首页 名校大联盟·高三月考卷答案
  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    DIn 2018,Portugal and China signed an agreement on cooperation under the framework ofthe Belt and Road Initiative (BRD,making Portugal the first couniry in Western Europe toparticipate in the initiative.Such stories continue to emerge.Since President Xi proposed the initiative in 2013,China's"circle of friends"has continued to expand.By the end of October 2019,China had concludedcooperation agreements with 137 countries and 30 international organizations.As a Chinese saying goes,"To know whether a policy is good or not,you should see if itmakes people frown or smile."In Uzbekistan,Chinese personnel worked closely with the-locals,building an over19-kilometer tunnel in just 900 days.The tunnel,whieh is the longest in Central Asra,allowsUzbeks living in remote areas to travel through mountains and ranges in just 15 minutes.Thanks to the BRI,fishermen who catch crayfish along the banks of the Nile in Egypt cannow see their crayfish on Chinese people's dining tables.The high demand from China also putsmore money in their pockets.For them,the initiative is a path to wealth.In Serbia,Chinesecompanies helped revive a near-bankrupt steel plant,securing jobs and stable incomes for 5,000workers.Joint construction with participating countries allows Belt and Road countries to align theirdevelopment strategies,thus releasing the development potential of these countries and bringingreal benefits to their peoples.Against the backdrop of profound changes,development is the master key to solvingproblems.The reason why the BRI has attracted so many participants is that it matches with thedesire of countries,especially developing ones,to seek development.Belt and Road construction is successful because it focuses on economic development,promotes openness and cooperation,and aims to achieve mutual benefits and win-win results.32.What is the function of the first paragraph?A.To raise the topic.B.To introduce Portugal.C.To explain the rules of the BRI.D.To call on more countries to join the BRI.33.What is true about the BRI?A.167 countries have joined it.B.It helps to evaluate policies.C.It has achieved great success.D.Its projects are limited to industry.34.What has the BRI brought to ordinary people?A.More time to travel.B.Jobs with high salaries.C.Better working conditionsD.Convenience and wealth.35.What makes the BRI so attractive?A.The role it plays.B.The aim it fights for.C.The speed it expands.D.The way it comes into being.英语试题第6页(共10页)

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    For Future Amazonia (FFFA),which is working to protect Brazil's Amazon rainforest that isSaolas hayboth maleseriously threatened../Fernanda says,"We have the science,we have team effort,and wewon't stop!”only 750Anjali Sharma,a 17-year-old girl from Melbourne,Australia/She was named a finalistIn Afor taking Australia's Environment Minister to court in an attempt to stop a coal mine fromarea.wbeing expanded.The case resulted in the court saying that the government had a "duty ofgovernmecare"to protect young people.move alsLesein Mutunkei,a 17-year-old boy from Nairobi,Kenya.His project is called Trees ForTheGoals,which encourages soccer teams to plant 11 trees for every goal scored.Already,overests in1,500 trees have been planted,and Lesein is working to spread the idea further.He'd reallyshown tlike to get the soccer group FIFA to back the idea.each ye21.What is CCP intended to do?zanne SA.Improve teenagers'school life.WB.Strengthen teenagers'communication.them eC.Inspire teenagers'ideas of environmental protection.will beD.Help the developing countries in science and technology.24.W22.Who made efforts to predict wildfires?A.Anjali Sharma.B.Fernanda Barros.C.Lesein Mutunkei.D.Reshma Kosaraju.23.Why was Anjali Sharma chosen to be one of the finalists?A.She won a case to stop the expansion of a coal mine.25.VB.She helped reduce the threats to Amazon rainforest.C.She planted many trees every year.D.She developed an app detecting climate.BAsk any little girl and they will likely tell you that their dream is to see a unicorn26in real life.Although these creatures are typically a thing of fiction,the Asian unicorn orsaola might be spotted in a recently formed Dong Chau-Khe Nuoc Trong Nature Reserve inVietnam.2The saola was first discovered in 1992,and is one of the rarest species.Its rarity is whatearned the species its Asian unicorn name.They live in the Khe Nuoc Trong forests of theAnnamite Mountains,in central Vietnam-the last significant lowland forests in Vietnam.The saola resembles an antelope but its composition is most similar to bison or cows.全国100所名校最新高考模拟示范卷第4页(共12页)【22·ZX·MNJ·英语(七)·N】

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    听第?段材料,回答第8、9题。8.What is the boy's favorite music?A.Rock.B.Pop.C.Classicat.9.What does the boy thnk ofA.Noisy.B.Boring.C.Soft,听第8段材料,回答第10至12题。10.What made the womn feel unomfortableA.A sea plant.B.The seawater.C.The diving suit.11.What is the most exeiting activity for the mn?A.Diving.B.Rock climbing.C.Bungee jumping.12.What does the woman imply in the end?A.She loves bungee jumping.B.She will never dive again.C.She decides to go rock climbing.听第9段材料,回答第13至16题。13.What does the woman offer to do for the man?A.Change traveler's cheques.B.Book a room.C.Phone a hotel.14.How does the man find the town?C.Modern.A.Beautiful.B.Large.15.What does the man want to know?A.The price of a hotel.B.The history of the town.C.The opening time of the banks.16.Where are the speakers now?C.Outside a bankA.Near a square.B.Opposite a hotel.听第10段材料,回答第17至20题。17.Why does urban golf get its name?A.It is a quite cheap sport.B.It can be played in the street.C.It is often played in the city.18.How does the speaker like the Moroccan desert race walking?A.Rather hard.B.Very popular.C.Slightly dangerous.19.In which country did Sepak Takraw begin?A.Indonesia.B.Thailand.C.Malaysia.20.What does the speaker say about Sepak Takraw?A.It is similar to tennis.B.It attracts many children.C.It is unpopular in Southeast Asia.【高三英语第2页(共8页)】·22-02-352

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    五、个全对洁(5分)51.请阅读下面对话,根据对话内容从下面方框内的52.打七个选项中选择五个填入空白处,使对话通顺、53.54.合理,意思完整,一空一句。(每小题1分,共5分)四、阅读理解A:Jenny,you look upset.(78)55-5758-60B:I argued with my friend,Kate.She wanted to61-6465-68copy my homework,but I refused.A:You did right to refuse her.(79)Why69-7273-77didn't she do her homework by herself?五、补全对话B:She said she went to the hospital to look after78-82her mother and had no time to do it.第32期参考答案M:Hey,Helen.Did you see on the news what happened in Greenwood?C)请听下面二段独白,根据独白内容完成下列句子,每个空格不超第1版W:Hey,Dan.Are you talking about the storm?过3个单词。听独白前你将有时间阅读句子内容。独白读两遍。In FocusM:Yeah.It looked terrible,right?Last December,it didn't stop snowing.The road was icy.Oliver1.driving 2.pick them up 3.jobW:Really terrible.You know,my aunt and uncle live in Greenwoodfell off his bike and hurt his leg!Oliver had to stay in bed for twoSpeed ReadingTheir neighborhood is in a mess.weeks.At first,Oliver didn't mind.He just lay in bed and watchedfootball games on TV.But after several days,Oliver began to get quite1.It helps scientists search for dark matter in spaceM:Oh no.Are they okay?bored.But,on Saturday morning,Peter,one of the players in the football2.Chinese astronauts:.3.Qu Yuan.W:Yeah,lucky them.They were in a safe place when it happened.But第2-4版their house was not that lucky.It needs repairing as soon as possible.team arrived!He brought Oliver a gift-a pair of really cool footballshoes!Oliver's best friend Marcus came,too.He agreed to lend hisUit5综合能力评估试题听力材料及参考答案请听第3段对话,回答第10至第12小题。picture books to Oliver.That afternoon,Oliver had another surprise听力材料M:Did you have a good camping trip yesterday,Cathy?It was so sunnyHis teacher appeared!He brought something for Oliver as well,but itA)请听下面5段对话。每段对话后有一小题,从题中所给的A、B、Cand hot!was some math homework!三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你将有时间回答有关小W:Yes,but we almost didn't go because the weatherman was talking参考答案11-15 BABAB题和阅读下一小题。每段对话读两遍。about rain.、I-5 ACBCC6-10 BCACCM:So did you take umbrellas with you?16.leg17.bored18.football shoes1.W:It's really cold today.20.mathM:I know.I hate this time of year in Beijing.I'm going to wear myW:Yes,but of course we didn't use them.It's good we didn't go19.picture books、21-24DCCB25-28ABDCbig,warm jacket.today-there's such a strong wind!What did you do yesterday,三33DBAD834-38 CDBAD39-43 DACBC2.W:Where were you at 7:30 a.m.yesterday,Dave?Ed?M:I went boating with my family.44.lying45.close46.dangerousM:I was reading a newspaper at home.Susan was cooking breakfast47.decision48.because49.dieand my children were getting ready for schoolW:Sounds fun.3.M:I saw you standing at the bus stop at 9:30 a.m.M:Yeah.I saw Carl.He was fishing while his friends were having a50.to help51.quickly52.missed54.truthW:Oh,yeah.I took the bus to the bank.Then I went to the Tradeswim.58-60BDB61-64 BDDACenter with my friend.W:Why do people enjoy fishing?I mean,sometimes they catch a fish65-68ACAD69-72 DCAB73-77 EFBDA4.W:The young man next door plays really loud music every night andbut most of the time they sit in silence.五、78-82 DFGAEM:Well,to each his own,I guess六、One possible version:it stops me from sleeping.M:Why don't you talk to him?Maybe he doesn't realize how loud请听第4段对话,回答第13至第15小题。On October Ist,2019,I planned to take the bus to the train station.W:I called you at4:00 yesterday afternoon but you didn't answer.When I was waiting for the bus,it began to rain.Unluckily,I forgot toit is.5.M:John Murphy was on TV last night.Where were you,Brian?take my umbrella.I stood in the rain,with the rain beating heavilyW:Yeah.I saw the program.He sang a song at first,then he talkedM:I was in the school library.against my body.Just at that time,a car stopped and the driver offeredW:What were you working on?to take me to the train station.I was so moved.about his new CD.B)请听下面4段对话。每段对话后有几个小题,从题中所给的A、B、M:I was writing a test paper.Why did you call me,Betty?I'll never forget this experience.It tells me kindness is everywhereC三个选项中选出最佳选项。听每段对话前,你将有时间阅读各个小W:I was looking for Tom.I thought you were with him.and can make a big difference to others.I will always be ready to helpM:No.Tom had a basketball game in the sports center from 3:00 to 5:00others like that kind driver题。每段对话读两遍。请听第1段对话,回答第6、7小题。W:Yes,so I've heard.You wrote the test paper all day yesterday?M:Hi,Linda!What were you doing at 3 o'clock yesterday afternoon?M:Oh,no.I met some parents in the morning.In the afternoon,I worked微官W:I was flying a kite with my brother.It was windy yesterday afternoonon the test paper五W:Did you finish it?M:Where were you flying it?W:In the park.Many children were flying kites there.M:Yes.I will ask other teachers to look through it and once it is readyI will send it to you so that you can print it.We'll need about 200程M:Did you have a good time there?报报copies.周报)小程W:Yes,we played happily there for three hours.请听第2段对话,回答第8、9小题。W:No problem.。报社地址,:山西省太原市晋阳街202号英语周报社。邮编,:030006●电话0351-7773933排版:本报激光照排中心。印刷:武汉彩集实业有限公司(武汉市汉南区华模工业园22栋1号)●订阅:本报发行部●订阅热线:0351-7333565●广告经营许可证号:晋工商广字1401004000035

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    五走器教豪格售是续育和货构以及上下文湿我关果的理解和*根,体我了(带酒商中英语课程新标准beautiful garden.position.Where have you been told to go today?was the sciencelab,on the first floor.用取发是分和好的的能批类系染罩和类程:体理北酒真的麓勇课程新标售M:Wowwitha great view of a garden!It seems like itM:I think i和教学理念该盟型命题形式仍然具有客观的的啡might be expensiveApparently I won't be staying there,though.W,That's correet.Just for homeroom,.我,考查的和塑解症状的建金相同而已。本文是健类阅读完形填空具有异同码之金给你带来技术学尚时就与完形填空具有异曲同工之妙,只是选项少,以句子开W:Yeah.it does seem like that,but it's not.The garden此给出了如何缓解症状的建议M:What is homeroom?”第三部分语言知识运用,包括两节。第3has lots of colorful flowers and they even grow herbs irit.So the herbs that they use in the salad are all freshW:It's where students gather in the morning to check in汇运用能力”本文是故事类阅读,文章讲述了作者去为父亲买衣服,遇到了立完形填空,是一种综合型试题。本题注重考查学生的阅读能力和词before class.It also gives them a short rest period某接作者利销售员分亭了彼此对父亲的爱文章真有亲买在显遇到件位姜良的销货员:她的亲为样手一位善良的销售员,她的主费sounds good!1 M:That's a good idea.That way,we don't have to wastebefore their firsclass:动可形容同副司,重点考查了对上下文逻辑的理解,且有得器的区公唐第一节主要考香学And they make a fantastic soup.lass time calling out names.Please continue.的设基本语法知识、词汇语和毁为的语法分析能力。从该题的设置来看,有以下三个特点:①考查语法:每背况,着重在语篇层面考查学生highly recommend that you go there with me some条或某几条语法规timeM:I'll try it.的、不会单纯光在单司的拼写和同组的用法,@考查语境:该题采妇文的形式来考查语法的的就是要没空都必定涉I.1短文有same goes for us.较强的语境的特点来角题·因此,学生要填出正确答案,至少需要理解整个句子的意思或各分句之间的逻辑关系或time to read then者需要理解前后儿个句,甚至整个段落或篇章M:What do you teach?及10个语法点,至少也有7个语法点③考点分散,基本个设空涉及一个语法点,10个设空有可能涉W:Social studies,on the second floor.In fact,yM.In the morning.right when vou start a new dav.室友冲突对学生的心理健康有害,可导致抑郁理本文是生活类阅读,文章介绍了生活方式和个性的差异导致了室友间的冲突,W:What types of magazines do you usually read?classroom is right under your math classroom.If youIusllyd aboutliticsfashion,curendohave any questionsfeel free to come down and see品发酸的性What's your favoritemagazinmeWelcome to the school,and good luck on your及固定搭配。本文是一篇叙事类阅读,文章讲述了作者半年前英语考试失败,在老师的故事:第二节书面表达,是二篇应用文写作苯的鼓励和帮助下,努力通过考试M:My favorite is The New York Times Magazine,whichfirst day!has articles about all sorts of things:business,sports,要求考生给学校写二封关于做志愿者的申请信。写作要点已经给Text 10movies,travel,books,jobs,education.Inever missFor many young people,studying abroad is a dream.出,考生注意认真分析要点,理解要点要表达的含义。内容贴近现实生活,总体难度不高。he sports articlesYou can geet a chance to learn about a new culture,to makeW:Which do you read more often,the newspaper or onlinenew friends in a foreign country,and most importantly,to答案速查news?study at the world's finest schools.题号123456789101112131415161718192021222324252627282930M:I prefer reading online news to save money.let's look at one of the top universities in theW:How much do you spend on newspapers every monthworld.The University of Melbourne,in Australia.This答案A C BB AA C B CC B C BB C AA C B C B D B C BB C D C AM:I only buy a monthly newspaper,which doesn't costuniversity hasestablished itself as one of the finest in题号31323334353637383940414243445464748495051525354555657585960much moneyaround s5 per month.Australia and the whole worid.It is located in a beautifulW:What is thee most popular rnagazine in your countrycity of Melbourne.The school prides itself on being答案CC B AA G F D B E C D BB AA C D B A D C D B C A D B C AM:I think it woulhave to be the Forbes magazine,a leadinginternational and open to the world,and there are a large试题详解source for reliable business news and financial information.number of students from ChinaBut my wife likes to read Reader's Digest.In 2003,the university celebrated its 150th anniversary.「语篇解读]本文是一篇应用文,文章是一篇博客,文[语篇解读]本文是一篇说明文,文章讲到当艺术和科W:With the popularityof the Internet,do you thinkThe school now has more than 40,000 students doing degrees in中美食博主介绍了伦敦的两家餐馆,同时文中还附带了几学结合的时候,田地里的庄稼不仅长得更好,而且田地里newspapers and magazines will disappear?architecture,medicine,lawand soon.The university's也会呈现出-派诗意且梦幻的景象M:Yes,unfortunately,it's just a matter of time.Melbourne Business School is ranked number one in Australia[命题立意]考查细节理解24.C[命题立意]考查推理判断Text 9and the Asia-Pacific area.[试题解析]根据第二段中的“Apparently,the chef[试题解析]根据第二段中的“.had a desire to connectW:Hi,George?My name is Dianne.I'm here to show youThere are many sports at the university.Basketballinsists that the fruit and vegetables are brought overpeople toof their food in an inspiring way.around.and football are very popular.There are also teams forevery day from his home region in Turkey-and from(…渴望以一种鼓舞人心的方式将人们与食物的源M:Thank you.I appreciate it.The first few days can be awater skiing,surfing and volleyball.nowhere else,(显然,这位厨师坚持每天的水果和蔬莱头联系起来。)”以及“‘How can we make the farmerittle stressfulIf you applyfor thisuniversity,your scores are都要从他的家乡土耳其运来,而其他地方的不要。)”可the hero?We barely know where our food comes fromW:I completely understand.We all have been in your required.And the education fee is reasonable.(‘我们怎样才能使农民成为英雄?我们几乎不知道我知,博主之所以喜欢Moda,是因为它提供典型的土耳们的食物来自哪里’)”可推知,第二段中Daal其食物。故选B。22,D[命题立意]考查细节理解Roosegaarde的话表明,知道食物的来源是很重要的。砺剑·2022相约高考阶段测评十二故选C。[试题解析]根据第二段中的“He may be25.B[命题立意]考查细节理解命题报告perfectionist,but it was so delicious that I can't[试题解析]极据第三段中的“He tapped into his owncomplain.Moda isn't cheap,but it's definitely worthdesign concept alongside artists,a team of designers试卷结构every penny.”可知,博主很喜欢Moda;再根据and experts at the WageningenUniversity(他与艺术本试卷满分为150分,考试时间为120分钟。Comments部分第二栏中的“I'm not sure if we should家、瓦格宁根大学的设计师和专家团队一起工作,并挖二、命雨思相本试卷命题的主导思想是考查学生英语语言知识和语言技能,突出主干知识,注重学科素养以及知识的覆盖面,be supporting restaurants like Moda.They are very据自己的设计理念,)”可知,Daan Roosegaarde为他的bad for the environment.”可知,Ecovore在评论中表达项目提出了设计理念。故选B。强化考查学生语言综合运用的能力,尤其是运用英语获取信息、处理信息,以及分析问题和解决问题的能力;注重语言了对是否应该支持像Moda这样的餐馆的犹豫并且强26.B[命题立意]考查细节理解的实用性和交际性,重视真实环境中的语言理解和语言运用;注重选材的人文性时代性和思想性,体现对学生情感态[试题解析]根据第五段中的“due to these lights,they赏养的考查:使学生能够充分展示个性和思维的多样性与开放性,不断调了Moda餐馆的缺,点,从而判断Ecovore对Moda的needed to use 50 percent fewer pestiles(杀虫)on本试卷立足于激发学生学英语的兴趣,鼓励学生的进步,让学生体验到学英语的成功,分享快乐,建立自信,通看法与博主不同。故选D。23.B[命题立意]考查词义猜测the crop(由于这些光线,他们在作物上需要少使周[试题解析]根据第二段中的“Apparently,the chef50%的杀虫剂)”以及“This is because this specificrecipe of lights activated the defense systemthe动态,反馈教学信息,对教学进行反复调整,从而提高自己的教学水。are brought over,第部分明力。材料来源于英语国家的生活会话,具有明显的口语特征,听起来自然、真实,符合在非测试状态下英语insists that the fruit and vegetables口语在社会生活中运用的真实情景:所选材料题材厂广泛,涉及英语国家日常生活的许多方面,有利于全面有效地检测学生在every day from his home region in Turkey-and fromplants,(这是因为这种特殊的照明方式激活了植物的防御系统。)”可知,灯光激活了植物的防御系就,使得不同实际生活环境中对所学语言的感悟和接受能力;材料由9段对话和1段独白构成,总词数为800左右。除一些专有名词nowhere else.(显然,这位厨师坚持每天的水果和蔬菜外,材料中没有生词:题干和选项较为简短,各选项的长度、难度,结构基本都要从他的家乡土耳其运来,而其他地方的不要。)”可植物更能抵抗虫害,从而减少了杀虫剂的使周。选B-致;语速一般为140~160wpm27.命题立意]考查标题归钠2.第二部分阅读理解,包括两节。第一节共四篇文章,突出对学生语篇能力及逻辑思维能力的考查,重视科学性知Moda餐厅从土耳其运来食材;再根据“If we grow与规范性。第一篇是介绍类阅读,美食博主介绍了伦敦的两家餐馆,同时文中还附带了几条他人的评论:第二篇是科exotic vegetables in the UK,then we have to use[试题解析]根据第二段中的“This magical field is part ofa project called GROW and was created by Dutch designer研类阅读,当艺术和科学结合的时候,田地里的庄稼不仅长得更好,而且田地里也会呈现出heated greenhouses and that probably uses even more派诗意且梦幻的景象;第energy.(如果我们在英国种植‘exotic'蔬莱,那么我们Daan Roosegaarde,who lived in the city and had a desirete三篇是生活类阅读,文章介绍了邻居比家庭成员对人们更有影响力:第四篇是科技类阅读,文章介绍了火星探测器“机酒号”结束了它的使命,最终与NASA中断了联系,还介绍了“机遇号”被送往火星的目的以及所做的贡献。这四篇文必须使用加热的温室,这可能会消耗更多的能源。)”并connect people to the source of their food in an inspirng结合语境可推测其中exotic应为“外国的”的意思,对way.”:第三段中的“His vision was to章在选材上继续保持了题材和体裁广泛的特点,均为原汁原味的英文:知识性、趣味性强,文化韵味浓厚。题目为细节art,and in sodoing,createa better world”汉及最后一理解题、推理判断题、标题归纳题、词义猜测题,难易适中,题材丰富,内容积极向上,有很强的可读性。第二节是七选应前面提到的“从土耳其运来食材”。故选B。英语答案一27英语答案一28

