
首页
最新联考
2024年全国100所名校AB测试示范卷高三24·G3AB·英语-R-必考-QG 英语(一)答案
2024年全国100所名校AB测试示范卷高三24·G3AB·英语-R-必考-QG 英语(一)答案正在持续更新,目前2026百师联盟答案网为大家整理了相关试题及答案,供大家查缺补漏,高效提升成绩。
时效性岛考前信息卷英语三辑信息量教师用卷④重点中学、教育强区名校联考信息卷(四)命中率自武题解霸根据最后一段中的“However,if the current housing erisis coniesand uury flats命题立意考查推理判断in every remaining space,where would we plant our greens?”可知,知果目前的任房危机继续T去,人们可能要在地下种植粮食。由此可推知,由于土地短缺地下种植将会发展起来。故选CDResearchers have made the most in-depth evaluation yet of the world's ant population.Thetotal number of these resourcefu insects was estimated to be20rilon.A quadrlion isexrewith a one,followed by 15 zeros.The estimate means that there are about 2.5 million antsEarth for every human.Ants have been on the planet since the dinosaur age.The oldest-known ant fossil dates backabout 100 million years to the Cretaceous Period.There are more than 12,000 known species ofants.Generally,the insects are black,brown or red,with bodies divided into three parts.Theyrange in size from about 1 millimeter to 3 centimeters long.They like living in soil and attachingthemselves to plants.Experts say that ants play a very important part in almost every ecosystem on Earth.Forexample,they aid in the cycling and breaking down process of plants.They help to spread seeds andsoil.But most of all,it is their high profusion that makes them key ecological players.Ants are native tonearly everywhere on Earth,except for Antarctica,Greenland,Iceland and some island nations.The scientists based their research on 489 studies of ant populations across the continents where透they live.Most ants were estimated to live in the hottest and wettest parts of the world.Forestenvironments and dry areas had larger populations than cities."There are certain parts of the world where we have little data and we cannot reach reliableestimates for all continents,"Schultheiss,an expert,said."Africa is one such example.We have longknown that it is a very ant-rich continent but also very under-studied,"he added.PAnts generally live in colonies,some of which include millions of insects.They are divided intogroups with different jobs,such as workers,soldiers and queens.The workers,all females,care for thebigger queen and her babies.They also take care of the nest and search for food.tiWhile humans might find ants "annoying",there are many reasons why we should be thankfulfor their existence.re[语篇解读]本文是一篇说明文。研究人员对世界上蚂蚁的数量进行了迄今为止最深入的评估。据估计,这种昆虫的总数高达20千万亿。令6Why does the author mention the dinosaur?0(AA.To show ants'long history.eliB.To describe ants'living areas.C.To stress ants'large number.命题立意考查推理判断D.To prove ants'importance in nature.he试题解析根据第二段中“Ants have been on the planet since the dinosaur age.The oldest--known antwlfossil dates back about 100 million years to the Cretaceous Period..”可知,自恐龙时代以来,蚂蚁就含已经在这个星球上存在了。由此推知,作者提到恐龙是为了说明妈蚁存在的历史很长。故选A。AWhat does the underlined word"profusion"mean in Paragraph 3?A.Energy.(C)B.Teamwork.C.Abundance.命题立意考查词义猜测D.Intelligence.D试题解析根据画线词下文“Ants are native to nearly everywhere on Earth,except for Antarctica,Greenland,Iceland and some island nations.”可知,地球上几乎所有的地方都有蚂蚁,由此可知,妈蚁的数量众多,这使它们成为关键的生态参与者。所以画线词意为“大量,众多”,abundance是G.它的同义词。故选C。What can we infer from Schultheiss'words?6BA.He will study ants in Africa0新教材版49
