
首页
百师联盟开年联考
[衡水大联考]2024届广东省新高三年级8月开学大联考英语试卷及答案化学试卷答案
[衡水大联考]2024届广东省新高三年级8月开学大联考英语试卷及答案化学试卷答案正在持续更新,目前2026百师联盟答案网为大家整理了相关试题及答案,供大家查缺补漏,高效提升成绩。
institutions were being attacked for unfair reasons during the pandemic,that I decided I mustspeak out.”可知,因为自己所在国家的科学和科研机构受到言论攻击,这促使作者挺身而出捍卫科学。27.D【解析】推理判断题。根据最后一段中“At almost forty,I learned that passion can set off aflame in my heart to do things I never dreamed possible.The darkness that led to my speech issure to lead to new opportunities and adventures.”可知,作者意识到激情能够燃烧内心的火焰,让自己做到曾经不可能完成的事情。【文章大意】本文是一篇说明文。文章介绍了一项研究发现狗狗可以识别出人的闲谈,介绍了研究对象、方法、过程和结果。28B【解析】推理判断题。根据第一段和后文关系可知,第一段用来引出狗狗可以识别人的闲谈这一主题。29.A【解析】段落大意题。根据第三段“The research involved 18 dogs of various ages and breedsthat were trained to lie in an MRI scanner with headphones on.They were then played recordingseither of humans reading excerpts from The Little Prince or those same recordings cut up intosmall pieces and put back together in a different order so it sounded unnatural.”可知本段介绍了实验的对象,实验如何分组和实施。故该段讲的是实验的过程。30.C【解析】推理判断题。根据第四段第一句The results,published in the journal Neuro Image,revealed the dogs'brains showed a different activity pattern in the primary auditory cortex forspeech compared with non-speech,with the findings similar regardless of whether the languageused一Hungarian or Spanish-一was familiar.”可知,本研究是通过分析狗狗大脑对不同语言的反应而得出结论的。3l.D【解析】推理判断题。根据倒数第二段“Instead,the team said,the differences seen betweenlanguages for speech are probably down to exposure to the familiar language and a sensitivity tolanguage-specific regularities.”表明语言之间的不同被看到是由于接触熟悉的语言以及对特定语言常规模式的敏感,以及最后一段中的“This is also supported by the observation that olderdogs show the stronger discrimination between the two languages,'said Andics.”可知,这是因为年纪大的狗狗对某种语言更加熟悉敏感,即和说话者共处同一环境的时间更长让年纪大的狗狗有更强的分辨能力。D【文章大意】本文是一篇说明文。文章主要讲述了不同文化对独处的不同看法。32.B【解析】推理判断题。根据第一段中“Society tells us we should socialise to the fullest,andthat those who are surrounded by people are the most successful and the happiest.These days,we're almost always connected,whether in person or through our phone screens and online socialnetworks.”可知,现在人们更倾向于社交。33.D【解析】推理判断题。根据第二段中“For many younger people,weekends are packed with第2页共6页
本文标签:
