
首页
百师联盟信息押题卷
安徽省合肥市包河区2022-2023学年八年级第二学期期末考试英语试题及答案
安徽省合肥市包河区2022-2023学年八年级第二学期期末考试英语试题及答案正在持续更新,目前2026百师联盟答案网为大家整理了相关试题及答案,供大家查缺补漏,高效提升成绩。
Without sunlight we would not be able to survive.Sunlight gives balance.All living things live in a food chainand at the beginning of the food chain comes the plant which absorbs sunlight and transforms light energy intochemical energy,which will then be absorbed by another life to be turned into a new kind of energy and so on.One of the benefits that we can get from sunlight is that we can receive vitamin D from sunlight.It helps usto keep a healthy body,control the amount of minerals in the body,which is needed to help keep our bones andteeth in good condition and helps to keep a well-balanced mind.Different places on the Earth receive varying degrees of sunlight,which will decide the region's climate.Forexample,the farther away it is from the equator(),the sharper the angle of the sun's rays that reach it,which means that sunlight coverage will be more spread out,and receive less heat than lower latitude()areasnearer the equator.5.Why does sunlight give balance?A.It helps to pass energy.B.It helps to absorb energy.C.It helps to form new lives.D.It helps to protect new lives.6.Sunlight can assist people inA.increasing the amount of mineralsB.obtaining a healthy nerve systemC.keeping their bones and teeth healthyD.keeping a delighted mind7.What's the main idea of the last paragraph?A.Which place is the hottest.B.How sunlight affects the climate.C.How to get more sunlight.D.How much sunlight a place needs.8.What would be the best title for the text?A.Avoid being exposed to sunlight too longB.Follow the researchers'wordsC.Good effects of sunlight on our livesD.Making full use of sunlight【语篇导读】本文是一篇说明文。文章介绍了太阳对人类生活的积极影响。5.A细节理解题。根据第三段中的Sunlight gives balance..All living things live in a food chain and at thebeginning...turned into a new kind of energy and so on.可知,所有的生物都生活在食物链中,食物链的最开始是植物,植物吸收阳光,将光能转化为化学能,然后被另一种生命吸收,转化为一种新的能量等等。由此可知,阳光使万物保持衡,是因为它有助于传递能量。6.C细节理解题。根据第四段中的It helps us to keep a healthy body,control the amount of minerals in thebody,which is needed to help keep our bones and teeth in good condition可知,阳光可以帮助人们保持骨骼和牙齿健康。7B段落大意题。通读最后一段可知,地球上不同的地方接受不同程度的光照,这将决定该地区的气候。由此可知,最后一段主要讲述光照如何影响气候。8.C标题归纳题。根据第一段Though it is not good for us to expose ourselves to sunlight..many benefits andaffects us in a number of ways,.及下文内容可知,本文主要讲述了阳光对我们生活的积极影响。因此C项最适合作为文章标题。二、完形填空(共20小题;每小题2分,满分40分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填人空白处的最佳选项。Parents often find themselves spending money on their children that they have initially set aside forthemselves.But they don't 9 doing it,which can sometimes mean they have to 10 their own dreams toensure a good life for their little ones.This was the 11 for Latonya Young who kept putting off paying a$7o0 outstanding balance(未清余额)at her school because her 12 always needed something.So,when 13 Latonya,the hairstylist by day,andUber driver by night,got a call from her school saying her balance had been paid off,14 she could hardlybelieve it.·38·
本文标签:
