(Text 7)W:Hi,Phil,can you tell me how it happened?M:Sure.I was climbing a mountain in New Hampshire in 1982.Suddenly theweather became really bad.There was a lot of snow and we couldn't see any-thing.We got lost.Well,we spent four days on the mountain.The tempera-ture was 20 degrees below zero.We didn't have any equipment or food.W:So what happened?I guess someone found you,right?M:Yes,but we were very sick.I couldn't move my legs because of the cold.I spenttwo months in the hospital.The doctors removed my legs.W:Right.So you lost your legs,but you want to try your best to stay active.M:That's right.In fact,I decided to make some new legs for myself.I realize thatno one has to be physically disabled.We can use modern technology to help us.W:And you built these great new legs.Can you go mountain climbing again?M:Yes,I can.In fact,these are better than climbing shoes.The spring designmeans they are much more powerful.(Text 8)M:Excuse me?Do you know what that vehicle in the street is?It's so strange.W:Oh that?That's a delivery vehicle.I think it looks strange,too.M:I've never seen that type before.It looks much different from normal trucksand cars.W:This is the first day that they are in operation.California's just allowed thecompany to put them on the streets.They use computer programs to deliverpackages instead of delivery men.M:Wow!That's amazing!Is this company called Nuvo?That's what it says on theside of the vehicle.W:Yes.It was founded by two people who left Google.Nuvo and anothercompany called Waypoint are the only ones that are making this type of car.My cousin actually works for Waypoint.M:So this is the future,hah?I'm amazed by something new every day.W:I guess so.I heard from a co-worker that one of these companies is even tryingto make public vehicles.They'll have no drivers,either.【23·G3AB·英语·参考答案一WYB一必考一QG】
听第9段材料,回答第14至17题。14.How is Lucy's college life?A.Boring but relaxing.B.Challenging but pleasant.C.Busy and tiring.15.What does the man major in?A.Literature.B.Business Administration.C.Computer Science.16.How long does Lucy plan to spend in college?A.Four years.B.Five years.C.Six years.17.What is the relationship between the speakers?A.Former schoolmates.B.College classmates.C.Cousins.听第10段材料,回答第18至20题。18.What is the speaker doing?A.Telling a story.B.Giving an interview.C.Delivering a speech.19.What happened after the speaker's grandpa passed away?A.The reunion was canceled.B.The family still saved him a seat.C.A chair was added for a newcomer.20.What is the speaker mainly talking about?A.Traditional festival customs.B.Warm childhood experiences.C.The meaning of the round table.第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。阅读翻译在线看A48 hours of Bite-Sized Mindfulness(正念减压疗法)Join 48 hours of Bite-Sized Mindfulness with Sabina Vitacca,known as a "Personal Trainer for theMind".About the eventTo show how effective the practice of mindfulness-living in your present thoughts,actions and抢分密卷(三)英语试题第3页(共12页)
第二节书面表达you'll work in China in the future and serve as aDear Michael,⑧公爱cultural ambassador,bridging the gap between ChinaI'm so happy to hear that you have won the firstand the rest of the world.prize in the essay contest My China Story held byI hope you will continue your exploration ofChina Daily.China and make even greater achievements in theWhat a pleasant surprise you have given me!years to come.Your winning the prize shows not only your brilliantYours,talent for writing but also your deep understanding ofLi HuaChina,which means a great deal to you.Hopefully,
信息卷·新高考英语(四)faces a rough situation on grassland ecology.70 percent ofheritage railways,adventure parks,etc.可知,Visitorits grassland remains damaged to various degrees,saidAttractions这个领域包括手工艺和手工制作项目。Tang Fanglin,an official with the National Forestry and故选C。Grassland Administration."The task of grassland protec-23.B【解析】细节理解题。根据Our aim中there is ation and restoration is still difficult,"Tang noted.Accord-minimal amount of advertising which is necessary toing to an earlier plan on forestry and grassland protection,cover the running costs and investment made in the siteChina aims to ensure the country's grassland vegetation可知,此网站并不拒绝刊登其他广告,但仅仅是为了coverage at around 57 percent by 2025.Tang said develop-维持网站的运转,对广告的数量是有限制的。故ment plans on grassland protection and restoration will be选B。set up to detail key tasks of the campaign.乃China started and pushed ahead with its land-greening【语篇导读】本文是一篇说明文。文章通过引用权efforts in 2020.The country improved the ecology of 2.83威人士和机构的科学论断及实验事例来说明游泳前限million hectares of grassland and carried out desertification制饮食是没有必要的,从而打消了困扰人们多年的prevention-and-control work on over 2.09 million hectares顾虑。of land last year,official data showed.24.C【解析】词义猜测题。上文提到“Scouting for1~5 CACBB6~10 BBACCBoys”警告人们游泳前90分钟内吃东西会造成严重11 ~15 ABCAB16~20 AACAC后果,然而Peter Wernicki医生否定了这种说法,由第二部分阅读此可知“an old wives’tale”的含义是“无稽之谈”,故第一节选C。25.A【解析】推理判断题。第六段介绍了20世纪60【语篇导读】本文是一篇应用文。文章介绍了tour年代针对这一问题人们开展了各种研究,特别是ist.me.uk这家英国旅游信息网站的服务宗旨及为国外1968年科学家通过实验成功证明了游泳前限制饮游客提供旅游相关信息和链接。食是错误的,所以作者采用了例证的手法。故选A。21.A【解析】推理判断题。根据文章内容和写作目26.C【解析】细节理解题。根据第四段According to的判断,这是一篇介绍和推广旅游信息查询网站的the myth ..Whatever,inadequate blood supply can广告类应用文。故选A。cause muscle cramps.可知,根据这个荒诞的说法,供22.C【解析】细节理解题。根据Visitor Attractions血不足会导致肌肉痉孪。故选C。visitor centers,arts,crafts,theme parks,museums,.27.B【解析】推理判断题。文章通过引用专业人士的·3新高考
参考答案及解析参考答案及解析,英语专项提分卷(新高考)、·英语专项提分卷(新高考)·L.B【解析】上文“Cooking up a favorite meal helps youhas to costny reoranize to stopthe declining来,关梅是担忧的。故选入。大天青increasing threat of extinction..即该段主要围绕澳大利可知,striving的意思是挣扎。故选C。8.C【解折】推理判断题。根据第一段Gumei,,a65.亚土著语言面临的灭绝威胁进行讲述的。故选C。forget about any of the issues you were focused on duringthe day.."说烹任一顿喜爱的美食帮助你忘记白天关4.D【解析】主旨大意题。根据最后一段第一句Nyerwman of the Dong cthne outhe inhr1l.D【解析】细节理解题。根据第四段Anne Martin注的一切事物。该空承接上文,B项“相反地,你的注Auntie's,regular customers are very important to itssurof the Grand Song of Dong(何族大歌),ao。Indigenous languages are not just a means of com-bheritage in China.第四段中Guanmei hasmunication,they express knowledge about everything:意力会集中在制作美食上”切题,故选B。算1vival and development.、第三句“For a long time,oldercustomers have kept bookstores alive,”he said..及第五ben singing the Grand Song f ongallher ieinLaw,geography,history,family and human relation-2.C【解析】从后文的内容可以得知该段主题是喜欢ships,philosophy,religion,anatomy,childcare,烹饪可以让你与不同文化、不同俗和传统的人们分句Another reason of Auntie'slongevity(长寿)isher a famous singing teacher n er hometow and nearby享共同的兴趣爱好,从而形成一种连结。故这一段的Northwest culture,which Waite said encourages newareas..和第五段Kind-hearted,Guanmei has been volu.health,caring for country,astronomy,biology and人段落标题应该是“烹任是一种全球化的通用语言”,ways of thinking and the diversity of ideas..可知,最后teering to teach the Grand Song of Dong to the Dong chilood.可知,在她看来,土著语言不仅仅是一种交流段主要讲述的是Auntie's长寿的原因。故选D。dren for over30yeas.可知,本篇文章主要是介绍了为)手段,还表达出了包罗万象的各个领域的知识。故故选C。A。关延醉诗一己中了侗族大歌能够得到传承,一位普通女人所做的努3.E【解析】上文“Eating out as a cook allows you toB【语篇导读】本文是一篇说明文。文章展示了一个力。故选C12.B【解析】主旨大意题。通过阅读文章可知,文章taste surprising ingredients in dishes.”说作为一名厨女人为保持侗族文化的活力所做的努力。C站牧因更田国首段揭示了文章的主旨要义,The International Moth,师,外出就餐可以让你品尝到菜肴中令人惊讶的配5.D【解析】细节理解题。根据第二段中The way【语篇导读】本文是一篇说明文。文章主要讲述了er Language Day is on February 21st and it was created料。该空承接上文,E项“你会受到激发,在自家厨房Dong singers use their vocal cords (is different国际母语日的相关内容。by the United Nations to help preserve indigenous lan-完里尝试烹任饭店里的菜肴”切题,故选E。藏】:Qfrom how formally trained singers do.It is a folk chorus9.A【解析】词义猜测题。分析画线单词所在句Everyguages around the world.即文章主要围绕“国际母语4.A【解析】上文“This might not excite your non-cookwith multi-parts,no conductor,and no accompaniment.two weeks a language disappears,taking with it an entire日”这一为了保护世界各地的土著语言的节日而讲friends and family,but for you,it's a great way to learnOrganically growing from their natural surroundings,it isculture's heritage and thus diminishing the world's cul-述的,并在后文段落讲到了其起因和目的。选项Band improve.”说这可能不会让你那些不做饭的朋友recognized internationally as“the sound of Nature”,可turadiversity.可知,句中“hus”意为“因此”,由此可"An Introduction of International Mother Language和家人兴奋,但对你来说,这是一个学和提高的好知,侗族大歌是源自于从自然环境中所得到的灵感知,diminishing theworld'scultural diversity为之前句Day.(国际母语日简介。)”贴合文章主旨要义。故方法。该空承接上文,A项“出去吃饭变成了另一种所以被称为自然之声。故选D。Every two weeksa language disappears,taking with it an选B。体验。”切题,故选A。6.C【解析】细节理解题。根据第三段第-句Beforeentire culture'sheritage造成的结果,结合之前句含义o正4通线动自▣钻▣5.F【解析】下文“As a cook,you have leamned to addthe Dong people had a writing system in 1958,the Dong为“每两个星期就有一种语言消失,整个文化遗产也重族激尊定而去技战提culture,their history and stories were all recorded byyour own personal tastes to recipes through extensive trial随之消失”,由此可推知,语言消失,就会造成该语言means of songs.可知,歌曲在侗族的文化中意义重大.汉馈意见有奖代表的文化的消失,进一步会造成世界文化不再那么and error.There are no limits for you when it comes toputting a new take on a traditional favorite,because,for故选C。多样性,即,世界文化多样性的减少。由此可推知,画第二部分七选五型阅读专项练7.A【解析】推理判断题。根据最后一段中Decadeyou,cooking is all about creation.”的意思是作为一名later,the Dong children out of the village migh ko线单词“minshng”应是“减少”含义,与选项A七选五型阅读专项练(1)厨师,你已经学会了通过大量的尝试和错误将自己的nothing about Grand nWehould domn“decrease(减少)”表达含义一致。故选A。now.It's our mission.What is onces mighbe10.C【解析)主旨大意题。通过阅读第三段内容可个人口味添加到食谱中。对你来说,对传统的最爱进forever,added Gunmi..可推知,对于侗族大歌的未知,该段第一句为该段主旨句,Like languages around【语篇导读】本文是一篇议论文。文章主要讲了喜the world,indigenous Australian anguagesre under欢花时间在厨房的人都知道,在经历了艰难的一天后,行新的诠释是没有限制的,因为对你来说,烹饪就是·12亲手制作美食这有助于他们缓解压力。】。创造。所以该段的段落标题是你可以自己通过尝试·13.实验,根据自己的喜好在传统美食的基础上创造新的
22.C(解析:细节理解题。题干定位:根据题干的中的“With college tuition on the rise I am trying to人一样把手放在臀部,所以C顶不正确。D项中根46.B(解析:根据I took them to a local school可推Lakeland Mues可以定位到第三段中的“Don’tfigure out how I will be able to afford college.”可知,据第四段“Self-confident people walk with big知Srishti带孩子们去当地的一所学校,目的是让孩forget the fabulous food...and Lakeland Mues.作者上大学的难处在于“大学入学费上涨了”,故steps..”可知应该迈大步,所以D项不正确。)子们接受教育,他认为接受教育是每个公民的权specialist producers of the finest toasted mueslit".正确选项为D。)35.A(解析:文章标题题。根据文章大意,作者提利,故选择education“教育”此可知,Lakeland Mues提供的是食品。干扰项排29.B(解析:推理判断题。根据第二段中的“Iam出了三种让核子们]提高自信的方法,全部都是在肢47.B(解析:根据下文all13 children were admitted除:B项在The Ilex Bar and Brassiere举行,枚排除;not at the top of my class and do not have any special休语言上的表现,所以选择A项。)l3个孩子全部被录取,可知是最后Srishti把校长Eis&Eliza提供礼物和小首饰,故排除A、D项。)talents.”可知,作者是很了解自己的情况的一有自【文章人意】(本文主要是讲述作为儿女应该如何劝服接受了这些孩子,convince“劝服”符合题意。)23.C(解析:细节理解题。题干定位:根据题干的知之明,故正确选项为B。)和父母建立和谐的关系。)48.D(解析:与paid搭配同时上文表示校长接受了Early Bird tickets可以定位到最后一段中的Adult30.D(解析:细节理獬题。题干定位:根据题干信36.D(解析:根据本段标题Spend time together.可这些孩子,故应该是fees“学费”,经过一番努力,她Early Bird tickets are priced at 40(a saving of 15息可将解答本题的信息定位到第五段。根据本段知本段建议要和父母一起度过时光,故D项“一起终于说服了校长。一周内,13个孩子全部被录取on the on-the-day ticket price).Tickets will alsobe中的“And this would be anyone's worst fear--l出去玩,试试棋盘游戏,或者大声朗读一本书”和本斯利什蒂支付了学费。)available online for teens which are priced at 25might not even return alive.”可知,作者在前文虽然段标题意思一致。)49.A(解析:根据下文目的状语to check up on themand for those under 13 who go free.由此可知,Aduli进了参军有很多令人担优之处,但在最后暴露了自37.C(解析:根据标题可知本段建议“向你的父母“去查看他们”可知本空指的是他去看望这些孩子Early Bird tickets为成年人每人40,I3岁以下的孩己最大的担优一“死在战争中”,故正确选项为请求帮助”故根据上文“但是你的父母可能不知道们,visited“看望”符合题意。)子免费,因此所需费用为£40*2+0=£80。)D。)你有问题”可推知C项正确“如果你伤心或者正在50.B(解析:根据下文they had stopped going“他们【文章大意】(荷兰设计师丹·罗斯加德设计了31.C(解析:推理判断题。根据文中第二段的纠结一些事情要告诉你的父母”。)停止上学”可知本空指的是孩子们辍学了,dropped种“除霾自行车”,据说能够在骑自行车的时候,过“Taking out loans would put me in debt..取得贷款会38.E(解析:根据下文的ahug,a card,or a joke可out“辍学”符合题意。)滤周围的污浊空气,使之净化。在近日大连举行的使我负债累累。”“And it's doubtful that I could知和E项的little thing竖相吻合,“一些小事对于你51.A(解析:根据本句中否定词didn't可知本空选receive a full scholarship.接受全额奖学金是令人怀父母来说都是大事”,你可以用拥抱、卡片或笑话照夏季达沃斯论坛上,共享单车公司OF0和罗斯加择anything,“当我问他们为什么不去时,孩子们说亮父母的一天。)德宣布建立合作关系。边骑单车边除霾真是环保疑的。”和倒数第二段“The biggest for a soon-lo-be他们什么都不懂健康又节能!)college student would be the financial help,but39.F(解析:本段建议“表示你的关心”可知F项中52.C(解析:本空选择problem指的是孩子们辍学的you care for each other“你们彼此关心”与段首呼24.B(解析:细节理解题。根据第二段最后一句话traveling around the world would also be a great的问题,“那时我知道问题更严重了,他们必须从零应。)中的...which will help to deal with both trafficjamincentive,and you also may make lifelong friends in开始接受一切教育”。)》40.B(解析:本题是段首句,根据下文的but whenand pollution,可知,人们希望除霾自行车会给城市the service..很快成为大学生的最大难题是(如何获53.C(解析:接下来的几周,我召集了一个由五个居民提供一个健康节能的出行选择,有助于缓解交得)经济资助,但是全球旅行也是有很大诱惑的,而you do your best,you make your parents proud.“但是愿意帮忙的朋友组成的团队。be willing to do“愿当你尽力的时候,你使你的父母骄傲”可知A项作通拥堵并减轻环境污染。故B项正确。)且在服役的过程中可以结交一些终身好友。”可知意做某事”,故本空选择willing.)为段首主题句符合,“尽全力做好你所做的事25.D(解析:代词指示题。根据上文的The creative作者在考虑如]何获得经济资助的时候排除了前两情”。)54.D(解析:根据连字符后面的解释an initiative tobike will feature a front facing part that takes in polluted种可能性,但参军有很多的好处,虽然担心参军可【文章大意】(本文是一篇夹叙夹议文。本文讲述educate poor children.这是一~项教育贫困儿童的倡air,cleans it,and then gives off clean air around the能上战场,但为了上大学他还是要去参军的,故正·个善良的女孩,Srishti三年前偶然发现个贫穷议,故选择started“创建”。)cyclist..可知,该创新单车的特点是,车身有一个朝前确选项为C。)的小男孩渴望学,于是想办法帮助他以及更多贫55.A(解析:reach out lo sb意思是:接触;联系;本的组件,可吸收并净化污浊空气,而后在骑车者周围释文章大意】(本文讲述了自信的好处,并通过不同句指的是斯利什蒂向一家慈善机构联系求助,故选穷的孩子接受教育,她的善良的心就像引路的明灯放洁净的空气。故可知,t指的是这个创新的除霾白的方式如何让十多岁孩子们尤其是女孩子们增强照亮了贫穷孩子通向美好未来的道路。)择A项。)》行车,故答案为D项。)自信。)41,B(解析:cashier收银员;sweeper清洁工;leader56.B(解析:在头6个月里找到了20名志愿教师。26.B(解析:推理判断题。Critical“批判的”32.D(解析:细节理解题。根据第一段中“Slf领导;figure人物。因为下文He lived with12 other选择got指的是“找到,获得”。)Hopeful“充满希望的”;Indifferent“漠不关心的”confidence is an important quality to develop in yourchildren under the subway station.可知他和另外1257.C(解析:根据第三段中In a week,all3 childrenDoubtful“怀疑的”。根据最后一段最后的Studickid.It is associated with better grades,more satisfying个孩子住在地铁站下面。于是推断出他的妈妈应were admitted的admitted可知本空选择C项,指的Roosegaarde is now planning to open a smog Freepersonal relationships,better decision making,and该是在一所房子当清洁工最为合理,故选择B项。是“接纳”,随着时间的推移,他们得到了更多的志Tower in India later this year.In the future,the similargreater self-control..”可知D项中的说法是不正确42.A(解析:那所房子的孩子们看英国动画片,所愿者的帮助,并开始接纳更多的儿童。)towers will appear in Columbia and Mexico,too.可知,的,有着白信,孩子们能够更好的做出决定,而不是以可推知这个男孩想学英语以便他能听懂动画片。58.D(解析:选择staff“全体职工”指的是上文提到罗斯加德设计工作室正计划今年下半年在印度安做出最好的决定。)understand'“明白,听懂”符合题意。)的volunteers,现在,他们一家有1100个孩子和300装除霾塔。不久的将来,哥伦比亚和墨西哥也有望33.A(解析:推理判断题。根据第三段,当孩子们43.C(解析:hopelessly“无望地”:secretly'“秘密地”名志愿者,分布在18个学空间。)安装其他形式的除霾塔。可知作者对于雾霾净化参加活动需要自信的时候,我们需要让他们“haveimmediately“立.刻”;normally“正常地”。根据59.C(解析:根据本文对于贫穷孩子的帮助,可知技术充满了希望,故选择B项。)them stand like a super hero with their head heldtouched“感动的”可知Srishti看到一个小男孩如此对斯利什蒂来说,没有什么比帮助需要帮助的人更27.A(解析:文章出处题。本文主要讲述的能帮助high,their eyes focused on the horizon and their hands迫切想学好英语以使听懂动画片,于是快速地把车重要的了。in need“需要帮助”符合题意。in rags中国除霾的自行车的发明,故本文章最可能是出自on their hips.”像超人一样站着,仰起头,视前方,停好和这个男孩去了他的家。故选择C项。)衣衫褴褛;in ruins成为废墟;in vain徒劳地。)一本科学杂志中,答案为A项。》手放在臀部。所以选择A项。)44.D(解析:worried“担心的”;passive“被动的”;60.D(解析:根据her duty“她的责任”可推知,她认【文章大意】(面对高额的大学费用,是借贷、申请34.B(解析:推理判断题。根据第二段“They wilⅢcurious“好奇的”;eager“渴望的”。根据上文The为这些孩子应该得到每一个机会,并认为她有责任尽可能地帮助他们。deserve“应该得到”符合题奖学金还是参军入伍?作者搜索枯肠,百思不得其need help balancing being confident in their bodiesboy wanted to learn English“这个男孩想学英语解。)可知青春期的女孩子更应该得到帮助来建立对身可推知他“渴望”学英语,故选择D项。)意。)28.D(解析:细节理解题。题干定位:根据题干信体的自信心。她们会肩膀内耸以避免自己的性特45.A(解析:根据转折连词But可推知Srishti带孩【文章大意】(木文是一篇记叙文,对于“杂父水稻息可将解答本题的信息定位到第一段。根据本段征。所以A项错误。C项中根据第三段,应该像超子们去了当地的一·所学校。但学校拒绝了他,之父”袁隆进行简要的介绍以及他对于中国乃至rejected“拒绝”符合题意。)全世界的贡献。)7英语金学导航·模拟版
groups should be avoided.Unless you ensure proper socialCOVID-19 symptoms,he or she should stay alone.We will信息,在文中找到相对应的细节信息。题干中的关是这一行为也会让树木面临患病的风险。同时,随着distancing,it is best to rethink the event and wait for a saferreview each situation individually to assess the best way to键信息一般不会与原文中的语句完全相同,而是对“精灵门”情况的恶化,生锈的钉子暴露在外,也会给路opportunity.Please keep informed of your local news andmanage the situation.Any student experiencing serious health原文语意进行了转换,所以作答时需要将在文中找人和动物带来潜在的伤害。school announcements.Although our students understand thatproblems such as difficulty in breathing should seek medical到的信息与选项进行对比,并进行简单的判断,从24.B【命题意图】考查写作意图this would be a unique year for exchange programs,we stillattention immediately.Please do not hesitate to contact us而快速、准确地做出选择。【解题思路】通读全文可知,文章第一段通过讲述作者place our students'safety in the first place.In addition,with any questions or concerns22.C【命题意图】考查推理判断。的孩子们在徒步旅行中的奇遇引出“精灵门”这一话please remember that if a program participant is experiencingThank you.【解题思路】根据文章第三段中的“Glenwood Hot Springs题,紧接着下文围绕着“精灵门”数量的增加、各方对22022年普通高等学校招生全国统一考试·预测卷Resort is home to the world's largest hot springs pool and“精灵门”的态度、“精灵门”产生的危害及作者的观点the site is kid-friendly and doesn't require reservations."展开阐述。故选B。英语(二)和第五段中的“Similarly,it also appeals to families with25.A【命题意图】考查细节理解younger children to have fun here."可知,Glenwood Hot【解题思路】细节理解题。根据文章第二段中的“Over[念南本套议卷坚持2021年高考英语全国卷的命题原则,皇特“立德树人、服务选材、引导教学“的高考核心功能,对202年商考Springs Resort和Lower Browns Canyon两个景点的共同the past year and a half,there has been a noticeable英语试题有一定的预测性和导向性。命题人紧扣人与自我、人与社会、人与自然三大主题语境进行选材。试题选村广泛,体栽多样,之处是它们都适合带孩子去游玩。故选C。increase in the number of fairy doors appearing along贴近考生生活,含有社会热点和新科技篇目,同时加强了对中华优秀传统文化的传播,体现正能量和德智体美劳全面发展的导向23.C【命题意图】考查细节理解。urban trails.”可知,在过去一年半的时间里,城市小路作用。【解题思路】根据文章第四段中的“It is open all day上出现的“精灵门”的数量明显增加了。故选A。本套试卷语篇材料的难度与2021年高考芙语全国卷基本持。阅读篇介绍了利用人工智能可以生成新歌词的实时系统,属于难度较大的说明文。设题尤其强调对文章主旨和关键信息的理解,考生不仅要从文章中提取具体信息,还要充分领会作者的every day and costs $25 per vehicle to enter the park."26.D【命题意图】考查细节理解。【解题思路】根据文章第四段中的“Where fairy doors言外之意。阅读D篇属于社会热点活题,如何区分普通流感和新冠肺炎,命题方面强化对批判性思维能力的考查,如分析写作手可知,Great Sand Dunes Park and Preserve的特别之处have appeared,they have often been nailed into trees法和归纳文章主旨大意,要求考生进行远辑推理的同时进行归纳和概括。完形填空讲述了“长城守护者”的执着与坚持,选材体现在于车辆进入公园要收取费用。故选C。中国元素的同时,更强调培养考生的爱国情怀。总之,整套试卷在考查考生综合语言运用能力的同时,充分发挥了育人功能和积长难句分析If you're staying in Aspen,you can makeleaving tress at risk of disease..”可知,“精灵门”经常被极导向作用。the trip to Independence Ghost Town,where you'll find钉在树上,这会让树木面临患病的风险。所以该组织empty stables,an old general store and remains of cabins.反对“精灵门”的一个原因是“树木有遭受健康问题的【答案速查】第二部分阅读分析:本句是主从复合句。正引导的是条件状语从句;风险”。故选D。78910whee引导的是非限制性定语从句,从句修饰先行词27.C【命题意图】考查推理判断。A第一节Independence Ghost Town,其中where在该定语从句中充【解题思路】文章最后一段第一句首先表明了作者的16171819A当地点状语。态度:自然环境中有足够多的奇迹可以让孩子们开体裁:应用文主题:人与自然—美国科罗拉多州的景心,不需要“精灵门”这样额外的装饰物使其变得有26270030点介绍句意:如果你待在阿斯彭,你可以去独立鬼城旅行,在那里趣。第二句则是提出让孩子们体验大自然的奇妙的【语篇导读】本文主要介绍了美国科罗拉多州四个有代表你将会发现空的马厩,一家古老的杂货店和小木屋的36性的景点。残骸具体做法。由此可推断出,作者在最后一段提出的建G21.D【命题意图】考查细节理解。词汇积累adventurous adj.有冒险精神的;大胆开拓的议是父母要让孩子们体验大自然的奇妙之处。故4110150【解题思路】根据文章第二段中的“Located at11,000abandoned adj.被离弃的;被遗弃的;被抛弃的选C。feet,this town sees tons of snow each year and isaccessible ad山.可到达的;可接近的;可进入的;可使用的;therefore only accessible in the summer months.”可知,可见到的surround..围绕;环绕requirev.需要;依靠,体裁:说明文主题:人与社会一生成歌词的实时系统ABD独立鬼城位于11000英尺高的地方,每年都会看到大依赖【语篇导读】本文主要介绍了研究人员研发的可以生成歌56.countless 57.What 58.to prevent 59.dug量积雪,因此游客只能在夏季去游览它。故选D。词的实时系统LyricJam。该系统使用的人工智能系统60.forming 61.while 62.are surrounded位技巧点拨解答细节理解题时应做到:准确查找,体裁:说明文主题:人与自然一城市中的“精灵门”可以根据现场乐器的演奏生成歌词。同时本文还介绍63.into 64.unity 65.themselves巧妙转换,简单推断。首先可以根据题干中的关键【语篇导读】城市中的“精灵门”给孩子们带来了欢乐,但了该系统的工作原理和使用情况。D9卷(二)·英语D10卷(二)·英语
recompnes more bananas when they gow only nedesign30教学31札记which means they can make more money.But as all Cavendish bananas are genetically the samefor the banana industry.,rise towhen a disease such as TR4 strikes,they are all eqally weak.esDale,pofe ho studies pantdisesisworking with a team of sctworks.iekind f hTh the firat ime in historyate the artHe habv dgerefindyb risiscould historyence he hapeat itself again in decades to come?"Dale says.more beau15.What can we know from paragraph 1?B.Banana plants are at great risk.19.A.muA.Bananas will be cheaper.D.Bananas are in great need.20.A.avC.Bananas will be less fresh.21.A.re16.What makes the farmers fail to treat TR4?22.A.chA.TR4 infects the leaves of banana plants.23.A.o1B.They have planted too many bananas.24.A.dC.TR4 is a newly-found disease this year.D.They need more than half a year to track it.25.A17.Why do large companies plant Cavendish bananas?26.A.A.To make more profits.B.To advertise a type.27.yC.To avoid storm damage.D.To resist Panama disease.28.A18.What does Dale want to express in the last paragraph?29.AA.Banana crisis may happen again.30.AB.We should hold a positive attitude.31.AC.We have to learn from the past.32.AD.Today's banana crisis can't be dealt with.【答案与解析】33.A本文介绍了香蕉所面临的问题」【答案上15.B根据第1段第3句可知,香蕉正面临灭绝的危险。16.D根据第2段第5、6句可知,蕉农需要半年以上的时间才能发现TR4,到那时,这种病已经很难治疗了。19.Cl7.A根据第3段可知,种植公司种植同一品种香蕉(Cavendish香蕉)可以获得更大利润。20.D18.A根据文章最后一句可知,香蕉危机可能会再次发生。21.B三、完形填空(共15小题;每小题1分,满分15分)22.C阅读下面短文,从每题所给的A,B,C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。23.BGabi Rizea,a former forest engineer from Craiova,Romania,became a carver completely byco24.Dincidence.Three years ago,after purchasing himself a new chainsaw ()he started "playing25.Awith it on a block of 19 he had in his workshop.He 20 carving a human face into the wood,26.Eand to his 21 it tured out pretty good.He liked using the chainsaw for art,so he kept 2227.his skills.Today,he iss goodat it that he is 23 by local authorities to work his magic onthe28.old tree stumps(树桩)in the local parks.29.He sometimes drws the sketches of the designs he wants tocarve,but in most cases,the wod30.just doesn't match his24 He has n choice but t in order to match the 26availa1.ble.Gabi'smostcrio Water Pourng Bucketamasterpiece carved from23384h tree.After he that half the stumpas oten,the artist knew that the middle part of hiI22新·G3ZC英语-R-HAN)
mpreNCAA indoor long jump title in 2015 followed byn名a“心nnu aideimel ber r near reeOlmpe ram t e e题共4小题,nand posted them to her TikTok page.束条件PDuring the trials for the Tokyo Olympics,her hard work paid off.At age 25,with a long-jump personal best ofxo meters.Burks took an overall third,securing her spot on the Team USA ro为前n项和书,是阴阳图3,结村is toEven if she doesn't medal at Tokyo,Burks hopes it's her legaey of hard work and determination thatilzpimtioaeghserkpndce06Ompansworkingadayjowumilheyenleeea2in24.What suppored urkn face of hardship?数,四角A.Her great ambition.四位数,C.Her love to grandparents.B.Her passion for sports.四位数25.When did Burkrealie the imporance of or?D.Her family's encouragementopA.After she attended college.C.When she got a medal in 2012.B.When she was in high school.2.How did Burks encourage herself when injured?D.Before she worked at MeDonald'sA.She recorded her past success.C.She continued to train in secret.B.She watched positive words.0分.27.What message does the author want to convey?D.She shared her life on TikTok12分A.Practice makes perfect.B.Well begun is half done.2C.The early bird catches the worm.D.Nothing is impossible to a willing heart2=1本文是一篇记叙文。文章介绍了运动员Quanesha Burks的成长经历以及地所取得的成就。4.A细节理解题。根据文章首段以及第三段内容可知,是Bk。她的志向让总能够微笑着面对国苦和挫折。25.B细节理解题。根据第二段中“n high school,herealieher athletie talentsih be the tieket原scholarship.”可知,在上高中的时候Burks意识到了自己的运动天赋是获得大学奖学金的敲门砖。款选B。6.B细节理解题。根据倒数第三段内容可知,在Buks受伤后,为了让自已振作,她把-些积极肯定的话语录下来发布到自己抖音的首页。故选B。27,D推理判断题。文章讲述了Buks坚持梦想、努力训练、永不放弃的品质和毅力,由此判断D选项可以更好地体现她的特点,且文章末段也是提示信息。Ndahmowa and his friends were born into a world of portable devices and have grown up interacting with artificialintelligence.They belong to the Generation Alpha.This term was first coined by social researcher Mark McCrindle to describe those born between about 2010 and2024.And he's been pleased to see the name picked up across the globe.He even wrote a book,Generation Alpha,aimed at helping parents,educators and leaders understand the world in which children are being shaped.The Generation Alpha have access to more technology,information and external influences than any generationbefore them,McCrindle says,and at a younger age.Just like his brother,nine-year-old Ndahmowa is a football fan.He likes watching soccer on his iPad or playinggaming videos on his Switch.Sometimes he watches YouTubers such as Wisp or Dream play Minecraft.When he was even younger,he would have long conversations with Siri."It was so funny,he used to say,Siri,what's the password for Sunny's iPad?'"At that time he couldn't understand why Siri wasn't intelligent.Generation Alpha says a generation who grew up with intelligent playthings such as Siri and Alexa will see artificialintelligence and voice recognition become increasingly common methods of communication between human and ma-chine."This will lead to keyboards and screens giving way to controller-free gestural interfaces and two-way conversationsbetween device and human."But in the book GenerationApha,McCrindle warns that Generation Alpha will be faced with hard decisions whichwe can hardly imagine,particularly when it comes to robots and sentience(),the ability to think,feel and expe-"In a world where you will be able to give some level of human intelligence to machines,and where there ispo-riencetential for super intelligence,the Alphas will face issues like transhumanism(超人类主义).”精品模拟信息卷·英语教用三[第5页]
6.Every year,thousands of(成千上万)people come to visit the old historic site.6.Because of the rainstorm(暴风雨),Louise had a7.School activitiesplay ancold.important part(起着重要的作用)in7.The man often sleeps in the doorway(门道)students'growth.because he has no home.8.The water in the lake of my hometown is8.On the way home,Susan saw an injuredgetting clearer andclearer(越伤的)bird and took it home.来越清澈)】thinking about(考虑)9.Sometimes,aftershocks(余震)can be very9.The Greens aredangerous.moving to the city for better life10.Mr Brown asked Jim to stop running10.I have to say that the terrible news reallyafter_(追赶)the little dog,shocked(使震惊)me just now..-Thank you for sharing the cakewith(与…分享)me,Lily.11.The officials from eight nations(国家)You're welcome.attended(出席)the important meeting.12.When I arrived,both Harry and12.It was so noisy that I couldn't hear(听到)(…和…)Larry are in the library.what they were saying.13.Mr Black asked Tim."Why do you think13.Shirley felt very sad(难过的)becauserainforests are important to(对…重要)us?”her favorite pet died.l4.After the heavy rain,the water level(水)14.The restaurant provides free tea forin the lake is much higher.(为…提供)people..15.For many reasons(出于很多l5.We ate the whole(整个的)cake in about原因),Lisa decided to stop playing tennis.ten minutes.V.按括号内的要求改写句子,每空一词。L.John thinks pandas are cute.(改为一般疑l6.You'd better stay indoors(室内)because问句)it's so cold outside.17.I think it's normal(正常的)for childrenDoes John think pandas are cute?to feel like playing all the time.2.Tara is taller than any other girl in her18.I will go downstairs(楼下)in five minutesclass.(改为同义句)and eat breakfast.Tara is the tallest girl in her class.3.Mike's bedroom is different from Bob's19.Ben has two pen friends and one of them isfrom Yunnan province().(改为反义句)20.In my hometown,people usegas(燃Mike's bedroom isthesameasg气)to cook meals.Bob's.Ⅱ.从方框中选出适当的单词并用其正确形式填空。miss,shake,appear,return,strike,sendrebuild,million,furniture,understand4.Nina likes the countryside better because1.When asked if she could go with me,Ginathe air is fresher.(对画线部分提问)shook her head.Why doesNina like the2.Mona left her hometown at the age of 18 andcountryside better?returned three years later.5.We should plant more trees to save energy3.Many policemen went to the mountains to look(对画线部分提问)for the missing child.What shouldwedoto save4.Tina finally understood how much her parentsenergy?loved her.5.Not long ago,a serious flood struckthevillage(村庄).I.根据句意及汉语提示完成句子。miss,shake,appear,return,strike,send,rebuild,million,furniture,understand1.Sara's big brother joined the_army_(军队)6.Nick第when he was 17 years old.sent for a doctor after he knew hisgrandfather fell ill.2.Everyone should learn to protect themselves in7.Every year,the city spends millions of dollarsthe earthquake(地震).in planting trees.节3.Bob was very worried,but he tried his best to8.People in that country rebuilt their homes afterkeep calm(冷静的).the war.4.The news says there will be a heavy snowstorm9.Let's buy some furniture to decorate our new(暴风雪)tomorrow.house.5.The fire (was so big that it took them10.When we were on the way home,Peterabout an hour to put it out.suddenly appeared from behind a tree.