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    高三LEARNINGKEY综合能力提升及解析l6.A。根据下句Then an accurate step-by-stepAssignment 1阅读填空time andTHEME READING1-5 ACEBDrecipe,with ingredients,measurements,17可知,“我”告诉她“我"愿Pre-reading答案略Assignment 3settings.wasPost-reading阅读理解微提特,要地能告诉食普Mind map语篇类型是说明文,主题语境是人与社会之i7.C。根据上文内容可知,“我”让Tara告诉“我"食谐,因此,Ta口向“我"详细讲述了精确的分1.discomfort2.skills3.continue文艺术与体育。文章介绍了一项研究结果,追4.awkward5.normal求完美会使运动员出现倦怠的风险增加,成就感步食谱,包括配料、尺寸、时间和烤箱设置。降低。18.A。根据下文中的I was beginning toReading comprehension20_like Tara可知,专注,女儿的这一方面的品1-4 DDBCC。推理判断题。根据第二段内容可知,追质,给我”留下了深刻的印象,使得“我”也像她THEME LINKS求完美,过分挑别,可能引起个体对成就的不满样开始专注起来。阅读意。语篇类型是记叙文,主题语境是人与自我之2.C。推理判断题。根据第三段的However,our19.B。根据本空所在的句子可知,此处是将做人与做事。医学生Olivia Hillier在网络上从事study is able to determine one potential explanation as现在的“我”与八年前的“我”进行了比较,说明因售卖旧衣服的副业。她不仅用盈利所得偿还了自why/this is the case in sports可知,i项研究的为更加专注,所以“我”在工作中变得更好了。,而且还购买了属于自己的房特别之处在于对运动员出现倦怠的原因进行了探20.D.根据上文Without any conscious1thought己大学贷款的学费area of work-brands字,很好地衡了副业和自己的学业究。I became more focused on1,C。细节理解题。根据第二段的Because3.D。主旨大意题。根据文章内容可知,本文arketing and strategy可知,此处是指“我"开始像of her student los,Hillier began studying their主要介绍一项研究结果,追求完美会使运动员面女儿那样专注。strategies and using them to create hner ownside临倦怠】Assignment 4hustle可知,Hillier因为背负学生贷款,所以开始4.B。推理判断题。通读全文可知,文章介绍CLASSIC READING研究其他人售卖旧衣服的策略,并用此来创建自了项研究结果,由此可知,本文可能选自于Pre-reading答案略己的副业。所以促使Hillier开创副业的直接原因本科杂志。Post-reading就是她那时需要赚钱来偿还贷款完形填空.1-2CB2.B。细节理解题。根据第三段的She spent the本文的语篇类型是记叙文主题语境是人Ⅱ.l.a touch of2.seeing much of学。文章主要讲述了“我”的3.broke upnext two monthsg various sellers'methods可知与自我之生在HillierI正式开始副业前,她花了两个月的时间试儿Tara年幼时非常沉迷于烘焙节目,并在此过程阅读理解,主题语境是人与自我之验不同卖家的方法。也就是说,她通过学其他八中学到了有关烘焙的诸多东西,这是“我”没有语篇类型是记叙文意料到的。女儿的专注给“我”留下了非常深刻的做人与做事文章主要讲述了四年前作者的狗狗的经验来作准备印象,促使“我”也开始在自己的工作领域更加专Gracie被带到了伯克郡,从此就再也没回过曼哈3.A。推理判断题。根据第四段可知,Hillier每周都在固定的时间做关于副业的事,再根据她注,且变得更出色顿。这次当作者带着Gracie重返曼哈顿,然而,狗所i说的话You've got to do it regularl可知,她.C,根据下句中的Her concentrated attention狗经常光顾的那家店却更换了门店,所幸新店主8转在于她遮循了二个固定而有规to thewas at times stressful可知,此处是指很热情地招待了作者的狗狗,这让作者倍感温在四岁的时候,Tara被一个很受欢迎的烘培节目诺。4.D。推理判断题。根据最后一段可知所吸引。1.A。细节理解题。根据第二段中的IwasHillier-一直通过副业赚钱。再根据她所说的话“.2.A。根据上句中的she was reallyIby aconcerned about how she would handle Manhattarwhen I'm an attending注有时3格越乐:ing show可知,她对这个烘焙节目的after nearly four yearsaway以及下文作者和狗狗I will keep this buGracie的日常出行可知,作者给他的吉普车装满doctor.”可知,她打算成为医生后t坚持副业。即她计划将来坚持做副业和自己的本职工作。3.D,根据空前的Her concentrated attention东西是准备和他的狗狗Gracie一起回曼哈顿。to the及空后的her name being called outi可2.D。细节理解题。根据第三段中的Thc阅读填空1-5 EFCDB知,此处是指Tara太过于专注,以至于别人叫她counterpeople would always present a MunchkinAssignment 2名字时她都不会回应。to Gracie because she stood in line so politely and4.B。根据下文中的was_7 by Jiya,,“Iamsat when it was her turn可知,Dunkin'Donuts的店知识回顾I.1.defeated2.accompaniedshowing Tara my baking stuff.."可知,朋友家的孩总是会给Gracic个M如ei作为奖励:因为它总是很有礼貌地排队,轮到它的时候就坐下3.boost4.handling子ya喜欢烘焙5.arose/appeared5.D。根据下文Jiya和Tara两人间的对话互由此可知,是因为Gracie的礼貌举止使得它得到Ⅱ.1.on2.to3.with动可知,此处是指一天早上,“我”注意到女孩们了奖励。4.to5.in正在仔细查看一个大盒子。3,B。推理判断题。根据第五段中的III.1.has devoted herself to6.B。根据本空后的was7 byJiya,Immediately,Gracie marched into the store and up2.The instant she/he opened the doorshowing Tara my baking stuft."可知,“我"对女孩to the counter.He got some dog treats for Gracie3.keep in touch with们正在做的事情感到很好奇。stating Gracie could stop in like she used to,7.C。根据本空后的“I am showing Tara my在那家新店的主人延续了之前的Dunkin'Donuts4.To sum up5.is tto hlame forbaking stuff.”可知,Jiya告诉了“我”她们正在做的所给的Gracie的特殊优待后,作者是被突如其来阅读理解事情。的善意深深打动了,故而哭泣语篇类型是记叙文,主题语境是人与自我之8.A。根据下句“Yeah,”said the older Jiya,“T4,C。推理判断题。通读全文内容可知、文章生活与学今。文章讲述了81岁的Ga1 1Socia打匹克must get one."可知,Jiya没有量勺。主要介绍的是作者带狗狗Gracie重返曼哈顿之球,并向Deep Run Recreation Center的新人提供9.D。根据本空后的went backto their baking后因狗狗被陌生的店主温柔以待,而倍感温暖鼓励和指导6ox10可知,此处是指在回答完“我”的问题的故事,因此,作者主要是想向我们传达“友普之I.D。推理判断题。根据第一段Each move后,她们就对“我”失去了兴趣。可以照亮他人的生活”的思想。uired her to make friends in new surroundings10.B。根据上文内容可知,Jiya和Tara这两语法填空个女孩都很喜欢烘焙,因此在回答完“我”的问题wearing2.was stoppedto her son,she did what she had always done:后,她们便迅速回到她们的烘培盒。3.What4.designerbuilding a new life of friends,work and play可知,11.A。根据上文内容可知,在堆的烘焙用5.has been exploring6.the她适应新环境的能力强具中,Tara能明确指出jiya没有的烘焙工具,由此7.events8.exactly2.A。细节理解题。根据第二段Then one of可知,此处是指在此之前,Tara还没有烤过一个9 different10.withher tenis pals suggested she try pickleball and东西但她似乎知道这方面的一切。Assignment 5gave her a paddle."I was attracted immediately,"i2.C。根据上句Then Rosanna Pansino,the语法回顾hostess of Nerdy Nummies,wrote a cookbook3.whereshe said.That was five years ago.Today,she play?I.1.who2.whichfor several hours twtohree tin本空所在句子可知,这本饪食谱为Rosanna4.whose5.whomGail Socia搬到里士满时,她开始从事一种新的Pansino所著,我们买下它作为礼物送给Tara,II.1.Chinese skier Zhang Mengqiu took two运动一匹克球。我”看到她翻阅这本书golds and three silvers at the Beijing Winter3.B。细节理解题。根据第四段Wi他sparkling13.C,根据上句中的I saw her turning a fewParalympics,which astonished many people.blue eyes and a lively personality,Socia welcomeses与本空后的that's about it有语意上的转折关2.We will go to the theme park in January,newcomeandprovides encouragement and系,需用Hover句意:“我”看见她翻了几页。然when we will have our winter holiday.direcion可知,t她向Deep Run Recreation Center的而,仅此而已。3.The guide led us to a shopping mall after新人提供了帮助」14.D。根据下文内容可知,此处是Tara主动lunch,where we bought some local food and4.A。词义猜测题。根据第五段画线词后的提出要在周末烤一个彩虹蛋糕,并想要“我”帮助souvenirs.Yoga has been critical in keeping me flexiblel5.B根据本空后的told her I would,only i4.Jones,whose father is a brilliant photographer.and helping me movequickly,"she says.Heris exposed to as much art as possible.ptimism and positive attitude also help可知,画线she could tell me the 16_可知,此处应是“我”答词所在句问的是Gail Socia保持精力旺盛的秘决。应了Tara的要求,nodded符合语境。5.My uncle gave me a telescope as a birthdaygift,through which I observe the stars.(下转第2版)

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    I'll do that.Anything else?Last but not least,make sure that youget a city map.OK.I will.Thank you very much!ext 7Good moming.Mis Green.why do youthink you can do the job?Well,I like traveling and up to now I'vevisited may different places in the country.Besides,I love reading books about famousattractions.Most importantly,I'm goodat dealing with people.I think I can getalong well with the tourists.A:Good.How much do you expect to eamnper month?W:I expect a starting pay of 3,500 dollarsa month.M:The starting pay in our company is usually3,200 dollars a mooth.But a new employeecan get a 500-dollar pay raise after oneyear.W:Oh,I see.M:Why not think about it?I'd like to knowyour decision by next Thursday.Is thatOK?W:No problem.I will give you a reply nextWednesday.Text 8W:Hi,Henry.This is Lisa calling.How is thesituation in your town now?M:Not so good.Snow has been falling herefor days.W:When did the snow begin?M:On Friday.When it began to snow.every-one was happy because we thought wecould make a snowman.But on Saturday,the snow began to cause some problems.W:What problems?M:Many homes in the area were left withno electricity and no gas for heating.What's worse,water pipes began froezingin some homes.W:What about your home?M:We suffered the water shortage.W:That sounds terrible.How did you getwater resources?M:Fortunately,the government took im-mediate measures to help us.They sentthe basic supplies to us.W:How lucky you are!I hope the sky willclear up soon.Text 9W:Are you playing games on the Internet.Tom?M:No.I'm searching for some film festivalsworidwide.Mr.Brown asked us to writea report about an intemational film festivalthis weekend.I don't know which one towrite about.(下转B1B4中缝)

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    44.D【解析】考查动词。我帮她准备了申请护理学校所需要的信息。45.C【解析】考查动词。她离开了办公室,我不知道她是否追寻了自己的梦想。46.B【解析】考查动词。我被诊断出乳腺癌,住进了医院。47.C【解析】考查副词。尽管手术很成功,但是我感觉很疼。48.A【解析】考查动词。我为不摁铃呼叫护士而感到自豪,但是某天晚上我感受到了剧痛。49.A【解析】考查形容词。参见上一题解析。50.D【解析】考查名词。我摁响了铃,等待护士的帮助。51.B【解析】考查副词。我很抱歉地感谢她来帮助我。52.D【解析】考查名词。当护士叫出我名字的时候,我惊呆了。53.A【解析】考查动词短语。结果,这个护士就是多年前的那位女性。54.C【解析】考查动词。她随后回学校深造,继而申请了攻读护理学。55.B【解析】考查名词。你永远也不会知道自己鼓励的话语对他人有什么影响。56.comprehensively 57.development 58.to continue 59.The 60.collected61.with 62.Taking/Having taken 63.which 64.more 65.be motivated语法填空:56.comprehensively【解析】考查副词。and连接并列成分,所以此处应该填入副词。57.development【解析】考查名词。the development of意为“.…的发展”。58.to continue【解析】考查非谓语动词。分析句子结构可知,此处用不定式作目的状语。59.The【解析】考查冠词。此处用定冠词特指上文提到的活动。60.collected【解析】考查非谓语动词。collect与其逻辑主语works构成被动关系,故用过去分词。61.with【解析】考查介词。share sth with sb是固定搭配,意为“与某人分享某物”。62.Taking/Having taken【解析】考查非谓语动词。take与其逻辑主语many members构成主动关系,所以用现在分词。若强调时间的先后,则用现在分词的完成式。63.which【解析】考查定语从句。which指代前面的activities,引导非限制性定语从句。64.more【解析】考查形容词。根据句意可知,此处应用形容词比较级65.be motivated【解析】考查谓语动词。分析句子结构可知,空格前为情态动词would,其后应使用动词原形。young Serbians是受到鼓舞,所以此处应用被动语态。写作:第一节:命题立意:本题要求给交换生Chs写封邮件询问他对哪些中国传统美食感兴趣,内容包括:l.阐明写信事由;2.征求意见;3.表达感谢。该题背景设置合理,贴近生活,贴近学生,有利于考查学生的核心素养。参考范文:Dear Chris,The English broadcasting station of our school is planning to promote traditional Chinese food to raise theawareness of Chinese traditional culture for exchange students.Knowing that you are interested in it,I'm writ-ing to ask for your suggestions.I have no idea what traditional Chinese food is more popular among students like you.Currently,I havebeen considering a wide range of choices,including Sichuan cuisine,Guangdong cuisine and all kinds of snacks,but I haven't decided yet.I'd be happy if you have any other suggestions.I'd appreciate it if you could share your favourite with me.Yours,Li Hua一、评分原则1.本题总分为15分,按5个档次给分。【高三英语·参考答案第5页(共7页)】906C·JL·

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    根据influence,and老模拟金典”6.What inspired Brooke to set up the Endangered Alphabets?A.His childhood hobby.orB.His personal experience.neC.His poor financial situation.D.His friends'encouragement.7.What can we infer from the last paragraph?A.Brooke has made a fortune by the game.B.Some dying languages have been brought back.C.His board games may enjoy a promising future.D.Brooke leads some language-saving organizations.cHow much energy does it take to have a good and healthy life?A new Stanford Universitystudy has found the answer.Comparing energy use and quality of life across 140 countries,researchers found that themagic number is75 gigajoules(十亿焦耳)a year,or less..Americans use284 gigajoules a yearper person,nearly four times that much energy,according to the new study.Globally,around759 million people lived without electricity and 2.6 billion without clean cooking fuel in 2019,according to the World Bank.But researchers also found that there is already enough energyused to get everyone on the planet over that amount,if it were shared equally.Based on cur-rent global energy consumption,there are 79 gigajoules used for each person on the planet."That suggests to me that we could nudge energy use downwards in a bunch of hyper-consuming countries and not just make a more equitable world,but perhaps make ourselveshealthier and happier,"said lead author and professor of earth system science Rob Jackson.Americans'greatest contribution to global greenhouse gas emissions comes from transpor-tation,mostly from cars and trucks,according to the federal government.It's also one of thetop two biggest drivers of energy use by sector (just after industrial use."It's not superhard to conclude that Americans are generally not as efficient with their energy use as theycould be,"said Sarah Ladislaw,managing director of the US program at RMI,a nonparisan52【23·JD·英语-GS】」

