(1)胰脂晖刊以遐过街化1F用付良切中旧时寸.(2)为研究板栗壳黄酮的作用及机制,在酶量一定且环境适宜的条件下,科研人员检测了加入板栗壳黄酮对胰脂肪酶酶促反应速率的影响,结果如图1,图】曲线中的酶促反应速率,可通过测量(指标)来体现。(3)图2中A显示脂肪与胰脂肪酶活性部位结构互补时,胰脂肪酶才能发挥作用,因此酶的作用具有性(1分)。图2中B和C为板栗壳黄酮对胰脂肪酶抑制作用的两种机理模式图。竞争性抑制剂的结构与酶的活性中心相似,可与底物竞争性结合酶的活性部位。非竞争性抑制剂可与酶的非活性部位不可逆性结合,使酶分子形状发生变化,从而使酶的活性部位功能丧失。结合图1曲线分析,板栗壳黄酮的作用机理应为(1分)(选填“B或“℃),请说明不是另外一种作用机理的理由是脂肪脂肪脂肪活性部位板栗壳黄酮胰脂肪酶胰脂肪酶胰脂肪酶A板栗壳黄酮BC图2(4)为研究不同pH条件下板栗壳黄铜对胰脂防·。对照组◇-加入板栗壳黄酮组0.021酶活性的影响,科研人员进行了相关实验,结果如图0.0183所示:0.015墨0.012①本实验的自变量有●0.009②若要探究pH为7.4条件下,不同浓度的板栗0.006Q壳黄酮对胰脂肪酶活性的影响,实验的基本思路是:0.0036.87.4图319.(改编)(除标注外,其余每空2分,共13分)室内栽培常春藤能够有效清除甲醛污染。为研究其作用机制,科学家首先研究在密闭环境下常春藤正常的呼吸作用和光合作用,测定环境中的CO,浓度变化,结果如图1所示;而后将用特殊方法处理的甲醛通入密闭环境,研究常春藤处理甲醛的途径。图2所示为光合作用和甲醛代谢的相关过程(其中HCHO为甲醛,RU5P和IHU6P是中间产物)。个二氧化碳浓度(ppm)黑喑组(CH2O)ATPNADPRb弱光照组基粒C02①三碳HU6P②RUSP化合物完全光照组bCO:Q时间(s)图1图22023-2024学年度高三第一学月七校联考生物试题第6页共10页
▣■■口口□12.衰老细胞中细胞核的体积增大,C错误。13.分析题图和题干可知,间隙连接通过相邻细胞膜上的两个连接子对接,间隙连接贯穿2层细胞膜,即2层生物膜,A正确;间隙连接通过相邻细胞膜上的两个连接子对接,间隙连接中心有允许物质通过的孔道,故间隙连接的存在能增强细胞与细胞之间的物质交换,B正确:间隙连接中心有允许信号分子等通过的孔道,由此可知,间隙连接与高等植物的胞间连丝均具有细胞间信息交流的作用,C错误;分析题意可知,细胞内pH值降低和提高细胞内Ca+的浓度,其通透性下降,由此可知细胞可通过调节间隙连接蛋白的空间结构来调节间隙连接的通透性,D正确。14.给绿色植物提供H2180,参与光合作用光反应水的光解释放的O2中发现180,同时H218O参与有氧呼吸第二阶段产生的CO2也具有180,A错误;叶绿体中类胡萝卜素不吸收红光用于光合作用,B错误;光合作用中突然停止光照导致光反应为暗反应提供的ATP和NADPH减少,从而使C3的还原产生C5速率减慢,短时间C5仍在与CO2合成C3,从而使C5的含量降低,C错误;根据光合作用的化学反应式,可通过光合作用中O2的释放量可计算出光合作用有机物的积累量,D正确。15.在甜樱桃根细胞有氧呼吸中CO2产生场所为线粒体基质,O2消耗场所为线粒体内膜,A错误;图中A、B、C三点中A点是有氧呼吸速率最快,在A点时在单位时间内与氧结合的NADH最多,B错误;据图分析,与清水组对照相比,一定浓度的KNO3溶液能减缓淹水时甜樱桃根有氧呼吸速率的降低,C正确;长时间的淹水会导致根细胞无氧呼吸产生酒精积累对其造成毒害,D错误。16.间期时的S期进行DNA分子复制,若根尖培养过程中用DNA合成抑制剂处理,细胞停滞在间期,故分裂间期细胞所占比例升高,A错误;观察根尖分生组织细胞的有丝分裂,细胞在解离的时候已经死亡,看不到纺锤丝牵引染色体的运动,B错误;b细胞着丝粒整齐排列在赤道板上,细胞处于有丝分裂中期,且洋葱根尖细胞染色体数为8对即有8对同源染色体,核DNA分子加倍,故b细胞含核DNA分子32个,C正确;在有丝分裂中,亲代细胞的细胞核内的染色体经复制后均分配到两个子细胞中,但细胞质中的遗传物质不一定均分配到两个子细胞中,D错误。二、非选择题:本题共5小题,共60分。17.(除特殊标注外,每空2分,共12分)(1)磷脂双分子层(2)核糖体、内质网、线粒体(答出2点)生物学参考答案·第3页(共6页)
Now research on ants has firstly shown that inseets have the ability to shrink and【改编】Dthen regrow their brains.It relates to how these particular ants,called the Indianjumping ant,reproduce."1 n most ants,the queen is the only member of the colony种群)that lays eg题When she dies.the colony dies.The workers just do the hunting and take care of the项1多角5babies and the chores."says Clint Penick,a professor of biology at Kennesaw StateUniversity in Georgia.But this is not true for Indian jumping ants.Their worker antshave the ability to mate and reproduce.So when the qucen dies,a dominancePrize winner 1 youtournament starts.They'll fight each other over a month to decide who'sgongobetheyt下641enext queen.va条gThe qucen doesn't have an exact replacement.Tournament winnerscalledDescribe the c"gamergates"all assume queen-like dutics of laying eggs.The study found that whenare gratefe铺。ythe ants take on the role of gamergates,their brains reduce its size bynaverage.hin形.c ofthem ree7e角that they can save energy to focus o producing The famsinkto reproduce wasn't new.But what ientist didnthadHaey0rs到the ability to regrow them back.key to cultivatingPenick's team sparnted gmergates from thetheAsk them tothinkine that thestudents think abotheir previosauder naor water.This isbeing ow workewith their bigger brains regrownwe are3that there pece tha are capable of shrinking theit brains andthnregrowing them,even humans to some degree."Penick says.Give exampleeroor bumansrdin to Penick the brainsto say“Thank yoethan we knew.The brains of ants have some shared featurstores or dine outwith humans.So now scientists are looking at digging into the genetic and otheHave them wneuralmechanisms(神经机制)supporting these brain changes.s1weai号32.What is unique to the Indian jumping ant colony?life.Suggest thaA.The worker ants challenge the queen.face wheneverperson.B.The duty of the queen is just to lay eggsC.The colony continues even when the queen dies.A.Express gD.The worker ants live in harmony with the queen.B.Write thC.It's gre33.What do we know about gamergates?D.You pA.They continue to fight each other to lay eggs.E.AskB.They are unwilling to regrow their brains.C.Whether they can regrow their brains back wasn't known before.F.StarD.The downsizing of their brains was first discovered in the study.G.A34.How did Penick'team enable gamergates to regrow their brains?第三青A.By taking good care of them.B.By improving their'social status.【原C.By preventing them from laying eggs.D.By keeping them from social contacts35.Which of the following is a suitable title for the text?选A.The Special Queens of the Ant ColonyB.The Flexible Brain of Indian Jumping AntsC.A Genetic Wonder:from Ants to HumansD.A Shrinking Ant Brain:from a Worker to the Queen湖南佩,教育研究院研制英语试题第6页(共10页)
部分和第三部分的第一节为洗柽颗M36.答案:C案详解:选项在短文的第三自然段第三行有提示命题立意:考查语篇整体把握能力。答案详解:该空前面提到:尽管正规工作培训使护士具短文讲述的是发生在圣诞节的故事,这期间“我”决定备专业技术,但这个职业还有人们称之为软实力的资不循和家人团聚的传统,而是到一处艺术家聚集的地方去度假质要求。为什么?选项C“They play a huge role in42.答案:Atheir success'”一语中的地回答了这个问题,同时又为命题立意考在动词辨析能力。后句自然过渡作了铺垫。答案详解:当然,“我”的做法引起其他家庭成员的不快,认为“我”与家人分裂。注意,这里用的是divorce37.答案:A命题立意:考查语篇整体把握能力。《商超的引申含义ky与股离答案详解:根据该小标题下的第一句“The educational43.答案:D命题立意:考查副词辨析能力。.1requirements for registered and licensed practicalnurses differ from each other greatly.”就可以顺理成章答案详解,从后面的1 held ground”(我设有让步)看出,“我在家人反对的楷况下仍然要坚持在外过地确定选项为A。圣诞节。38.答案:E44.答案:C命题立意:考查语篇整体把握能力。答案详解:其实,本段的小标题“Getting Into a Nursing命题立意:考查名词辨析能力。Program'”就是一个提示:下面讲的是考护士培养学院答案详解:根据上下文(尤其第一自然段)推断出答案:的要求。而选项E“Admission requirements and选项C。45.答案:Dprocedures differ by school.”位于句首恰到好处地概括命题立意:考查动词辨析能力。了后面的内容,成为提纲举领句。答案详解:在圣诞节前夕,“我”已经在艺术家聚集地度39.答案:G过一周。oD命题立意:考查语篇整体把握能力。46.答案:B答案详解:本空作为该段的结束句,应该是上句内容的命题立意:考查动词辨析能力。延伸或总结,根据上句“If you are applying for a答案详解:新英格兰的雪花已经不再有新鲜感,但“我”diploma in nursing program,you also may be required内心不愿意承认这一事实。”Bn1gn08to have taken coursework(指定课程).”,结束句应该对47.答案:Cowonmoi9oY:11:“指定课程”作一个说明,即上句内容的延伸,而选项G命题立意:考查动词短语辨析能力。2○"It includes chemistry,physiology,and math and a答案详解:到艺术家聚集地过圣诞节是“我”一直的梦practical nursing program.”堪当此任想呀,可为何又如此伤感呢?looked for:寻找;cameto:想起;dreamed of:梦想;gave away:赠送。0 x9140.答案:D命题立意:考查语篇整体把握能力。48.答案:AUb911n答案详解:结合该部分的第一句“After completing an命题立意:考查形容词辨析能力mRN or LPN program you will have to apply for a license答案详解:最后“我”在一个共用的房间给家里打了一in the state where you want to work.”再根据本空的后个电话。根据艺术家聚集地这一实际情况,theni面-句“A key part includes taking the National Councilcommon room应该是共用的电话间。Licensing Examination.”反推就可以确定D是最佳选49.答案:D项,它既合乎上下文又是自然过渡。命题立意:考查名词辨析能力。答案详解:根据后文父亲把声音关小的情节反推,“我”第三部分语言知识运用因为父亲那方噪音太大而儿乎听不见他在讲什么。第一节:完形填空【语篇解读】这是一篇夹叙夹议的记叙文,讲述的是50.答案:B“我”和家人之间的感人故事,命题立意:考查名词辨析能力答案详解:父亲接“我”的电话时,喜气洋洋的音乐作为41.答案:B命题立意:考查名词辨析能力。背景就成了噪音。第15套·英语参考答案第5页(共8页
B.Its sleeves are short.C.It has a little dirt on it.7.What does the man offer to do?A.Reduce the price.B.Check the jacket.C.Findanother jacket.听第7段材料,回答第8、9题。8.Where does the woman want to study?A.In the University of Oxford.B.In the University of CambridgeC.In the Indian Institute of Technology.9.Which subject does the man want to major in?A.Art.B.Programming.C.History.听第8段材料.回答第10至12题。10.What's the relationship between the two speakers?A.Waiter and customer.B.Passenger and conductor.C.Shop assistant and customer.11.What does the woman prefer?A.Leather gloves.B.Fur gloves.C.Wool gloves.12.What can we know about the woman?A.The woman didn't buy anything.B.The woman bought the larger pair of gloves.C.The woman bought the smaller pair of gloves.听第9段材料,回答第13至16题。13.Where is the woman?A.At the dentist's.B.At a shop.C.At a bank14.What does the man suggest the woman to do?A.Get her hole filled at once.B.Take a long run.C.Put herself to sleep first.15.What is wrong with the woman?A.She has a headacheB.Her back hurtsC.She has a hole in one of her teeth.16.How long will the check last?A.About one hour.B.About two hours.C.About three hours.听第10段材料,回答第17至20题。17.Who is Harvey Briggs?A.A college student.B.A football coachC.Theschool director18.Where is the poster wall?A.On the playground.B.In the cafeteria.C.In the school hall.19.Who will choose lunch food for students?A.Their teachers.B.Themselves.C.Their parents20.What should students do with their cell phones during school?A.Lock them inside the school gate.B.Keep them with the school teachers.C.Leave them inside the teaching buildings2
QWildfires have recently seriously destroyed areas across the world.Hoping to reduce ham含rled by Yapei Wang,a chemist at Renmin University of Chima,say theyhdetect schwildfiresndwithmhods rely heavi o hum wtchf whchcThe emye or can placed artrialoby recever if there sshap tree.Thteatheitfwthoed to repace batrs Theude temperarechago(to move within the liquids,reatingrcarytosignal.McCarty,a geographer at Miami University says places such as San Diego-where wildland and city meet-could benefit from sensors like this.When a fire breaksout in a valleythat extends to someone's property,she says,with such a device,"as a homeowner,you willknow it earlier than the fire agency."And she adds that it is even more important to improvecooperation among the different agencies involved in firefighting.Wang says his team's next steps are to extend the device's signal range beyond the present100 meters,which can limit its practical use,and to develop a protective cover for it.Thesensor's effectiveness,Wang notes,will also need to be tested'in the field.28.What can we learn about the new sensor?A.It replaces batteries itself.B.It produces response more easily.C.It depends on human observation.D.It sends a wireless signal continuously.29.What's McCarty's attitude towards the new sensor?A.Critical.C.Supportive.B.Ambiguous.D.Indifferent.30.What will probably be talked about if the passage continues?A.How people use the new sensor.B.How much the new sensor costs.C.How the new sensor comes into effect.D.How Wang's team better the new sensor.31.What's the best title for the text?A.A research into wildfires.B.A widely accepted new sensor.C.A new senor to detect wildfires.D.Different opinions on a new sensor.DNearly.two years after the COVID-19 outbreak,China has granted approval to its firstherapy(治疗)for COVID-l9 treatmen"fight against the disease.必。高中2019级英语试恩第5页(共10页)
Inspired by real-life animal ambassadors Qiqi and Diandian,SDG Pandas are stickers that you can use inSDG PandasyourWhatsApphelppre the SDGand inspretio orbetterworld.Elyx,the United Nations'digital ambassador,uses various expressions and actions to help demonstratethe meaning of each Sustainable Development Goal.Created by French artist YAK,Elyx has no race,sex orSDG Elyxdisnver harter rmoting the mportace of the United Nationswork.21.Which program uses a game to promote the SDGs?A.Freerice from WFP.B.Prieda,C.SDG Pandas.D.SDG Elyx.海这,AoTh地g,22.What are inspired by real animals?A.The WFP's programs.B.Frieda's stories.C.The virtual stickers.D.The digital ambassadors.23.What's Frieda meant to do?A.Promote students'storytelling ability.B.Encourage financial donation for the SDGs.C.Guide hildrenin pratiin virtuesindaily life.D.Make the SDGsaserfor children to understand.BIt's been a long journey from1962 when Rick was born as a spastic quadriplegic(四肢雍瘓者)withcerebral palsy().Doctors told the young Hoyts that their son had no hope of a normal life.As Rick developed,his parents noticed he was far from avegetable as doctors had called him."Wecould tell by looking in Rick's eyes that he understood everything we were saying.We taught him thealphabet and numbers and did a lot of reading with him,"says Dick,the father.Then with the help of the Tufts Interactive Communicator (TIC),Rick was able to use his headmovement to tap out words and phrases.AAAs Rick was tapping out his first words,his parents debated over what he'd say.To their surprise,hisfirst words were "Go,Bruins!""We knew right then and there that he understood everything,and that heloved sports and followed the game just like anyone else,"says Dick.When Rick was in high school he wanted to take part in a 5-mile road race and he did finish the race.That night Rick tapped out a message that would change the course of his life.He wrote,"Dad,when I'running,it feels like I'm not disabled.""That wasavery powerful message for me,recall Dick.He knew he wanted to loan Rick his arms andlegs so he could compete in races.With the her uhn his disblednwheelchair,the father HoybeganningDickthatme pople houht he as seipushing his diaabled nracesThey thoughtIwas doing it for myself.They didn't understand Rick was the one wanting to race,"he says.THoyateve15nincudingand(三项全能运动),Rick was once asked if he could give his father one thing,what would it be?Rick responded,"The thingI'd most like is for my dad to sit in the chair and I would push him for once."24.What can be inferred about Rick as he grew up?A.He couldn't see.B.He couldn't speak.C.He couldn't think.D.He couldn't hear.27
monitoring areas within the park.Butterflies are identified by using binocu)rby netingneighbors watch out for each other,don't they?"And owMr Crady needed Markmuch as hed needed her last summer.He smiled andSkills Required:Applicants must haveef motivation and desire to work withthersand releasing.Data is recorded on data sheets.waved at Mrs.Grady,then his shovel deep into the snow.Vounteerwill ork during days when temperature is degreermore,between10:30m.and"Hey!Jamie shouted.What are you doing?Markcoexplain about Coldiend watchingout for neighbors."I like Mrs.Grady's cookies,"he said.5 p.m.Ability to walk a long distance in hot and humid conditions is needed.Skills with basic24.Why did Jamie and Mark plan to clear the snow for Mrs.Grady at first?butterfly identification are not a must but helpful.A.To help the lady.B.To visit New Kingdom.Requirements:Applicants must complete a National Park Service Agreement and have theirC.To do volunteer work.D.To earn pocket money.backgrounds looked into.U.S.citizenship is required.Applicants must be current Kent Stale25.Mrs.Grady couldn't pay them most probably becauseA.she didn't have enough cashB.she couldn't find the bankHow to Apply:Please request an application from Mike Johnson at gkovachkend and sendUniversity students.C.she thought it was worthlessD.she couldn't afford itit back to Mike Johnson at gkovach@kent.edu,with the above position title as the subject,byFebruary 15,2018.If offered an interview,please come to Cuyahoga Valley National Park with your26.According to the story,which of the following words can be used to describe Mrs.Grady best?D.Helpful.A.Greedy.B.Hopeful.C.Hardworking.personal resume introducing your education and your previous work experience.For further information,please call Jamie Walters at (330)657-2142 or email jwalters27.Which of the following proverb can best summarize the story?A.A penny saved is a penny earned.forcunp.org90B.Kindness is repaid with kindness21.What will a volunteer do in this program?C.Birds of a feather flock together.A.Help make a data record.D.Actions speak louder than words.B.Walk 1 ~2 miles every day.C.Work at least 16 hours per week.I used to teach 7th grade boys.I often got comments of sympathy,but I loved those youngD.Identify butterfly monitoring areasstudents.When I first started teaching them,I soon realized I need to bring forth some new ideas to22.Applicants for the job mustkeep their attention,so I came up with the idea of doing object lessons.And one of my favoriteA.design a programlessons with them was the "Chocolate Cake Course"B.be university graduatesI took a covered cake carrier one day saying,"I want you to have some chocolate cakes thisC.have their backgrounds checkedmorning."Then,I handed out a cup of cocoa powder,a bowl of eggs,and container with flour,oil,D.have the skills of butterfly identificationsugar and all the other ingredients to each boy.They looked at me in puzzlement and disappointment.23.To apply for the position,one needs toI smiled as I told them,"I know it doesn't look like a chocolate cake now,but without adding all thoseA.call(330)657-2142ingredients,you won't end up with a delicious chocolate cake."B.visit Jamie Walters at the officeWe discussed the way the ingredients were put in a bowl and then beaten by a mixer.We talkedC.hand in a resume before February 15about how the batter()was put into pans and placed in a hot oven.Then I shared with themD.send the application to gkovach@kent.eduhow the process mirrors our lives.Sometimes there were sweet times,like the sugar that went into theB"Hi,Mrs.Grady,"said Mark when their neighbor opened her door."Would you like us tocake.Sometimes there were bitter times,like the cocoa when eaten alone.And sometimes there werehard times when we felt as if we were being beaten like the batter.Finally,we talked about how it wasshovel()your sidewalk and driveway?"Shoveling was Jamie's idea,a way to earn enough moneynecessary for the cake batter to go into a hot oven.Sometimes we felt the heat of hot oven as if wefor the new Ocean Kingdom video game that came out the next day.Mrs.Grady was happy,"That would be wonderful,boys.I think the job is getting to be toowere going through some hard circumstances.Just like I need to have a plan for that chocolate cake,we need to know exactly what ingredients to put into our lives and how long we need to stay in theoven of hard times so that we could become stronger and get the sweetness from life.Looking at their“It will cost 10 dollars,”Jamie said.“If that'sOK,”Mark added.much for me.faces throughout the room,I could tell the boys had got it,especially when I showed a chocolate cake"Oh dear,"Mrs.Grady said disappointedly,"I haven't been able to get to the bank.I can offerfor them to share.homemade cookies,but I realize that's not what you had in mind,Mark was going to say that Mrs.Grady could pay them another time,but Jamie cut him off.28.What is the writer's new idea as a teacher?B.Doing object lessons.A.Teaching children history.D.Sharing chocolate cakes in class.Mrs.Grady doesn't look like the person who'd come to Mark's rescue last summer when Mr.“We'I come back later.C.Going fishing with children.Dunn's dog Goldie had just wanted to play,but Mark didn't feel comfortable around big dogs.He29.How did the writer know the students understood her lessons?wanted to call for help,but his tongue seemed locked behind his teeth.Then Mrs.Grady's front doorA.From the students'answers.had flown open.She must have seen him from across the street."Hold on,Mark.I'm coming!"B.From the students'expressions.Goldie"she'd called.As soon as Goldie had turned her head,Mrs.Grady had slipped betweenC.According to what the students did.Mark and the dog.She wasn't much taller than Mark,but she'd stood firm as a rock in front of him.D.According to the students'comments"Goldie,go home!"Then she'd swept her broom to hurry the dog along."Get!"Goldie had obeyed.30.Which of the following can describe the teacher properly?When Mark showed thanks to Mrs.Grady,Mrs.Grady laughed."It was nothing.GoodA.Kind,helpful and good-tempered.【单元检测卷·英语(五)第4页(共8页)必修⑤-R-C】【单元检测卷·英语(五)第3页(共8页)必修⑤-R-C】
3.Whateinabouundewater volcanoes?A.They are fully understood.B.They can be controlled soon.C.They are really worth studying.D.They arc easy to photograph.4.What docs the underlined word "gauged"in the last paragraph probably mean?A.Reduced.B.Explored.C.Emphasized.D.Removed.8Volunteering for the local hospice(临终关怀医院)was a logical fit for Sandra Campbellof North Jackson,Ohio,when she retired from her career as an oncology (nurse.So,too,was the hands-on support that she has provided hospice patients in ber area for the pastfive years.She makes and donates quilts to the Oncology Fund for Outpatients to raisemoney to help cover the extra costs of cancer patients."I love making things for the oncologycare fund that donates to patients for gas and groceries.6"Sandra is one of many senior volunteers willing to put her money and resources where herheart is.According to research conducted by the Home Instead Senior Care network,amajorityfoerdonate financially to thergwhere theyvolterIn a survey released in July 2009 by the Corporation for National and CommunityService,ofevery three org reported increasing itsoertocopewith the economic downturn between September 2008 and March 2009."Mary,a92-yearold patient in hospice,had a really bad heart attack,and doctorsdidn't think she was going to live long,"Sandra explained."I provided companionshipsupport,and sherevdofmy quilts.She steadily improvedand et the hspcToday,Sandra is still visiting Mary,ow"She didn't want me to stop visiting,venafter she got better.It's very satisfying to know you're helping someone and making theirlife better as the end of their life approaches."A.I have donated a lot to them.B.But Sandra,now 61,doesn't stop there.C.And the help couldn't come at a better time.D.We don't change who we are when we get older.E.I don't like to tell others about the pain,and it isn't horrible.F.I have a little dog that I take with me on visits,and she loves it.G.Sandra also knows how important support can be to seniors and their families.Ⅱ,完形填空I believe in miracles (because I've seen so many of them.One day,a patient wasreferred to me who was 102 years old."There's a 10 in my upper jaw,"she said."I toldmy own dentist it's nothing,but he 11 I come to see you.Her eighty-year-old son accompanied (her.He would 12 to add something,but she stopped him.She wanted to tell everything herself.I found a large cancer that spreadover much of the 13 of her mouth.A careful examination later 14 that it was aparticularly bad sort of cancer.During her next appointment,I explained to her the 15 of the problem.She held myhand in hers and said,"I know you're worried about me,but I'm just 16."【题型专练A·英语(十)第2页(共4页)QG】
(四)听力部分录音稿高之奠语(Tert 1)M:Could I meet Mr.Mason on Wednesday?Wefltiedup this week He ill be n businesiFriday.Could you manage nextModHe'll be available then.(Text 2)M:I really appreciate what you did to get the stage ready at such short notice.W:It's our duty.And it's our honor to have such a famous pianist perform here.(Text 3)M.This isavery expensive watch,but I've had trouble with it ever sine Ibought it Iinsist on seingthemer.W:Actually,there is no need for that,sir.You can exchange it for a new one during the return period.(Tert 4)W:Hello,I'm having a party on Saturday.Will you come?M:On Saturday?I'd love to,but I'm visiting my cousin in New York next Monday.And I have to spend the weekend buying him some gifts.(Text 5)M:It's good for pain relief.W:Shall I take it on an empty stomach or with food?M:Thirty minutes after meals.Come here again three days later.(Text 6)W:I'm having a problem with my car.Every time I start it up,the engine runs for a minute or so,and then dies.M:Hmm.Let's take a look.A weak battery?Uh,a possible fuel line?W:So,which one is it?M:Uhh.Difficult to say.Let me try this...Uh,alright...You need to talk to the repairman.W:The repairman!So,who are you?M:Well,I'm an assistant,and I've only been here on the job for two days.W:Oh,I wouldn't have wasted all this time with you!(Text 7)M:Hi.I have a reservation for tonight.I'm Mike Adams.W:Okay.Let me check here.Room 360.Here's your key.M:Thanks.Do you offer breakfast?W:Yes,it's included in the room rate.From 7 to 9 o'clock.M:Do you have wireless Internet in the rooms?W:We do...for $7.95 a night.M:And every room has a refrigerator?W:Well,we can have one put in your room for an additional $10 a night.M:Oh,I thought it would be free.W:Sorry,sir.It's just the way it is at this hotel.M:Oh,I've had it.I'll just try the hotel across the street.W:Okay,but you'd be canceling your reservation here and pay a cancellation feef%of the coof theoomM:Ahhhh,forget it.I can't win either way.What's my room again?(Tert 8)【2022分科模拟检测示范卷·英语参考答案第13页(共24页)QG】C
M:I respectfully disagree!Eddie's sounds much better than Papaya Cafe.W:But Papaya Cafe sounds like a place where you can get some good food!M:That's actually true.Eddie's menu was certainly lacking.Great coffee,though.W:Are you still in contact with Eddie?M:No,he died a few years ago.But I meet up with his son once in a while.Text 8W:I love breathing fresh air in the countryside,while sitting in the morning sunshine.M:I can't agree more,honey.We need to get away from work from time to time.W:OK,you go back to our car and fetch the picnic stuff.M:Oh,so heavy!What have you put in here?W:Nothing special.Food,drinks,and Daniel's kangaroo toys.M:Toys?Why do we need toys for a picnic?W:He said he would like to be our tour director and he lined up many things to do.M:Sure,then.May it really be a day of enjoyment.Other than that,we can also teach him something about science.W:Science?What are you talking about?Forget about your science,OK?It's a picnic!M:I mean we can inspire him for a deeper understanding of the natural world.W:I can't agree on that.Just cut it out.Give him a break and don't spoil the day.M:Well,OK.You are always right.Text 9M:What's your plan for the summer holiday,Lucy?W:I want to spend a month on my uncle's farm in London.But my mother wishes me to go to Beijing,China.M:Why does she want you to go to Beijing?Does she want to travel round the city with you?W:No.My mother is from China.She wants to send me to Beijing to live with my grandmother,hoping the holiday willteach me a lot about Chinese culture.M:Well,do you want to go there?W:No.It's usually very hot in summer and very cold in winter there.I just want to spend a relaxing summer at myuncle's farm.M:So what will you do?W:I guess I'll tell my mother that I'll go to Beijing in the fall.It's usually very comfortable in Beijing then.M:That sounds like a good idea!W:So what's your plan for the summer?M:lan New Yorke cy地R目Text 10W:Human beings speak around 7,000 languages.However,most communication happens in a small number ofwidely spoken ones.The spread of international common languages makes communication easier,but it also means thatsome rarer languages are in danger of dying out.Many times,the cultures that spoke these languages have been helddown,and children do not learn the language of their parents and grandparents.Currently,there are about 2,000 languages in the world with fewer than 1,000 native speakers each.If nothingchanges,around 3,500 languages are expected to die out by 2100.To help preserve and protect these threatened languages,some are turning to technology.Computers can help createonline knowledge banks for a language.Many native speakers of endangered languages are elderly,and there is a dangerthat when each one of them dies,a huge amount of knowledge will leave the world forever.People trying to save minoritylanguages are creating "Talking dictionaries",made up of audio tapes or videos of people speaking them.This way,the—2
M:They go for jogs play musical instruments,and even play ping-pong.W:Zero-gravity ping-pong!I gotta try that!Who's that lady floating by?M:That's Wang Yaping.She's become somewhat of a celebrity down here on earth.W:Well,women hold up half the sky,so it's only fitting that they should work in it too.Text 10M:Are you a dog person or a cat person?What psychological factors make a person choose onetype of pet over the other?An outgoing person prefers dogs.This should really come as no surprise.Owning a dog is asocial experience,because you always have to walk them and interact with other dog owners.If youreally like talking to other people,a dog might be for you.Cats on the other hand tend to stay athome,which means that taking care of a cat requires much less social interaction.Cat people are smarter.While studies show that dog lovers are more outgoing and lively,catlovers score higher on intelligence tests,and are said to be more open-minded.They are also morecurious about the world,even though they might not leave the house to see it as much!Do you love a dog or a cat?Are you a different kind of pet person like a turtle person or a birdperson?Does your personality match with some features we talked about earlier?I hope my speechwill be helpful to you.Thank you for listening!第5页(共5页)
高考复(ZJZ)第31期参考答案及解析阅读理解专练(一)参考答案1-3 DCD4-7 BDCA解析A篇主题语境:人与社会一一艺术本文是应用文。文章介绍了住在温哥华Sunset Inn&Suites酒店可以步行到达的四处休闲娱乐场所。l.D。理解具体信息。根据Queen Elizabeth Theatre部分中的The Vancouver theatre is hometo the Vancouver Opera and Ballet British Columbia可知,此剧院是the Vancouver Opera的所在地。题干中的is based at与文中的is home to是同义表达。2.C。理解具体信息。根据Vancouver Art Gallery部分中的Contact at::(604)662-4719可知这是四处场所中唯一的一家美术馆,咨询电话为(604)662-4719。3.D。理解具体信息。根据Fifth Avenue Cinemas(Cineplex)部分的介绍可知,该电影院不面向19岁以下的人群,也就是说,该场所有年龄限制。【语言知识】house:n.观众席(Queen Elizabeth Theatre部分);V.收藏(Vancouver Art Gallery部分)B篇主题语境:人与社会一一社会服务本文是记叙文。通过教育和努力,Battsengel成为蒙古国电子发展与通信部国务秘书,帮助推动了该国的数字化进程。成功后的Battsengel决定反哺社会,她举办女子代码短训营,勇做推动蒙古国男女等的奋楫者。4.B。理解具体信息。根据第一段中的she was the youngest member、第二段中的howdifficult it is for young women及最后一段中的these women can one day walk into work withoutfacing the same questions she did可知,Battsengel是年轻女性,因此她在议会楼前被保安拦住。答案选项中的age和gender分别概括了文中的youngest、.young和women。5.D。理解词汇。划线词前的The experience指的是上一段中提到的Battsengel在议会楼前被保安拦住的经历,这次经历“突显”了年轻女性当领导不易,要得到认可还需加倍努力。underscore是“强调,突出”之意。6.C。推断。根据第四段中的Battsengel helped launch the E-Mongolia platform which hassince digitized650 government services及Battsengel在评价E-Mongolia时说的Now you canaccess any government service in less than two minutes,and there is no physical contact needed知,E-Mongolia将650项政府业务电子化,让游牧民没有身体接触之需就可以快速办理政府业务。也就是说,政府业务可以远程办理。C项中的civil services是文中governmentservices的另一种说法。7.A。推断。根据最后一段可知,Battsengel举办的女子代码短训营为30名乡村女孩提供了笔记本电脑和培训,Battsengel希望通过这一活动为女性争取更多的社会机会。由此可推知,Battsengel是一个非常有社会责任感的人。阅读理解专练(二)参考答案1-3 DDA4-7 CABD解析
关于健康的早餐的建议。由此可知,空处也应讲别人的房屋。break into强行进人;闯入。早餐相关的知识。E项(一块奶酪很可能撑不过50.B上文提到有些老师反对将奖颁给查德,下文提考试时间)符合语境。到I gave him an award for Most Improved。.由此可39.D根据空前一句可知,本段建议带好所有的必需知,前后句子之间是转折关系,因此用but。用品。D项(没有带铅笔这样的小物品到场可能51.A根据下文I gave him an award for Most Improved会对你的考试有很大影响)符合语境。可知,查德那天到了学校。make it to.意为“到40.F空处为本段主旨句。根据空后几句可知,本段达/及时赶到…”。建议不要迟到。F项(别忘了设定闹钟,考试当天52.D查德根本就没有预料到老师会颁给他一个奖,准时到考场)可以概括本段的主旨。因此他当时几乎没有反应过来。第三部分语言运用53.B根据下文Thank you..Now I haveto第一节show my mum.可知,查德非常感激作者,于是紧紧语篇导读本文是一篇记叙文。作者工作的特许学校地拥抱着他。的学生查德本来已经取得了很大的进步,但还是因为54.C查德觉得自己总算有点什么东西(获得的奖)一次犯罪被判监禁。但作者还是坚持将“最佳进步可以拿给妈妈看了。奖”颁给了他:希望这个奖能对他的人生产生影响。55.B根据上文I gave him an award for Most Improved41.A根据上文students with serious problems were可知,作者希望这个奖能对他的人生产生影响。put in prison可知,有严重问题的学生被关进了监第二节狱,因此自8月学校开学以来只有几个学生在教语篇导读本文是一篇记叙文,讲述了一位路人修改室里。:了一个盲人男孩的求助牌后,盲人男孩获得更多人42.A根据上文the year ended in May可知,此处应的帮助的故事。与之对应,指学校在8月开学。56.with句意:一个盲人男孩坐在一栋大楼的台阶43.B根据上文He started out in my first semester上,脚边放着一顶帽子。此处为“with+名词/代Spanish class.可知,此处指同一门课查德已经上了词+介词短语”结构,在句中作状语。故填with。两次。take a course上课。57.which/that分析句子结构可知,空处引导限制性44.D根据上文students with serious problems were定语从句,在从句中作主语,先行词为sign,指物。put in prison可知,有严重问题的学生进了监狱,说故填which./that。明在特许学校,学生的学不是很好,完不成学分58.dropped and连接两个动词,表示动作接连发生,是一种常见的现象。动词时态应保持一致,根据上文动词took可知,此45.B根据下文Chad earned credit for first semester处应用一般过去时。故填dropped。Spanish and moved on to the second.可知,查德获得59.walking分析句子结构可知,空处应用非谓语动了第一学期西班牙语课的学分,然后开始了第二词形式作后置定语;everyone与walk之间是逻辑学期的学。由此可知,在第一学期时查德从未上的主谓关系,应用动词-ing形式。故填walking。缺过课。60.more a lot常修饰比较级形式。故填more。46.A根据下文He was quieter and worked harder..可61.the此处特指那个改写了牌子标语的人,应用定知,查德变得更安静了,学更刻苦了。作者留意冠词。故填the。到了他身上发生的变化:62.truth空处作动词wrote的宾语,应用名词。故填47.D根据上下文语境可知,查德的进步给作者留下truth。了深刻的印象。63.but句意:今天是美好的一天,但是我却看不见。48.A根据上文his big improvement可知,查德在学根据句意可知,上下文是转折关系。故填but。校表现很好,有了很大的进步。因此当得知查德64.lucky空处位于系动词之后,表示“幸运的”,应用犯罪时,作者感到很震惊。形容词。故填lucky。49.D根据上文prison和常识可知,查德非法闯入了65.surprised此处是主系表结构,应用形容词作表严选卷·高中英语·必修第二册·RJ答案与解析D05
just dropped off a bag of clothes and a few other items I no longer wanted.When I got theopportunity,I stopped by just to loo through the old records.Yes,I called them records,not CDsorMP3s,simply records,those round plastic thingsfrom ancient times that had music recorded onthem.Anyway,this couple moved slowly around me in search of items they had on a list they heldtight in hand.They didn't say much,but occasionally talked with the other and picked an item up."No,it's not suitable for her and she dislikes it,"one would say and move on.My curiosity always got the best of me until I satisfied it by asking."Can I help you findsomething?I asked.They stopped looking at me.Then the man said,"We are looking for old thingsthat look new.Look,every new year in the past we tried to begin the year with new things.It was agoal to surround ourselves with things fresh and new so that we had new direction,new hopes anddreams for the year ahead.More importantly,we can give some gifts to Eva."“Eva?Who is she?”I asked..“She is a lovely 10-year-old girl we adopted three years ago.Herparents died in a serious traffic accident.She always wants to be a singer,"the man replied.Whenhearing those words,I felt sad and said,"I'm sorry for the girl.Can you tell me how does yoursearch work out?"The lady sighed and said,"It took a long time for us to find a special gift,but wediscovered it was in vain(徒劳的).”I knew it's difficult for the couple to solve the problem,so I decided to take action immediately.I said to the couple,"I can do you a favor.Please wait here for me."注意:1.续写词数应为150左右:2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。I turned around and ran out of the store.When I returned to the store,the couple sat near the counter ()英语试题第12页(共12页)
2.contadictorA.A secretary.B.A mana3.infectionC.A salesperson.第二节(共15小题;每小题1.5分,4.proof听第6段材料,回答第6、7题5.intervention6.Why is Vera making the call?Ⅲ.1.toA.To ask for the subway inform2.toB.To find the owner of the pass3.InC.To find her way home.4.to5.As第一节(供15小题;每小题2.5分,IV.1.We must come up with阅读下列短文,从每题所给some ways to solve the条见下期中缝)problem once and forKewDiscover the world of scienceall.living plants to be found across the2.Progress in means ofTickets and priceseducation is closely linked●AdultPEAK(Fe篇OFF-PEAKto the development of●Child(4to15)pEAKEescience and technology.OFF-PEAKNNonusband.●Child under43.The polluted water fromOpening time(非谓语动词作状语)the river was to blameWeekdays10 am-7 pm (last en专过身来喊道:“到底是for the deadly disease.Weekends10 am-8 pm (last en*Please be aware that the last entry4.In order to build the dam.before closing.s“Who on earththey will have to haveDirectionssome ancient buildingsPlan your journey to Kew Gardeasy-to-reach gates."Who on earthremoved to other places.☆By bike词作状语)5.Unlike their grandparents,We love to welcome cyclists totoday'scollege graduates(自行车停车架at all four gates.At考答案见下期中缝)racks are inside the gates.Bikes leftare not likely to stickrisk.We do not allow bicycles,tric芳责编常玥to onlyone job forscooters into the Gardens.their entire lives.本报文章大多选材于英美国★新课程·高三课标基础为4开4版学期员9激光排版本报激光照排中心向本报发行中心咨询以防假冒盗版行为(下转第23版中缝)10盘/张(含)以上包邮本报邮箱344
高一英语上学期期末综合能力评估试题(一)参考答案及部分解析参考答案1-5 ABCCA6-10 BABCA11-15 ABCCA16-20 CACBB21-25 ABACC26-30 BDDCC31-35 ACBCA36-40 AGBDF41-45 ADDCB46-50 CACAB51-55 DACBB56.cancelation57.The58.will end59.was hunted60.economic61.carried62.than63.to observe64.catches65.yearly写作第一节One possible version:Dear Sam,How has everything been going recently?Since you are interested in Chinese classical music,I'm glad to tell youthat an online concert will be held in our school at 4 pm next Friday.During the concert many classics will beplayed.Besides,introductions to them will be included.The concert is expected to last two hours.I hope you can join us.It will be a great chance to get to know some Chinese music and culture.Looking forward to your reply.Yours,Li Hua第二节One possible version:When Jet's mom picked him up from school,Big Dog was in the back seat.Jet put his arms around his mom,andthen around Big Dog."Are you excited to see Big Dog?"Mom asked."Of course!I wasn't sure I would get himback,"Jet said.Jet took the album out of his bag,and gave it to his mom.He was excited and a little bit nervous,ashe didn't know if his mom would like it."I have a surprise for you too,"Jet said.As they looked at the pictures,Jet's mom laughed and cried,and she noticed a blank page at the end of the book."Looks as if there's room for one more picture,"Mom said,smiling."Do you mind if I draw it?"Jet dug into hisbackpack and handed her a pencil and some markers.She drew a picture of them sitting in the car looking throughtheir first photo album since the fire,with Big Dog taking a look too."I love it,Mom,"Jet said."Let's go home andsee what other surprises we can find in those boxes.部分解析阅读第一节A篇主题语境:人与自我一一生活与学本文是应用文。文章是一则旅游广告。21.A。理解具体信息。根据第一段中的chosen departures up until October2023可知,人们可以在2023年10月之前选择合适的时间出行。22.B。理解具体信息。根据WHAT'S INCLUDED?部分中的Well-planned list of the places you will visit可知,旅行社将会为游客制定详细的旅行计划。23.A。理解具体信息。根据表格中Glacier Express Winter Magic对应的信息可知,这一行程的出发时间
选择性必修四UNIT11 TOPIC TALK,LESSONS1&2参考答案及部分解析参考答案1-5 CBCBA6-10 CABAA11-15 BCBCA16-20 CAACB21-25 ABADC26-30 DDCAC31-35 BACDB36-40 FADGE41-45 ADBAD46-50 DBCCD51-55 ACABB56.what57,there58.conducted59.using60.motivation61.to undertake62.customers63.higher64.greatly65.it写作第一节One possible version:Good morning everyone!Conflict is a normal occurrence in all schools,which means conflictresolution programs are really necessary.Firstly,a comprehensive conflict resolution program promotes a safe school environmentthat permits optimal personal growth and learning.Secondly,learning to resolve conflictspromotes students'social and emotional competencies such as empathy and emotionalawareness.What's more,the ability to effectively and peacefully handle conflict is not somethingwe are born with;rather,it is a learned skill.With the help of conflict resolution programs in schools,students can maximize theirpotential for reaching personal goals and success in life.第二节One possible version:Brian had signed Teressa up for a talent show.Her kids also encouraged her to take part.Onthe day of the talent show,Teressa took to the stage and began reciting a humorous poem about
根据该部分中的The rooftop is closed from 10 pm Sunday to Tuesday and on Thursday andFriday可知,屋顶从周日晚上10点至周二以及周四和周五关闭,分析选项可知,只有周三屋顶开放可用。注:本部分中的complex作名词,意为“建筑群”。22.A。理解具体信息。根据Rooftop部分中的please book a section of the rooftop ahead oftime、Laundry部分中的These cannot be booked in advance以及Lifts and stairwells部分中的Special arrangements need to be made...24 hours in advance to reserve one if this is the case知,在屋顶聚会或者搬家使用电梯需提前预定,而洗衣房的洗衣机不可预定。注:stairwell意为“楼梯井(建筑物内楼梯占用的空间)”。23.C。理解具体信息。根据题干中的关键词stairwel‖可将解题信息定位到Liftsandstairwells部分。根据该部分中的If stairs are to be used when moving furniture,,please use theWest stairwell可知答案。B篇主题语境:人与社会一一体育本文是新闻报道。文章报道了华盛顿州立盲人学校举办年度田径比赛的情况。24.B。理解具体信息。根据第一段的内容可知,100多名视力受损的学生参加了周四在华盛顿州立盲人学校举行的年度田径比赛,他们在比赛中跑步、跳跃、投掷等等。由此可知,该比赛的特殊之处在于参赛者是视力受损的学生。25.C。理解具体信息。根据第三段中的As competitors launch from their starting spots,they're able to run alongside the guide wires,holding out their hands to help guide themselvesalog可知,当视力受损的参赛者从起点出发时,他们能够沿着引导线奔跑,伸出手帮助引导自己前进。由此可知,是引导线帮助参赛者辨别方向。26.A。推断。根据第四段的内容可知,Register刚刚赢得了50米预赛。自从他失明以后,他一直在参加规模较小的跑步比赛,而这次能够有这么多盲人一起比赛,他觉得很棒。这是一场真正的田径比赛,看台上有播音员,现场播放着音乐,而且会对全天进行的各项比赛进行现场解说。由此可推知,能参加一场如此大规模的、正式的田径比赛让Register感觉很棒。27.D。推断。根据最后一段中McCormick所说的We have high standards for accessibility和Modeling that for parents is great;it's a day without barriers可知,他的学校对无障碍性有很高的标准,而田径比赛向家长们展示了这一点。由此可推知,他的学校为盲人学生提供了方便的设施。【词汇链接】1.shower(para.1:n.阵雨2.cloud(para.1:v.使减少乐趣3.a level playing field(para.2):公竞争的情况4.heat(para.4:n.预赛,分组赛5.stand(para.4):n.看台6.leave much to be desired(27题C项):还有很多需要改进的地方C篇主题语境:人与自然一一环境保护本文是说明文。玻利维亚曾经的“死亡之路”如今变成了野生动物的乐园。28.D。理解具体信息。根据第二段中的It saw heavy traffic24 hours a day,it saw anaverage of200 accidents and300 deaths per year和第三段的内容可知,“死亡之路”一天24小时交通繁忙,是玻利维亚交通最繁忙的公路之一,尽管这条路上每年均发生200起事故,造成300人死亡。同时,这条路对野生动物也没有任何好处,毕竞任何类型的高速公
万唯中考试题研究·英语(山东)1.She will just nod and smileStep 32.A Brazilian will touch your arm or back while speaking.Control my anger and solve my problem3.The oldest person.Have you ever controlled your anger and solved a problem better?I4.Because Indians do not like to say no.had an experience.5.Different countries have different ways to greet./Do in Rome as RoThat day I was reviewing to get a better score in the coming exam.man does./We need to respect different cultures....My friend came and asked me to play soccer.I was too busy to go,so I九年级(全)Units11~12refused.But he kept telling me how interesting it would be to playwith him.Finally,I used up my patience,shouting at him,"Do it一、【主旨大意】本文是一篇记叙文。主要讲述了Rashma偶然发现窗yourself!I want to review!"That surprised him and he just walked away外的树上有鸟儿在筑巢孵蛋,她看着小鸟长大,在小鸟飞走的时候她without saying anything.A few hours later,I realized I made a mistake很伤心,但是哥哥告诉她,还会有其他鸟儿来这里筑巢,因为这是生and said sorry to him命开始和延续的地方。Next time when we are in bad mood,try to take a deep breath1.B2.D3.A4.B5.Dbefore replying to others.We should avoid letting our anger hurt those6.D7.A8.C9.C10.B11.A12.B13.C14.C15.Awe love《思维拓展Thanks for your listening!D九年级(全)Units13~14二、【主旨大意】本文是一篇夹叙夹议的文章。作者以自己朋友的经一、【主旨大意】本文是一篇记叙文。主要讲述了作者在原来的学校历为例告诉大家,一定要对社交恐惧症说“不”,并给出了一些摆脱社很受欢迎,转学后却无法适应新的学校及其环境,后来通过一次团队交恐惧症的建议。合作,作者学会了接纳自己的新同学,并与他们成为好朋友。故事告1.B2.A3.B4.D三、【主旨大意】本文是一篇记叙文。主要讲述了作者在读书时被弟诉我们:如果不能改变环境,就及时调整自已。弟打扰,有了坏情绪无法排解。最终在好朋友的帮助下,作者摆脱了1.D2.B3.C4.D5.A坏情绪。这篇文章告诉我们:当有了坏脾气无法保持冷静时,我们可6.B7.D8.C9.A10.B以通过做运动排解负面情绪;若真的没有办法摆脱坏情绪时,也可以11.D12.B13.C14.A15.C和自己信任的成人去谈论自己的情绪或问题。思维拓展1.was reading 2.felt 3.angrily 4.because 5.me1.B2.D6.better 7.solved 8.to keep 9.sports 10.for二、【主旨大意】本文是一篇记叙文。主要讲述了曼佐小学的学生们☑思维拓展在老师的帮助下,在学校利用鱼莱共生的方法养鱼、种菜、养鸡并为will do sports./I will talk about it with an adult/others./I will ask周围的社区提供食物的故事。others for help./...1.C2.B3.B4.C四、【主旨大意】本文是一篇说明文。介绍了四种帮助我们摆脱坏情三、【主旨大意】本文是一篇记叙文。主要讲述了杭州一所学校的学绪,让自已变得更加高兴的方法。生制作一本班级杂志来记录初中三年的学和生活,毕业生可以用1.Self-care.此来回忆初中生活,回忆美好的故事。2.Helping Giving a hand to someone in need./Do something for some-1.presenting 2.picked 3.them 4.of 5.to lookone else6.usually 7.a 8.when 9.leaves 10.will make3.Keeping a thank diary every day.四、【主旨大意】本文是一篇记叙文。主要讲述了在毕业晚会上,一向4.Taking time to do something you love严肃的教授通过让学生们玩障碍物游戏,给学生们上了珍贵的一课。5.To introduce us several ways to get out of bad mood./To tell us sev-故事告诉我们:在人生中,我们以为的那些障碍,其实是不存在的,真eral ways to feel happier....正的障碍存在于我们心中。以读促写1.They felt surprised.Task 12.In the middle of the room.①I was reading a book②what had happened3.They can try walking twice without covering their eyes.③play soccer④do some sports⑤talk about4.We were told by the professor to move the obstacles.Task 25.There are no obstacles that you think and the real ones are just in1.DI was very angry with him,but now I can understand his action.your mind./The obstacles are not the chairs and the ropes but the2It's necessary to ask others for help when you can't solve a prob-fear in your hearts./...lem alone.3Lily was too nervous to sing smoothly.☑以读促写I used to shout at people when I was angry,but now I can hold itTask 1back.①enough food②Set up③raise money④happyTask3Task 2Step 11.DWhen you have fear in your heart,you will be afraid to take the定文体:记叙文first step and fail to succeed.定人称:第一人称2It's time to say goodbye to our classmates and teachers who(m)定时态:一般过去时、一般现在时we have spent most of the time with for three years.定要点:要点1:成功控制情绪的事件起因、经过及结果,要点2:你从3I'm happy to spend a wonderful time with my classmates an事件中得到的感悟teachers in the middle school.26
参考答案Ⅱ.【主旨大意】本文是一篇记叙文。主要讲述了名医本杰明·5.To organize his Australian students to complete a stage musical.卡森的成长历程。小时候他曾被视作班上最笨的孩子之一,但妈妈专门为他制定了三条规则:只允许观看两部有救育意义的电视九年级(全)Units11~12节目;玩耍之前必须先完成作业;每周读两本书并写读书笔记。I【主旨大意】本文是一篇记叙文。主要讲述了作者偶然发现窗外在这些规则的帮助下,他变得越来越好。文章告诉我们:必要的的树上有鸟儿在筑巢孵蛋,她陪伴着小鸟长大,在鸟儿飞走的时候规则能帮助我们成为最好的自己。她很伤心,但是哥哥告诉她:还会有其他鸟儿来这里筑巢,因为这1.They thought he was one of the most stupid kids in the class.是生命开始和延续的地方。2.His mother.1.A2.B3.C4.C5.A6.C7.B8.A9.C3.Because they couldn't believe the boy could answer such a difficult10.Bquestion.☑思维拓展4.Yes,he did.1.A2.B3.B5.She was wise.Ⅱ【主旨大意】本文是一篇记叙文。主要讲述了作者在有了坏情绪IV.1.Can we eat in the classroom后,面对一些建议时的想法及行为以及最终在朋友的帮助下摆脱2.No,you can't/No/...了坏情绪。文章告诉我们:当发脾气听不进去别人的建议时,我们3.What else/Anything else/...可以写下自己的想法,也可以和信任的人去谈论自己的情绪或4.What are the rules in the library问题。5.You are welcome/It's my pleasure/My pleasure/That's all1.B2.B3.C4.C5.Aright/...Ⅲ【主自大意】本文是一篇说明文。主要介绍了四种让你更快乐、九年级(全)Units9~10更健康的方法。1.D2.C3.A4.E5.B1.【主旨大意】本文是一篇说明文。主要介绍的是世界上三个Ⅳ.【主旨大意】本文是一篇说明文。主要通过作者的高中经历告不同国家的文化俗。文章中介绍了巴西,日本以及印度三国在诚我们:在进入成年的最后阶段,我们要勇敢冒险,不怕失败,最终见面问候,接送礼物以及约会等方面不同的俗。会有一个光明的未来。1,A2.C3.A4.B5.B6.C7.A8.C9.C1.High school.10.B☑思维拓展2.Because it can bring him/her joy and friendship.3.Yes,he/she does.1.A2.BⅡ.【主旨大意】本文是一篇说明文。主要介绍了英国下午茶的4.The biggest regret is never acting in a play.发展史。5.Giving effort.V.【主旨大意】本文是一篇记叙文。主要讲述了Amanda是一个1.C2.C3.A4.C5.BⅢ.【主旨大意】本文是一篇说明文。主要介绍了中西方文化的善良的女孩,周围的人都很美慕她的好性格,但是Amanda说她之差异,我们应该了解这些差异,避免造成文化误读。前的性格并不是很好,后来通过制作拼贴画改变了自己不好的脾1.C2.D3.E4.A5.B气。故事告诉我们:要学会控制自己的脾气,做情绪的主人。微写作1.angry 2.how 3.When 4.never 5.feelings 6.explaining7.added 8.finish 9.me 10.clearlyEvery country has its own culture.We are supposed to respectthe differences.As an old saying "Do as the Romans do.",we以读促写should follow the local's customs if we go to a foreign country.AndVTask 1leaming differences among cultures will help us to get along with peo-①I was reading a book②tidying up things③play football④veple from different countries.ran to catch⑤I felt better⑥Write down your own list of ideasV【主旨大意】本文是一篇说明文。主要介绍了一名身在澳大利⑦Talk about亚的老师把中国的传统诗歌用现代音乐的形式展现给自己的学VTask 2生,这样既激发了学生学中文的兴趣,也增加了他们对中国传统DWe are/get ready to adjust our mood to meet the challenge.文化的了解。My teacher advised me to find a hobby to keep my inner peace.1.Li Bai.3You can listen to light music to take your mind off the problems.2.Because he tried to help his students better enjoy traditional Chi-4We can get rid of bad feelings by exercising.nese works.VTask 33.No,it isn't.Step 1By using Western music as a framework for the traditional Chinese审主题:控制情绪poem.审立意:增强理解他人及与他人相处的能力23
主题语境:人与自我一一生活与学本文是应用文。文章介绍了四本有趣的儿童故事书。21.B。理解具体信息。根据The Train to Impossible Places部分中的ByP.G.Bell(Square Fish)以及Ages7-12可知,P.G.Be的故事适合七岁的读者。22.C。理解具体信息。根据The Silver Arrow部分中的it helps you discover how to care for theenvironment可知,The Silver Arrow的故事可以让读者了解如何保护环境。23.D。理解具体信息。根据The Highland Falcon Thief部分中的on a train trip、The Train toImpossible Places部分中的a magical train、The Silver Arrow部分中的a steam locomotive以及On the Blue Comet部分中的on a magical train可知,这四个故事都发生在火车上。【补充说明】piece together:渐渐弄清(真相)B篇主题语境:人与自我一一生活本文是记叙文。玩具火车让作者成为网络红人。24.B。理解具体信息。根据第二段中的all I wanted was my own Lego train set..Tearing open mygift on New Year morning,,I was super excited when my wish was realized可知,作者收到了自己喜欢的新年礼物,因此他非常激动。train set玩具火车(包括铁轨、车站等的成套玩具)。25.A。推断。根据第三段中的Aged13,I volunteered as a guard on the Bally Hooley SteamRailway getting my learner's license at 16 becoming a driver assistant I got a job as a driver'sassistant、by now a professional driver以及I trained to drive the locos可知,作者一直努力将自己对火车的兴趣变成自己的职业。26.C。推断。根据第二段中的Every year,,I asked my father,Walter,for extension sets和第四段中的And my father kept the New Year track extension ritual going以及“You should put this onsocial media!”my father encouraged me可知,作者的父亲Walter非常支持他的爱好。27.D。理解主旨要义。阅读全文可知,作者从小就对玩具火车很感兴趣,每年都会不断拓展自己的玩具火车套装。在父亲的鼓励下,作者在社交媒体上开设了自己的频道,专门分享自己的玩具火车,并拥有了六十六万名粉丝,成为了网络红人。因此D项“玩具火车让我成名”最能概括文章主旨。C篇主题语境:人与社会一一社会服务本文是记叙文。大学生Requijo开展爱心项目,给菲律宾的小村庄带去干净的水源。28.B。理解具体信息。根据第一段中的In parts of the Philippines,families in small communitieshad to travel long distances for potable water.But life has changed in Puroks 5 and 7 in Bacolod-thanks to Requijo's Harpur Fellows project...bring needed sanitation infrastructure to thecommunity可知,Requijo启动Harpur Fellows项目是为了解决菲律宾部分地区没有干净水源的问题。29.C。理解词汇。根据划线词前的in a foreign country及划线词后的a language barrier可知,在异国他乡开展项目着实不“易”,尤其是语言不通时,更是难上加难。30.A。推断。根据第三段中的I will never forget the villagers I met..All of them were so excited tomeet me and the smiles on their faces showed me upfront how much easier their lives will benow that they have clean water及a joyous moment可知,Requijo帮助过的人们脸上洋溢着兴奋、激动的笑容,他们发自内心的开心给Requijo留下了深刻的印象。31.A。理解具体信息。根据最后一段中的Requijo hopes to build on her project,eventuallystarting her own organization以及她向在非营利组织工作的人请教的举动可知,Requijo计划
Malte Jung,an associate professor,said,"What we observe in this study is the impact thatAI has on social dynamics and some of the unintended consequences that could result fromintegrating AI in social contexts.This suggests that whoever controls the algorithm()mayhave influence on people's interactions,language and insights into each other."32.What is the text mainly about?好A.Methods of using AI in conversations.B.Efficiency of using AI in conversations.C.Convenience of using AI in conversations.D.Impacts of using AI in conversations.33.How do the researchers draw their conclusion?CA.By analyzing figures.B.By making use of AI.些C.By making experiments.D.By completing questionnaires.34.Which statement does Hohensten agree with?(A.AI always expresses in ways you expect.B.Algorithm will never influence people's insightsC.Trust can be affected by using AI in conversation.D.You will regain your voice by using AI in conversation35.How will a person feel about suspecting his partner's using smart replies?滞A.Nervous.B.Uncomfortable.C.Excited.D.Puzzled.第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。We are now having face-to-face chats with friends instead of talking online.But have youever been in a conversation that you wish you could run away from?36A research team surveyed 806 participants about a recent conversation they had withsomeone close to them.The participants were asked about the actual length and their expectedlength of the conversation,and how long they thought the other person wanted to talk for.According to the team's paper published in the journal PNAS,about one-third of theconversation length was unwanted.37(On average,they continued talking for 3.87minutes before they sensed that the other speaker,too,wished to end it.Situations are similarwhen it comes to strangers.Only about 1.6 percent of the conversations ended when both partieswanted them to.The paper pointed out that when they talk to strangers,what makes people "mask theirdesires"may be their politeness.When talking to close friends and family,it may be their高三英语试题第8页共12页
金太阳教育SUNDUCATION考卷二Unit 4~Unit 5试题答案听力15ACCAB印刷即为ACCBB 11~15 CABBA16~20 CCBAC此电9阅读太阳教育SUNDUCATIONA本文是关于参观加州大学植物园的参观指南。子版印刷即为盗版21.C根据Hours部分Member Hour可知,会员星期六上午10点可以参观植物园。22.B根据Admission部分Seniors(65+):$l2;UC faculty,.staff&.students:Free可知,如果一个加州大学的学生和他或她快70岁的祖父母一起去植物园,他或她本人免费,祖父母每人需要支付12美元,故三人共需要支付24美元23.D根据Visit Guidelines部分“Pets are not allowed in the Garden to protect our plant col-lection.However,trained service dogs are permitted.”可知,宠物不得进入植物园,但导盲犬可以内皮e的B刷即9阳教24.◆根据第1段最后一句可知,她的生活很艰难。再根据第1段第2句及最后一段Lck×论的话可知,尽管她生活困苦,但是仍旧充满希望。SUNDUCAT25.C根据第2段第2句可知,该组织帮助那些离开寄养中心的成年人。26.D根据第4段可知,Paparellal6岁时最触动她的一件事是参观寄养中心。电子版印刷即27.B根据最后一段Leszyeski的话可知,Chairity的帮助让她觉得自己和其他人没有什么不同,她过上了正常人的生活,这个组织给像她这样的接收者们带来了信心和希望。C如今,咖啡拉花已经很常见,不过在茶汤上作画就鲜为人知了。韩喆明就是这门手艺的传承人,这项技艺被称作点茶。28.C结合第1、2段可知,“It”指代的是前面的点茶。点茶即在茶汤上作画。29.B根据第3段可知,韩喆明学点茶技艺是想推广中国茶文化,让更多的人了解点茶30.B根据第4段可知,在宋朝,茶已成为几乎所有人的必需品,从贵族、文人到普通人,它就像米,油和盐一样不可缺少,了31.C通读第5段可知,该段主要介绍了点茶的过程。为D教育及滑热浪穿致全球死亡人数正升,中国专家呼呼加大拉咨和利采取活意32,B根据第1②段可知,加大气侯变化方面的投资和采取适应性措施,目的是减多格0为盗以减轻气候变化带来的健康风险。带来的健康风险。“mitigate'”的意思很可能是“减轻”。条版印33.A根据第2段Huang Cunrui的话可知,目前卫生部门用于适应气候变化的资金在气候融意·6·【23新教材·YK·英语·参考答案一R一必修第三册一N】
九、书面表达(共15分)A possible version:Recently,a survey was done among 480 students of Grade 9 in our school about the most effectiveway of learning English.Here are the results.38%of the students prefer doing more reading andwriting exercises.And 33%think practicing speaking English is useful.The percentage of thestudents who chose by watching English movies and listening to English songs is 16%while those whospend more time reciting English articles is 10%.And 3%of the students learn English by otherways.As for me,I think doing a lot of English reading and writing exercises is the most effective way oflearning English.I used to spend a lot of time remembering English words and grammar rules.But nomatter how hard I tried,I just made little progress.Then I followed my teacher's advice and tried toenlarge my vocabulary by doing more exercises.At the same time,I paid attention to the usage of thewords in different contexts.Day by day,my English has greatly improved and my interest in Englishhas been aroused.评分标准:本题总分为15分,根据内容要点,按所写篇章语法结构和词汇运用的数量、篇章的准确性、连贯性及得体性,分五个档次给分。第五档(13~15分)涵盖了所有内容要点,运用了较多的语法结构和词汇,有少量错误(1个句子结构、时态、语态等方面的错误或1~2个名词复数、第三人称单数、拼写、标,点符号、大小写等方面的错误),但是由于使用较复杂的表达方式所致,有效地使用了语句间的连接成分,使全文结构紧凑、内容充实,体现了活跃的思维和清晰的逻辑,具备较强的语言运用能力,完全达到了预期的写作目的。第四档(10~12分)涵盖了所有内容要点,运用的语法结构和词汇能满足任务的要求,有一些语法结构或词汇方面的错误(2个句子结构、时态、语态等方面的错误或3~4个名词复数、第三人称单数、拼写标,点符号、大小写等方面的错误),但不影响对所写内容的理解;运用了简单的语句间的连接成分,使全文内容连贯、内容完整、表达清楚,基本达到了预期的写作目的。第三档(7~9分)漏掉了一个内容要点,运用的语法结构和词汇能基本满足任务要求,有一些语法结构或词汇方面的错误(3个句子结构、时态、语态等方面的错误或5~6个名词复数、第三人称单数、拼写、标,点符号、大小写等方面的错误),但不影响对所写内容的理解;运用了简单的语句间的连接成分、内容连贯,信息得到较为清楚的传达。第二档(4~6分)漏掉了两个内容要点,语法结构简单,词汇贫乏,有较多的语法结构或词汇方面的错误(4个句子结构、时态、语态等方面的错误或7~8个名词复数、第三人称单数、拼写、标,点符号、大小写等方面的错误),影响了对所写内容的理解,缺乏语句间的连接成分,内容不连贯,信息未能清楚传达。第一档(0~3分)明显遗漏了主要内容,写了一些无关内容,有大量的语法结构或词汇方面的错误(5个以上句子结构、时态、语态等方面的错误,或9个以上名词复数、第三人称单数、拼写、标,点符号、大小写等方面的错误),所写内容无法理解,信息未能传达。注:1.评分时,先确定所属档次,然后根据该档次的要求来衡量,确定或调整档次,最后给分。2.词数少于80的,从总分中扣去1分。3.如书写较差,以致影响理解的,可扣去1~2分。英语(三)答案第2页(共4页)
英语(一)"first determine whether the treatment is directly rel-们动手去做。B项为本文主旨句,与空前构成因evant to you or applicable to all employees'”可知,首果关系,与空后构成顺承关系。故选B。先要确定雇主的安静解雇是否专门针对你。故17.D【解析】“Gift Packaging”表达的是第二段的选D。主旨,D项是对其作出的具体解释。故选D。18.C【解析】空前部分介绍了用旧报纸包裹水果【语篇导读】本文是科普类新闻报道。麻省理能加快其成熟的原因,C项通过类比对这种方法工学院的研究人员打造了一款无需电池的无线水下作进一步说明。故选C。相机,该设备可以帮助科学家探索未知的海洋区域、19.G【解析】本段最后两句介绍的是报纸花盆的追踪污染和监测气候变化的影响。根人另外一种使用方法,G项契合文意。句意:另外,12.A【解析】段落大意题。第二段提到,这种自动当幼苗可使用时,可将整个纸质花盆直接种植到相机将声波在水中传播产生的机械能转换为电地里,这会减少幼苗移植休克、提高生存率。故能,为其成像提供动力、储存能量。完成拍摄工作选G。后,相机还能使用声波将图像数据传输到一个接20.F【解析】空前说没必要用那么多空气清新剂来收器上,重建为准确的图像。这正是该相机的工掩盖气味,F项指出用吸水性强的报纸作为替代作原理。故选A。自选择,与前文构成替代关系,文意通顺。故选F。13.D【解析】细节理解题。根据第三段中的“The第二部分语言知识运用水南路most exciting application of this camera for me per-第一节sonally is in the context of climate monitoring."【语篇导读】本文是夹叙夹议文。作者讲述了"better understand how climate change impacts the和朋友一起在夜晚利用开放的展品探索博物馆的经underwater world”可知,跟踪探测气候变化对海底历及感受,进而告诉我们童年的感觉和游戏总是能世界的影响是Fadel Adib最感兴趣的。故选D。让人感到快乐。品黄要生二带【照】14.D【解析】推理判断题。最后一段提到,该相机2l.B【解析】根据下文“some more interesting ways只能在离接收器40米处实现数据传输,且内存容美for the evening”可知,此处表示担心晚上在博物馆量限制了它的长期使用。再结合下文内容可知,内会很“无聊”。故选B。该设备的进一步研发可能会集中在内存扩容和无22.C【解析】句意:他们就不能为今晚“想出”一些线传输范围的扩展方面。故选D。目更有趣的活动吗?face up to意为“勇敢面对”;15.C【解析】主旨大意题。文章主要介绍了一款look back on意为“回顾,回忆”;come up with意为新研发的无需电池的水下相机的有关信息,包括“想出,提出”;stand up for意为“支持,拥护”。故该设备的效能特点、工作原理、主要用途及未来的选C。第大丑日2研究计划等。C项包含了本文的关键内容,为最23.D【解析】根据“waiting on the bus”和“it佳标题。故选C。春H哑来讯常ncontained nothing but children's exhibits”可知,此第二节【游处应表示“进人”博物馆后,最初的疑虑就消失【语篇导读】本文是说明文。文章介绍了重新了。故选D。利用旧报纸的几种方法。24.A【解析】doubts与fearing词义匹配,此处指的16B【解析】空前提到把旧报纸直接送去回收是是最初的“疑虑”。故选A。美是中入一种浪费,空后说希望能激发读者的创意、激励他25.D【解析】根据第二段“We had a great time.”可.21·
