
首页
最新联考
炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(二)2英语答案
炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(二)2英语答案正在持续更新,目前2026百师联盟答案网为大家整理了相关试题及答案,供大家查缺补漏,高效提升成绩。
第二节One possible version:The boy wondered,"I should surely stay with Lucky forever.But how?"Keep the windows closed all the time?That was not practical.Then,he made a decision:He bought a small cage and kept Lucky in it.Fully recovered,Lucky wanted to spread its wings and fly in the sky.However,all its attempts failed.All it could do was sit insidethe little cage and squawk.sadly.Several days later,Lucky refused to eat and drink.The boy was worried but stillpuzzled.Knowing the bad situation,the boy's parents decided to help Lucky as well as their son.They told their son,"Ifyou really love Lucky,you should think of how to make it happy."After some thought,the boy opened both hisheart and the cage.And one day,Lucky flew away.But a wonderful thing happened:Two weeks later,Luckyreturned,followed by a group of birds.They flew around the boy and chirped happily,seeming to say thanks tohim.Instead of losing a friend,the boy had made many部分解析阅读第一节A篇主题语境:人与社会一一历史、社会与文化本文是应用文。文章介绍了位于爱丁堡的四个旅游景区。21.B。理解具体信息。根据VICTORIA STREET介绍内容中的Harry Potter fans often.Diagon Alley可知,VICTORIA STREET是JK.罗琳著名魔幻系列小说《哈利·波特》里最繁华的商业街道一一对角巷的灵感来源,因此《哈利·波特》迷最有可能登录ewh.org.uk/street--stories/victoria-street搜索相关信息。22.A。理解具体信息。根据THE NATIONAL GALLERY:PORTRAIT介绍内容中的it houses the mostimportant portrait collection in Scotland.可知,游客可以在THE NATIONAL GALLERY:PORTRAIT欣赏苏格兰最重要的肖像画。23.C。理解具体信息。根据ARTHUR'S SEAT介绍内容中的As you might imagine.some hard walking以及you can simply join one of the volunteer-led walks可知,游客可以在ARTHUR'S SEAT参加徒步的活动。【补充说明】l.Lewis Chessmen:路易斯西洋棋,发掘于苏格兰外赫布里底群岛中的路易斯岛。当时一共出土了93件雕刻品,其中包括78颗棋子、14个游戏筹码和1件雕刻精美的带扣,其中11颗棋子收藏在爱丁堡的苏格兰国家博物馆,其余则收藏于大英博物馆。2.Dolly the Sheep:多莉,是一只通过现代工程创造出来的绵羊,也是世界上第一个成功克隆的哺乳动物。3.George IV Bridge:乔治四世大桥,是爱丁堡的主要历史建筑之一。它所在的这一带街区是感受爱丁堡历史、欣赏建筑的好地方。4.Grassmarket:格拉斯广场,现已成为爱丁堡漂亮且现代的地区之一,因而备受瞩目。5.Diagon Alley:对角巷,是JK.罗琳著名魔幻系列小说《哈利·波特》中英国魔法界最繁华的商业街道。6.shop front:店面7.Highlands:苏格兰高地,是对苏格兰高地边界断层以西和以北的山地的称呼。B篇主题语境:人与自我一一生活与学本文是记叙文。母亲去世多年后,Neter在一位陌生人的磁带里听到了母亲的声音。24.C。理解具体信息。根据第二段中的The woman,Valerie Bradshaw,had found a cassette tape covered withdirt in her home in Sussex,England.The tape had an interview with Neter's mother,Laurence,Bradshaw家中发现了一盒磁带,里面记录了对Neter妈妈的采访。25.D。推断。根据第四段中的Bradshaw debated whether to contact Neter以及“It could have gone one of twoways,"Bradshaw said,explaining that she worried the recording might be more heartbreaking than heartwarmingfor the family to receive可知,Bradshaw犹豫要不要联系Neter的原因是她不确定Neter多年后听到已故母
