
首页
最新联考
炎德英才大联考(附中版)湖南师大附中2026届高三月考试卷(二)2英语答案
炎德英才大联考(附中版)湖南师大附中2026届高三月考试卷(二)2英语答案正在持续更新,目前2026百师联盟答案网为大家整理了相关试题及答案,供大家查缺补漏,高效提升成绩。
(filled)是色彩斑澜的落叶。43.C根据前文以及“scenethatliftedmyspirits”可知,此处是指树上和路上满是色彩斑斓的落叶,勾勒出一幅壮观的(impressive)秋景图,令人心情振奋。44.D根据前文以及“anelderlymansittingonabench"可知,此处是指当我沿着婉蜓的小路漫步时,我注意到(noticed)一位坐在长凳上的老人。45.A根据“Helookedabit lost”和“asmall map heheldinhishands"可知,此处是指他看起来有点沮丧,盯着(staringat)手里的一张小地图。46.A根据“Curious”以及后文可知,此处是指我很好奇,于是面带笑容地走近(approached)他。47. D根据前文以及后文"It's just a few blocks away.I'm heading in that direction too."可知,此处是指我主动上前询问他是否需要帮忙指路。48.B根据“butthismapisabitconfusing.”可知,此处是指他想找到(find)美术馆,但是这张地图看着有点令人迷惑。49. C 根据“No problem! I know the area well. It's just a few blocks away. I'm heading in thatdirectiontoo.”可知,此处是指我愿意陪(company)他一起过去。50.A根据前文以及“Hisfacerelaxed"可知,此处是指他如释重负,感激地(appreciatively)点点头。51. B根据后文“to the city to be closer to his daughter and her family"和“in this new city"可知,此处是指通过交谈得知,他最近才搬到(moved)这个城市生活,为了离他女儿更近一些。52.D根据“Helovedart"可知,此处是指他热爱艺术,因此急切地(eager)想去看看当地的美术馆。53.A根据“theArtMuseum,theman'sfacelitupwithexcitement”可知,此处是指当我们最终到达(reached)美术馆时,老人难掩激动的心情。54.B根据“I'msogratefulfor yourkindness.”和“inthisnewcity”可知,此处是指我让他感到自己在这个新城市受到了欢迎(welcomed)。55.D根据“I'msOgratefulforyourkindness.”并结合全文可知,此处是指太阳渐渐升起,我走在回家的路上,一股暖意(warmth)从心底油然而生。56. an 57.for 58. Featuring 59.has reflected/has been reflecting 60. that/which 61.its62.royalty/royals 63.was coined64.to follow65.flexiblyOne possible version:AVirtual TourAround ChinaLast week, the Tech Club of our school held an exciting event “A Virtual Tour around China",which turned out to be a huge hit!With the help of VR headsets, students visited a series of iconic sites, starting with the GreatWall,which snaked majestically across the landscapes displayed in the headsets. They also explored theThe experience ended up with a visit to the Terracotta Army in Xi'an and the details of each soldier in3D truly stunned everyone.This virtual tour provided students with a unique experience to appreciate the charm of China.Participants all marveled attherealisticvisual effects and the thrill of thisvirtual tour.One possible version:Confused, I went to the door. Opening it, I saw a young man standing there, holding my mealbox. “I'm so sorry, sir,” he said, looking tired but his eyes were full of apology. “I made a mistake inthe delivery. I know it's late, but here's your meal box. I hope it can still bring you some comfort. " I1was surprised and overjoyed. Meanwhile, his sincere words touched my heart. I took the box fromhim, feeling a rush of gratitude.“Thank you," I said gratefully to the delivery man. He nodded and disappeared into the night.Closing the door, I placed the box on the table, looking at the meal box. The simple sandwich I madewas quickly forgotten. As I opened the box, the delicious smell filled the air. Each meal was just as Iremembered. I realized that sometimes, unexpected kindness can turn a disappointing situation around.This simple act of the delivery man made my day, and I ate my meal with a heart full of gratitude.【冲刺押题卷·英语(四)参考答案第4页(共4页)】
本文标签:
