandnicSagothsasdcd英语·SD)been waiting for.⑥英语卷(五)第2页共2页【23·(新高考)ZX·MNW·英语·SD】

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    idiffndedve hildor not.It is of heardBthat a single child is 41 to be a lonely chil.There are no other children in the 42 for thechild to tak or play with.An only child isnoabetoget along well with children of his age.Someparents regretted making the 43 to have only one child.But the 44 of parents choosing to have only one child is increasing in many parts of theworld.In the US for example more than 14 percent of women between 18 and 34 prepare to havejust one child.The same can be 45 in the UK.In Japan the number of children born perfamily had 46 to 1.42 by 1996.For some single-child parents especially who are busy 47 every day,time and energy don'tseem to be enough.They don't have enough time and energy to 48 with more children.Forother people,49 is their first consideration.Many couples in Japan choose not to have50families as the cost of supporting a child up to the age of 18 reaches around US $160,000.41.happy(B.likelyC.luckyD.funnyC.hospital①family42.A.classB.teamB.interviewsC.promisesD.suggestions43A decisionschance法①number44.A.dutyB.standardremindedD.afforded45.A.admired®seenC.D.come out46.A.worked outB.written downC gone downC.jokingD.complaining47.A.travelling⑧workingC.consider(⑥share48④wasteB.followD.energy49.④money⑧loeC.space50.④.poorB.busyC largeD.quiet第三部分阅读理解(共两大题,满分45分)m补全对话(共5小题;每小题1分,满分5分)根据对话内容,从方框内的选项中选出能填入空白处的最佳选项,其中有两个为多余选项。Max:Hi,Ann!Where are you going foryour summer holiday?Personal questions?Ann:Hi,Max!51D Any ideas?B.I am going to England for the summer holiday.Max:Do you like England?It may beCWhy not get some information on the Internet?exciting to travel abroad.D.I haven't decided yet.Ann:Nice idea.52fE.Would you like to go with me?Max:First,you shouldn't ask personalF.What should I pay attention to?questions when you make friends.Anything else?Ann:53AMax:For example,"How old are you?"Ann:I see.541一Max:And you also need to take an umbrella with you while travelling.Ann:Oh,it often rains there.What else?Max55氏You will know more.Ann:OK.Thanks for reminding.英语·光享镇拟卷(三)第4页(BGZ·共8页)

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    A本文是一篇应用文。文章主要介绍了四个诗歌比赛的奖品、要求以及截止日期等。2l.B细节理解题。根据International Welsh Poetry Competition部分中“We are not interested in purely academictypes of literature but would much rather see pure raw passion burst onto the creative writing scene in Wales.",这一比赛注重的是创作的激情。22.C推理判断题。根据The One Page Poetry Contest部分中“Deadline:July31”可知,截止日期是7月31日,因此晚于这个日期提交的作品会丧失参赛资格。23.D细节理解题。根据The Loraine Williams Poetry Prize部分中“The winner will gain$l,5O0 and an expenses-paid trip to Athens,Georgia”可知,这一比赛的获奖者能够获得去佐治亚州雅典市免费旅行的机会。B本文是一篇记叙文。作者讲述了自己尝试“无科技周日”的一段经历、遇到的问题和对自己计划的适时调整以及感受。24.C推理判断题。根据第二段中“I defined my terms.No:computer,phone,.iPad.No:email,Twitter,Instagram.Yes:wheels,modern medicine.”可知,作者自己定义科技内容,其中她说的“无科技”不包括汽车和现代医学,因此判断她不会拒绝使用所有的现代科技。25.D推理判断题。根据第三段内容可知,最初作者认为自己可以只使用电脑工作而不会查看Twit©r,但是她没有控制住自己,因此是违背了最初的愿望。26.A推理判断题。根据文章末段内容可知,作者在“无科技周日”感觉很放松而且不断地学改进自己的做法,由此推断她对自己做出的这个决定是满意的。27.B标题归纳题。本文主要讲述了作者尝试“无科技周日”的一段经历以及在这个过程中对自己计划的不断完善,因此B选项可以概括全文。本文是一篇说明文。文章主要通过绘画作品介绍了鸡蛋在艺术绘画领域作为主题的历史28.C推理判断题。作者在文章首段末句指出“鸡蛋是艺术、电影等领域的创作主题”,然后在第二段介绍了几个以鸡蛋为主题的画作,由此推断作者列举这些画作是为了说明有许多关于鸡蛋的画作,进而支持“鸡蛋是很多艺术作品的主题”这一观点。29.A推理判断题。根据第四段内容可知,大卫·莱恩和玛丽娜·特威德撰写的新书中提到了有关鸡蛋的故事食谱以及以鸡蛋为主题的图片,这些都展现的是有关鸡蛋的文化。3O.B细节理解题。根据倒数第三段末句“There's also Hieronymous Bosch's oil painting‘The Garden of EarthlyDelights',which shows yet another floating unhatched egg that is a symbol of unrealized hope,or hiddenpower..’”可知,在Bosch的作品中鸡蛋是潜力的象征。31.D推理判断题。本文主要通过《美食家的鸡蛋》这本书介绍了鸡蛋作为艺术主题在绘画领域中的不同的象征意义。本文是一篇说明文。文章主要介绍了一项关于2021年北方森林大火的研究,研究发现这场火灾产生的碳排放是21世纪初以来最多的。32.A推理判断题。文章首段提出北方森林大火造成了大量的碳排放,在第二段介绍了森林对碳的封存功能以及这些树木内的碳是如何释放出来的,由此推断第二段的目的是解释北方森林大火为什么会造成大量的碳排放,即说明这些碳的来源。33.A细节理解题。根据第四段中“using satellites,and then they put that information into a computer model'”可知,科学家在研究过程中使用了高科技来统计数据。34.D词义猜测题。根据文章第二段以及画线词后句中“but climate change threatens to release that carbon”可知,北方森林能够储存碳,而气候的变化、气温的上升会对森林造成威胁,增加这些碳被释放出来的概率,由此推断画线词与D选项意思最为接近。英语第3页(共7页)

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    姓名准考证号(在此卷上答题无效】C.To buy some gifts for his family.鹅密★启用前What does Judy often do at the railway station?A.Read books.C.Look around the shops.2023全国名校高考分科综合卷B.Call some friends.10.What are the speakers mainly talking about?英语试题(五)A.What to do next year.B.Wbere to go for vacations.本试卷共8页。全卷满分150分,考试时间120分钟C How to pass the waiting time注意事项:听第8段材料,回答第11~13题1答参的,考生务必将自已的姓名准考证号填写在答题卡上11.Why does Bill look troubled?2回容选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡对应题目的答案涂烈。如需改动,用橡A.He is short of money.皮擦干净后,再选涂其它答案标号,回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。B.He has made a big mistake.3,考试结束后,将本试题和答题卡一并交回。C.He is facing a tough choice.第一部分听力(共两节,满分30分)12.What is Bill now?做题时,先将容案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂A.A college student.B.An army officer.C.A computer engineer.到答题卡上。13.What does the woman seem to suggest Bill do?A.Learn to repair cars.B.Decline the job offer.C.Ask his uncle for advice.第一节(共5小题:每小题1.5分,满分1.5分)听下面5段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A,B.C三个选项中选出最佳选项,门听第9段材料,回答第14~16题。并标在试卷的相应位置。所完每段对话后,你都有10秒钟的时间来同答有关小题和阅读下一小14.What is the woman recommending o the man?A.A writer.B A club.⊙A course.题。每段对话仅读一遍。1.What will the speakers do tonight?15.What is the woman reading now?A.The Beautiful Mind.B/The Great Gatsby,C.The Kite RunnerA.Visit Mary.B/Go out of townC.Host a dinner.16.How much time does the man have to read the book?2.How does the woman go to work this week?A.Two weeks.B.Three weeks.C.Four weeks.A.By car.B.By bike.C.On foot.听第10段材料,回答第17~20题。3.What time does Dave's meeting start?1.Whayis the ypeaker doing?A.At8:30.B.At9:00C.At10:00A.Reporting a study B.Chairing a meeting.C.Teaching a classWhat is Helen going to do?A18.What should you pay most aftention to when taking notes?A.Buy some books.B.Study in the library.C.Attend a history class./△A.Listening.B.Reading.C.Writing9.What is the woman's feeling now?19.What is an advantage of using symbols in note-taking?DA.Relief.B.Regret.C.EmbarrassmentA.It keeps information secret.第二节(共15小题:每小题1.5分,满分22.5分)B.It leaves space for future use.听下面5段对话成独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A,B,C三个选项中C.It makes key words noticeable选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题20.What will the speaker do next?5秒钟,听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。A Ask a few questions.B.Show some notes.C.Make a summary.所第6段材料,回答第6、7题第二部分阅读(共两节,满分50分)5.What is Tom busy doing?第一节(共15小题:每小题2.5分,满分37.5分)A.Raising money.B.Writing a lab report.C.Giving classes to children.阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A,B.C和D)中,选出最佳选项。A7.Who might be able to help Tom this week?A.Mike.B.CathyC.Jane.All dog c beeit from training throughout their lives But where to begin the process?听第?段材料,回答第8~1心题Thuswe have conued ome experts where to start.Here'swhat they say8.Why is Jack leaving early?Identify your training goalsA.To avoid getting stuck in traffieThere levels of dogrtraining o baB.To enjoy the scenery on the wayuchtechng your dogthe field ofog【2023金国名校高考分科综合卷·英语试题(五)第1页(共8页D】【2023全国名校高考分科棕合卷·英语试题(五)第2(共8页】

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)【文章大意】本文是一篇说明文。文章主要介绍了中国传统服装一汉服亮相威尼斯狂欢节,说明了中外文化交流的不断加深。61.traditionally【解析】考查副词。修饰动词worn应该用副词作状语,故填traditionally。62.participated【解析】考查动词时态。根据时间状语on Feb..17,2023判断应该填动词过去式。63.dynasties【解析】考查名词。该空表示“四个朝代”,故填名词复数。64.whom【解析】考查定语从句。分析结构可知,此处是非限制性定语从句且从句中缺少主语,因先行词是people,故填whom。65.closer【解析】考查形容词的比较级。get close to是固定短语,因前面有even修饰,故填比较级closer。66.majoring【解析】考查非谓语动词。went是句子的谓语,判断设空处应该用非谓语形式作伴随状语。67.to know【解析】考查非谓语动词。短语would like后应该用不定式作宾语,故填to know。68.a【解析】考查冠词。此处是名词短语作guzheng的同位语,泛指“一种中国传统乐器”,故填a。69.as【解析】考查介词。固定搭配consider.…as意为“认为…是”。70.have been carried【解析】考查时态和语态。根据句意以及时间状语since then判断题空处应该用现在完成时的被动语态,又因主语是activities,故填have been carried。第四部分写作(共两节,满分35分)第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)I love playing football.Insteadjust a year ago I showed no interest in them at all.WhatHowever/Neverthelesschanged my attitude?It was the article introducing Leo Messi.Before reading this article,I only knew about hisanperfectly skills.But later I also learned about his honest,generosity and friendliness,make me one of his faithfulperfecthonestymakingfollowers.I began to watch matches and played football with my classmates.Then,I joined in the school footballplayteam.Though my skills are not good enough for me A compete in the big games,I am making progress day bytoday.But at the same time,I am becoming more and more healthy and confident.And第二节书面表达(满分25分)One possible version:Dear Daniel,I'm glad to hear from you knowing that you have a chance to go on an overseas study tour.It is really a goodopportunity to learn about the world through travelling.First of all,when travelling abroad,you can learn a lot of different things that you have never experienced,which can expand your horizons and gain global perspectives.Besides,travelling with others requires you to dealwith others in a group,which can help develop your cooperative spirit.Additionally,it can develop your problem-solving ability when you meet with difficulties.In a word,I hope you can join in and benefit from it.Best wishesIYours,Li Hua作文评分标准1.本题总分为25分,按5个档次给分。英语参考答案-4

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    ■口■▣■■3.D细节理解题。根据最后一则广告中的“Book early to get a table.”可知Pizza World接受预定。A项错在“light music”;B项错在“Italian boss'”,从文章中看不出老板是意大利人;C项错在“twelve hours a day”,原文中说“Our bar is open all day”。B主题语境:人与自我【语篇导读】本文属于记叙文。介绍了84岁的Janet Fein不断学的故事。4.B细节理解题。根据第一段“84-year-old Janet Fein received her bachelor's degree”一句可知B项正确5.C细节理解题。根据第一段“had a career as a secretary until she retired at age77”可知Janet Fein最后一份工作是秘书.6.C推理判断题。根据第三段中健康专家所说“continuing with education later in life is oneway to keep fit'”可知继续学对人们的健康有益。7.B推理判断题。根据文章大意“84岁的Janet Fein通过不断努力最终获得学士学位”可以推断她是一个有决心的、激励人心的人。C主题语境:人与自然【语篇导读】本文属于科普类说明文。介绍了人的年龄分为两种:实际年龄和生理年龄。在未来,科学家们可以通过控制人类的生理年龄从而延长人类寿命8.C推理判断题。本题推断作者的写作意图,根据第二段的主要内容可知作者向读者说明了“chronological age”以及“biological age”的定义,因此正确答案为C9.B细节理解题。根据文章第四段“Biological age is what determines our health andultimately our lifespan.”可知,因此正确答案为B。10.B主旨大意题。根据文章主要内容可知主旨大意为研究者们发现人们的年龄分为实际年龄和生理年龄,通过对生理年龄的控制和改变可以在一定程度上降低人们的死亡风险。因此正确答案为B。11.D推理判断题。推断文章出处,根据文章主题可知,因此正确答案为D。D主题语境:人与社会【语篇导读】本文属于议论文。作者通过向读者介绍了ChatGPT广泛的用途以及不足之处,讨论了ChatGPT这一新兴人工智能是否是整个科技的彻底变革的问题l2.C细节理解题.根据文章第二段“It might give some good answers to most of the generalquestions”可知,故答案为C.英语参考答案·第3页(共6页)

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    中国生活了40年,比他在美国长大的时间还长。根据空前故填educated。的more可知,空处表示比较意义,应用连词than。故填2.development考查名词。句意:这不同于传统的旅游,因为thano它能让旅行者了解这个地区一无论是地理环境还是文化特4.while考查连词。句意:北方和南方的袋熊有毛茸茸的鼻色,并且经常为环境保护提供资金,并有利于当地的发展。子,而普通袋熊鼻子上只有裸露的皮肤。空处应用连词。空根据空格前的定冠词the可知,此处应用名词development来前内容和空后内容之间形成对比,用并列连词while。故填作动词benefits的宾语。故填development。.while。3.ts考查代词。句意:生态旅游起源于20世纪70年代的环5.but考查连词。句意:像许多伟大的发明一样,这个故事不境运动。根据空格后的名词origin可知,此处应用形容词性仅仅是一个伟大的想法,而是一个艰苦的工作和决心的故物主代词来修饰名词origin。故填its。事。not.but…为固定短语,表示“不是…而是…”。故4.until考查状语从句。句意:直到20世纪80年代晚期才作填but。为旅游观念被广泛接受。根据句意可知,此处表示“直6.hat考查状语从句。句意:我真的很惊讶,工人们能把它到…才…”,应用固定句型“not.until..”。故填until。建得这么好,直到今天它还没有过时。与前面的s0构成5.h考查冠词。句意:由于与环境相关的探险旅行越来越受so..that句型,引导结果状语从句。故填that。欢迎,各种各样的旅行现在被归类为生态旅游。空格处应填7.where/wherever考查状语从句。句意:现在,惯的引力冠词。再结合空格后“growing popularity of environmentally-可能正在阻止我们去想去的地方。动词goig为不及物动词,related and adventure travel'”可知,此处特指与环境相关的探后接地点状语从句,表示“(无论)…地方”。故填where/险旅行越来越受欢迎,所以应用定冠词the。故填the。wherever。6.of考查介词。句意:由于与环境相关的探险旅行越来越受8.because考查连词。句意:那时候我讨厌音乐,只是因为那欢迎,各种各样的旅行现在被归类为生态旅游。various types是他们想让我做的。前半句和后半句都是成分完整的句子,of为固定搭配,表示“各种各样的”,所以空格处应用of。但两句之间缺少连词;又根据前后的句意,可知,后半句在故填of。解释前半句“我讨厌音乐”的原因。故填because。7.visiting考查动名词。句意:最大限度地减少参观这个地方9.Whether考查让步状语从句。句意:不管你是不是历史迷,的影响。根据空格前介词of可知,此处应用动名词形式来作黄河都很吸引人。whether..or not,意为“不管是否…”,介词of的宾语。故填visiting。引导让步状语从句,故填Whether。8.financial考查形容词。句意:为当地人民提供财政援助和l0.because考查状语从句。句意:中国人认为“两”是吉祥其他福利。根据空后名词aid可知,空格处应用形容词来修的意思,因为它可以指一对或夫妇。因为指的是一对,所饰名词aid,finance的形容词形式为financial。故填financial.。以认为吉祥,需用because引导原因状语从句。:故填9.Activities考查名词复数。句意:那里的活动从观鲸到徒步because。旅行并且住宿宗旨是对自然环境影响达到很小。根据谓语动I1.before考查状语从句的连接词。句意:他还没来得及冲进词range可知,空格处应用可数名词activity的复数形式作主房间去救他的孩子,房顶就塌了。根据句意填before。语。故填Activities。12.bt考查连词。句意:有人提到孔子和孟子创作的一种类l0.to have考查非谓语动词。句意:那里的活动从观鲸到徒似的游戏,名为“奔”,但不确定它是否是同一种游戏。设步旅行并且住宿宗旨是对自然环境影响达到很小。固定短空处前后两句为并列句,由句意可知为转折关系。故语aim to do意为“旨在,目的是”。故填to have。填but。2.语篇导读:本文是一篇说明文。世界上已知最古老的铸l3.and考查连词。句意:几天后我就收到了这张卡,这让我币厂在中国被发现。2600多年前,它制造了第一个金属铁锹的生活更有效率了。前后两句话为顺承关系,需用连词ad币。研究人员说这一发现有助于阐明金钱的起源。连接。故填and。l.oldest考查形容词最高级。句意:世界上已知最古老的铸l4.or考查连词。句意:你是应该看你最喜欢的Netflix节目币厂在中国被发现。根据上文定冠词以及句意“最古老的”的另一部分,还是放弃两个月的电视,去种植你一直梦想可知应用最高级oldest。故填oldest。的花园?根据句意可知,本句为选择疑问句,故用连词o2.o加考查介词。句意:研究人员说:“这一发现有助于阐明表示选择。故填or。金钱的起源。”结合句意表示“阐明”可知短语为throw lightl5.and考查连词。句意:这种物质有抑制癌细胞生长的能on。故填on。力,并在不破坏健康组织的情况下杀死现有的癌细胞。3.made考查时态。句意:这是他们在河南官庄挖掘时发现depress和kill并列,需用连词and连接。故填and。的。描述过去发生的事情应用一般过去时。故填made。练语篇·心领神会4.possibly考查副词。句意:铁锹币是中国的金属货币,可能1.语篇导读:本文是一篇说明文。文章主要讲述生态旅游是世界上第一种。修饰动词应用副词possibly,作状语。故通常被认为是到未开发地区的低影响旅游。但是由于与环境相填possibly.。关的探险旅行越来越受欢迎,各种各样的旅行现在被归类为生5.a考查冠词。句意:一名研究人员表示:“起初,该铸币厂态旅游。实际上,生态旅游必须满足一些规定。主要生产武器、工具等。”researcher此处为泛指,且发音以l.educated考查形容词。句意:这不同于传统的旅游,因为辅音音素开头,用不定冠词a。故填a。它能让旅行者了解这个地区一无论是地理环境还是文化特6.ow考查宾语从句。句意:研究人员希望这个新发现的铸色,并且经常为环境保护提供资金,并有利于当地的发展。币厂可以告诉人们钱是如何发展的。空处引导宾语从句,从固定搭配become educated about表示“对…有所了解”。句中缺少方式状语,应用how。故填how。以硒勾·高考一轮复金卷英语150

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    本期参考答案A1版TOPIC READING①然而,考虑到儿童网红和儿童演员之间的相似之处,可以在现有相关法律的基础上,为数字时代的这些网红儿童建立专门的保护条例。②因此,尽管《库根法》已经包括了儿童网红的功能角色,但它并未延伸到父母雇用的儿童,这对最终由父母管理账户的儿童网红构成了重大障碍。本期参考答案A2版A1-4 CDBB李丹是一个来自江西的女孩。从2020年8月份开始,她独自一人先后复制出60多道《红楼梦》中的美食,弘扬中华传统美食。l.C。细节理解题。根据第三段I make these delicacies in the hope that morepeople will read the novel可知,为了吸引更多人阅读《红楼梦》,李丹重新制作了《红楼梦》中的菜肴。2.D。推理判断题。根据第四段Li says that one of the biggest challenges isrecreating dishes that require highly seasonal ingredients.If all of her trial dishes failduring the short season,she needs to wait one year to try again可知,在重现传统菜肴时,一些食材的供应时间很短,这给她带来了挑战。3.B。推理判断题。根据最后一段As Chinese culture is increasingly accepted bythe younger generations,many online influencers like Li also have posted videos ofthemselves recreating ancient Chinese food可知,网上有李丹重新制作这些菜肴的视频。4.B。主旨大意题。本文主要讲述了一个女孩复制《红楼梦》中美食的故事。分1-4 ADCBTakeda制药有限公司对员工的关心使它成为Science杂志评选出的顶级雇主。l.A。推理判断题。根据第一段But a personal story hints at something more以及下文关于顶级雇主的讨论可知,作者在开篇介绍Christina Nurse的故事是为了引出本文要讨论的话题。2.D。词义猜测题。根据画线词前的Takeda的领导给Nurse打电话,问她需不需要任何东西,他们能怎么帮助她可知,Takeda公司很关心并同情Nurse。3.C。细节理解题。根据第三段But amazing companies are those who invest realresources in supporting the overall growth of their most vital asset-一the staffi可知,J顶级雇主为员工在工作和生活上提供帮助。4.B。段落大意题。根据第四段Now in its20 th year,.Science's Top EmployersSurvey is meant to celebrate and highlight the best life sciences companies from

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    With your 49,I'd like to use a photo of yourMany of our medicines have come from orwork for the cover of our next issue."