-
37.has stayed38.nurses39.But 40.to bring 41.of42.clearly43.was lifted44.made 45.medical 46.sweetest47.She felt angry.48.She read a novel (Ben Hur).49.She dreamed of being a teacher.50.She promised Marilla that she would study as hard as she could and do her best to be Marilla'spride.51.She was kind helpful.【写作微指导】本篇作要求写一封邮件,介绍科普短视频制作者“吴姥姥”并分享自己的感受。写作时需要根据提示内容介绍吴姥姥的年龄、职业、外貌及其短视频的内容和目的,最后再谈谈自己的收获。©话题:家庭、朋友与周围的人回时态:一般现在时回人称:第三人称回行文布局:①介绍人物信息:Grandma Wu is a 73-year-old retired professor of Tongji University.She has gray hair and wears a pair of glasses.She always wears a vest with many pockets.②介绍短视频:She does experiments with common things in our daily life.By making the videos,she hopes more children can fall in love with physics.③分享自己的感受:
-
how she managed to help me out whenever I was in trouble.Upon finishing the talk,I trotted towardsMareya and gave her a bear hug.Meanwhile,thunderous applause broke out in the classroom.
W:Actually,I never played the game before.But I can enjoy it as a pure movie without any feelings.Besides,the leading role of this movie,Milla Jovovich,is my best-loved actress.Would you mind mebringing my brother?M:Of course not.I think your brother and I will have a lot to talk about this movie.So let's meet infront of the gift shop near the pedestrian mall of our school on Saturday afternoon.W:But it won't be on until Sunday evening.M:Ok.I'll see you then.听下面一段独白,回答第18至第20三个小题。现在你有15秒钟的时间阅读这三个小题。Text 10W:Yamashita has more than 2 million followers on Bilibili and is a senior blogger on the platform.Hisvideos mainly introduce Japanese culture and life to Chinese audiences and he also visits interestingplaces in China,showing life from the perspective of foreigners.During his eight years on Bilibill,hehas found the different sorts of content on the platform have been popular.In the beginning.Bilibili was a base for Chinese fans of Japanese animation.Gradually,young users accumulated widerhobbies and then different channels including life and science became popular on the platform.YoungChinese people have given many positive impressions on Yamashita.He praised them for being smartand rational,usually giving brilliant feedback on his videos,and they have a strong ability to learnnew things.Yamashita's views gained support from Gautam Kamath,a Canadian professor at theUniversity of Waterloo,who just created his account on Bilibili on January 3rd.He shared his coursevideos on Bilibili about specialized information of computer science to make his educational contenteasily accessible to the large and eager Chinese audiences."I am lucky to have interacted withmany very smart young Chinese people during my academic career so far.All of these people are verysmart,dedicated,creative,and hardworking.They place high value on education and knowledge,whichI also consider to be very important."Kamath noted.1-5CACBC 6-10 CBBAB 11-15 AABCA 16-20 CAABC阅该理解【答案】21.B22.B23.C【文章大意】文章主要介绍了加拿大几个适合观赏绚丽秋景的公园。【21题详解】细节理解题。根据文章第二段第二、三行“Dog owners and their canine(犬的)friends love the petfriendly beach and play area..”可知,Restoule Provincial Park适合爱狗人士。故选B项。【22题详解】细节理解题。根据第一段“This is the season to enjoy the splendor of autumn..If you're looking tobeat the crowds,,these parks sure pack a punch(震撼)when it comes to fall colors.”可知这三个公园都有令人震撼的绚丽秋景。故选B项。【23题详解】文章出处题。通读文章可知,文章介绍了几个适合秋季出游和观赏秋景的公园,属于旅游类范畴,应该来自旅游小册子。故选C项。【答案】24.A25.C26.B27.C【文章大意】本文是一篇记叙文。文章主要介绍了作者为报刊收集故事时,采访了三位老人并从和他们的对话和经历中感受到,不管生活多么的灰暗,都要活在当下,保持乐观。【24题详解】
五走器教豪格售是续育和货构以及上下文湿我关果的理解和*根,体我了(带酒商中英语课程新标准beautiful garden.position.Where have you been told to go today?was the sciencelab,on the first floor.用取发是分和好的的能批类系染罩和类程:体理北酒真的麓勇课程新标售M:Wowwitha great view of a garden!It seems like itM:I think i和教学理念该盟型命题形式仍然具有客观的的啡might be expensiveApparently I won't be staying there,though.W,That's correet.Just for homeroom,.我,考查的和塑解症状的建金相同而已。本文是健类阅读完形填空具有异同码之金给你带来技术学尚时就与完形填空具有异曲同工之妙,只是选项少,以句子开W:Yeah.it does seem like that,but it's not.The garden此给出了如何缓解症状的建议M:What is homeroom?”第三部分语言知识运用,包括两节。第3has lots of colorful flowers and they even grow herbs irit.So the herbs that they use in the salad are all freshW:It's where students gather in the morning to check in汇运用能力”本文是故事类阅读,文章讲述了作者去为父亲买衣服,遇到了立完形填空,是一种综合型试题。本题注重考查学生的阅读能力和词before class.It also gives them a short rest period某接作者利销售员分亭了彼此对父亲的爱文章真有亲买在显遇到件位姜良的销货员:她的亲为样手一位善良的销售员,她的主费sounds good!1 M:That's a good idea.That way,we don't have to wastebefore their firsclass:动可形容同副司,重点考查了对上下文逻辑的理解,且有得器的区公唐第一节主要考香学And they make a fantastic soup.lass time calling out names.Please continue.的设基本语法知识、词汇语和毁为的语法分析能力。从该题的设置来看,有以下三个特点:①考查语法:每背况,着重在语篇层面考查学生highly recommend that you go there with me some条或某几条语法规timeM:I'll try it.的、不会单纯光在单司的拼写和同组的用法,@考查语境:该题采妇文的形式来考查语法的的就是要没空都必定涉I.1短文有same goes for us.较强的语境的特点来角题·因此,学生要填出正确答案,至少需要理解整个句子的意思或各分句之间的逻辑关系或time to read then者需要理解前后儿个句,甚至整个段落或篇章M:What do you teach?及10个语法点,至少也有7个语法点③考点分散,基本个设空涉及一个语法点,10个设空有可能涉W:Social studies,on the second floor.In fact,yM.In the morning.right when vou start a new dav.室友冲突对学生的心理健康有害,可导致抑郁理本文是生活类阅读,文章介绍了生活方式和个性的差异导致了室友间的冲突,W:What types of magazines do you usually read?classroom is right under your math classroom.If youIusllyd aboutliticsfashion,curendohave any questionsfeel free to come down and see品发酸的性What's your favoritemagazinmeWelcome to the school,and good luck on your及固定搭配。本文是一篇叙事类阅读,文章讲述了作者半年前英语考试失败,在老师的故事:第二节书面表达,是二篇应用文写作苯的鼓励和帮助下,努力通过考试M:My favorite is The New York Times Magazine,whichfirst day!has articles about all sorts of things:business,sports,要求考生给学校写二封关于做志愿者的申请信。写作要点已经给Text 10movies,travel,books,jobs,education.Inever missFor many young people,studying abroad is a dream.出,考生注意认真分析要点,理解要点要表达的含义。内容贴近现实生活,总体难度不高。he sports articlesYou can geet a chance to learn about a new culture,to makeW:Which do you read more often,the newspaper or onlinenew friends in a foreign country,and most importantly,to答案速查news?study at the world's finest schools.题号123456789101112131415161718192021222324252627282930M:I prefer reading online news to save money.let's look at one of the top universities in theW:How much do you spend on newspapers every monthworld.The University of Melbourne,in Australia.This答案A C BB AA C B CC B C BB C AA C B C B D B C BB C D C AM:I only buy a monthly newspaper,which doesn't costuniversity hasestablished itself as one of the finest in题号31323334353637383940414243445464748495051525354555657585960much moneyaround s5 per month.Australia and the whole worid.It is located in a beautifulW:What is thee most popular rnagazine in your countrycity of Melbourne.The school prides itself on being答案CC B AA G F D B E C D BB AA C D B A D C D B C A D B C AM:I think it woulhave to be the Forbes magazine,a leadinginternational and open to the world,and there are a large试题详解source for reliable business news and financial information.number of students from ChinaBut my wife likes to read Reader's Digest.In 2003,the university celebrated its 150th anniversary.「语篇解读]本文是一篇应用文,文章是一篇博客,文[语篇解读]本文是一篇说明文,文章讲到当艺术和科W:With the popularityof the Internet,do you thinkThe school now has more than 40,000 students doing degrees in中美食博主介绍了伦敦的两家餐馆,同时文中还附带了几学结合的时候,田地里的庄稼不仅长得更好,而且田地里newspapers and magazines will disappear?architecture,medicine,lawand soon.The university's也会呈现出-派诗意且梦幻的景象M:Yes,unfortunately,it's just a matter of time.Melbourne Business School is ranked number one in Australia[命题立意]考查细节理解24.C[命题立意]考查推理判断Text 9and the Asia-Pacific area.[试题解析]根据第二段中的“Apparently,the chef[试题解析]根据第二段中的“.had a desire to connectW:Hi,George?My name is Dianne.I'm here to show youThere are many sports at the university.Basketballinsists that the fruit and vegetables are brought overpeople toof their food in an inspiring way.around.and football are very popular.There are also teams forevery day from his home region in Turkey-and from(…渴望以一种鼓舞人心的方式将人们与食物的源M:Thank you.I appreciate it.The first few days can be awater skiing,surfing and volleyball.nowhere else,(显然,这位厨师坚持每天的水果和蔬莱头联系起来。)”以及“‘How can we make the farmerittle stressfulIf you applyfor thisuniversity,your scores are都要从他的家乡土耳其运来,而其他地方的不要。)”可the hero?We barely know where our food comes fromW:I completely understand.We all have been in your required.And the education fee is reasonable.(‘我们怎样才能使农民成为英雄?我们几乎不知道我知,博主之所以喜欢Moda,是因为它提供典型的土耳们的食物来自哪里’)”可推知,第二段中Daal其食物。故选B。22,D[命题立意]考查细节理解Roosegaarde的话表明,知道食物的来源是很重要的。砺剑·2022相约高考阶段测评十二故选C。[试题解析]根据第二段中的“He may be25.B[命题立意]考查细节理解命题报告perfectionist,but it was so delicious that I can't[试题解析]极据第三段中的“He tapped into his owncomplain.Moda isn't cheap,but it's definitely worthdesign concept alongside artists,a team of designers试卷结构every penny.”可知,博主很喜欢Moda;再根据and experts at the WageningenUniversity(他与艺术本试卷满分为150分,考试时间为120分钟。Comments部分第二栏中的“I'm not sure if we should家、瓦格宁根大学的设计师和专家团队一起工作,并挖二、命雨思相本试卷命题的主导思想是考查学生英语语言知识和语言技能,突出主干知识,注重学科素养以及知识的覆盖面,be supporting restaurants like Moda.They are very据自己的设计理念,)”可知,Daan Roosegaarde为他的bad for the environment.”可知,Ecovore在评论中表达项目提出了设计理念。故选B。强化考查学生语言综合运用的能力,尤其是运用英语获取信息、处理信息,以及分析问题和解决问题的能力;注重语言了对是否应该支持像Moda这样的餐馆的犹豫并且强26.B[命题立意]考查细节理解的实用性和交际性,重视真实环境中的语言理解和语言运用;注重选材的人文性时代性和思想性,体现对学生情感态[试题解析]根据第五段中的“due to these lights,they赏养的考查:使学生能够充分展示个性和思维的多样性与开放性,不断调了Moda餐馆的缺,点,从而判断Ecovore对Moda的needed to use 50 percent fewer pestiles(杀虫)on本试卷立足于激发学生学英语的兴趣,鼓励学生的进步,让学生体验到学英语的成功,分享快乐,建立自信,通看法与博主不同。故选D。23.B[命题立意]考查词义猜测the crop(由于这些光线,他们在作物上需要少使周[试题解析]根据第二段中的“Apparently,the chef50%的杀虫剂)”以及“This is because this specificrecipe of lights activated the defense systemthe动态,反馈教学信息,对教学进行反复调整,从而提高自己的教学水。are brought over,第部分明力。材料来源于英语国家的生活会话,具有明显的口语特征,听起来自然、真实,符合在非测试状态下英语insists that the fruit and vegetables口语在社会生活中运用的真实情景:所选材料题材厂广泛,涉及英语国家日常生活的许多方面,有利于全面有效地检测学生在every day from his home region in Turkey-and fromplants,(这是因为这种特殊的照明方式激活了植物的防御系统。)”可知,灯光激活了植物的防御系就,使得不同实际生活环境中对所学语言的感悟和接受能力;材料由9段对话和1段独白构成,总词数为800左右。除一些专有名词nowhere else.(显然,这位厨师坚持每天的水果和蔬菜外,材料中没有生词:题干和选项较为简短,各选项的长度、难度,结构基本都要从他的家乡土耳其运来,而其他地方的不要。)”可植物更能抵抗虫害,从而减少了杀虫剂的使周。选B-致;语速一般为140~160wpm27.命题立意]考查标题归钠2.第二部分阅读理解,包括两节。第一节共四篇文章,突出对学生语篇能力及逻辑思维能力的考查,重视科学性知Moda餐厅从土耳其运来食材;再根据“If we grow与规范性。第一篇是介绍类阅读,美食博主介绍了伦敦的两家餐馆,同时文中还附带了几条他人的评论:第二篇是科exotic vegetables in the UK,then we have to use[试题解析]根据第二段中的“This magical field is part ofa project called GROW and was created by Dutch designer研类阅读,当艺术和科学结合的时候,田地里的庄稼不仅长得更好,而且田地里也会呈现出heated greenhouses and that probably uses even more派诗意且梦幻的景象;第energy.(如果我们在英国种植‘exotic'蔬莱,那么我们Daan Roosegaarde,who lived in the city and had a desirete三篇是生活类阅读,文章介绍了邻居比家庭成员对人们更有影响力:第四篇是科技类阅读,文章介绍了火星探测器“机酒号”结束了它的使命,最终与NASA中断了联系,还介绍了“机遇号”被送往火星的目的以及所做的贡献。这四篇文必须使用加热的温室,这可能会消耗更多的能源。)”并connect people to the source of their food in an inspirng结合语境可推测其中exotic应为“外国的”的意思,对way.”:第三段中的“His vision was to章在选材上继续保持了题材和体裁广泛的特点,均为原汁原味的英文:知识性、趣味性强,文化韵味浓厚。题目为细节art,and in sodoing,createa better world”汉及最后一理解题、推理判断题、标题归纳题、词义猜测题,难易适中,题材丰富,内容积极向上,有很强的可读性。第二节是七选应前面提到的“从土耳其运来食材”。故选B。英语答案一27英语答案一28
百拉墨秩望2022届高考复全程精练·专题卷英语专题八per item.The team modeled their research on the movement of goods from the factory allthe阅读理解(三)end consumer.They analyzed the carbon footprint of the"at mile delivery"for hetA卷·专题训练of shopping channels in the United Kingdom-physical stores."brickcick(heand a physical store delivers the items to them),and "pure players"(strictly onen点检索应用文,夫叙夫议文,说明文(每小题2分,满分40分)three models were greenhouse gas emissions estimates from the number of products bought.warehouse storage,delivery and packaging activities.eedseto keep them busy and in touch with one ather.Taking time toengenThe analysis showed that total greenhouse gas footprints per item purchased were higherfromkpour family healthy and happy.stores than those from bricksclicks purchases in 63%of the shopping events but owerthIndoor Family Activitiesplayers in 81 of shopping events in the United Kingdom.In the United States.greenhousefrom shopping at physical stores were also estimated to be higher than from the brickcikcyourestuck inside during astormor making Friday a family night,there are plenty of ways tolower than the pure play channel,on average.oer indoTry out evening activities uccoin together ory boardmeThis pattern holds true in countries where people mostly drive.It really depends on the coundaferoon hearing about each family member'wildest dreams for the future can beconsumer behavior there.eningful too.1.What is the function of the first paragraph?Outdoor Family ActivitiesA.To persuade the readers.B.To show the research conclusion.D.To state the reason for this studyWhether you live in a region with a lot of outdoor opportunities or not,getting out into the fresh airC.To compare two shopping ways.yfamily bonding time,but also rays from the sun.The options are probably there if you doa2.Which is one of the disadvantages of frequent online shopping?B.It is a waste of money.hon local options.Try some fun outdoor games to keep life both interesting and fun.A.It is not convenient.C.It causes packaging waste.D.It results in air pollution.Family Travel3.How is this research conducted?youhave the time,taking trips with your kids is a great way to provide opportunities for fun,learning.A.By making comparison.B.By doing experiments.dngVisit a place your family has always dreamed of seeing.or check out a family-friendly locationC.By giving an explanation.D.By making a survey.Disney World.If the budget is tight,never underestimate how exciting a camping trip can be for your4.Which way of shopping might the author advocate?A.Shopping by car.B.Buying in physical stores.Family FunC.Dealing with“pure players”D.Purchasing from "brick 8.clicks"Regardless of what you plan with your children,remember that the idea is to have fun together,creating三sthat will last a lifetime.In this way,important times for your favorite people can never get boring,Finding out I had lung cancer was a huge shock for me.Like many people,I thought only peoplewhoich can create impressive memories that you have never had before.smoked got lung cancer.But that's not the case.Indoor radon (exposure is the leading cause of lung cancerWhat activities would the author suggest doing at home?after smoking.After I got diagnosed with cancer,my husband and I sent radon detectors to the homeowners of theA Baking and decorating cakes.B.Riding a horse.homes we had lived before.Because of my husband's work.we both knew a lot about the risks of radon.C.Taking a picnic with others.D.Playing football.One of our previous homes,located in Ottawa,tested 16 times above the Health Canada radon guidelineWhst is the benefit of going hiking in the woods according to the 3rd paragraph?of 200 q/m3.Given I worked at home for many years,I was probably influenced for a fairly long time.A.You will get familiar with the local options.B.You will make more and more friends.Fortunately,the new owners of our old house have since fixed their radon issue by installing a radon-reducingC.You will know more outdoor opportunitiesD.You will develop a good bond with your kidssystem and the home is now completely safe.When it comes to family travel,Because of Canada's geology,there are radon hot spots throughout the country.including BritishA y should consider if you can afford itB.you should first take theme parks into accountColumbians.Radon is a radioactive and carcinogenic gas that is in every indoor environment to some degree.C.you must make good preparations in advanceD.you must know that this will benefit your kidsHealth Canada recommends that all Canadians test their homes for radon as testing is the only wayoWho is the text intended for?you are at risk.As of yet,there are no national or provincial requirements to test homes.workplacesorA.Teachers.B.Parents.C.Children.D.Travelersschools in Canada,and this clearly needs to change.二I am sharing my experience with British Columbians because I want to urge family physicians and theA study shows that the more eco-conscious way to shop is going to a physical store rather than by makingmedical community to get behind the fact that exposure to radon gas causes lung cancer.I would likeoseetheeonline from companies that don't have physical stores.Researchers estimated that shopping atBC government pass laws that require all homes,workplaces,schools and daycares to be tested.Lastly.Irbought items such as toilet paper,shampoo and toothpaste,often resuts in lesswant to ask that all homeowners and renters test where they and their family live,and urge everyo teathan ordering the products from a company that only sells through the Internet.know to do the same.Theisbecause of how people shop online;Many buy items onine frequentlybut they1.According to the first two paragraphs,what can we know about theatper purchase Frequent onine purchases produce more packaging wasteand onineemA.She doubted she would be infected with cancer.fomdifferent istribution centers.Both factors result in higher greenhouseasB.She knew nothing about the cause of lung cancer.8数彩盟2022届高考复全程精练·专题卷英语专题八(A卷)第57页乙丝税生2022届高考复全程精练·专题卷英语专里八(A卷)第8页
的是感M.Not really.Besides,what of myreW:Cool!(Text 8)M:Hello,Catherine.You're really looking great You ays keepagood figure.W.Thank you!mthouDavid,Iined a lot of wightFromthenbeta fitness club every two days.It benefits me a lot.M:Is that far from here?WAlitle hit.Take the No.8bus and you cn get there in2 minutes.They'veotbgM:What kind of equipment do they have?W:Four ball courts,a weight room and even a boxing room and a lot more.M:A boxing oom?That's coo It'll be nice to get away from the routine tasks.It's high time for me to takepart in some sports activities.W:Yes.Your work means that you have to sit still before the computer all day long.No wonder you gain somuch weight.Take care of yourself.Health always comes first.M:Thank you for your reminding!Are you going there tomorrow night?W:Yes.M:OK.I'll join you thenW:Great!See you then.(Text 9)W:Good afternoon.Welcome to Bank of China.M:Good afternoon.I'd like to open a bank accountW:Are you new here?M:Yes.I just arrived in Chengdu this morning.W:If you want to open a checking account,you must be over 18 years oldM:I'm already 18.Today is my 18th birthday.W:Wonderful!Happy birthday!M:What's better,I've been admitted to Sichuan University as an engineering major this year.WeCongratulations!Then fill in this form and show me your ID card.And you need to give me some kind offinancial reference from your university.M:Her it is.How long will it take before I get my checkbook?W:In just a few minutes.And you might as well sign up for Internet Banking Service.You can do some onlineshopping through it.It's quite convenient.M:Sounds great!I'll do it.By the way,when is the bank open every day?W:From9:00a.m.to5:00p.m.on Monday to Friday and9:00 t12:00 on Saturday and Sunday.M:Thank you!W:You are welcome(Text 10)M:Gocd moraing,everyone!Now Il give you a bricf introduetion of an lndian film-Tengal.The fm isproduced in December,2016 and directed by Nitesh Tiwari,which is one masterpiece of the most famous Indianactor,Aamir Khan.He acts the major male character,Mahavis Birga,who is cnce the national wrestlingclampion,His dream is togoonwingold mrdals in international games.But he has to give up wrestiing dueto the heavy burden of raising his family.He wants his sons to realive the dreams fer hin Unfortunately,hiswife just gives birth to four daughters.What shall he do?To his surprise,he,by chance,finds his daughters,【2021高三大联考(七)·英语卷参老答案第2页(共4页)】QG
e bt like lekyreorEpley expanWeuf have keep pumping t p bit to remin t25.What conclusion can we draw from the test in paragraph 1?26.Dpley?第二节(满分25分)rding to the text?D.Nervous.阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。28.What does to indicate by comparing happinessoA.It is easy to damnage happiness.next day,his friend were treating him likeeIinehetaketn hisC.Happiness is difficult to findestouhotSnfnaio.oeeettiErwheieaneoladraining to run faster and faster.That was how he metmeBolt met me when I was a coach.I met him while I was jogging at the stadiu's tracks When I stopped o restInoticedwas slow but he kept running.Every other student I coached,Ihad to push them.Asfor Bolt,he pushed me!He would call meNot ong food delivery in many places was limitednd Chinese takeout.But now,thanks to apps like Dooupat5am and say that he was heading down to the stadium.I,of coure,had to wipe the sleep out of my eyes and meet himDash Grubhub and Postmates,customers cn dish with a taponasmartphone screen,whether they live inthere.I realized that with his decisin,he coud be thea city or the remote suo billion restaurant industry,but it's grAndOne day,Bolt called me up and told me that he had signed himself upforaace.Iwas shocked.At his speed,heoudueeKalnic ha rprogleSaudi Arabia for his new businesscomein When I told him that,be mp mled.bu be more challengingtraining,haha!"I laughed along.CloudKitchens.The app companies say therestaurants they partner with have benefited a lot from delivery.But the restaurant industry hasItined him shard a I could.As the days,he became better and better.He beat the top runer in my Inever beapps 201e abig part of profit from those delivery orders.Ken Ray knows how that works.He openedstarted to use him asa role model for the rest of my students.Eventually,his friends stopped making funof hm Unluckily,theonth perod,we essentially developed 15 different restaurant brads,"he saidhim for each order they delivered madetopof that,Ray sad theday before the race,the most tragic thing happened.Bolt was hit by a car.Hisarm was badly hurt.He asat hospital for at least two days.d Al注意:29 What is paragraph 1 mainly abou?1.续写词数应为150左右BDescribing the main characteristics of food delivery2.请按如下格式在相应位置作答C Introducing the process of cooking french friBolt refused despite the terrible pain in hisarmD.Helping people imagine the familiar scene in the kitchen.30.Why does the author mention Google in pragraph 3?boacludecnlnedeivepyihasbealCn8raarentionfoabgompanieA.To show online delivery has atrdrestaurant industryC.To prove online delivery is in need of moneyD.To explain how online delivery works.31.What can we infer from the lastA The delivery business needs rparagraph?B Ken Ray knows how touC.Deliverywas cedD.The apps are partly to blame forWould you believe it?He came in second!32.What ca be theA.A specithe text?B.The rise of restauC Ants without dinner tablesortny ot investmenD.New branches of succcessful restaurants假定你是李华,你校来自新西兰的交换生J对中国的“双十一”很好奇,想知道其由来以及你对这个节日的看法,请你给他写一封廊件,内容包括1节日的由来,2.你的看法注意:写作词数应为80左右。参考词汇:双十-Singles'Day/Double11◇金太阳AB创新卷·英语第24页◇XGK·单元卷(十二)
绝密★启用前of moderate joggingD.The symptoms of over2023届高女一quickly.With their blood flowing more quickly,their body clocks"cover"more time within the space of 2432.What's people's common belief about plastic recycling?B.The methods are quite limited.hours than ours do as adults.On the other hand,older people are like clocks that run slower than normal,A.Almost all plastic waste can be reused.C.Not many kinds of plastics are recyclable.D.The amount is unbelievably largeso that they lag behind,and cover less than 24 hours.In the 1930s,the psychologist Hudson Hoagland found body temperature causes different perceptions33.What can be learned from Paragraph 3?of time.Once,when he looked after his ill wife,he noticed she complained he'd been away for a long timeA.Plastic waste is on the decline globallyeven if only away for a few moments.Therefore,Hoagland tested her perception of time at differentB.Recycling plastics doesn't make money nowtemperatures,finding the higher her temperature,the more time seemed to slow down for her,and thatC.Plastic buildings have been largely constructed.raising a person's body temperature can slow down his sense of time passing by up to 20%.D.New applications of plastics haven't been found.Time doesn't necessarily have to speed up as we get older though.It depends on how we live our lives,34.Why can plastics make good building materials?A.They can resist water and won't last long.and how we relate to our experiences.B.They can be reproduced in large quantity.28.What do the questionnaires and experiments find?A.Time now is shorter than before.甘C.They satisfy the needs of low-income peopleD.They meet most demands of building materials.B.Aging makes people think slowly.35.What's the author's attitude to plastic recycling?C.The old feel time flies faster than the youngC.Doubtful.D.CriticalA.Positive.B.AnxiousD.The old value time more than before.29.What does the underlined word "gallop"in Paragraph 2 mean?第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。A.Fly swiftly.B.Pause briefly.C.Move slowlyD.Pass stably.Good sportsmanship is one of the most important lessons that your kids can learn from competition.But30.According to Hudson Hoagland,who may feel time go more slowly?how do you teach your kids good sportsmanship?Here are some tips.A.A kid with slower metabolism.Set a good example.The first role model that your kids will have in games is you.What behavior youB.A child with low body temperature.model will have the biggest influence on your kids.36 By doing so,your kids will learn from you的C.A grown-up feeling freezing.unconsciously and gain more popularity.D.An adult with a high fever.37 The coach is always looking for the best decision for the good of the whole team.38 Your传31.What is the best title for the passage?kids may feel upset at first.But showing good sportsmanship means placing the team's needs above theirA.How Time Flies!own,so you should teach your kids to trust the coach's judgement.B.Live a Full Life!Remember you are the parent,not the coach.Your job as a parent is different from a job as a coach.8C.Why Does Time Pass at Different Speeds?As a parent,you are there to guide all of your kids'experiences and not focus on demanding performance.39D.How Can We Save More Time?However,if you see a coach demanding too much,speak up.DMaintain a good attitude to both winning and losing.Good sportsmanship also requires a positiveThe world produces around 359 million tons of plastics each year.Plastics are certainly a big problem,attitude to both the victory and the defeat.Pushing your kids too hard may drive them to quit.40 It'sbut they don't necessarily have to be.There are many ways we could set plastics on a different lifecyclealso a good idea to find positive plays to talk about and discuss lessons to be learned after.One that I have been working on is turning plastics into a hardy,reliable and sustainable building materialA.Teach your kids to put teams first.B.Tell your kids to listen to the coach.Most people believe that plastics recycling is severely limited:only a few types can be recyeled at allThis is unsurprising.The proportion()of plastics that are recycled is minimal.But all polymers(C.However,finding a good role model is not an easy job.D.After all,you are also an advocate for your kids if needed.)are,technologically,reeyclable.Some of them can be used again and again to produce the sameE.This means the role of your kids may be reduced or changed.goods.Some can technically be reprocessed into new materials for different applicationsThe problem is that reeycling much of this plastic waste is currently unprofitable.But the amount ofF.You need to be nice to all people on the court,even the opponents.G.Instead,whatever the results are,always tell them you are proud of them.these materials all over the world is large and keeps on growing.What if this plastic waste could be used to第三部分语言运用(共两节,满分30分)produce something useful to the society?Many universities and business people are attempting to do this.第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)Most solutions target mixed plastic waste and suggest applications different from the original ones.For阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填人空白处的最佳选项。example,several groups have developed building materials made of plastic waste.Plastics are strong,True friends are the ones that won't 41 when you're facing problems.When my dad was diagnoseddurable,waterproof,lightweight and recyclable-all key properties for construction materials.So what if(with cancer,a small but 42 gesture from his friend,Mike,taught me a simple yet powerfulall of this plastie waste could be turned into building materials for low-income populations?Existingway to offer43.It can be applied to almost any difficult situation,no matter the distance.He gave myinitiatives are promising,but not yet reproducible on an industrial scale.My dad and Mike became fast friends early on in their careers at Penn State University.When mydad“Sundays at7”.I study plastic waste with the aim of finding interesting ways to remove it from the environment.Fromagricultural waste tocorewaste,mixed with recyeled plastics,thereare many ways to obtain materialsdad's 44 required him to move to Philadelphia 200 miles away,he stopped by Mike's office any timeto produce bricks and other useful elements for buildings.So perhaps plastics are not necessarily thehe 45 to the university.problem.They can be part of a pathway towards a more sustainable way of living.英语3-3(全卷共4页)
高三LEARNINGKEY综合能力提升及解析l6.A。根据下句Then an accurate step-by-stepAssignment 1阅读填空time andTHEME READING1-5 ACEBDrecipe,with ingredients,measurements,17可知,“我”告诉她“我"愿Pre-reading答案略Assignment 3settings.wasPost-reading阅读理解微提特,要地能告诉食普Mind map语篇类型是说明文,主题语境是人与社会之i7.C。根据上文内容可知,“我”让Tara告诉“我"食谐,因此,Ta口向“我"详细讲述了精确的分1.discomfort2.skills3.continue文艺术与体育。文章介绍了一项研究结果,追4.awkward5.normal求完美会使运动员出现倦怠的风险增加,成就感步食谱,包括配料、尺寸、时间和烤箱设置。降低。18.A。根据下文中的I was beginning toReading comprehension20_like Tara可知,专注,女儿的这一方面的品1-4 DDBCC。推理判断题。根据第二段内容可知,追质,给我”留下了深刻的印象,使得“我”也像她THEME LINKS求完美,过分挑别,可能引起个体对成就的不满样开始专注起来。阅读意。语篇类型是记叙文,主题语境是人与自我之2.C。推理判断题。根据第三段的However,our19.B。根据本空所在的句子可知,此处是将做人与做事。医学生Olivia Hillier在网络上从事study is able to determine one potential explanation as现在的“我”与八年前的“我”进行了比较,说明因售卖旧衣服的副业。她不仅用盈利所得偿还了自why/this is the case in sports可知,i项研究的为更加专注,所以“我”在工作中变得更好了。,而且还购买了属于自己的房特别之处在于对运动员出现倦怠的原因进行了探20.D.根据上文Without any conscious1thought己大学贷款的学费area of work-brands字,很好地衡了副业和自己的学业究。I became more focused on1,C。细节理解题。根据第二段的Because3.D。主旨大意题。根据文章内容可知,本文arketing and strategy可知,此处是指“我"开始像of her student los,Hillier began studying their主要介绍一项研究结果,追求完美会使运动员面女儿那样专注。strategies and using them to create hner ownside临倦怠】Assignment 4hustle可知,Hillier因为背负学生贷款,所以开始4.B。推理判断题。通读全文可知,文章介绍CLASSIC READING研究其他人售卖旧衣服的策略,并用此来创建自了项研究结果,由此可知,本文可能选自于Pre-reading答案略己的副业。所以促使Hillier开创副业的直接原因本科杂志。Post-reading就是她那时需要赚钱来偿还贷款完形填空.1-2CB2.B。细节理解题。根据第三段的She spent the本文的语篇类型是记叙文主题语境是人Ⅱ.l.a touch of2.seeing much of学。文章主要讲述了“我”的3.broke upnext two monthsg various sellers'methods可知与自我之生在HillierI正式开始副业前,她花了两个月的时间试儿Tara年幼时非常沉迷于烘焙节目,并在此过程阅读理解,主题语境是人与自我之验不同卖家的方法。也就是说,她通过学其他八中学到了有关烘焙的诸多东西,这是“我”没有语篇类型是记叙文意料到的。女儿的专注给“我”留下了非常深刻的做人与做事文章主要讲述了四年前作者的狗狗的经验来作准备印象,促使“我”也开始在自己的工作领域更加专Gracie被带到了伯克郡,从此就再也没回过曼哈3.A。推理判断题。根据第四段可知,Hillier每周都在固定的时间做关于副业的事,再根据她注,且变得更出色顿。这次当作者带着Gracie重返曼哈顿,然而,狗所i说的话You've got to do it regularl可知,她.C,根据下句中的Her concentrated attention狗经常光顾的那家店却更换了门店,所幸新店主8转在于她遮循了二个固定而有规to thewas at times stressful可知,此处是指很热情地招待了作者的狗狗,这让作者倍感温在四岁的时候,Tara被一个很受欢迎的烘培节目诺。4.D。推理判断题。根据最后一段可知所吸引。1.A。细节理解题。根据第二段中的IwasHillier-一直通过副业赚钱。再根据她所说的话“.2.A。根据上句中的she was reallyIby aconcerned about how she would handle Manhattarwhen I'm an attending注有时3格越乐:ing show可知,她对这个烘焙节目的after nearly four yearsaway以及下文作者和狗狗I will keep this buGracie的日常出行可知,作者给他的吉普车装满doctor.”可知,她打算成为医生后t坚持副业。即她计划将来坚持做副业和自己的本职工作。3.D,根据空前的Her concentrated attention东西是准备和他的狗狗Gracie一起回曼哈顿。to the及空后的her name being called outi可2.D。细节理解题。根据第三段中的Thc阅读填空1-5 EFCDB知,此处是指Tara太过于专注,以至于别人叫她counterpeople would always present a MunchkinAssignment 2名字时她都不会回应。to Gracie because she stood in line so politely and4.B。根据下文中的was_7 by Jiya,,“Iamsat when it was her turn可知,Dunkin'Donuts的店知识回顾I.1.defeated2.accompaniedshowing Tara my baking stuff.."可知,朋友家的孩总是会给Gracic个M如ei作为奖励:因为它总是很有礼貌地排队,轮到它的时候就坐下3.boost4.handling子ya喜欢烘焙5.arose/appeared5.D。根据下文Jiya和Tara两人间的对话互由此可知,是因为Gracie的礼貌举止使得它得到Ⅱ.1.on2.to3.with动可知,此处是指一天早上,“我”注意到女孩们了奖励。4.to5.in正在仔细查看一个大盒子。3,B。推理判断题。根据第五段中的III.1.has devoted herself to6.B。根据本空后的was7 byJiya,Immediately,Gracie marched into the store and up2.The instant she/he opened the doorshowing Tara my baking stuft."可知,“我"对女孩to the counter.He got some dog treats for Gracie3.keep in touch with们正在做的事情感到很好奇。stating Gracie could stop in like she used to,7.C。根据本空后的“I am showing Tara my在那家新店的主人延续了之前的Dunkin'Donuts4.To sum up5.is tto hlame forbaking stuff.”可知,Jiya告诉了“我”她们正在做的所给的Gracie的特殊优待后,作者是被突如其来阅读理解事情。的善意深深打动了,故而哭泣语篇类型是记叙文,主题语境是人与自我之8.A。根据下句“Yeah,”said the older Jiya,“T4,C。推理判断题。通读全文内容可知、文章生活与学今。文章讲述了81岁的Ga1 1Socia打匹克must get one."可知,Jiya没有量勺。主要介绍的是作者带狗狗Gracie重返曼哈顿之球,并向Deep Run Recreation Center的新人提供9.D。根据本空后的went backto their baking后因狗狗被陌生的店主温柔以待,而倍感温暖鼓励和指导6ox10可知,此处是指在回答完“我”的问题的故事,因此,作者主要是想向我们传达“友普之I.D。推理判断题。根据第一段Each move后,她们就对“我”失去了兴趣。可以照亮他人的生活”的思想。uired her to make friends in new surroundings10.B。根据上文内容可知,Jiya和Tara这两语法填空个女孩都很喜欢烘焙,因此在回答完“我”的问题wearing2.was stoppedto her son,she did what she had always done:后,她们便迅速回到她们的烘培盒。3.What4.designerbuilding a new life of friends,work and play可知,11.A。根据上文内容可知,在堆的烘焙用5.has been exploring6.the她适应新环境的能力强具中,Tara能明确指出jiya没有的烘焙工具,由此7.events8.exactly2.A。细节理解题。根据第二段Then one of可知,此处是指在此之前,Tara还没有烤过一个9 different10.withher tenis pals suggested she try pickleball and东西但她似乎知道这方面的一切。Assignment 5gave her a paddle."I was attracted immediately,"i2.C。根据上句Then Rosanna Pansino,the语法回顾hostess of Nerdy Nummies,wrote a cookbook3.whereshe said.That was five years ago.Today,she play?I.1.who2.whichfor several hours twtohree tin本空所在句子可知,这本饪食谱为Rosanna4.whose5.whomGail Socia搬到里士满时,她开始从事一种新的Pansino所著,我们买下它作为礼物送给Tara,II.1.Chinese skier Zhang Mengqiu took two运动一匹克球。我”看到她翻阅这本书golds and three silvers at the Beijing Winter3.B。细节理解题。根据第四段Wi他sparkling13.C,根据上句中的I saw her turning a fewParalympics,which astonished many people.blue eyes and a lively personality,Socia welcomeses与本空后的that's about it有语意上的转折关2.We will go to the theme park in January,newcomeandprovides encouragement and系,需用Hover句意:“我”看见她翻了几页。然when we will have our winter holiday.direcion可知,t她向Deep Run Recreation Center的而,仅此而已。3.The guide led us to a shopping mall after新人提供了帮助」14.D。根据下文内容可知,此处是Tara主动lunch,where we bought some local food and4.A。词义猜测题。根据第五段画线词后的提出要在周末烤一个彩虹蛋糕,并想要“我”帮助souvenirs.Yoga has been critical in keeping me flexiblel5.B根据本空后的told her I would,only i4.Jones,whose father is a brilliant photographer.and helping me movequickly,"she says.Heris exposed to as much art as possible.ptimism and positive attitude also help可知,画线she could tell me the 16_可知,此处应是“我”答词所在句问的是Gail Socia保持精力旺盛的秘决。应了Tara的要求,nodded符合语境。5.My uncle gave me a telescope as a birthdaygift,through which I observe the stars.(下转第2版)
I'll do that.Anything else?Last but not least,make sure that youget a city map.OK.I will.Thank you very much!ext 7Good moming.Mis Green.why do youthink you can do the job?Well,I like traveling and up to now I'vevisited may different places in the country.Besides,I love reading books about famousattractions.Most importantly,I'm goodat dealing with people.I think I can getalong well with the tourists.A:Good.How much do you expect to eamnper month?W:I expect a starting pay of 3,500 dollarsa month.M:The starting pay in our company is usually3,200 dollars a mooth.But a new employeecan get a 500-dollar pay raise after oneyear.W:Oh,I see.M:Why not think about it?I'd like to knowyour decision by next Thursday.Is thatOK?W:No problem.I will give you a reply nextWednesday.Text 8W:Hi,Henry.This is Lisa calling.How is thesituation in your town now?M:Not so good.Snow has been falling herefor days.W:When did the snow begin?M:On Friday.When it began to snow.every-one was happy because we thought wecould make a snowman.But on Saturday,the snow began to cause some problems.W:What problems?M:Many homes in the area were left withno electricity and no gas for heating.What's worse,water pipes began froezingin some homes.W:What about your home?M:We suffered the water shortage.W:That sounds terrible.How did you getwater resources?M:Fortunately,the government took im-mediate measures to help us.They sentthe basic supplies to us.W:How lucky you are!I hope the sky willclear up soon.Text 9W:Are you playing games on the Internet.Tom?M:No.I'm searching for some film festivalsworidwide.Mr.Brown asked us to writea report about an intemational film festivalthis weekend.I don't know which one towrite about.(下转B1B4中缝)
持续了大概6个月时间,由此可推知,这一次不同寻常的更长时间的飞行对“我”而言将是一个全新的挑战。47.C。由本段内容可知,“我”在太空中的生活基本都是安排好的,一切按照计划走,这其中也包括起床和吃早饭时间。48.B。由本段中的Our bodies adapted.level可知,这句话提到的进行身体锻炼的原因是对设空处做出的解释。由此可推知,我们在太空中还要每天进行两个半小时的身体锻炼。49.D。50.C。由本段中的Our bodies adapted well to floating可知,身体处在外太空的真空环境中会适应漂浮状态,因此每天开展锻炼非常重要,它可以使身体的力量和骨密度保持在一个健康的水。51.A。52.B。53.A。由本段内容可知,在国际空间站里,日程表上会有一行标注宇航员名字的内容全天滚动,提醒我们应该完成什么工作。一天中的大多数时间,我们都在完成不同的任务。54.B。55.D。由本段内容可推知,在工作日,随着第二次计划会议的结束,我们的工作也暂时告一段落。因此,工作日持续到约下午七点一刻时就结束了。第二节主题语境:人与社会一一社会服务本文是说明文。拉美裔印第安女性Czarina Salido帮助印第安女孩在STEM领域保持学的热情并资助她们前往太空营,让她们有机会走向更广阔的天地。56.their。考查代词。设空处作定语,修饰passion,应用形容词性物主代词,表示“她们的”,故填their.57.sponsoring。考查动词-ing形式。设空处作by的宾语,应用动词-ing形式,故填sponsoring。58.who/that。考查关系代词。设空处引导限制性定语从句,指代a young Latina andNative American,且在从句中作主语,故填who或that。59.is driven。考查被动语态。根据语境可知,设空处所在句描述的是客观事实,应用一般现在时,且Her desire与drive之间为被动关系,应用被动语态,故填is driven。60.than。考查介词。less than为固定搭配,表示“少于…”,故填than。61.assistance。考查名词。设空处作with的宾语,表示“帮助”,且其前有financial修饰,应用名词,故填assistance。62.a。考查冠词。a number of为固定搭配,表示“一些”,故填a。63.creative。考查形容词。设空处作定语,修饰ways,应用形容词,表示“创新的”,故填creative。64.to build。考查动词不定式。设空处与launch model rockets一起作日的状语,应用动词不定式,故填to build。65.extremely。.考查副词。设空处作状语,修饰encouraging,应用副词,表示“极度,非常地”,故填extremely。【补充解释】zero in on(para.3:集中注意力于…本套试题复现的教材词汇有:hazardous;the space shuttle;crew;telescope;angle;galaxy;conceivable/conceivably;form;belt;solar;spacecraft;program;space exploration;launch;orbit;unmanned;satellite;astronaut;safety;inspire;scientist;flight;cloud;humanity;discovery;determine;life;reliable;remind;possibility;indicative indicate;mission;planet;task;astronomy astronomer;model rocket;float;dramatic dramatically;universe;engage;exercise;disaster
looking for,"she said.Her husband had been part of the rescue operation.Today,safe at home,Brian still misses the welcome he received."Everyonc was veryhappy everywhere I went,"he says.He recalls the way the village's elders came to meethim-the man who had survived in the wild,and the man who had refused to give up.24.Why did Brian Koonoon climb a hill?A.To search for a way to the nearest village.B.To find his tracks in the snow.C.To let the airplane see him.D.To receive a radio signal.25.For what reason did Brian decide to walk to Repulse Bay?A.It was the closest way home.B.There was a rescue team there.C.He could turn to others for help there.D.He could keep in contact with his family there.26.What do we know about Brian s adventure from the text?A.A rescue team found him in the end.B.It took him about four days to arrive at Repulse Bay.C.He dragged the bag with the stove and a tent to head for the village.D.He only had 15 miles left to reach the village after a good sleep.27.What can we infer from the last paragraph?A.Brian's not giving up was respected by the villagers.B.Brian was proud of his courage to survive.C.Brian considered his experience a horrible one.D.Brian was unwilling to take an adventure again.If you're a fan of hummingbirds(),then you probably know that at night they lowertheir body temperatures greatly by dropping into an energy-saving state of inactivity calledtorpor().A new study finds that the birds have more than one level of torpor."Therehave been a few signs that this ability to fine-tune thermoregulation(温度调节)1 s possible,”said the lead author Anusha Shankar.Shankar and her colleagues used a special method to track the body temperatures of threehummingbird species in Arizona:the blue-throated mountaingem,Rivoli's hummingbird,and theblack-chinned hummingbird.They measured the temperatures emitted from the skin around the eyesof the birds and found that differences in heat generation at various stages are noticeable.The normal daytime body temperaturc of a hummingbird is more than 100 F,even incold weather.During shallow torpor,their body temperature drops by about 20 F.In deeptorpor,the bird keeps a body temperature 50 F below its normal daytime temperature.Ifhuman body temperature were to drop mere 3 degrees from the standard 98.6 F,we'd be in astate of hypothermia(低体温症)and,unlike hummingbirds,we would need outside help toget warm again."In this study,we found that the smallest bird used deep torpor every night,"saidShankar."The bigger birds sometimes use deep torpor and sometimes shallow torpor,andsomctimes no torpor at all.Shallow torpor may have developed to balance energy saving with the cost of deep torpor.In deep torpor,a hummingbird is much more likely to be affected by disease because itsimmune system(免疫系统)shuts down..And what's more,it would get inadequate sleep andbe easily harmed by its enemies.Torpor is not the same as sleep.Sleep uses much more energy and serves many importantfunctions.Daily torpor also differs from hibernation().Hibernating animals enter a low-energy state for weeks or months at a time,while hummingbirds can enter torpor every night.But the researchers say their studies were done under laboratory conditions,not the conditionsa bird would encounter in the wild.They say more research is needed to understandthermoregulation in birds.23031A
U.S.Centers for Disease Contro and Prevention says it is safe to get a flu andCOVID-19 shot or booster at the same time.24.What conclusion can we draw from the second paragraph?A.People with COVID-19 can spread it to others only when they are havingobvious symptoms.B.People with COVID-19 start to feel sick much earlier than people withother illnesses.C.People start to feel sick around the same time with colds,the flu,orCOVID-19.D.People start to feel sick at different times for each illness.25.What is NOT mentioned as symptoms of a cold,the flu or COVID-19?A.CoughB.Tiredness.C.Throat aches.D.A high temperature.26.What can we know from the fifth paragraph?A.Necessary testing contributes to proper treatment.291y6/9iJ0B.COVID-19 is out of control due to lack of testing.t3g00年6o,1C.Doctors can't treat patients without testing results加d0D.Pharmacies can offer testing only with doctors'permission.27.What is recommended in the passage to avoid COVID-19?0/OA.Getting tested.B.Getting treated.10V11213C.Getting assisted.D.Getting vaccinated.CFrench fries and chips are commonly eaten around the world.However,agrowing global potato shortage is limiting french fry orders in various countries.The coronavirus pandemic and extreme weather have caused supply chainbreak,which has led to a number of popular items,including cream cheese,going short.Potatoes are the latest items to join the list.In Japan,MeDonald's locations stopped offering large and medium-sizefrench fry orders in late December.Pandemic-related supply chain issues andfloods in the Port of Vancouver in British Columbia delayed potato shipments.Days later,South Africa's leading makers of potato chips warned thatpotatoes were in disturbingly short supply.A bad frost and too much rainfall ledto low local yields.Global sourcing shortages were already a problem.In Kenya this January,Kentucky Fried Chicken (KFC)locations took英语试题第6页(共13页)
medicine.From her description,Chinese medicine sounded as if it had magic power that __12_I was_13.because I knew so little about it and have never tried it before.14_,mycough got so much worse that I couldn't sleep at night,so I decided to give it a_15.TheChinese doctor took my pulse and asked to see my tongue,both of which were new experienceto me because they are both __16__in Western medicine,where diagnosis relies heavily on __17__.Then the doctor gave me a scraping (treatment known as "Gua Sha".I was a little_18 at first because he used a smooth edged tool to scrape the skin on my neck andshoulders.A few minutes later,the treatment started to produce a __19__effect and my body andmind began to sink deeper into 20.I didn't feel any improvement in my _21__in the firstcouple of days,but after a few more regular visits to the doctor,my cough started to __22_.Then within a matter of weeks,it was completely _23!9.A.even B.still C.certainly D.currently10.A.benefit B.facilitate C.change D.inconvenience11.A.sold B.recommended C.adopted D.prescribed12.A.brought rewards B.set trends C.worked wonders D.changed rules13.A.hesitant B.excited C.nervous D.optimistic14.A.Eventually B.Consequently C.Surprisingly D.Admittedly15.A.look B.break C.miss D.shot16.A.nonexistent B.frequently used C.noneffective D.highly recommended17.A.hospitals B.doctors C.machines D.symptoms18.A.tired B.unsatisfied C.scared D.disappointed19.A.damaging B.relieving C.cooling D.stimulating20.A.pain B.relaxation C.depression D.uneasiness21.A.strength B.capability C.circumstance D.condition22.A.lessen B.worsen C.quicken D.lengthen23.A.fine B.unexpected C.gone D.different三、读后续写(满分25分)阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。
1-5 BAACA6-10 ACBAB11-15 ACBBC16.morning 17.raning 18.brother 19.2/two 20.eggs21-25 BBBCB 26-30 ADCCD31-35 DBCAC 36-40 BDCDA 41-45 CDABD 46-50 CCABA51-55 FEGBA56-58 BBD 59-62 CBAC 63-66 BDAC 67-69 CDB 70-72 BDC73.Three/374.We can forgive ouselves,and allow ourselves to grow and be better.75.Because it will help you live a happier and more meaningful life.76.forget 77.meals 78.low 79.country 80.deafOne possible version:I am an outstanding studentI am Li hua in Grade Nine from No.5 Middle School.I am the tallest student in my class withgalsses.I am humorous,kund and friendly.I am a monitor of my class.I like to do somethinghelpful to our teachers and classmates.So,I am not only hard-working but also get along wellwith my classmates.And I am always strict with myself in order to set a good example.I am goodat all my subjects.Above all,I have some hobbies,like climbing and traveling.I hope to travel to manydifferent places with my parents.And I want to be a math teacher because I like math and I amready to help children in poor areas
【解析】考查名词。句意:中国青少年应该了解中国传统文化的价值。value价值。29.【答案】B【解析】考查动词。句意:一王先生什么时候到北京?一下个月。reach到达【解析】考查现在进行时。句意:一妈妈,我可以把电视调大点吗?我听不请楚。一最好不要。你爸爸正在睡觉。30.【答案】D根据第一句可知,此处是指此刻父亲正在睡觉,最好不要把电视声音调大,用现在进行时。ⅥI.完形填空(共20小题:每小题1分,满分20分)阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出一个最佳选项。【解析】【】31.D考查名词。句意:他想把钱包还回去,但钱包上没有地址。券瑞年所性833.B考查动词。句意:马特去了那家公司,但萨拉卡尔沃已经不在那里工作了。32.C考查名词。句意:他只有名片上的名字—萨拉卡尔沃一和她公司的名字。34.C考查动词。句意:他打电话给她,但钱包不是她的。35.A考查名词。句意:一天,他去了一家书店。36.D考查动词短语。句意:马特看着海报上的照片。A.2037.B考查形容词。句意:他既高兴又兴奋!38.C考查动词。句意:她拿出照片,哭了起来考查副词。句意:我从来没有想过有一天我能把它拿回来!水册出过州同39.D40.A考查名词。句意:说来话长。【路】BB.0【解析】41.A考查不定代词。句意:我们都曾不假思索地做过或说过一些以后会后悔的事42D考查名词。句意:当然,我只是想以这个孩子为例,这样其他学生就能从中吸取教训一以后不要不做作考查副词。句意:当然,我只是想以这个孩子为例,这样其他学生就能从中吸取教训一一业就来上课。以后不要不做作43.B业就来上课。晚】考查介词。句意:坐在他旁边的一个小女孩低声对我说了些什么。G45.A考查动词。句意:小男孩的母亲前一天晚上被送进了医院。44.C46B考查疑问词。句意:我无法描述我当时的感受。48B考查形容词。句意:作为一名年轻的教师,我对学生不够耐心。47.A考查动词。句意:从那时起,这改变了我对待学生的方式。49,A考查动词短语。句意:我们都会时不时地生气,但如果我们在行动之前花点时间完全了解情况,生活会更愉快。50.C考查连词。句意:所以记住,无论何时你想批评别人,深呼吸,三思而后行。第三部分阅读理解(共两大题,满分45分)Ⅶ.补全对话(共5小题;每小题1分,满分5分)根据对话内容,从方框内的选项中选出能填入空白处的最佳选项,其中有两个为多余选项6【答案】51-55 GCDBFVⅧ.阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出一个最佳选项。A【解析】56.C细节理解题。根据Volunteers一栏中的Please work for our community to tell them the importance of gettingvaccinated and help them reduce worries'可知,社区志愿者需要帮助社区居民减少忧虑,以便让他们接种新冠疫苗。57.B细节理解题。根据Invention Show一栏中的“Time:9:00a.m.一4:00p.m.”可知,发明物展览持续7小时。58.D细节理解题。根据Paintings&Calligraphy(书法)一栏中的Time:9:00a.m.一5:30p.m.”可知,绘画书法展下午5:30结束,所以如果你五一当天下午4:30空闲,可以前往绘画书法展B【解析】英语参考答案第23页
28~31 ACBDC篇:本文是一篇说明文。本文介绍了拖延症的定义、原因以及疗法。28.A【解析】推理判断题。根据第一段第二句可知,长期拖延症患者不只是在任务上拖延,而是生活中的方方面面都是如此。这说明拖延已经成为他们的一种惯。29.C【解析】推理判断题。根据第二段第二句可知,拖延症患者冲动而且焦虑,管理不好自己的情绪30.B【解析】细节理解题。根据第三段第一句和第二句可知,当人们推迟一项艰巨的任务时,他们感觉很好一」至少在那一刻是这样。拖延是一种避开与任务相关的负面情绪的方法。拖延会使人短暂地从压力中解脱出来。31.D【解析】细节理解题。根据最后一段第五、六两句可知,包括思想和情绪管理以及试图改变行为的认知行为疗法似乎是最有帮助的。32~35 CBADD篇:本文是一篇说明文。我们的大脑是如何记住每一个动作的呢?它如何学新的知识?Jackie Schiller教授和她的团队在单神经元水上检查了大脑,以揭开谜团。32.C【解析】推理判断题。作者从我们日常生活中所做的动作开始,提出了几个问题,是为了引出话题。33.B【解析】主旨大意题。根据第三段可知,这一发现不仅有望改变我们对大脑工作方式的理解,还有望让我们更好地理解从帕金森病到孤独症等各种疾病。同时,该发现还有望推动机器学,为新架构提供灵感。本段主要介绍了该发现可以在哪些方面得以应用。34.A【解析】推理判断题。根据第四段Schiller说的话可知,Schiller将神经元的工作原理比喻成一架钢琴,强调的是神经元的运作方式。35.D【解析】主旨大意题。根据第一段作者提出的几个问题以及第二段第一句可知,本文主要内容:科学家揭开人脑学和记忆动作的奥秘。36~40 FBGED七选五:本文是一篇议论文。文章论述了在通向成功的路上坚持不懈的重要性。36.F【解析】第一次尝试就容易完成的任务无疑是非常容易的。但现实是,一个人的成功取决于他是否能成功地完成最艰巨的任务。37.B【解析】要在这场艰苦的战斗中取得胜利,坚韧不拔、艰苦奋斗是必须的。这是人生成功的独特前提条件。38.G【解析】但这丝毫不能使他气馁。经过多年的努力和坚持,他又做到了。39.E【解析】本段介绍哥伦布发现新大陆的故事,故答案选E。40.D【解析】历史上所有的伟人都是用坚韧不拔的毅力让自己名垂青史的。他们的成功将永远是我们的完美榜样。【高三英语·参考答案第6页(共10页)】·23-372C·
WRITINGECs9学关花全国教类有◆GUIDED WRITING6LEARNINGO高考读写《环球阅读】高考主题语境写作指导(Global ReadingGLSH学养径第46期总19939期202x年5月16日星期工邮发代号21-183人与社会之社会服务与人际沟通主单位山百省数有厅主办单位山酒有传出学英报社社长夺息李yE国内银一号4072同tp[写作任务time and heer for the player of both sides.Thank you■龙秀WORD BANKfootball match between the football team of ouTopieSpace exploration木周五下午。市第二中学高三四子足成school and No.2 Senior High School with theRelated wordsviewing.passenger.tnip队和你校足球队进行友谊赛请你为校足球intention of enriching our life and providingRelated phrasesrough,work on.(be)capable of.team up with.aim to气力社团写一则通知,内容包括Version2.比赛时和地点great opportunity for us to make new friendsTOPIC READINGNotice高一高二高三版2.The match is scheduled to be held from2.欢迎大家准时到场观看比赛,为球员Balloon flight■素玉们加油助威Here cms the big ne!There will be a friendly 2:00 pmto:00 pm next Friday in our schoo落实立德树人根本任务football matd beteen the boysof N.2 Senior High playground.发层英语学科核心素球注意。School and our school's football team this coming3.All the studentswho are interested in提升“听说读看写”综合语space viewing fours1.词数100左右Friday,aiming to beuter the friendship between usfootball are welcome to watch and offer your言技能2.可以适当增加细节,以使行文连贯。随着新课标新课students as well as to learn from each other.Thecheers to the teams.activity to be held in our soos playground will stan4.As far as I know,every participating受特别训练lights that it hopes willbe largely reused,company officials said,and思路】tcam is making full preparations for the coming育阶to Earth.lights wi此题要求写一箱英语书面通知,告知周和英语语言综合运用能力match.It is predicted that this will be a close提出了更高的委求to be五下午的足球友谊赛。语篇类型为应用文,I you have affection for football games,pleasgame that you can't miss.此背景下,《学英语》ng or lt's safe.主题语境为人与社会之社会服务与人际沟arive at the playground punctually to watch the match5.Remember to attend it on time and put〈环球时报》waya said."The idca is to make spacn Hokkaido,rise for two hours to as high as2通。友谊赛能培养参与者团队协作精神,提r oneour tfriendship and sportsmanship first.高其沟通能力和杜交能力,学会遵守规则尊重对于will be a visual feast for everyone.Above all,do keep该活动不仅可以帮助学生增强体力求以敏锐的f space above ofit in mind that friendship mt come first.Thank you.买战练wo质、缓解学压力,而且还可以培养学生团for your kind attention!学生会将在下月中句举办英语写作大视角、精准的信息和原计ade of 25 aloe、whthe cFrom:htips:/phys.org结协作的优良品质。该写作具有很强的现实Football Club赛,请你写一则通知,发布在校英语网感,写作任务真实。符合考生的认知水上,内容包括:发ghly the midde of theL.每个班级推选三名同学参赛:学生兴趣的优质英文有助于澈发考生的写作灵感。flies and have anspheren.流层此题属于半开放提纲类作文,婴1。两篇书面表达均结构恰当,思路清2.决赛获得前五名的文章将被刊登在号teamed un with maicheliumn.氢求考生根据要点提示,合理添加细晰,但在要点全面、信息拓展句式变化等校英文网站上。ravelagency JTB Corp.,which announced plans节,进行适当拓展。此题写作要点和注意编辑特色late the underlined sentences into Chinese方面,Version2胜一筹。拓展可以归纳为:(1)比赛内容;(2)比2.在句式运用方面,Version2使用的高1.词数100左右:语言原升原味,05about 24 million yen(18.000).but Iwaya赛的度义:(3比赛时问、地点:(4)希级句式和表达有:第一段第一句使用部分倒2.可以适当增加细节。以使行文连贯主更新及时(参考答案见下期中缝望大家准时到场观看比赛;(⑤)为球员们加油装,语义上提醒有好消息要告诉大家,表达关注学科素养助威。写作过程中避免使用沉长繁杂的句式:言简意腹。第一段第二句在主句之后使用非推动文化传播要点全面,表达准确,可以适当发挥拓展:谓语动词aiming to,语义上交代足球赛的目多横态养际情怀读写综合训练(二十)(分1分1句、段之间的衔接要自然,尽可能使用多样的,语言表达富有层次。第一段最后一句继综合能力同步提升第一部分阅读理解(共两节,满分40分)圆续使用非谓语动词llasting for approximately第一节(共15小题:每小题2分,满分30分化的句式。wo hours,语义上交代了足球赛的时间,表版面设置>阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中选出最佳选项根据题日要求及要点提示,本文可分为两段。第一段介绍足球比赛内容;第二段说达通顺自然。第二段第一句使用条件句,语P1头版条义上邀请大家准时观看球赛,句式丰富多时事热点,全新主张明观看比赛的要求。and.and you变。第二段最后一句形式突语后使用真正的our dirg a little different take yourholiday.Be川.疤文宾语从句..that friendship must come first,语vities mal义上强调友谊第一,语言表达多样化。生题引领,第略指导nd lots of aP6品经典:What is the feature ofVersion 1另外,第一段的Hcre、aiming to、lasting句赏析ax NoNoticfor,第二段的Ir、I'm sure和Above all等过渡popularintry'sWe have a piece of good news!There is going词和连词的运用、增强了文章的连贯性。destinationsD.视听结合,编读互动No.2 Senior High School.The match will be held在词汇运用方面,Version2中使用的词(参考范文见下期中缝here are also plethe tex地)汇,t如better、approximately、have affectionand dad toB.Riding elephantearned bre护or fooldekidwelland and hasclimbing in some of the world's bestThe sool hopes that leam somcthingfor、punctually、a visual feast及keep it inmind等,表意更加准确、丰富other countries.Koh Samui3.Which of thelowing may interest anabout friendship and teamwork.What's more,ourf Thailand'sThailand's mountainoKohA.Phuketsol would als lile to inspire ou love for spor.We are looking forward to your coming and具他可用表达he whole family.hiang下转第2瓶We are planning to hold a friendly本版主输要丹丹贵编王乾字本报文大多材于英美回家主流报刊和网站并以适用性为原则进行远、改编和设题考读写为4开4厘学定价33.80元本推邮箱651889277@q9.c0m本程可时预订补订和增订10份以下者每学期每份加收费20.0元10始(含)以上包邮求湿可
三、完形填空29-33 BACAB34-38 DACAB39-43 DACCD44.When45.itself46.arrived.47.lovely48.competitions49.more enjoyable50.only51.start52.during53.club54.true四、阅读理解55-57BCD58-62 DDBCC63-67ABCCA68-72 BCCBB73-77 FCDGB五、补全对话78-82 CEDFB六、书面表达Dear Sarah,Let me tell you something about the three good restaurants.They are Yongxing Restaurant,Xinhua Restaurant and Tuanyuan Restaurant.Yongxing Restaurant is not very far.It has the friendliest service.And it is not expensive to eatin it.Xinhua Restaurant is not very big.You can taste the most delicious food there.However,it isvery far from our school.Tuanyuan Restaurant has the most expensive meals but it is the nearestamong the three.All in all,I think Yongxing Restaurant is the best choice for you.In my city,there is much delicious food.I believe that there is always something right for you.Yours.Li Hua【书面表达写作指导】本次写作()体裁:应用文;(2)时态:以一般现在时为主;(3)人称:以第三人称为主;(4)写作中可能用到的表达:delicious,.friendliest,.expensive,far,best等。
comfortable.M:What about the Blue Sky?W:The seats are comfortable,but the movies are old and the screens are small.M:You are right.But the tickets in the Wenhua Theater are really expensive.W:Yes.Luckily,we took our ID cards,so we bought the tickets cheaply.听第8段材料,回答第11至13题。W:Is that you,Mr White?Long time no see.You look still young.M:Thank you,Jenny.I believe you can also make it.W:So what are your ways of keeping young?I really want to know how you make it.M:First,you need to eat the right food.W:What's the best food to eat?M:You should have fresh fruit and vegetables,rice and milk.And don't eat too much fast food,sugar or coffeeW:What is the next?M:You need to get enough exercise every day.W:What else is important to keep young?M:Always keeping happy.It is the key way.W:Oh,I see.I'll have a try.Thank you very much,Mr WhiteM:You're welcome.听第9段材料,回答第14至16题。M:Hi,Amy!I went to your house this afternoon,but you weren't in.W:Really?Oh.I was in a restau-rant with my cousin Bob.M:Which restaurant?W:Beautiful Corner.It serves the best coffee and it has the best service!M:Sounds great!Are there usually many people?W:There are usually many people in the afternoon and in the evening.But it is not crowded in themorning.M:OK,thanks.I think I'll go and check tomorrow morning.听第10段材料,回答第17至20题。(W)Last Sunday afternoon,Cindy went to the Sunshine Cinema with her sister Susan.Thecinema is new in the city.Although it's a little far from their home,they like the comfortable seats.What's more,the service there is very good.The weather was fine that day,so they decided to ridetheir bicycles.They started out at 2:45 pm.At 3:15 pm,they got to the cinema.After they waitedfor about ten minutes,the film started.When they watched the film,both of them laughed a lot.After the film finished at 4:45 pm,they ate in a restaurant and then went home.They thought theyspent a happy afternoon.八年级(上)Units3-5综合能力训练参考答案第一部分第一节:1-5 CCBBA第二节:6-10 CAACB11-15 BBABA16-20 CABAB第二部分第一节:
第一节阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选第三部分出可以填入空白处的最佳选项。第二部分Justin Pence didn't know it then,but the American Sign Language helearned in school would end up helping save lives.32.What can we learn about amusia?The 17-year-old had just finished mowing his mom's backyardA.It's not a real neurological disorder.in Hamilton on the afternoon of May 9 when he saw 41 coming fromB.It usually means a lack of learning ability.the apartment building behind the homeIt bothers a minority of people.Without 42 twice,the Ross High School football team's starting语言运center jumped the fence and 43 the burning building.Then he saw a图D.It typically affects those who are musicallyman 44out of the window.talented.(C)41.A.dustB.waterC.smokeD.light(A)42.A.thinkingB.speakingC.working D.complaining(B)43.A.reached forB.headed for⑧C.found outD.checked out(D)44.A.falling B.running C.jumpingD.hanging第第三部Hearing the man shouting,Help me,I can't breathe",Pence said allhe wanted at that moment was to get the man out of 45.He told the一部分33.What does Isabelle Peretz mean by sayingman to jump,and he would 46 him,despite a recent injury sustainedamusia is hereditary?while playing football.A.There is no solution to the problem.B.The condition can last for a lifetime语(C)45.A.restrictionB.debtMany people are born tone-deaf.D.The condition can be developed later in life.言运C.dangerD.discomfort(A)46.A.catchB.supportC.hugD.followgThe man did jump,and Pence47_to brace(支撑)for his fal.Bulwhen he looked back up,he saw the man's wife still 48upstairs and he第34.According to the 2002 study,what is the mostwas told that she was 49."I could see the smoke getting thicker.Andthe woman frantically(疯狂地)signed that she couldn't_50_either,sostriking feature of people suffering from amusia?I signed back to her,'The hallway is on fire.You need to jump now,'"heA.They have no interest in music or singing.第三部分said.Because of the heavy smoke,it was not easy for the woman to see分They can't sense the changes in pitchPence's sign language.But 51Pence finally got his words across andvariations.saved the woman.语(D)47.A.happenedB.pretendedC.They fail to recognize commonC.intendedD.managedenvironmental sounds.言运(B)48.A.lost B.trappedC.displayedD.buried读D.They have difficulty understanding(A)49.A.deaf B.blindC.normalD.madspoken communication(B)50.A.move B.breatheC.stand D.change感(D)51.A.interestinglyB.strangelyC.unfortunatelyD.thankfullyIt wasn't until he walked the couple to the ambulance to get the care第第三部they needed that Pence was completely 52.Then he walked back homebecause he didn't want any 53Pence doesn't consider himself a hero,部分35.Where can we probably find the text?but others would 54 he is.Quick thinking,bravery and sign languageA.In a research plan.it's a 55 seemingly out of a movie.For Pence,it was just his way tohelp others in need.B.In a book review.语(C)52.A.amusedB.satisfiedC.In a government report.C.relievedIn a science magazine.D.depressed言运(A)53.A.attentionB.troubleC.informationD.experience(B)54.A.admitB.argueC.proveD.witness(D)55.A.comparisonB.description③感C.donationD.combination第二节阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或第二节阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入第三部分括号内单词的正确形式。空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。China has many famed explorers.There wasAre you looking for a fun way to improve your fitness?Look no is the abaliny to rw whe一部分further than tennis!This fast-paced sport offers more than just a good timeZhang Qian,56.who traveled into Central Asia,on the court.Here are a few reasons why you might want to pick up ah and endracker(球拘)and start swinging.57.opening (open)corridors of trade that becameBecome more ogile (and flexible.Tennis.as you may knowdemands quick reactions,swift changes in direction and agile movementse of thenEthe Silk Road.Zheng He was a great mariner in theThat's why tenis players show a greater ability for exibility and15th century.Yet these voyages 58.were undertaken图nd n解rpunpcompared to people who lead a less active life.d flowing.A study performed by the Brilish Journal of SportsB It can definitely be a useful skill n lifeMedicine found that sports with rackets,like tennis,can help lower thei言运(undertake)under the direction of governmentsXu Xiake was different.layer's risk of heart disease to make friendsStrengthen your mental wellness and growth mindsTennis trainingBorn in 1587,Xu Xiake grew up in a richges discipline and requires a person to be in what is knovfamily.Yet he rejected the 59.comfortable(comfor康life to travel the lost world of imperial China.