This small museum focuses on the history and daily life of the Romantic period.The museumrecreates the Romantic atmosphere in its room displays with furniture,carpets,jewelry,paintings,andother antiques of the time period.Hours:Tuesday to Saturday from 9:30 AM to 6:30 PMSundays and holidays from 10:00 AM to 3:00 PM,closed MondaysFree admission:Saturdays after 2:00 PM and SundaysMuseo Thyssen-BornemiszaThe Thyssen Museum began as the Thyssen family's private collection of seven centuriesofEuropean painting,regarded as one of the most important collections of the last century.In1992,it wasconverted into a public museum.It has a great variety of artists,styles,and timeperiodsHours:Mondays from 12:00 PM to 4:00 PM,Tuesday to Sunday from 10:00 AM to 7:00 PMFree admission:Mondays from 12:00 PM to 4:00 PM21.What is special about CaixaForum?A.Its room displays.B.Its historic exhibits.C.Its striking structure.D.Its original atmosphere.22.When can we visit Musco Sorolla for free?A.9:30 a.m.Sunday.B.2:30 p.m.SaturdayC.6:00 p.m.Tuesday.D.10:00 a.m.Monday.23.What can be seen in both Museo Thyssen-Bomnemisza and Museo del Romanticismo?A.PaintingsB.CarpetsC.Jewelry.D.FurnitureBBy my mid-20s,I'd finished my master in psychology,and I was working in Dublin as ahealthresearcher.It was mostly data and statistics work staring at a screen.I was earning morethan most ofmy friends,living the city life,going out at weekends.I had a good pension (andannual leave but it caused a lot of anxiety and worry.I was really unhappy.I wanted to get back to feeling passionate about something so I started thinking about thethings Iused to love.As a child,I'd always been involved in the outdoors,and I used to lovehiking but all that
Toibeiv foree for Wag as hentd more Celmetsineding hiserern phoo that have both学的)and cultural values.4.What is speil about Roy Wang's paintings?A.They are drawn with light.B.They are drawn on the photos.ivmqqsg oC.They tell stories about ancient life.D They mainly show us historical sites.)220i06007bH9D25.What inspired Wang to start his new career?A.Sudden injuries.B.Travels with a master.C.His sports career.D.Photos by Pablo Picasso.6.What problem does Wang have in photographing mythical creatures?A.It needs a lot of light to draw the creatures.B.He has little knowledge of ancient books.铷C.His technique is not suitable for the creatures.D.There are few specific images of the creatures.敏What can we erbouWngreork99A.They will mainly praise medical workers.B.They will contain traditional Chinese culture.公斯,芹两共)用武只联言台《陪三美C.They will focus on important recent events.☒公,代。,1四小,小0共D.They will express Wang's ideas about art.A怕间限各司文武从,文安回c都The surface of Mars is etched with ancient river valleys and lake basins.Some re-searchers think that liquid water on flowed on the Red Planet.Today,Mars is toodformuch,if any liquid water to exist.And 3.8 billion years ago,when the flowing waterformed,the sun wastr than it is today,making it even harder toimagine a warm Martianclimate.That's why many researchers think Mars may have gone in and out of deep freezes.Some researchers have suggested that arly Mars only melt when large asteroid(小行星)impacts or volcanic eruptions temporarily warmed the planet.But Kasting,a geologist atPeyan State University,thinkswarmwindows from such dramatic evenswo havebeen too brief to carve the vast valleys that xist Mars.Now,Kasting and hisoehave come up with an alteative xplanation:They think Marsmay havexperindriesof climate cycles caused by changes in the strength of the greenhouse effect.The idea goes likehs When Marsbon dioide and hydrogen inthe atmoserehere,theemed thepeuater begn ongMasdHoweve emprtend abundant wateos have spedpchthabonioxiemitigating thegreeouffect【高三英语第5页(共10页)】·23-69C.
高二英语注意事项:1.答题前,考生务必将自已的姓名、考生号、考场号、座位号填写在答题卡上。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分听力(共两节,满分20分)第一节听力理解(共6小题;每小题2分,满分12分)材料及问题播放两遍。每段后有三个小题,各段播放前每小题有5秒钟的阅题时间。请根据各段播放内容及其相关小题,在5秒钟内从题中所给的A、B、C项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。听第一段材料,回答第1~3题。材料和问题读两遍。1.Question1:(录音)A.Teacher and student.B.Mother and son.C.Salesman and customer.2.Question2:(录音)A.To book a ticket.B.To chat with a friend.C.To get some information.3.Question3:(录音)A.A writer.B.A bookC.John's teacher.听第二段材料,回答第4~6题。材料和问题读两遍。4.Question4:(录音)郝A.She can learn it by herself.B.She can gain more details舸C.She can develop reading skills.5.Question5:(录音)A.People are busy with their workB.People have no time to read a bookC.People can use less time to understand a book.6.Question6:(录音)A.Go to the library.B.Go to the cinemaC.Go for a picnic.第二节回答问题(共4小题;每小题2分,满分8分)听下面一段材料,然后回答问题。材料和问题读两遍,读完每个问题后你将有10秒钟的作答时间。7.Question7:(录音)2Answer:8.Question8:(录音)Answer:【高二英语第1页(共8页)】·23-350B·
officers believe the importance of the law.She also hoped it would encourage others to connect withand care more about important environmental problems.Veelenturf wants to see more laws like thatpass.She has a message for young marine biologisis."Don't feel like you need to wait to graduatewith a degree in marine biology to get to work for the ocean,"she said."The ocean needs youn0w,”67.Why did Callie Veelenturf found the Leatherback Project?A.To look for animals in the sea.B.To ask research questions.C.To protect leatherback turtles.D.To travel all over the world.68.What did Callie Veclenturf achieve in Panama?A.She did research on sea turtles.B.She explored the deep parts of the sea.C.She founded a new organization.D.She helped pass a law protecting nature.69.What did Veelenturf hope for young marine biologists?A.Protect the ocean after graduation.B.Study marine biology now.C.Work for the ocean as soon as possible.D.Keep interested in research.EScientists studying the effects of gardening found that taking part in the activity twice a weekcan improve mental()health.A team from the University of Florida studied 32 womenbetween the ages of 26 and 49 with no ongoing medical conditions.None of the women hadgardened before,The researchers divided the women into two groups:one group joined in gardening,while theother group took art classes.Both groups took the classes twice a week for four weeks.During the gardening classes.the women performed tasks such as growing flowers,carringplants to new places,and tasting plants that were safe to eat.After each class,people answeredquestions to express how they felt.While both groups experienced improved mental health,the group who gardened benefited()a bit more.reporting fewer bad feelings.The research team hopes to leam more about howgardening and mental health are connected.In the meantime,many women joining the study willcontinue to benefit."At the end of the experiment,many of them were saying not just how muchthey enjoyed the classes but also how they planned to keep gardening,"said Charles Guy,one ofthe study's lead scientists.70.How many classes did the women take in the experiment?A.2.B4.1c.6.D.871.What can we leam about the result of the study?A.Many women will continue gardening.B.Only gardening is good for mental health.C.Gardening sometimes causes bad feelings.D.Scientists knew all about the relationship.T2.What can be the best title(标题)for the text?A.Women Enjoy Gardening MoreB.Gardening for Mental HealthC.Let's Take Gardening ClassesD.Pay Attention to Mental Health读下面短文,并用英语回容问函(请注意海小题后面的调数要求)。Lisa always wanted to lear how to surf,so she signed up for a beginner's class during her tripto Hawafi.On the first day,she found it difficult to stand on the board and fell off many times.Although feeling sad,Lisa decided to keep trying.九年复英语模根考被、第7夏(共8重)】
72.What does Andrew Biles mean?A Bananas can't sell well in the future.B New types of bananas will be introduced successfully.C.The future of bananas is not so worrying.D.No banana type in the labs can be immune to TR4 for long.阅读下面短文,并用英语回答问题(请注意每小题的词数要求)。P73I was late again for a date with my wife Eleanor.We had agreed to meet at a restaurant at7 o'clock,but I was half an hour late.However,I thought I had a good excuse:a meeting hadtaken up too much of my time.Eleanor was a bit angry when I arrived.I said,"I'm sorry.I didn't mean to be late,butthe meeting went on too long."However,this explanation did not satisfy Eleanor.A few days later:I talked to my friend Ken about it.He laughed and said,"You've madea classic mistake.You only see things from your point of view.You don't want to be late,butthat's not the point.What matters is how your lateness influences Eleanor.成In other words,we were having two different conversations.In the end,we both felt thatwe were not understood and we both got angry.After thinking about it,I realized that if I put myself in her shoes,I could just apologize学without explaining.I should have said to her,"I know you're angry.I'm sorry to keep yousitting here for so long.I'll try to be on time next time."This experience has taught me the truth about getting along with people.73.When did the writer arrive at the restaurant?(不超过l0个词)74.Who did the writer talk to a few days later?(不超过l0个词)75.What can we learn from the story?(不超过15个词)第四部分写(共两大题,满分25分)烟W.单词拼写(共5小题;每小题1分,满分5分)根据首字母及汉语提示,完成下列单词的拼写,使句意明确,语言通顺。够76.Our English teacher is a t(瘦的)and tall young man from Jiangsu Province.77.In the early morning,we can hear many b(singing beautifully in the forest.78.I often help my grandfather to s(打扫)the floor at the weekend.閭79.Finally we found a m(and with its help,we arrived at the small town.80.It is our duty to s(服务)the old people in the community.X.书面表达(共1小题;满分20分)假如你是刘飞,从小喜欢演奏二胡。请给你的外国笔友Mk®写封邮件介绍你的这一爱好。要点包括:1.如何开始的;2.练和比赛的情况;3.对你的影响。参考词汇:troupe n.乐队Dear Mike,How are you doing?Best Wishes!Yours,Liu Fei
高三第一轮复周测卷教学三、完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)记阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。I still clearly remember the night when my dad gathered our family in the living room.Afternearly eleven months of unemployment,we could 15 what this meant.Finally,my dad said:"I16 a new job.”I immediately asked the 17 question,"Where?"Before my father could finish saying "Aus-tin,Texas,"I had burst into tears,practically unable to 18.I would have to completely19Following that December night I became silent,20 into myself in an attempt to make leav-ing seem 21.While my dad traveled back and forth between California and Texas,my sister andI were 22 to finish the school year,leaving me with six months to give up my relationships withpeople who cared about me.As a result,I felt 23,almost as though I was living a 24 lifewhile I kept this secret from my friends and others around me.I was 25 with self-pity,questio-ning the 26 of engaging in the world around me since I knew I was leaving.However,27along the way of counting down the days expecting the end,I found myself counting down the daysin 28 of the beginning.Suddenly I 29 feeling sorry for myself.I decided to take charge of my life and add some30 to my unclear future.I 31 researched new high schools and neighborhoods.I could seemy future unfolding before me.The 32 of what I thought was the end was replaced by anticipa-tion for a new beginning.33 every new beginning contains an element of fear,it also containsan element of 34.15.A.senseB.forgetC.chooseD.memorize16.A.triedB.quitC.tookD.created17.A.unimportantB.wrongC.obviousD.novel18.A.acceptB.moveC.refuseD.blame19.A.give upB.start overC.break upD.set off20.A.cuttingB.turningC.lookingD.withdrawing21.A.painlessB.hopefulC.attractiveD.informal22.A.observedB.allowedC.forcedD.appointed23.A.disappointedB.affectedC.separatedD.curious24.A.doubleB.uniqueC.pleasantD.meaningful25.A.consumedB.satisfiedC.rewardedD.concerned26.A.opportunityB.purposeC.changeD.arrangement27.A.somewhatB.somehowC.sometimeD.someplace28.A.needB.caseC.advanceD.anticipation29.A.appreciatedB.suggestedC.admittedD.stopped30.A.praiseB.certaintyC.entertainmentD.gratitude31.A.accidentallyB.anxiouslyC.activelyD.slowly32.A.sensitivityB.enthusiasmC.creativityD.dread33.A.UntilB.SinceC.BeforeD.While34.A.privilegeB.valueC.promiseD.comfort【24·G3ZCJ(新教材老高考)·英语-BSD-必考-HEN
高二英语上学期期中综合能力评估试题参考答案及部分解析参考答案1-5 CBABC6-10 CCABB11-15 ACAAB16-20 ABACB21-25 BBDDA26-30 ACDBB31-35 ADDCA 36-40 CBGAE41-45 BDACA46-50 CDBAD51-55 CBADB56.the57.to stop58.dates59.them60.volunteering61.friends62.comfortably63.than64.which65.donation写作第一节One possible version:Reading is of great value because it provides ways to strengthen brain activity,boost communication skills,help self-exploration and reduce stress.A variety ofreading activities can be done to keep the joy of reading alive.For example,set a Read A Book Day once a month in which students areencouraged to recommend their favorite book.Then take a vote and choose a ClassBook.Apart from that,acting out a book,writing and illustrating a book,or reading
教学记24D根福企文光芙第1段可知,非人玻类象人类一样天春开玩笑的能力。金商100所名投高么A8湖设在怎第三部分写作第一节(满分30分】请你以SharingBrings Benefits”为题,写一篇短文投稿给你校英文报,介绍分享带来的收获。山容包括,工分享知识可以…2分享经验可以…3分享快乐可以…注意:1写作词数应为80左右:2.请按如下格式在相应位置作答。Sharing Brings Benefits【答案】One possible versionSharing Brings BenefitsSharing is not ony a way of giving,but also a way of receiving.Byeepthergnmore ionandskills,and ultimately make the worldrelacxhelp therse from our mistakes and avoid making themnnhappny make oursevefeel more fulfilled but als bring joy to othersInshortsharing brings benefits to both the giver and the receiver,and it is a wonderful way to contribute to theworld around us.明4,河130长和江年[24G3AB(新高考)英语-WYB-必考-Y】
四四I(A)58.Paragraph 4 is mainly about○64.It was my turn to阅读理A.how the scientists did their researchclean the classroomB.how the caps worked on elephant seals阅读today.But when Iarrived at the classroomC.what the scientists discovered during thethis morning,someoneresearchhad cleaned it.D.what information the scientists got about解G)65.I can't find mymath textbook.I guesselephant sealsTom might have takenmy book because he toldme that he left his athome this morning.四请从方框内选择适当的词并用其正确形式填空,使文D)59.What can we learn about elephant seals?五章完整连贯。注意每空一词,每词仅用二次,有两词为多余项。deep,how,be,one,what,with,阅A.They breathe for 30 minutes afterfinishing a dive.短from,when,mystery,dig,value,ourB.They usually sleep for about 6.8 hours a文Recently,our scientists have begun digging a really理解day on land.deep hole down to the center of the Earth in Xinjiang,C.They spend half the time for each divehoping to learn(66)what is happening inside thesleeping in the sea.空planet.D.They can't control themselves when inIt is said that the hole will be 10km deep(67)whendeep sleep in the sea.it is completed.That means the drill will pushthrough about one quarter of the Earth's crust (whose depth is about 35km.It will be the(68)deepeshole ever dug in China and the second四五deep,how,be,one,what,with,(C60.What can be the best title for the passage?from,when,mystery,dig,value,our阅A.How do elephant seals live in the sea?deepest in the world after the Kola SuperdeepB.How do elephant seals sleep every day?Borehole in russia.C.Elephant seals'short sleep in the deep理解sea文填It's expected to take 457 days to (69)digthe hole through the Tarim Basin's*hard groundD.Elephant seals'diving skills in the deepThat's a long period of time and a big test forsea(70)our drilling technologies.Sun Jinsheng,one of the scientists,said the hole would (71)bevery difficult to dig.四配对阅读栏中是五人的deep,how,be,one,what,with,经历,Ⅱ栏中是七条推测五from,when,mystery,dig,value,our请从Ⅱ栏中为栏中的五)"The difficulty of the drilling project can be选出最符合其经历的推测。compared(72)with that of driving a big truck读理Ion two thin steel ropes,"he said.(B)61.Jane found a note短文填However,the scientists will never give up,elp voin a book called The Oldbecause the project will be so(73)valuable toMan and the Sea in theus humans.On the(74)one hand,it is helpfulreading room.It readsin finding resources(资源)underground.On thesn't,“A birthday gift fromother hand,it can help scientists solve all kinds ofmy best friend.”(7)mysteries_·Note:Tarim Basin塔里木盆地四六本大题分为A、B两部分A,回答问题(共5小题)(E)62.I saw Tingtinghelping clean the library阅读with some other读For thousands of years,people have told thestories of sea monsters )The most famous onestudents when I went tois about the Kraken.return some booksHowever,scientists didn't believe the story untilyesterday morning.l873,when a fisherman showed a tentacle(触手)to(A)63.I was at homeelp you解alone last night when合some scientists.He said a mysterious creature (landed on his boat when he was sailing near Canadathe rainstorm began.IAt last,he saved himself by cutting off one of itsfelt someone wasknocking on thetentacles.The tentacle was long enough to reach thewindows and the door.top of a two-floor building.The tentacle showed that the Kraken was real.Scientists guessed the tentacle belonged to a kind of8