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    U.S.Centers for Disease Contro and Prevention says it is safe to get a flu andCOVID-19 shot or booster at the same time.24.What conclusion can we draw from the second paragraph?A.People with COVID-19 can spread it to others only when they are havingobvious symptoms.B.People with COVID-19 start to feel sick much earlier than people withother illnesses.C.People start to feel sick around the same time with colds,the flu,orCOVID-19.D.People start to feel sick at different times for each illness.25.What is NOT mentioned as symptoms of a cold,the flu or COVID-19?A.CoughB.Tiredness.C.Throat aches.D.A high temperature.26.What can we know from the fifth paragraph?A.Necessary testing contributes to proper treatment.291y6/9iJ0B.COVID-19 is out of control due to lack of testing.t3g00年6o,1C.Doctors can't treat patients without testing results加d0D.Pharmacies can offer testing only with doctors'permission.27.What is recommended in the passage to avoid COVID-19?0/OA.Getting tested.B.Getting treated.10V11213C.Getting assisted.D.Getting vaccinated.CFrench fries and chips are commonly eaten around the world.However,agrowing global potato shortage is limiting french fry orders in various countries.The coronavirus pandemic and extreme weather have caused supply chainbreak,which has led to a number of popular items,including cream cheese,going short.Potatoes are the latest items to join the list.In Japan,MeDonald's locations stopped offering large and medium-sizefrench fry orders in late December.Pandemic-related supply chain issues andfloods in the Port of Vancouver in British Columbia delayed potato shipments.Days later,South Africa's leading makers of potato chips warned thatpotatoes were in disturbingly short supply.A bad frost and too much rainfall ledto low local yields.Global sourcing shortages were already a problem.In Kenya this January,Kentucky Fried Chicken (KFC)locations took英语试题第6页(共13页)

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    medicine.From her description,Chinese medicine sounded as if it had magic power that __12_I was_13.because I knew so little about it and have never tried it before.14_,mycough got so much worse that I couldn't sleep at night,so I decided to give it a_15.TheChinese doctor took my pulse and asked to see my tongue,both of which were new experienceto me because they are both __16__in Western medicine,where diagnosis relies heavily on __17__.Then the doctor gave me a scraping (treatment known as "Gua Sha".I was a little_18 at first because he used a smooth edged tool to scrape the skin on my neck andshoulders.A few minutes later,the treatment started to produce a __19__effect and my body andmind began to sink deeper into 20.I didn't feel any improvement in my _21__in the firstcouple of days,but after a few more regular visits to the doctor,my cough started to __22_.Then within a matter of weeks,it was completely _23!9.A.even B.still C.certainly D.currently10.A.benefit B.facilitate C.change D.inconvenience11.A.sold B.recommended C.adopted D.prescribed12.A.brought rewards B.set trends C.worked wonders D.changed rules13.A.hesitant B.excited C.nervous D.optimistic14.A.Eventually B.Consequently C.Surprisingly D.Admittedly15.A.look B.break C.miss D.shot16.A.nonexistent B.frequently used C.noneffective D.highly recommended17.A.hospitals B.doctors C.machines D.symptoms18.A.tired B.unsatisfied C.scared D.disappointed19.A.damaging B.relieving C.cooling D.stimulating20.A.pain B.relaxation C.depression D.uneasiness21.A.strength B.capability C.circumstance D.condition22.A.lessen B.worsen C.quicken D.lengthen23.A.fine B.unexpected C.gone D.different三、读后续写(满分25分)阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    辽宁名校联盟高三3月联考·英语·52.D【解析】根据下文to great heights以及最后一段的So put on warm clothes to prevent cold wind.rose to be a topper in her school.可知,此处为rise。故Besides,it has been shown that people who take regular选D项。exercise can really improve their chances of staying fit and53.A【解析】根据下文的Mala her learning avoiding a cold altogether.What's more,while takingopportunities and rose to be a topper in her school.activities like walking,jogging,dancing or skating,you知,Mala成为全校成绩最好的学生,所以此处为父亲will improve your mood,feeling joyful.最后同意让她回到学校。故选A项。So,just do it and enjoy a happy and healthy winter.54.C【解析】句意:Mala珍惜她的学机会。故选第二节C项。Feeling guilty for her behavior,Jessica sat down to55.B【解析】根据上文可知,是老师的支持使她成为了check Cayla's injury.Cayla's right foot was hurt by th今天的样子。故选B项。stone,with a cut on the toe.It was bleeding.Jessica第二节wrapped the bandage offered by a girl around Cayla's toe.【语篇导读】这是一篇说明文。介绍了兰州拉面的相Then she helped Cayla put on the shoe and get up to her关内容。feet."Can you walk?"Jessica asked.Cayla nodded,56.a【解析】考查冠词。此处表示泛指。指的是兰州是saying,“I think I should finish the race any way.”“Let丝绸之路上的一站。故填a。me accompany you,said Jessica.Holding Cayla's hand,57.it【解析】考查代词。此处是句型:when it comes to..Jessica and Cayla walked towards the finish line together!当提到…的时候。故填it。When both the sisters reached the finish line,they58.serving【解析】考查非谓语动词。此处是一个定语,hugged.Jessica promised that whatever happened,she修饰restaurants,餐馆供应食物,是主动的,所以用现would not leave Cayla alone any more.She understood在分词。故填serving。.that the true joy of winning is not only participating59.Naturally【解析】考查副词。副词修饰整个句子。故together,but caring for each other as well!Just at this填Naturally。time,the judge announced that Jessica was the winner and60.articles【解析】考查名词复数。根据前边的one of called her to collect her prize.Jessica asked Cayla to可知,此处用复数。故填articles.。collect her prize together with her.The two stood on the6l.best【解析】考查形容词的最高级。根据句意,尤其platform as winners,with the crowd cheering for them.是…of all可知,此处用最高级。故填best。听力录音文稿62.has perfected【解析】考查现在完成时。根据本句中Text 1有“in the past two decades.”可知此处应用现在完成W:John,it's so nice of you to have cleared up all the时态。故填has perfected。mess.63.founder【解析】考查词性转换。此处是Zhang Yu的M:It's not me.It's Mathew.同位语,所以用founder表示创建者。故填founder。W:Is Mathew home?64.are accompanied【解析】考查谓语动词的时态语态。M:No,he has gone to a movie with Sam.此处为谓语动词,根据句意尤其是后边的by…可知,Text2此处为被动语态。此句是对拉面的介绍,所以用一般M:Watching the energetic kids makes me feel young..现在时态。故填are accompanied。.W:It reminds me of our school days.65.that/which【解析】考查关系代词。此处为定语从M:Don't you think we should get out of the office and句,关系词在从句中做主语,指代those dishes,故填spend some time on the playground,too?that/which。W:But we'll have a meeting in ten minutes.第四部分写作Text 3第一节M:How much did they charge for the electricity thisHealth in Wintermonth?Cold winter weather is likely to cause health problems.W:$97.That's 20 more than last month.People can more easily catch a cold.Cold weather can also lead M:It's no wonder.We kept the air conditioner running allto depressionthe time·3·

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    全国100所名校最新高考横拟示范卷公【命题意图】考查动词。【解题分析】见上题解析。51.B【命题意图】考查名词。【解题分析】我把自己扔进熟悉的、绝望的“失败沙漠”。52.A【命题意图】考查动词。【解题分析】但后来,我惊讶地发现自己很快就转向了一种新的思维方式。53.C【命题意图】考查名词。【解题分析】我没有让令人失望的消息引发自我怀疑而是采取了积极的态度。54.B【命题意图】考查名词。【解题分析】见上题解析。55.D【命题意图】考查动词。【解题分析】我开始不把那一天看作是我被解雇的日子,而是把这一天当作是我被激励着去把我的职业生涯提升到一个新水的日子。56.D【命题意图】考查动词。【解题分析】有时候生活会很糟糕,一些(不好的)事会发生,一些我们无法控制的事情也会发生。57.B【命题意图】考查动词。【解题分析】商业决策往往会影响我们的职业生涯。58.C【命题意图】考查名词。【解题分析】这个决定并不能反映出我和我的价值。59.A【命题意图】考查名词。【解题分析】所以当我听说这个专栏没了的时候,我知道我要成长了。60.B【命题意图考查动词。【解题分析】见上题解析。【语法填空】61.remarkable 62.application 63.advanced 64.Despite 65.making 66.its 67.to settle英语卷参考答案〔七)第7页(共8页)【23·ZX·MNW·英语·N】

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    L Iand love from her children.普通高等学校招生全国统一考试新高考仿真卷(十)第一部分第一节A[语篇解读]本文是一篇应用文。文章主要介绍了2022年值得关注的一些新兴技术。l.B[细节理解题。根据第一段“Several firms aroundthe world will step up test flights in 2022 with the aimof getting their aircraft certified for commercial use inthe following year or two..”可知,一些公司计划在2022年进行飞行测试,目的是获得相关资质投入商业运营,故选B项。]25

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    停顿00'05”你将听到以下内容:M:Excuse me.Can you tell me how much the shirt is?W:Yes,it's nine fifteen.停顿00'02"你将有5秒钟的时间将正确答案标在试卷上。停顿00'05”衬衫的价格为9镑15便士,所以你选择C项,并将其标在试卷上。现在,你有5秒钟的时间阅读第1小题的有关内容。停顿00'05”(Text 1)M:Excuse me.Have you got an electronic dictionary?W:I'm afraid not.Why don't you go and ask Linda?I saw one on her desk just now.(Text 2)M:Are you coming to watch me play baseball today?The game is at four.W:Sure,I'd love to see it.The last time I saw you play,you did a great job.(Text 3)M:So,Mary,have you made up your mind about what to do after you finish school?W:I planned to be a high school teacher,but later I get a job as an assistant for a famous lawyer.(Text 4)W:Excuse me,Manager,but can I have a word with you?M:Of course.What is it?W:Could I take this afternoon off?You see,my daughter is ill and I want to take her to see adoctor.M:OK,(Text 5)M:Excuse me,I have a reservation for tonight,John Durbin.W:Just a moment,please.Let me check.That's right.You have a reservation for a doubleroom suite for tonight.M:I'm afraid there's been a mistake.I only reserved a single room.W:Well,sir,the only room available now is a double room suite.第一节到此结束。第二节听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。【高三英语·参考答案第2页(共10页)】478C