12.What hair may the girl wear?B)13.What color was Kathy's bedroom before?A.Green.B.Yellow.C.Blue.14.Where did Lisa go today?A.Her school.B.Sandy's home.C.Her teacher's home.()15.When will they hold a party?A.Next Friday evening.B.Next Saturday evening.C.This Saturday evening.()16.What is Mike's son collecting these days?A.CDs.B.Stamps.C.Model cars.()17.What can they do in the museum?A.Make cars.B.Watch movies.C.Touch things.)18.How are Mike and his son going to the museum?A.On foot.B.By bus.C.By bike.得分评卷人Ⅳ.听短文和问题,选择正确答案(共7小题;每小题1分,满分7分))19.When do Chinese people often take a shower?A.In the morning.B.At midday.C.At the end of the day.120.What does the speaker do when taking a shower?A.Sing.B.Think back.C.Brush teeth.()21.Why did Linda go to the country in Africa?A.To study.B.To go traveling.C.To see her father.)22.How was the children's life there?A.Poor.B.Easy.C.Colorful.()23.What did Linda do for the children?A.She sent them new shoes.B.She raised money for them.C.She sent them school things.)24.Where does Michael work?A.In a hospital.B.In a shoe store.C.In a school.()25.How many pairs of shoes have been sent to Africa?A.Over 500.B.Over 1,000.C.Over 5,000.英语模拟试卷(十二)第2页(共12页)
二、对话理解(每小题1分,共5分)本题共5个小题,每小题你将听到一组对话和一个问题。请你从每小题所给的A、B、C三个选项中,选出一个最住选项,并在答题卡上将该项涂黑。B6.A.NancyB.PeterC.Nancy and PeterC7.A.10 kilosB.12 kilosC.100 kilosC8.A.CinderellaB.Sleeping BeautyC.Little Red Riding Hood69.A.Pop musicB.Country musicC.Rock music位置10.A.Peter should call his friend up.B.Peter should write him a letter.C.Peter should take his friend to the ball game三、听力填空(每小题1分,共5分)本题你将听到一篇短文。请你根据所听内容,完成下面的句子,并将获取的信息填到答题卡相应的位置上。每空一词。幅图片An American Girl in HangzhouHow long?Anna has been in Hangzhou for 11.months.What is Anna doing?She is learning about Chinese tea 12She visited Hangzhou National Tea Museum last Monday.It's arelaxing and 13.near the Lake.She visited QiandaoWhat did Anna do?Lake last Tuesday.She was having a good time.1became dark and started to rain heavily.But after a while,the rainstopped.Then she continued visiting the lake and took many nicepictures.水和She will 15.the pictures ofQiandao Lake to her friends.What will Anna doShe will go back to New York in two weeks.blo or.a笔试部分(共85分)四、补全对话(每小题1分,共5分)下面是手机群聊的界面,请根据聊天内容,从方框所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。选项中有两项为多余项。(Three friends are talking about their plans for Saturday.)八年级英语试卷第2页共10页
Unit 6 When was it invented?4·Chester would get very cold,5he拓展设问wouldn't wear a hat.1.What was the weather like in Maine?Chester decided to create something toA.Warm.B.Cold.C.Cool.D.Hot.6 this situation.He invented a way to keep 2.Who helped Chester put the fur onto the wire?his ears warm.He first 7 what he neededA.His friend.B.His father.and went to buy them.Then he used anC.His grandmother.D.His grandfather.instrument,or a tool,to make wire(金属线)3.(中考新考法·推断文章写作顺序)Theinto the shape he wanted.His grandmother thenpassage is written in the order ofhelped him put fur(毛皮)onto the wire.ChesterA.persons视频讲解▣▣finally created the first pair of earmuffs(耳套)!B.placesMore than 100 years later,cold,8C.timeweather also gave ten-year-old KK Gregory anD.opinions中考新考法题idea.The strong cold wind kept blowing her coat》3题解题技巧见讲册P30sleeves(外套的袖子).She went to9 every4.In which part of a newspaper can we read thestore to find a thing to solve her problem.Shepassage?couldn't find any good products.So KK decidedA.Culture.视频讲解to make a new 10 of gloves.She drew andB.Food.described something that she called wristlets(C.Education.)Wristlets are long gloves without fingers.D.Invention.第4题They were a big hit for people living in cold语篇积累places all over the world!1.by accident偶然,意外地,通常作状语。1.A.byB.withC.forD.from2.g0out出去;其他常用短语:g0on继续;2.A.allowedB.refusedC.helpedD.taughtgoby从旁经过;go ahead向前;go over复;go away走开;go back回去。3.A.lowB.high3.in a low,/high temperature在低/高温下,C.lowerD.higher在句子中作状语。4.A.bowlB.glass4.decide to do sth.决定做某事,to后跟动C.plateD.fridge词原形。5.A.andB.butC.orD.so5.help sb.do sth.帮助某人做某事;其他短6.A.keepB.answer语:help sb.with sth.帮助某人某事。C.avoidD.remember6.blow吹;常用短语:blow out吹灭。7.A.workedB.made7.solve the problem(s)解决问题。C.gaveD.listed8.keep doing sth.继续做某事;keep sb..8.A.sunnyB.cloudyfrom doing sth.阻止某人干某事;keepC.snowyD.rainysb./sth.+ad.使某人V某物保持某种状态。9.A.usuallyB.nearly9.all over the world全世界,等同于aroundC.slowlyD.badlythe world.。10.A.sizeB.styleC.colourD.material79
B.The unfavorable future of electric cars.C.The eagerness for a zero-carbon future.D.The reasons for not achieving a zero-carbon future.DFor most people,death is hard to think about.We tend to avoid the subjecinvoutarily,even.The philsopher Stphe Cave ffersxtion for thisavoidance in his2012 bookmmeath,he writes,"presents itself as bothinevitable and impossible.Yourationlly that you will die,yetstruetounderstand your nonexistence.Put another way,you cannot be conscious of your ownnonconsciousness.Sowe dismiss death fromour thoughts.But this leads us to make choices in life thatactually reduce our happiness.People who express more regrets tend to be those whopostponed profound activities that yield meaning,such as appreciating beauty orspending more time with loved ones.When we avoid thoughts of death,weunconsciously assume that tomorrow will look a lot like today,so we can do tomorrowwhat we could today.But when we focus on death,that increases the stakes at play inthe present,and clarifies what we should do with our time.By forcing ourselves to think about death,our resources-use decisions change.I askmy 20-something graduate students to estimate how many Thanksgivings they realisticallyhave left with their parents,and then to consider how they should spend those remainingoccasions.This usually stimulates a strong emotional reaction.But it can also alter suchdecisions as where they choose to live and work.This highlights that facing discomfortand thinking seriously about the impermanence of your mortal life are important formaking decisions that enhance your happiness.There are other benefits.For example,paradoxical though it may seem,considencorage positive thinking,as researchers found in 2007 Peopleprepar their death tended to focus on favorable emotional informationaround them,and to interpret random words in a pleasanter way.You begin to thinkextremely clearly,and realize that you have a choice about how to see the presentmoment-and choose the positive.If you insist on ignoring your own death,you are likely to make decisions that causeyou to sleepwalk through life.You may not be dead yet,but you're not fully aliveeither.If you can look across that border with resolve and confidence,you willexperience every day fully and deeply.32.What is the main idea of paragraph 1?A.People's fear of death.B.People's escape from death.C.People's acceptance of death.D.People's struggle against death.33.What will happen to us if we don't focus on death?A.Enjoying a lot more happiness.B.Taking better advantage of time.C.Postponing big things until tomorrow.D.Engaging in more meaningful activities.英语试题(一中版)第6页(共10页)


)
答案)