第11期测试题听力原文Text1M:Are you going to the post office,Karen?W:Yes,John.I need to mail some letters.Do you need me to get you some stamps?M:No.I need some postcards for Christmas.Please help me get some.Text 2W:Do you want some ice cream,Henry?M:Ice cream is delicious,but it is not a good choice on such a cold day.I need something warm.A cup of hot tea would be fine.Text 3M:You look very tired.Did you stay up late for work last night?W:Yes.I didn't go to sleep until 1:00 am.M:The breakfast is ready in the kitchen.After having it,you can take a rest.Then we'll go to thelibrary.Text 4W:Look at Helen.Has something badhappened to her?M:Yes.Her pet dog died this morning.W:Oh,I'm so sorry to hear that.She really loves her dog.Let's say something to cheer her up.M:OKText 5W:I hear Mr.Jackson is in hospital now because he got injured in an accident last nightM:What exactly happened?W:He was driving back home when a truck suddenly appeared in front of his car.He failed toavoid it.Text 6M:Jennifer,have you checked the weather report for today and tomorrow?W:Yes.It'll be cloudy in the morning and in the afternoon it'll rain.The rain won't stop until 6:00pm.And the sky will be clear all day tomorrow.M:What about the temperatures at noon?W:It'll be around 17C today and tomorrow at noon it'll be around 5C higherM:That's great.We'll have very comfortable weather tomorrow.What about going out for apicnic?W:Good idea.Text 7M:Good afternoon.I see your house is for sale.May I have a look at it,please?W:Yes,of course.Let me show you around.M:OK.Have you lived here for a long time?W:Yes.We moved into the house when my son was just 10 years old.And he turned 30 last weekM:Then why do you want to sell it?W:I've just retired.I want to buy a small house in the countryside.It's quiet and the air is freshthere.M:I see.I like the house.but I can't decide now.My wife must see it.and she has the last word.Text 8W:Are you reading the news on the Internet,Mark?
31.What can we infer from Alistair MeInnes第二部分Bwords in the last paragraph?A.The fishing bans can hardly restore the24.What caused Monet's paintings to change after阅1886?penguin population.Various measures should be taken to save theA.His failing eyesight.African penguin.B.His dislike for city lifeC.Banning fishing is no better than reducing图C.His shift in artistic interests.解pollution to the penguins.His living in new surroundingsD.The effect of the fishing bans on the penguinpopulation remains to be seen.厚D第32.What is one reason why social media can be25.How did cataracts affect Monet?addictive?It provides unpredictable rewards雾They made him perceive colors differently.B.They caused his paintings to be more阅B.It offers constant access to friendsC.It provides a platform for self-expressionabstract.D.It offers opportunities for personal growth.C.They resulted in his paintings of lower33.Why do many Gen Zers feel compelled to be霙quality理constantly online?A.They prefer online interactions.D.They served as the main focus of hisThey have a limited offline social life.paintings.C.They avoid hanging out with acquaintances.D.They have nobody to keep them companyinreal life.26.What measure did Monet take to adapt to his vision第34.How does the author view tech-based solutions?problems?A.They can hardly work as designed.A.Receiving effective treatment.B.Settling in the rural area for life.阅They can only solve some of the problems.C.They are difficult to apply on a large scale分Changing his painting techniquesD.They are ideal for those addicted to digital devicesD.Adding more colors to his paintings.理35.What does the author want to show by telling the27.What can be a suitable title for the text?A.The secret of Monet's great achievementsstory about his grandfather?A.It is hard to quit smoking.The real story behind Monet's Water LiliesB.It is dangerous to play with cigarettes.C.Water Lilies:the representative works of MonetIt is important to set good examples for the youngD.Monet's struggle with cataracts in his laterD.It is necessary to help kids realize the importanceyearsof health.第二节moments,but28.What does the underlined word "plummeted"in根据短文sitive relationships.Self-deprecation usually reflects a sense of humor,whichparagraph 2 probably mean?内容,ds to a broad smile.And having a good阅A.Recovered slowly.Decreased sharply.阅短文后的s to others.beoug选项中选C.Escaped suddenly.D.Eyolved rapidly.29.What does paragraph 3 mainly talk about?出能填入空白处的ou might spare some timefor a jog or a trip to the gym理Why South Africa has decided to introduce the读理解etime to crack最佳选项。While notfishing ban.ourself.many studies have found that it's the positive emotions you选项中有receive from having a good laugh that allow you to be more flexibleB.What should be done to increase the number of两项为多creative andat problem-African penguins.余选项。creativeC.Why fishing bans can contribute to the penguinpopulation growth.D.What challenges need to be overcome to carryout the fishing ban.It's a great tool to handle30.Why does Lauren Waller think a decade-longE39potential stress.And with self-deprecating jokes,you're in control of tha"something humorous".If,for example,you feel worried about theclosure is a worthwhile conservation initiative?try cracking a jokaboutthesituation to阅upcoming MondayA.It will keep the penguins safe from the fishing阅friend.This can make you feel more relaxed and relieve tension in your bodyindustry.B.It will lead to better measures to increaseFinally,self-deprecation should be a soft way of accepting yourweaknesses and limitations.D 40,but it's only when you can recognizeyour own imperfection with kindness and goodwill thayou're more ablepenguin populations解C.It will completely remove the competition for理解to view those around you the same way.In forgiving all of your awkwardmisfortunes,you make room so that others can,too.be betfood among penguins.It will allow scientists to examine long-termof making fun of yoursis admitting that you're an imperfecE.Exposure to humor before experiencing a stressful event can reduce itseffects on penguin populations.F.Yet making funofyour weaknesses.misfortunes and life challenges canenetconnection and self-expressionproduces chemicals thatpromote social5
第3期A2版Keys:(One possible version)高频词汇I.1.deaths2.affected3.shocked4.to breathe5.is buryingII.1.in shock2.in the open air3.on hand4.were dug out5.swept awayIII.1.in ruins2.were destroyed3.were trapped4.as if5.survived6.shelter(s)7.supplies8.disaster9.rescue10.efforts高能句式I.Henry was too excited to say a word at the prize-giving ceremony.Henry was so excited that he couldn't say a word at the prize-giving ceremonyⅡ.1.is2.wereIII.Everywhere he travels,he makes videos and shares them through social media platforms语法进阶I.1.who/that2.whose3.who/that4.that/which/不填5.whoIⅡL.1.who/that2.which/that3.whose4.that/which/不填5.whom6.whose第3期A3版Keys:(One possible version)高频词汇I.1.reference2.description3.factors4.equally5.BillionsIⅡ.l.specific2.point of view3.begged4.ups and downs5.dating back tolⅢ.l.Despite2.vocabulary3.demands4.attitude5.appreciate6.struggle高能句式I.1.Wherever/No matter where we are2.Whoever/No matter who you areIⅡ.l.more careful2.more;angrier语法进阶I.1.to whom2.where/on which3.why/for which4.where/on which5.when/during whichⅡ.1.glasses2.is employed3.doing4.arrives5.particularly6.the7.independent8.with9.why10.popularity第3期A4版Key(One possible version):实战演练Nowadays,electronic fireworks become many people's first option during festivals orcelebrationsSeveral reasons contribute to this phenomenon,the biggest of which is that electronicfireworks are more environmentally friendly.Compared to traditional fireworks,which worsen air
-