阅have been inspired by nature.The extinction语言知“Of course,please,,”Jim said immediately ashe 50 that this could be a chance to help Mom.of plants and animals takes away theHe didn't 51 understand everything the manpotential for new cures and drugs that we理解have yet to discover.D 40said,but there was nothing to lose by trying.Soon Mr Finn returned to interview him.C49.A.orderB.request运C.permissionD.supportA 50.A.realizedB.promisedC.explainedD.confirmedgD51.A.slightly B.hardly C.partly D.fullyA.However,that is not always the caseB.Loss of habitat is by far the biggest cause.It was52 that Jim's artwork had achieved hugeC.Avoid buying products made from endangeredsuccess,and plenty of people ordered clothes withanimals.his art on them.Jim earned money 53D.And that will greatly affect the development ofIt was a proud day for Jim when he entered the知hospital to 54 Mom's medical bill.理medicine.D52.A.discoveredB.concludedE.They can only learn about them in books or onthe Internet.C.predictedD.provedF.This means they are responsible for the运B53.A.at all costsB.as a consequenceC.in a senseD.on all sidesreproduction of plants.G.What that means is that we are at risk of losing用54.A.add upB.figure outD.bring backthese animals completely.C.pay off三第一节完形填空After dinner,,Jim showed his sketch(素描)to语言知Mom.“You have a lot of talent..”Mom held Jim'sHe could never have guessed luck woulddrawing up to41it.“Thanks,Mom,”Jim语言知come in a(n)55 wayreplied and couldn't help but notice how 42 shelooked.Then Mom fell onto the floor and was takenAto the 43.55.A.unexpectedB.creativeC.differentD.impressive运B41.A.unfold B.admire C.checkD.analyse运用A42.A.tiredB.gentleC.excitedD.boredB43.A.bedroomB.hospitalgC.yardD.restaurantg三第二节阅读下面短文,在空白处填入1个适Jim's heart 44 when he saw the pitiful当的单词或括号内单词的正确形式。collection of coins and bills in the money box."Er语言知..this won't be 45 I'm afraid,"the doctor saidJavan rhinos are one of the five 56.endangered(endanger)rhino species,with only around 60when Jim presented the box to himindividuals living only in Ujung Kulon NationalIt was getting 46,but Jim wasn't prepared togo home yet.知Park in Java,Indonesia.They once57.lived (live)throughout northeast IndiaC44.A.changedB.stopped识and Southeast Asia.运C.achedD.softenedThe population in Ujung Kulon National ParkA45.A.enoughB.accuraterepresents the only hope for the survival of a speciesC.availableD.practical用that is on the edge of 58.extinction (extinct).If weeD46.A.cloudy B.sunny C.brightD.darklose the population in Java,the entire species willQdisappear.三47,he sat down beneath a streetlight and drewJavan rhinos are at risk of dying out duelines on the ground with a stick to form his59.to habitat destruction,diseases,illegal语言知mother's smiling face.hunting and potential inbreeding(近亲繁殖).LowWhen he'd finished,Jim found a(n)48 mangenetic diversity and inbreeding could make itstanding behind him.He gave Jim a friendly smile言and said,"I'm the editor-in-chief of a local artdifficult for the long-term survival of the species.The coastal Ujung Kulon National Park is easymagazine,and I love what you've done here.识60.to be destroved(destroy)by tsunamis(海啸),运用C47.A.OtherwiseB.Moreover运and a major eruption of the nearby Anak KrakatauC.InsteadD.Thereforevolcano(火山)could easily wipe61.outB48.A.seriousB.strangemost life in the protected area.62.RisingC.familiarD.interesting(rise)sea levels also threaten the park.6

  • ‹‹ 266 ››
扫码二维码