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    教导;传授”,符合语境。44.D。根据下文中的to retake failed courses可知,作者允许自己的学生重修不及格的课程。retake意为“补考;重考”。45.A。46.A。根据上文中Mrs.Russell安慰作者的话语和failed courses可知,作者想让自己的学生知道在他的课上可以犯错误,他们都有重新开始的机会。start over意为“重新开始;从头再来”,符合语境。47.B。上文中的My fourth-grade teacher,,Sharin Russell提示本空选择teacher,属于原词复现。48.C。根据文章对Mrs.Russell和Mr.Murray的描写可知,这两位老师给作者留下了深刻、持久的印象,是作者的榜样,他们都是优秀的老师。49.A。50.D。根据下文中的He took time to really listen to what I had to say和he improved myconfidence可知,作者感到非常幸运能够成为Mr.Murray的学生,他非常关心作者。51.A。上文中的really listen to what I had to say提示本空选择listening,属于原词复现。52.B。根据上文中的improved my confidence和下文中的whatever came my way可知,Mr.Murray让作者有了更多面对困难的信心。come one'sway意为“发生在…身上”。53.D。54.C。根据上文中的guide my.和下文中的put me on the path to success可知,作者认为我们需要一束可以指引自己的光,而像Mr.Murray和Mrs.Russell这样的老师就是领作者走向成功之路的光。55.B。根据上文中的内容可知,通过讲述两位老师对自已的影响,作者鼓励所有的老师努力成为学生们需要的那束光。第二节主题语境:人与自我一一生活本文是新闻报道。95后女生用10斤巧克力还原《武林外传》后院:56.traditional。考查形容词。设空处作前置定语,表示“传统的”,用形容词,故填traditional。.57.Made。考查动词-ed形式。设空处作状语,且逻辑主语the scene与动词make之间为被动关系,故填Made。58.creating.。考查动词-ing形式。spend time doing sth.意为“花时间做某事”。59.who。考查关系代词。设空处引导非限制性定语从句,补充说明先行词Fan,且在从句中作主语,故填who。60.nationally。考查副词。设空处作状语,修饰形容词famous,需用副词,故填nationally。61.t。考查t的用法。设空处作形式主语,设空处所在部分真正的主语为后面的不定式结构,故填it。62.ws。考查一般过去时。根据语境可知,此处描述发生在过去的事情,应用一般过去时,又因设空处所在部分的主语building the walls for the house为动词-ing形式,故填was。63.to form。考查动词不定式。use sth..to do sth.意为“使用某物做某事”。64.them。考查代词。设空处作宾语,应用宾格,故填them。turn sb.down意为“拒绝某人”。65.as。考查固定搭配。as...as possible意为“尽可能…”。【补充说明】My Own Swordsman:《武林外传》

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    On the last daywhen we are riding bikes.Finally:when we ride bikes3.How much will thewe mustn taketwo pens?otherwaspeople on our bikes or rideA.20 yuanside by side.If everyoneobeys the traffic rules,thereC.40 yuan.st day、the next day、sowill be fewer accidents.4,Which bike does th句更优美。、1-5参考答案A.The brown oneCABCB6-10C.The blue one.ACBACZhuhai with myparents.11~15 BACBA5.Why does the ma16~20 ECADBys.A.To book a tick、21~25 BBCDBuhai-Macao Bridge.WeB.To book a roc26~30 CDBCDe went to a park.It was31~35 DCACDC.To check thee next day,we decided36~40 CEBDAof sea animals and we、41~45 CADBA听下面几段对话豆ibway to a food street.46~50 CDBAC有几个小题,从题中shopping.51~55 BDACBisit Zhuhai四、56.exciting57.them选出最佳答案。每段(河南王涵晨)58.parts 59.common听下面一段对话,飞60.clean 61.playing6.How is the weat62.easily 63.sound64.neighbors 65.andA.Windy.66.about 67.theC.Cloudy.68.There 69.It's70.had(7 What witl he五、7l.What's wrong withA.Take part iyou What's the matterB.Watch a rawith you What's up笔C.Cheer somWhat's the trouble72.That's terrible听下面一段对73.Didyouhurt8.What kind cyourself/Did you get hurtA:A room74.I agree (with you)I think you're right That'sB.A roomtrueC.A room75.Why don't we gothere to listen to it ShallWhen doeswe go there to listen to itA.On JulHow about listening to itC.On Jultogether六,One possible version:0.What's

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    中国移动11:055☐23%aren't likely to be found in other water towns-like fishing with locals on the canals andhaving dinner on a boat.Xitang is truly ancient,dating back to the Warring States Period of476 BC to 221 BC.1.Which town will an ancient Chinese wedding culture lover most probably prefer?A.Nanxun.B.Xitang.C.Tongli.D.Zhouzhuang.2.When was Quanfu Temple built?A.In900.B.In1086.C.In1093.D.In1987.3.What is unique about Xitang?A.Its famous Taoist temples.B.Its sheltered waterside streets.C.Its various ancient bridges.D.Its commercial atmosphere.I did a crazy thing last weekend.I signed my family up for a six-mile hike out in theYunmeng Mountains in Huairou District,Beijing.Ever since we arrived in Beijing two years ago,my family has never walked around in anyBeijing park for longer than two miles.I had signed up on Beijing Hikers'hike several timesbefore,but had always backed out at the last minute because of my son and husband's protest.This time,I was not getting out of it!When we woke up early on Saturday morning,it was raining cats and dogs.My husbandturned to me and said,"Perfect hiking weather!"But,I wasn't backing down.If the other hikers thought that the weather was safe forhiking,then we were going!I did not regret even when our tour bus drove right into theheavy rain.Luckily,the rain stopped before we entered the mountains.For the hike I had packed various snacks.When one treat stopped providing motivation formy 6-year-old son to put one foot in front of the other,I would turn to another to keep himmoving.After I ran out of snacks,the guide cleverly asked him to look out for the red ribbons(that the Beijing Hikers use to mark the trail,and allowed him to collect them for her.This trick helped keep him moving for the first five miles of the well-kept road along theWhite River.However,the last mile was almost vertical().While the kid had beenmoving like a snail for most of the walking part,he became a mountain goat when it came tothe vertical climb.He actually led the group alongside the guide,leaving me and my husbandfar behind!We couldn't even see him through the trees,and could only hear his merry voicecarried by the wind.Just then I turned to my husband and asked whether we would do it again.He replied,"Imight feel much better if I were lying in bed dreaming about this hiking.4.What was the weather like early in the morning?A.Rainy.B.Cloudy.C.Sunny.D.Windy.5.Which worked the best to encourage the little child?A.The forests.B.The blue ribbons.C.The easy hike.D.The difficult climb.6.What did the author's husband imply in the last paragraph?A.He loved hiking in the rain.B.He was too sleepy to walk.C.He preferred staying at home.D.He didn't have the final say.7.What can we know about the author according to the text?A.She is romantic.B.She is determined.C.She is humorousD.She is good at scheduling.CIt's late at night,the weather is bad,and you're hungry.Your favorite restaurant is amile away,but you don't want to leave the house,and you don't want to pay a $5 delivery【高三四校期中联考·英语第2页(共6页)】233223Dworse fliers-in fact,cutting the troublesome tails seemed to have improved their flying abilities.Barber explained that bats were not visual hunters.They found their food with a specialsound.To be protected from bats,luna moths needed something that made confusing sounds.That was what the luna moths'tails did:As they flew,they waved behind them and producedsounds that were similar to their wing beats.To bats,they either sounded like a huge part of1.11

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    Usethis garden asaplace to le how to identify Califomin plants.4700Westem HeritageWayLos Angeles Califomia 0027theCentral Garden at Getty Centersmtheahe hillo Getty Center Cenra Garlen,e4deigned by fms Robert npnedhe erinan everhangingartork for the plants change with the eason.1200 Getty Center Drive,Losngeles,Califomia4Blue Ribbon Garden at Walt Disney Concert HallLecated on the top of the Walt Disney Concert Hall.the -acr hidewaymemmastepiece of thoughfullyarranged trees and plants.Therere ribbon-likeandelfren fountain designed by rnk Gehry.A visit to thegarden ispenftera show.111S.Grand Ave.Los Angeles,Califomia 90012心共y吉一,ch heo for oneobouB.Ethnobotanical Garden.。指妆更图C.SuihoEn Japanese Garden.D.Central Garden.风是量是水一可写Where should one o if he wants to visit a garden after show?otlt ai doum wo21Q13A.1200 Getty Center Drive.B.111 S.Grand Ave..D.6100 Woodley Ave..图C.4700 Western Heritage Way.Cied sdt si sod.23.What do the four gardens share in common?A.Foreign style.B.Design concept.9mg8人D.Unexpected location.C.Plant variety.smod thABFrom a young age Willard Wigan struggled with dyslexia,a learning disability that can makeletters and numbers confusing.Not surprisingly,his school work suffered.His mind would wanderout of the classroom to the ants that lived near his family's garden.Willard was curious about them.He felt like them-small and insignificant.He built them houses with splinters (of woodand grass,which made him believe he could do something special and that he wasn't a failure afterall.A love for little things began to grow in his heart.At age nine,Willard began arving faceson toothpicks.When he quittage 15 o help英语第四次教学质量检测第4页(共12页)