2023-2024学年下学期高三新课程(新高考)第27-30期参考答案及详细解析综合能力测试(1)参考答案及部分解析参考答案1-5 BCABC6-10 CBABC11-15 ABCBC.16-20 ACABA21-25 CDDAD26-30 CABCA31-35 CBDAB36-40 EFDCG41-45 CDACB46-50 ABDCD51-55 ACBDA56.is57.appearance58.remaining59.of60.leaves61.occasionally62.where63.and64.are listed65.to protect写作(划线部分为精彩表达)第一节One possible version:Dear Jack,I'm writing to tell you a piece of exciting news-the establishment of a bicycle club at my school!As a fellow cycling enthusiast,you might be interested in joining us when you start studying herenext month.The club organizes regular cycling trips in and around the city,providing an excellent opportunityto explore the beautiful scenery and stay active.Additionally,it's a fantastic way to make newfriends and socialize with other students.It would give me great pleasure if you could join us.Please let me know if you're interested.Looking forward to your response.Yours,LiHua第二节One possible version:When I woke up,I didn't find a smog-filled city as expected.What I found was a city with plentyof grass,a school only two blocks from my new house,a supermarket within walking distance,and a neighborhood full of children my age.I went out into the neighborhood,eager to explorethe streets lined with unfamiliar houses.I actively sought opportunities to engage with mysurroundings,striking up conversations with fellow children who were willing to play with me andbe my friendsAs I got used to this new setting,I realized that I didn't have to be afraid of change.Although I'dleft where I lived and it seemed that I'd lost my old friends,I could still make new friends,and thememories of my old friends would always be with me.I learned that change isn't scary,and that Ishould always look on the bright side of things and make the best of what I have.Now,wheneverI face something new and challenging,I don't think about all the bad things that may happen.Instead,I think of all the good things that will happen.部分解析阅读
He often makes a nice lunch for 14 on SundaysMy mother is good at 15 She likes to teach me芳美酒报社to sing English songs 16 Sunday morning.Andin the afternoon,we like to have a picnic.WeEARNING ENGLISHalways have a good time.七年级★云南第18期大报(A)14.A.meB.you(第2-4版)C.herD.him综合复(D15.A.actingB.speaking(期末)C.readingD.singing(B)16.A.atB.onC.toD.in完形填空But this Sunday is a little 17.When I get upAat nine o'clock,I can't find my 18 at home.Hello,I'm Grace.Today is Sunday,my family'sWhere do I 19 them at last?In the yard(院子)!1 day.I come to a new shop with my family.The shopThey have a birthday party(生日派对)for me.is 2 and there are a lot of things here.My mother asksSome of my friends come to the party.I'm so 20!3 to help find what we need.(D)17.A.freeB.short(B)1.A.readingB.shoppingC.cookingD.thinkingC.happyD.different(B)18.A.toys(A)2.A.bigB.highB.parentsC.booksD.friendsC.oldD.cool(A)19.A.seeB.knowC.showD.visit.(C)3.A.meB.you(C)20.A.cuteB.rightC.gladD.cleverC.usD.themI see eggs first.4 are they?They are 10 yuan a kilo.WeCtake two kilos.Then my father finds bread.We all likebread,so we take four5.Next,my sister Gina findsMike is a 12-year-old boy.He is in a 21 now.her favorite 6 There is a big sale and we can buyThis afternoon he 22 a yellow schoolbag.three kilos 7 just 15 yuan.23_the schoolbag,there is a notebook(笔记本).(D 4.A.How oldB.How many24 name is on the notebook-DanielC.How longD.How much(A)21.A.middle schoolB.family photo(A)5.A.loavesB.glassesC.last nameD.phone numberC.barsD.tins(D)22.A.lostB.have(A)6.A.applesB.orangesC.meetD.foundC.hamburgersD.vegetablesB23.A.0nB.InC.AtD.For(B)7.A.toB.forC.onD.from()24.A.AB.AnC./D.TheWe are glad about this.But then I see Gina tryingDaniel is Mike's friend."Daniel's schoolbag isto eat an apple!"Oh,no!You can't eat before25_,”Mike says..This may be his_26_.”(在.…之前)we_8them,”I say to Gina.“OK,”Mike takes it to Daniel."Daniel,is this yours?"Gina says.In the end,we buy so many things,andMike asks.“No,it is not27_,”Daniel says.Mythey are very 9.But I'm not worried,for myschoolbag is here.”“What?But here is28_namefather is 10on the notebook,"Mike says.8.A.findB.try(D)25.A.whiteB.red C.blueD.yellowC.buyD.cook(D 9.A.wideB.small(C)26.A.jacketB.pencilC.shortD.heavyC.schoolbagD.picture(B)10.A.kindB.strong(B)27.A.yoursB.mine C.hersD.theirsC.rightD.young(C)28.A.myB.his C.yourD.herBSunday is my favorite day of the week.Do youDaniel takes the notebook and has a look at it.know11 Well,my parents don't have to work"Mike,look at the 29 on it,"Daniel says to Mike.on Sundays,12 they have time to be with me."Oh,it's Danielle,the girl in Class Four,"Mike says.My father 13 well.And Daniel says,"This must be hers.We can30her.”(CII.A.howB.when(A)29.A.nameB.numberC.whyD.whereD.colorA12.A.s0B.andC.mapC.ifD.but(D)30.A.thankB.spell(B)13.A.teachesB.cooksC.excuseD.askC.playsD.drives
高三英语考试参考答案听力部分录音材料听力部分。该部分分为第一、第二两节。注意:做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。停顿00'10”现在是听力试音时间。M:Hello.International Friends Club.Can I help you?W:Oh,hello.I read about your club in the paper today and I thought I'd phone to find out abit more.M:Yes,certainly.Well,we are a sort of social club for people from different countries.It'squite a new club-we have about 50 members at the moment,but we are growing all thetime.W:That sounds interesting.I'm British actually,and I came to Washington about threemonths ago.I'm looking for ways to meet people.Er,what kinds of events do youorganize?M:Well,we have social get-togethers,and sports events,and we also have languageevenings.W:Could you tell me something about the language evenings?M:Yes.Every day except Thursday we have a language evening.People can come andpractice their languages-you know,over a drink or something.We have differentlanguages on different evenings.Monday-Spanish;Tuesday-Italian;Wednesday-German;and Friday-French.On Thursday we usually have a meal in a restaurant foranyone who wants to come.W:Well,that sounds great.I really need to practice my French.M:OK.Well,if you can just give me your name and address,I'll send you the form and somemore information.If you join now,you can have the first month free.试音到此结束。听力考试正式开始。停顿00'10”请看听力部分第一节。第一节听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。☑【高三英语·参考答案第1页(共10页)】
-
故选B。29.A事实细节题。根据文章第二自然段第二句“AI tools can help reporters research by quicklyexamining data from large computer files..”可知,AI工具可以从海量文件中迅速搜集信息。故选A。30.D推理判断题。根据文章第五段、第六段的首句可知,AI工具在新闻行业的使用是一把双刃剑,应当循序渐进。故选D。31.D主旨大意题。文章主要介绍了专家对于AI工具在新闻产业的运用有一些担忧。故选D。D主题语境:人与社会一环境保护【语篇导读】这是一篇说明文。这篇文章主要介绍了在回收废弃太阳能帆板过程中存在的问题。32.A事实细节题。根据文章第三自然段第一句“For company chief Adam Saghei,the idea forthe company came in20l7.”可知Adam Saghei萌生了建立公司的想法,故选A。33.D推理判断题。根据文章第五自然段“The reason why recycling isn't very strong yet is thatcompanies don't want to pay the $30 per panel cost when it costs only $1 to send it to alandfill.”可知,回收废弃太阳能板的成本过高。故选D。34.C推理判断题。根据文章第六自然段最后一句“He said consumers should not have to payanything and recycling businesses should not suffer financial losses.”可知,Garvin Heath认为高昂的回收成本不应由废品公司承担。故选C。35.B主旨大意题。文章介绍了一些公司意图通过回收废弃太阳能板来达到节能环保的目的。故选B。七选五主题语境:人与自我—睡眠与健康【语篇导读】本文是说明文。文章主要介绍了如何培养更健康的睡眠惯。36.A根据第36空后的句子“It is usually caused by reduced blood flow and oxygen circulation inthe body after sleeping all night.”可知,该句中的it指的是A选项中的phenomenon.37.G根据段落大意可知,本段介绍了如何在睡醒后拉伸四肢,故G选项提到“醒来时身体僵硬”符合语境。38.C根据段落大意可知,健康早餐有助于开启活力满满的一天,因此C选项(Have a nutritiousand filling breakfast)符合语境。39.E根据第39空后的半句话“.·,so if you eat a big meal before bed,you'll digest that foodall night and disturb your sleep pattern..”可知,E选项阐述了为何睡前不宜大吃大喝的原因,符合语境。40.B根据第40空后的半句话“..,,aim to get7一8 hours of sleep each night.”可知,无论何时入睡都应当睡足7至8小时,故选B。
B.A director. C.An engineer. 听第10段材料,回答第17至20题。 17.What is the most important in looking for an apartment? A.Enough time. B.Lots of patience. C.A little preparation. 18.What does the speaker suggest people do first? A.Spare some time. B.Decide the price range. C.Think about the furniture. 19.What should people consider first when picking out apart- ments?
21.What can we learn from paragraph 1? A.The Kitum village is within the National Park. B.The villagers killed many elephants in the past. C.The elephants used to enter the park to trample visitors. D.The elephants often destroyed the villagers'crops in the past. 22.What does the underlined word "straying"in paragraph 2 probably mean? A.Wandering. B.Tracking. C.Planning. D.Directing. 23.Why did Kiboi hand out maize cobs to the young men?