A.At6:30 pm.B.At 7:00 pm.C.At 7:30 pm.12.How many people will meet tomorrow?A.Two people.B.Four people.C.Five people.听第9段材料,回答第13至16题.13.What does Vivian dislike about Aunt Wang?A.Her rules.B.Her food.C.Her appearance.14.How does Vivian feel about eating at grandma's?A.Nervous.B.Unhappy.C.Relaxed15.Who will have a basketball game tonight?A.Charles.B.Flora.C.Lily16.What will the speakers do next week?A.Hold a party.B.Visit Vivian.C.Eat at Aunt Wang's.听第10段材料,回答第17至20题.17.What is the purpose of the organization?A.To offer jobs from abroad.B.To improve international understanding.C.To help students to get higher education.18.What will volunteers in the first project do?A.Do some gardening.B.Provide medical careC.Work with the local people.19.How long is the project in Poland?A.Six weeks.B.Six months.C.Three weeks.20.Where will the medical students work?A.In painting rooms.B.In a children's holiday centre.C.In a centre for disabled children第二部分:阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AAlso called the Garden Island,Kauai is the oldest island in the Hawaiian region.As its nameimplies,it prides itself in being covered with the color green,thanks to well-kept preserves of forests.But the island and its locals aren't shy of providing events to residents and visitors alike.Koloa Plantation DaysHeld for 10 days every July,Koloa Plantation Days in Old Koloa Town focuses on the history of thearea as a former sugar plantation.You can look through local art while listening to Hawaiian music,orpick up some local food specialties and check out an exhibit about the town's history.Waimea Town CelebrationThe west side of Kauai comes alive during Waimea Town Celebration,a nine-day festival heldevery February in the historic town of Waimea.Films and performances celebrating the culture ofHawaii occur throughout the event,so you can sit in an air-conditioned theater to relax whileexperiencing some local culture.Lei DayOn the first of May each year,Hawaiians celebrate Lei Day on the day traditionally known as MayDay.The Kauai Museum celebrates this yearly event with lei-making lessons,food stands,liveentertainment and a lei contest.If you're not into making your own lei,there are leis available for you to高一英语学科试题第2页(共8页)
ideadifficultthatmakewritefight invention report throwsoftSlowly,he became upset about thifcuied Moma terriblewriting.One day Meng caught some rabbits incold anded.Since itisthe wild.These rabbits were carried back to theyou can watch TV after eato xarmy camp,with tails trailing (on the groundAfter finishing breakfast.Jimmy decided noto turn on the TV and thought to himsIf "ThereOn the way,Meng noticed traces(痕迹)of bloodsework to do.I should help MomA.Jimmy finally knew why he got the pink shirt.painted on the ground by the rabbit tails.SuddenyHe then made a decision to do some laundrycame to mind.He thought,"Will a penmachine placed shirts and sweaters insidePlease help yourself to some bread fomade of rabbits'hair work better for writing?closed it.and pressed the START button(按钮)oreaktastAn hour later limmy began to take out hisHe decided to have a try.)This surprised him because he did not owrAt first,his rabbit hair brush didn't workclothes when he suddenly noticed a pink shirt amongthem.D As he reached into the washingwell.He was so angry that he thgewthe brush outbreakfast as usualinto a hole in the rock.When he passed the holeinmore cothes.he foundr sk"Ha!It was the sock that had turned myseveral days later,however,he picked his inventionwhite shirt pink,"Jimmy laughed.up and found it had changed.It became wet andFrom the experience,Jimmy learned andark-colored clothes shoul③much sofoer than before and it could write wellThen the brush pen was born.⑧important lessonnot be mixed with light-colored ones when beingwashedthroughfinddesignBable clothesrealizeenoughseemdealthatHave you ever seen sewing machinesHe felt so tired t he fell asleep quicklyevery mome e elelyThen he dreamed he was caught by soldiers.The学美淫报社king was about to kill him because he wasn't&6ieetmaeormetametsncwigae to make a perfect sewing machineEARNING ENGLISHmade mainly by hand.Then in 1846.As soon as the soldiers came up to him,hean American inventor named Elias Howe madea really useful sewing machine that was good盟r2enpugbeat five sewing women.Here's the storythe hole was the answer.Then instead of having九年级★河南of how Elias Howe came up with the idea第16期(第3-4版)Elias Howe had difficultdealingwith thethe thread run around the needle,he made it passthread(线)all nightong as it kept gettingthrougsmall hole in theof the needle.Inthis way.he succeeded making the大报能力提升ie to me hee mo(第四章)》first practical sewing machine.Have you hadaround the needle.such an amazing dream during your sleep?Ⅱ.阅读短文,AAigars Lauzis is a traveler第一节根据语篇要求ride fro④1-3 ACA填空,使短文found ithard to carry his1.What does the girl want to be?通顺、意思完clothes,a tentnecessary整。每空限填idea of inventing Z-Triton.听A.An astronaut.B.A doctor.C.A scientist.词。With a battery,Z-Triton could trravel both onland and water.The front part looks likea bicycle.2.Where is the girl's model rocket now?But after some small changes.2-Triton can becomeaboatAscodnStorSaearound five minutes to3y,it takeschange理A.On the sofa.B.On the table.at theend of aloday.the backC.On the book shelf.part canused as a place to sleep with roomtor two解3.What time is it now?peoplZ-Triton is invented for short trips.It can travelA.It's6:15B.It's 6:30at speeds of up to 25 kilometers each hour onland and 5 kilometers each hour on water.C.Its6:45.Nowdays,Lauzis'company offers a5 two-day rental(租货)ofZ-Triton.gWhen luca first heard about the island ofInventions he wary young.Since then,he听力材料:has been interested in the island.1.M:I want to be a scientist in the future.What aboutLuca read lots of books and he finally had aclear idea of the island which was a secret place.you?People had to create some great inventions t getW:My parents want me to be a doctor,but I'd like tothe invitations to the island.听be an astronaut.I think it's cool to travel intoLuca spent years studying and inventinggoto the islandstspace.met at Luca's house,力2.W:Have you seen my model rocket,Dad?I rememberstudied together and createputting it on the table last night.and hsye理withzingntions.came.解M:Oh,I put it on the book shelf when I cleaned thetable this morning.whilewith3.M:Where are you going in such a hurry,Julia?morain that one day you will receive anW:I'm going home.My favorite science program willinvitation to the island."start at 6:30.Oh,there are only 15 minutes left.IThe young inventor replied."I don't think Ihave to run home now.See you later.need the invitation because in my opinion,yourhouse is exactly like the Island of Inventions.M:OK.Be careful on the way!I.根据材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项。第一节4-5CA.sleepy hc teat 9 pm听4.Where are the speakers probably?all buildingbosaid."But I think it looks liket must be an alien.力A.In a car.B.On the plane.a huB.At 10 pm.a policeman arrived.ople came to seetheC.Then he showed the creature to us.D.A fireman climbed up to catch the creatureC.On the bus.B3 But he couldn't tell what theWhen entering my neighbor解5.What are the speakers mainly talking about?ther finally a fire truck shoed unried because the creature might hurhimA.A young inventor.When the fireman got near theIt was aB.Their favorite beaches.angled(缠绕的recording tanC.Environmental pollution.mained a nsterv(奥)6
第四档(16~20分)创造了比较丰富、合理的内容,比较有逻辑性,续写比较完整,与原文情境融洽度较高。使用了比较多样并且恰当的词汇和语法结构,可能有些许错误,但不影响理解。比较有效地使用了语句间衔接手段,全文结构比较清晰,意义比较连贯。第三档(11~15分)创造了基本合理的内容,有一定的逻辑性,续写基本完整,与原文情境相关。使用了简单的词汇和语法结构,有一些错误或不恰当之处,但基本不影响理解。基本有效地使用了语句间衔接手段,全文结构基本清晰,意义基本连贯。第二档(6~10分)内容或逻辑上有一些重大问题,续写不够完整,与原文情境有一定程度脱节。所使用的词汇有限,语法结构单调,错误较多,影响理解。未能有效地使用语句间衔接手段,全文结构不够清晰,意义不够连贯。第一档(1~5分)一内容或逻辑上有较多重大问题,或有部分内容抄自原文,续写不完整,与原文情境基本脱节。所使用的词汇有限,语法结构单调,错误很多,严重影响理解。几乎没有使用语句间衔接手段,全文结构不清晰,意义不连贯。零分未作答;所写内容太少或无法看清以致无法评判;所写内容全部抄自原文或与题目要求完全不相关。【高三英语·参考答案第10页(共10页)】·24-120C.
B.Sue. C.Jack. 听第10段材料,回答第17至20题。 17.Who did the speaker go on a cookery course with? A.Her cousin. B.Her sister. C.Her mother. 18.Which course did the speaker choose? A.The one-day course. B.The three-day course. C.The one-week course. 19.What surprised the speaker when she started her course? A.The course was so popular.
-
C.Solar energy is necessary in artificial photosynthesis. D.It's better to power artificial photosynthesis with sunlight. 35.What's the text mainly about? A.Artificial plants. B.Energy from the sun. C.Growing demand for food. D.A new attempt to grow crops.
ists in Sichuan 59 (develop)this art by adding techniques of Chinese shadow puppet and Chinese paper cutting.As time pas sed by,the contemporary form of sugar painting has 60 (gradual)evolved. Although 61 number of sugar painters has decreased, due to its unique charm,a certain number of artists are making efforts 62 (preserve)it by offering classes,holding relevant activities such as sugar painting contests and applying 63 the National Non-material Cultural Heritage. Nowadays,this art is getting support again from the general public 64 it has already been listed as Provincial Non-Materi al Culture Heritage by the Sichuan Government.Moreover,the sugar painting artists have gained 65 (increase)recognition.