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    Early one morning,I drove to Dacula to45the birds at Little Mulberry Park.Iarrived well before sunrise,so I waited in my car until finally it started to get46 I gotout of my car and immediately heard the geese making all kinds of noise from the47As I 48 around a bend,I stopped in 49.There before me was a beautifulred-shouldered hawk sitting on a post.I started photographing him,and then heard the50of joggers behind me.I turned and asked if they would 51 waiting or walking on theother side of the road so they would not52 the hawk off.I was deeply53 whenthey said they could go in the other direction.The road is 2.2 miles around the lake,and they54and ran in the other direction!Another55 came up,and I said I was sorry.When I turned to thank him for56he had already started to run in the other direction tooBecause the joggers were kind enough to57that for me,I was able to photographthe hawk for 20 minutes.The first two joggers had actually jogged the whole road and were58 to where I first met them.I thanked them again.I am thankful that the joggers showed kindness to me.It was something so59,butit meant getting my shot.They were willing to put me before6041.A.boughtB.foundC.takenD.checked42.A.search forB.look atC.send outD.prepare for43.A.kipdnessB.weaknessC.confidenceD.wisdom44.A.developB.existC.helpD.continue45.A.compareB.trainC.protectD.photograph46.A.warmerB.colderC.lighterD.darker47.A.seaB.streetC.outsideD.lake48.A.walkedB.droveC.stoodD.rode49.A amazementB.puzzlementC.troubleD.peace50.A.complaintsB.footstepsC.suggestionsD.departure51.A.avoidB.delay、C,enjoyD.mind52.A.seeB.keepC.scareD.fight53.A.inspiredB.touchedC.embarrassednrished54.A.steppedardB.turned leftC.stepped outD.turned around55.A.joggerB.driverbird foverD.photographer56.A.comingB.returningC.waitingD.running57.A.sayB.doC.leaveD.hold58.A.upB.insideC.awayD.back59.A smallB.uniqueC.brilliantD.practical60.A.othersB.everythingC.themselvesD.everybody高三英语试卷第8页共10页

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    3.The name of the book is "How to Fail at Almost Everything and Still Win Big"bynew words and new phrases.SottAdams.I read this twic.The first is because tu Thecv tells me itgoing to be an enjoyable reading.The second reason is that there's a lot of good wisdom inyaprccess,he talks about failure,health,workmportantly,he writes a lot about communication.Thirdly,a lot of people feel like they neeo improve their English.Both language skills and communication skills are very importanCad Chcoacia book that full of fuyndebeIt's quite good for non-native speakers.npero Whateve happened.ays the pophthe world othesor n o therete good fo peopleho ling English.Hdoen muchHevery direever p for the children to read.56.Which isn't the advantage of the book "Wonder"?A.It's interesting and exciting.B.It's touching and easy to understand.C.We read the sentences smoothly.D.The expressions can be only used in the written language.57Which of d othok bythor ScoAdams?A.Success and failure.B.Health and work.C.Love and friendship.D.Communication and language skills.58.What are the common features among the four books?A.They are the moving stories.B.The topic of them is science fiction.C.We can learn English language when we read them.D.The family and love are always important.BA wealthy man returned from a trip,was greeted by his faithful servant at the station,and asked,"How are you,my old boy?How do things go on at home?""Nothing worth mentioning,sir,"answered the servant cheerily,"except that your dogsare dead.“Really?Poor things!How did they die?”"They died because they ate too much burnt horsemeat.""Where on earth did they get hold of burnt horsemeat?"“Oh,your horses were burnt to death as the stables(马厩)caught fire,sir.”“The stables?”“Yes!Sparks(火花)from the big house is the trigger..”“The big house!Sparks!How did the fire start??""From the candles around the coffin,sir.The house was burned down to the groundbefore we could do a thing."“Good heavens,man!Whose coffin?”“Your mom's,sir.”“My mom is dead?”"Yes.She died from a heart attack caused by shock."“What shock?”"Your wife,sir.She has run away with the butler.59.How did the wealthy man's dogs die?A.They were burnt to death.C.They ate too much burnt horse meat.B.They died because of the stables.60.Which is right according to the timeline order?D.They died from a heart attack.(1)The man returned from a trip.英语中考导航总复·模拟·三轮冲刺卷(一)篦百

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    -

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    -

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    第四节根据对话内容及问题,选择最佳选项。④听力材料读两遍。M:Lily,I'm hungry.Let's go and getsomething to eat.(A)听下面一段对话,完成19至20小题。W:Good idea!Oh,look!There is a fast food(A)19.What is Jack learning online?restaurant on the left.It is just between theA.Singing.B.Dance.C.Art.bank and the post office.B)20.When does Helen take the online class?M:But I don't want to have junk food.It'sA.Every Saturday afternoon.unhealthy.How about noodles?Look!AB.Every Sunday morning.noodle restaurant is just across from theC.Every Sunday afternoon.bank,next to the bookstore.®W:OK.I like noodles too.第五节根据短文内容,在表格里的横线处填入适听力材料当单词,每处限镇词。读兰遍。W:Do you take any online classes,Jack?My classmatesM:Yes,I do.I learn singing online.And I*(26)45%/45 percent of the students liketake the class every Saturday afternoonWhat about you,Helen?听doing sports.*22%of the students would likeTheto go to the (27)movies.18%of theW:I take an online class every Sundayresults students enjoy (28)reading at home.Therest(剩余部分)of the students love taking shortmorning.trips.M:What are you learning?W:Art.I want to be an artist when I grow*I love playing sports in my free time and IAbout practice (29)hardup.meI think playing sports is healthy and(30)relaxing.听力材料Last Friday,I asked some of my classmatesB)听下面一段对话,完成21至22小题。about their free time activities.Here are the results.(C)21.When will Ted finish the work?45 percent of the students like doing sports in力A.At about 9:30.B.At about 9:40their free time.22 percent would like to go to theC.At about 9:50.力movies,while 18 percent enjoy reading at home.(A)22.How often does Ted help withAnd only 15 percent like taking short trips.housework?As for me,I spend much of my free time playingA.Once a week.B.Twice a week.sports outside.I joined the school volleyball club.ToC.Three times a weekbe better at it,I practice hard.I love doing sportsbecause I think it is good for my health and it's a⑧good way to relax.第一节阅读下面一篇短文听力材料从短文前的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有一个为多W:Hey,Ted.Would you like to go shopping余选项。with me?完A.althoughB.withC.because力M:I'd like to,but please wait for me.I'mD.fromE.togetherF.almosttidying up the room.It's 9:20 now.I think IDear Li Lin,will finish it in about half an hour.填How is everything going?I arrived in Spain(酉班牙W:It's OK.Do you often help with)in September.I felt terrible during the first week,housework at home?(31)C I couldn't speak the language here.MyM:Yes.I do housework every Saturday.host family helped me a lot.They always talked withW:You're so great!I think I should learnme when we stayed (32)E.Now I can speak a⑧from you.little SpanishA.althoughB.withC.because(C)听下面一段对话,完成23至24小题。D.fromE.togetherF.almost(C )23.Where is the fast food restaurant?A.Next to the bookstore.The weather here is very nice.It's still sunny and力B.Across from the post officewarm (33)A it's October.I go to the beach andC.Between the bank and the post office.swim in the sea with my host family (34)F every(B )24.What will they have?weekend.On weekdays,I go to school and takeA.Hamburgers.B.Noodles.空classes.There I have made some new friends.TheyC.Pancakes.are very friendly and help me a lot (35)B myhomework.I joined the reading club last week.Students there talked about famous writers in theworld.6

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    第1期B版测试题参考答案1-5 CBABC6-10 BAADB11-15 DBADD16-20 BDFGE21-25 CADBA26-30 BCCDA31-35 DBDAC36-45(One possible version)36.survival37,is38.effectively39.into40.where44.a42.to be removed4)poisonous44.using45 opportunities写作(One possible version)第一节NoticeOur school will hold an English readingweek with the theme of Cultural China nextweek to enhance our uderstanding of Chineseculture and improve our English readingskills.During the event we'll have variousactivities,including reading Chinese literaturetranslated into Englis and participating incultural workshops.We'll also have guestspeakers who'll share their experiences andinsights into Chinese clture.The event willtake place from 4:00pm to 5:00 pm everyday in our school lecte hall next weekDon't miss the great activity and let'sactively participate andmake it a success.The Students'Union

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    ing第ess子节(满分5分成一篇完整的通文ccros-cunty dnveto Michgan berr Chrisms四水cd空g地Tcker cpdoMyexplainand wailsetoopen it,and then he runs ou词的正ened during McCall's quick mission,and sshocked to retumand find Tucker missing."I could not find him.I looked(headverywhere.forhormony.When adn umed p.McCall had o choice bu toreativecu her Michn,thouh it broke her hert tdriveonew era,h Tkher o post Tuckern,which she did.Two days Hll Lillard was at work at a drugstore near碳hote sheouide toepand at jumpout frome greatundereathsomar.She called the cat over,and he came,which学mitted.made Lillard realize that he belonged to someone who was missing him.ecentlyLillard asked around and when no one claimed him,she posted a photo$ges inof Tucker to her area's"Lost and Found Pets"online group,where she was aregular there,not just because she's an animal lover whose own dogs are alsoWritersescape artists,but because her aunt and cousin are the page administrators.学rs andBefore the day was even over,McCall had found Lillard and hernovelspost."She sent pictures and I knew immediately it was Tucker,"saidto liftMeCall.There was just one problem:By the time they connected,McCallwas already in Michigan.烟was trying to make arrangements to get him back to me,but I justoudnlasot financially able tohave hm语征shipped back tomeaything like that.注意:1.续写词数应为150左右:2.请按如下格式在相应位置作答。Lillard.howeve,had an unexpected solutionLillard'sTucker.ercompleted the 600-plus-mile jourwith

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    三、完形填空29-33 BACAB34-38 DACAB39-43 DACCD44.When45.itself46.arrived.47.lovely48.competitions49.more enjoyable50.only51.start52.during53.club54.true四、阅读理解55-57BCD58-62 DDBCC63-67ABCCA68-72 BCCBB73-77 FCDGB五、补全对话78-82 CEDFB六、书面表达Dear Sarah,Let me tell you something about the three good restaurants.They are Yongxing Restaurant,Xinhua Restaurant and Tuanyuan Restaurant.Yongxing Restaurant is not very far.It has the friendliest service.And it is not expensive to eatin it.Xinhua Restaurant is not very big.You can taste the most delicious food there.However,it isvery far from our school.Tuanyuan Restaurant has the most expensive meals but it is the nearestamong the three.All in all,I think Yongxing Restaurant is the best choice for you.In my city,there is much delicious food.I believe that there is always something right for you.Yours.Li Hua【书面表达写作指导】本次写作()体裁:应用文;(2)时态:以一般现在时为主;(3)人称:以第三人称为主;(4)写作中可能用到的表达:delicious,.friendliest,.expensive,far,best等。

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    Text 6W:Hi,I'd like to rent a car.W:You don't have to copy everything!Notes are just听M:Okay.We only have a two-seater car now.听a few words.You don't need to write so manyW:Perfect!I'm going to visit a friend in another city.words.Just write the key words.You can draw(6)And I don't need to pick up my friends.Somind maps too.They help you remember things材(12)料that's fine.How much is it?M:I see.M:It's $85 a day,but it will be $80 if you rent forW:Look,here are my notes.When I review history,Ithree days or more.(7)just need to go over these three pages of notes.(13)W:Great.I'll take it,and I'll need it for five days.(7)M:Great,thanks a lot.M:OK.I just need your driver's license.e听第7段材料,回答第8至10题。听第9段材料,回答第14至17题。A 8.What is the woman's opinion about gettingA14.What are the speakers talking about?A.A healthy lifestyle.听around the country?B.Spare-time activities.A.It's less exciting.B.It's expensiveC.The importance of exercise.C.It's wonderful.B 15.Which exercise does the woman like?C9.What makes the man want to go to Chicago?A.Lifting weights.B.Swimming.C.Running.A.Great museums.B.Famous restaurants.B 16.What can we learn about the woman?力C.A bookstore力A.She doesn't have enough sleep.B 10.What does the woman mean at last?B.She often feels tired.C.She doesn't like drinking water.A.She'd like to try the pizza.A 17.What will the woman do?B.She dislikes the pizza.A.Give up coffee.C.She agrees with the manB.Take more exercise.C.Take medicine.豆Text 7Text 9M:I really want to travel abroad,but it'd be cheaper toget around the country.(8)M:I am thinking about changing my lifestyle.WhatW:That's true,but I didn't think it's quite asdo you think are the most important things that I听adventurous.I prefer more exciting trips.(8)听should do to keep healthy?(14)力M:Oh,I don't know.You can have different kinds ofW:Firstly,you need to make sure that you're eatingadventures.You could go to the beach.Do hiking.Orhealthily.That means lots of fruits and vegetables.you could go to museums.Actually,there's a bookstore材And exercising is very important.料I really want to visit,um,in Chicago.So I may go to料M:How do you exercise?Chicago.(9)W:Great.And I hear that some famous cooks haveW:I go to the gym and swim there.(15)restaurants there.M:Great.I enjoy lifting weights and running.ButM:Yes,I can't wait to try a Chicago deep dish pizza.now I have difficulty sleeping.I only sleep forW:Oh,how can you like that?I think I would die if I hadabout four hours a night and I feel very tireda Chicago style pizza.(10)during the day.听第8段材料,回答第11至13题。W:Well,I try to sleep for about eight hours.ButB 11.Why doesn't the man look good?you brought up an interesting point about feeling听A.He caught a cold.tired during the day.That's something I'mB.He worries about an exam.C.He failed a test.听struggling with too.(16)I drink about three cupsA12.What is the woman teaching the man to do?力of coffee a day,but it is useless.Should I takeA.Take notes properly.some medicine?B.Draw a mind map.M:No.I think you should stop drinking coffee.(17)力C.Learn history.料Drinking coffee can really affect the quality ofC13.What is the probable relationship between theyour sleep.And maybe that's the reason why youspeakers?feel tired.A.Mother and son.W:Yeah.I'll do that.(17)B.Teacher and student.C.Classmates.厚Text 8听第10段材料,回答第18至20题。W:Oh,you don't look very well.Do you have aA18.What did the caretaker do?cold?听A.He showed Jamie a teaching method.听M:No.It's about Friday's history exam.I'mB.He helped Jamie clean the classroom.C.He played a fun game with Jamie力worried that I'll fail it.(11)C19.What happened to the caretaker?W:Why?You're good at history.A.He chose a job he hated.料M:It isn't difficult but there is a lot ofB.He was not good at teaching.information to remember.These are my notes.力C.His dream was taken away.00k.B20.What does Jamie Combs want us to know?W:Oh,those aren't notes!A.It's never too late to dream again.M:What do you mean?B.We can learn from everyoneC.Education is important.5

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    23.What do Niels Henrik David Bohr and William Lawrence Bragg have in common?A.They were born in Denmark.B.They made a contribution to physics.C.They discovered new models for chemistry.D.They did research together with their family.BKenny Lake School in Alaska is small,with about 60 students from kindergarten to highschool seniors.Jennifer Hodges,a teacher,said,"My students sit only at desks for 20minutes a day.They do a lot of practical learning,such as raising salmon (from egg to fry(鱼苗)in the classroom and then releasing them into lakes.”It is through a program called Salmon in the Classroom.Kate Morse,program directorfor the project,is in charge of the program.With this project,students have a completelydifferent attitudes because they know what it takes to actually go through the stages of a歧salmon.They think learning about the habitat temperature and the effects of climate,change is些more crucial now than ever.In 2022,the Arctic had its sixth-warmest year on record.Butthis is unusual in raising salmon,which require cold water to survive."We had a failure in our蠕equipment and it brought the temperature up about five degrees,said Hodges."Justwarming it that much just killed our eggs."&They can also observe how deadly pollutants can be to salmon's habitat.During themonths when the salmon are in the classroom,students like to sit by the tank to observe.别“For instance,putting hand sanitizer(消毒剂)on your hands and then putting your fingers inthe tank,you've polluted the tank,said Hodges.烟Each year in May,she takes her students on the Salmon Field Trip,where they will namethe fish and get to release the salmon they've raised in class.哦"The best part is getting to release them after watching them hatch from eggs and growinto fry and taking care of them,"said Fisher,a student."You get to say goodbye.霄"I went to release them last year and the lake was still covered with ice,said Styrling,astudent."I fell in.It was cold,but it was still funny."24.What do we know about the students in Kenny Lake School?A.They raise salmon for their eggs.B.They always sit at desks all day.C.They can receive hands-on education.D.They can combine learning with hobbies.25.Why is the program mentioned in paragraph 2?A.To stress the role the program has played.B.To introduce the founder of the program.C.To explain ways that students raise salmon.D.To emphasize Kate Morse's responsibility.【高二英语第4页(共10页)】·24-104B·扫描全能王

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    37.A。设空处前提到“80%正在寻找新工作的员工表示,重要的是他们的下一份工作能为他们提供在任何地方工作的机会”,设空处后提到Airbnb和3M等许多公司正在转向灵活的工作模式”,由此可知,雇主们满足了员工的求职愿望,故A项内容(雇主们听进去了)在此承上启下,符合语境。38.G。设空处前提到“在过去五年中,‘游牧签证’一词的搜索量增长了惊人的2400%”,G项内容(因此,各国纷纷推出签证选择,以吸引外国人)承接上文,具体说明各国应对这一变化的措施。G项中的visa和attract也是原词复现。39.F。本段主要介绍在线信息和招聘网站的发展使数字游民更容易找到工作,故F项内容(还有一些有价值的网站提供了大量有用的数据)符合语境。设空处后列举Nomad List的例子进一步说明F项的内容。40.C。最后一段提到“一项研究显示,超过四分之三的年轻一代更愿意投资于音乐会和攀岩等体验,而不是把钱花在昂贵的手表或汽车上。此外,55%的年轻一代表示,他们在活动和现场体验上的花费比以往任何时候都多”,故C项内容(比起财产,人们更看重体验)作小标题最能概括本段主旨。语言运用第一节主题语境:人与自我一一做事本文是记叙文。作者通过讲述自己在杂货店的工作经历告诉我们:通过努力工作和奉献,我们可以克服挑战并获得机会。41.A。根据本段中的working as a cashier、Myjob和give change to customers可知,作者的工作是扫描商品、收钱和给顾客找零。42.A。根据本句中的made a few mistakes和下文中的my initial anxieties可知,工作的第一天,作者很紧张,犯了一些错误。43.B。44.D。根据本句中的the error可知,作者不小心给一位顾客多找了钱,不得不打电话给经理来纠正错误。45.D。根据本句中的struggled、waiting to conclude their purchases可知,作者也很难跟上排着长队等待结账的顾客,即作者很难在足够快的速度下为顾客提供结账服务。46.C。根据本句中的As the weeks went by和relieved my initial anxieties可知,几周过去了,对收银员工作的熟悉逐渐缓解了作者最初的焦虑。47.A。I started to get bored with my job和前面的relieved my initial anxieties形成语义上的转折,故选However。48.C。根据本句中的potential alternative responsibilities可知,作者希望工作多样化,所以找到了经理,询问是否可以担任其他岗位职责。4g.D。根据下文中的I needed to be reliable,accurate,and.with customers..Only then could Imove on to other tasks可知,经理建议作者必须先证明自己作为收银员的能力。50.A。根据下文中的greeted customers with a smile可知,作者必须可靠、没有失误,对顾客友好。51.B。根据上文中的he advised可知,此处指作者认真听取了他的建议。52.B。根据上文中的I needed to be reliable,accurate可知,作者准时到达,微笑着迎接顾客,认真处理交易。53.C。根据下文中的presenting my design to my manager可知,最终,作者的经理注意到了他的敬业精神,让他为一个新的产品系列设计一个新的展示架。54.D。根据本句中的I worked hard on the project可知,作者急切地想抓住这个机会,努力做这个项目。

  • ‹‹ 28 ››
扫码二维码